d79ed790d7a4d794 d797d7a6d799d79cd799d79d d7a1d795d792d7a8 d7a4d7a1d798d794 - מאפה חצילים סגור בבשר צנובר ופסטה

מאפה חצילים סגור בבשר צנובר ופסטה

dscf1238 800x600 300x225 - מאפה חצילים סגור בבשר צנובר ופסטה

מאפה חצילים סגור בבשר צנובר ופסטה-פירגה

מאפה חצילים סגור בבשר צנובר ופסטה
עוד אחד מהרהורי ליבי . הכנתי. יצא נחמד וכולם אכלו בהנאה.

מצרכים:
2 חצילים ארוכים מקולפים פרוסים לאורך בעובי של 1 ס"מ
2 כוסות פסטה מבושלת (השתמשתי בפנה)
250 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
50 גרם צנובר או אגוזים
תבלינים: מלח,פלפל שחור, שומשום.1/2 כוס ירק טרי קצוץ לפי בחירה.
שמן
אופן הכנה:
משהים את פרוסות החצילים שעתיים ומנגבים במגבות נייר את הצטברות הנוזלים מעליהם.
מטגנים את החצילים עם תרסיס שמן במחבת פסים או קולים בתנור
מטגנים (בכפית שמן) ומזהיבים את הבצלים ומוסיפים את הבשר.מפוררים תוך כדי ערבוב. אחרי 5 דקות הבשר משחים ומוכן. לא להוסיף שמן כי הבשר די שמן.
מתבלים במלח ופלפל שחור,אפשר להוסיף קורט קינמון.
מעבירים לקערה.
כשהמחבת ריקה משחימים את הצנובר.
סידור בתבנית אינגליש קייק ארוכה 30X5
משמנים תבנית במעט מרגרינה
מסדרים בתבנית את החצילים . חצי בתבנית וחצי מחוץ לתבנית (אחר כך הם יהוו מכסה למאפה)
מערבבים את הבשר שבקערה עם הפסטה והצנובר.טועמים ומשפרים טעם.
יוצקים על החצילים בתבנית.
מכסים בפרוסות החצילים שמחוץ לתבנית ומהדקים לתוך התבנית
מברישים מעט שמן ואופים כ-40 דקות בחום 170 מעלות
מפזרים שומשום ומגישים חם
תהנו

25 תגובות על “מאפה חצילים סגור בבשר צנובר ופסטה

  1. ניראה מעולה :P ינוסה בקרוב smile יש לי מתכון דומה חלבי וזה בשרי מאומץ במיידי. smile תודה smile ובוקר נפלא smile

  2. בוקר טוב !
    לחציל אלף פרצופים ואת מגלה לו בכל פעם פנים חדשות. כמובן שינוסה ואדווח. תודה על כל הרעיונות.

    • אורה בקר טוב
      אז את אוהבת חצילים כמונו?
      רשמי את המילה חצילים במנוע החיפוש ותגלי את אוצרות הבית שלי. ;) תהני smile

  3. פריגה בוקר טוב

    אך מסתדר פסטה עם חצילים – כאחת שמנסה את כל מה שאת מציעה ומצליחה בגדול
    קצת חוששת לגבי הפסטה – אני נורא מתלבטת אלא אם תגידי שמאד התלהבו מהשילוב

  4. היי!
    המתכון נראה נהדר! האם בזמן ההגשה זה התפורר או שהוגש כפרוסה?
    תמשיכי עם רעיונותיך המאלפים! המשך יום נעים ופורה……………..

  5. היי פירגה

    נראה טעים מאד , ינוסה בשבת , אבל לא הבנתי:
    "מסדרים בתבנית( אינגליש קייק "?) את החצילים . חצי בתבנית וחצי מחוץ לתבנית (אחר כך הם יהוו מכסה למאפה)"
    אינגליש קייק זוהי תבנית צרה לא הבנתי איך צריך להיות

    תודה

    • הי מלכי
      נכון.תבנית אינגליש קייק
      לא משכיבים את הפרוסות לאורך אלא מניחים אותם לרוחב התבנית
      כל פרוסה מונחת חצי בתוך התבנית וחצי מחוץ לתבנית
      בצורה כזו התבנית מתמלאת בשכבת חצילים ומה שבחוץ בסוף, יעטוף את כל התבשיל ויכסה אותו.

  6. הי פירגה

    בוקר טוב smile

    נראה נפלא!!
    כשאת כותבת שיש להשהות את החצילים למשך שעתיים הכוונה לפזר עליהם מלח ואז להמתין?
    האם לבשל את הפסטה לגמרי או רק למחצה? היא לא יוצאת רכה מדי אחרי האפייה?

    יעל

    • יעל בקר טוב
      לא שמתי מלח,אבל זה לא ממש חשוב.תעשי איך שאת רגילה.
      הפסטה מבושלת רגיל , ובתוך כל ה"עסק" לדעתי השתלבה מצויין.
      יום נעים smile

  7. היי פירגה
    אני עוקבת באדיקות אחרי האתר ומשתמשת בהמון מתכונים…
    האם לדעתך אפשר במקום בתבנית אינגליש קייק להכין אותו הדבר בתבניות מאפינס?
    והאם אפשר בלי פסטה או משהו אחר במקום?

    תודה מראש…

    • מלי יקרה כתבת כבר משהו אחר לגמרי שלא הכנתי.
      לא בטוחה לתת לך תשובה החלטית.סליחה.

  8. היי דליה,
    לאחר שוטטות של חמישה ימים באתר המדהים שלך זהו המתכון הנבחר.
    מן התנור עולים ריחות משכרים, הכלים כבר שטופים והכיור נקי וזהו בדיוק הזמן לשבת ולספר לך תגובות.

    יש לי אמא מבוגרת (בת 84 שתהייה בריאה) היא מתגוררת בביתה יחד עם מטפלת צמודה.
    ומכיוון שזו האחרונה לא ניחנה בכישורי בישול, בלשון המעטה, "התנדבתי" לבשל להן, לפחות לכמה ימים.
    אני לא יכולה לתאר לך את רגשי הגאווה שלי כאשר היא מסיימת לאכול את כל מה שנמצא בצלחת ואף
    מבקשת תוספת.
    אז זהו בינתיים שתהייה לך שבת שלום ואחזור לספר לך על תגובותיה למתכון מוצלח זה.

    • טליה יקרה
      מאכלי החצילים באתר שלי הם אהבתי הגדולה (יש עוד….אבל….חהחהחהחהחה.
      בכל אופן,אני שמחה שבחרת במתכון הנפלא לפנק את אמא.
      כיף לקבל מחמאות על אוכל טעים. חיבוק לכולכם ושבת שלום smile

  9. היי דליה,
    אני לא יכולה לתאר לך את התגובות הנלהבות למתכון זה.
    המחשב שלי לא עבד מאז שהכנתי את המתכון לכן לא יכולתי לחזור ולשתף.
    .

    ברגע שתוקנה התקלה דבר ראשון נכנסתי לאתר ולראות מה חדש…….

    מזל שרשמתי כמה מתכונים כך שלמרות שלא כתבתי הכנתי כל הזמן הזה רק מתכונים שלך…..

    תודה תודה ולהתראות עד הפעם הבאה.

    • טליה יקרה
      ככה זה כשהמוזה נוחתת עלי. יוצא לי פלאי פלאות במטבח ;) והיה שווה לחכות בסבלנות לתגובה הנהדרת שלך. אני כל כך שמחתי שגם לכם היה טעים.
      בכיף,אהבה וביחד,תמיד שיהיה טעים smile

להגיב על zipi לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *