d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d791d791d795d79cd795d7a0d796 - קישואים עגולים ממולאים גירסה 2

קישואים עגולים ממולאים גירסה 2

d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d791d791d795d79cd795d7a0d799d799d799d7961 - קישואים עגולים ממולאים גירסה 2

תבנית עמוקה 25X30

5 קישואים עגולים למלית

מצרכים למלית:
1/2 קילו בשר טחון רצוי בקר
קופסה 260 גרם עגבניות מרוסקות (לא רסק) + 1/4 כוס קטשופ
כוס אטריות – לא מבושלות  (שמתי מסוג עניבות קטנטנות-מיני) אפשר כל סוג של אטריות קטנטנות
2 כפות שטוחות של אורז
בצל גדול קצוץ
2 גזרים מקולפים
התכולה של הקישואים
כף אבקת מרק עוף , כף סוכר,כף פפריקה מתוקה , כפית רוטב טריאקי, או כורכום, מלח ופלפל.

אופן הכנת המלית:
מקלפים את הקישואים בקולפן הירקות. חוצים לשניים ומוציאים את התוכן (את התוכן שומרים)
שמים במחבת את הבצל הקצוץ ומזהיבים
מגררים ג ס לתוך הסיר את 2 הגזרים ומזהיבים אף אותם
מוסיפים כפית מים מהברז ואת הבשר.
מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ תוך כדי טיגון.
כשהבשר מפורר מוסיפים את האטריות , האורז , קופסה עגבניות מרוסקות ואת התבלינים ומבשלים כ-5 דקות .טועמים ומשפרים טעמים.
ממלאים את הקישואים בנדיבות עם כיפה נאה של בשר מעל.
משמנים את התבנית בכף שמן זית ומסדרים את הממולאים
מפזרים את תוכן הקישואים בחריצים בין הממולאים ואפשר קצת גם מעל לממולאים.
אם יש מקום אפשר לחתוך קוביות קטנות מתפוחי אדמה ובטטה ולהוסיף.

מצרכים לרוטב קר ללא בישול:
שמים בכלי  מיכל   נ ו ס ף  של   260 גרם עגבניות מרוסקות (לא רסק)
ממלאים את המיכל הריק 3 פעמים במים ומוסיפים לכלי
מוסיפים 2 כפות קטשופ ,כף אבקת מרק עוף,כף סוכר, מלח ופלפל אפשר להוסיף כמה עלי פטרוזיליה טרייה-קצוצים.
לערבב. לטעום. לשבח.

לצקת את כל הרוטב בעדינות לתוך התבנית וגם קצת מעל לממולאים
לכסות בניר כסף ולאפות שעה וחצי בחום 170 מעלות.
פעם אחת במהלך האפייה יש לצקת מהרוטב על הממולאים
לפני הארוחה להוריד ניר לצקת שוב מהרוטב על הממולאים ולהשחים מעט.
"טיפ"
הוצאת התוכן מהקישואים:
אני חותכת את בשר הקישואים בעזרת סכין לריבועים קטנים ובעזרת כפית שולפת את הריבועים ישר לתוך קערה.

אפשר להכין עם אותה מלית על אותו עקרון גם ירקות מסוגים שונים כמו:ארטישוק,פלפלים,עגבניות,בצל וכו'…….
תהנו

26 תגובות על “קישואים עגולים ממולאים גירסה 2

  1. יש סיבה שהקישואים העגולים נחתכים לשניים?

    הם מספיק קטנים כדי למלא אותם שלמים, לא?

    • לאה,בוודאי שאפשר . המלית יוצאת מדהימה והכמויות מדוייקות.
      תכיני ותהנו כמו שאצלי נהנו smile

  2. הי פירגה,
    נשמע מענין. תוכלי לציין אם האטריות כבר מבושלות במים וקצת גם להסביר יותר על אופן השימוש בתוכן הקישוא??
    תודה

  3. עוד שאלונת- ציינת בהתחלה שאת מערבבת את הגבניות עם המים והתבלינים. האם זו התערובת שת מוסיפה לבשר עם האטריות והאורז?

  4. הי פירגה,
    האם ניתן להכין ללא חציית הקישואים?
    אם כן, האם את ממליצה לשנות משהו באופן ההכנה?
    תודה smile

    smile

    • הייי שיר
      אולי תכיני עם קישואים רגילים וזהו….לא בטוחה לגבי העגולים השלמים.
      smile

  5. פירגה יקרה יופי של מתכון.
    לטעמי לקישואים ניתן להוסיף עשבי תיבול במיוחד שמיר. ניתו להוסיף אותו יחד עם בשר הקישואים שמפוזר בין הקישואים הממולאים,
    גירסה חלבית : לטגן בצל, להוסיף את בשר הקישואים ולטגן לריכוך. לצנן ולהוסיף תערובת גבינות לפי הטעם ( בולגרית, צפתית, כנען, עמק, קשקבל וכו' ). ,עשבי תיבול, תבלינים, למלא את הקישואים לזלף שמן זית ומעט יין לבן ולאפות.

    • הגירסה החלבית לטעמי. ירק שאלה של טעם. מי שאוהב זה יוסיף המוןןןןןןןן.
      תודה רבה ושבת שלום smile

  6. אופס!!!!! שכחתי
    הגרסה החלבית
    א. לפני המילוי. לאחר שמרוקנם את הקישואים מזלפים שמן זית מתבלים במלח פלפל ואופים בתנור בחום גבוה למשך כ 10 דקות לריכוך קל.
    ב. המקור למתכון (שינויים קלים ) הוא השף צחי בוקששתר

  7. פירגה, המתכון נראה כל-כך טוב.
    נכנסתי לכאן כדי לשאול אותך אם 5 קישואים זה לא מעט מידיי עבור המילוי.
    במתכון לא כתוב שצריך לחצות את הקישואים לשניים.
    בתודה.

    • נועה יקרה
      כפי שאת רואה אני חציתי ל-2.
      אם הם קטנים את לא חייבת לחצות אלא למלא כמו קישואים רגילים.
      הכמות הספיקה ל-5 חצויים smile

    • אידה,למרות האפיה הארוכה,אני מעדיפה לבשל את האורז 10 דקות שלא יהיו הפתעות

  8. בס"ד
    שבוע טוב לפירגה!
    נהניתי מאוד בהכנת הקישואים ממולאים ובמאוחד שאכלנו אותם עם בעלי. נשארה לי קצת מלית אז הוספתי גמבה אדומה. יצא כל כך טעים!!!!
    אני שולחת לך תמונות למאייל שלך. תודה רבה רבה!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

  9. הם אצלי עכשיו בתנור, הוצאתי את התוכן עם כף פריזיאן, ממש פשוט …מקווה שיצא טעים, אני אדווח.
    בכלל נהנית מאוד מהמתכונים באתר, עוד לא התאכזבתי אף פעם…ממש תודה!!!

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *