d7a0d7a1d799d79bd794 d79ed798d795d792d79f2 800x600 - נסיכת הנילוס מטוגנת ברוטב חריף

נסיכת הנילוס מטוגנת ברוטב חריף

d7a0d7a1d799d79bd794 d79ed798d795d792d79f2 800x600 1 - נסיכת הנילוס מטוגנת ברוטב חריף

הנסיכה דג שנוי במחלוקת של טעם,טיב, ארומה,ובריאות. מי שלא שלם עם עצמו לגבי הנסיכה , פשוט מאד שיכין עם סוגי פילטים אחרים .

מצרכים:
מחבת רחבה ועמוקה להכנת הדגים
6 נתחים עבים ויפים של דג הנסיכה  ללא עור
4 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות קצוצות דק בלי קליפה
6-8 שיני שום גדולים –  לפרוס דק
כפית פפריקה חריפה או פלפלצ'ומה או פלפל חריף קצוץ קטן.
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
מלח
כפית כמון
אפשר לבזוק קורט סוכר

אופן הכנה:
משרים את הדגים 10 דקות במיץ לימון מהול במים, מייבשים במגבות ניר.
מכינים צלחת עמוקה עם קמח .טובלים את הדגים ,מנערים את עודף הקמח ומטגנים מכל הצדדים
מוציאים את הדגים לצלחת ומכינים רוטב:
מטגנים את פרוסות השום ב-4-5 כפות שמן ומזהיבים
מוסיפים : כמון , פפריקה מתוקה וחריפה ומטגנים בבחישה כמה שניות.
מוסיפים את הרסק ואת העגבניות ומטגנים עוד דקה
מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים
טועמים ומוסיפים מלח וטיפה סוכר
מכניסים את הדגים ומבשלים על להבה נ מ ו כ ה  כ-10 דקות או לפי הצורך,  כשמידי פעם מנערים את הסיר למנוע הדבקות של הדגים לתחתית המחבת.  טועמים ומשפרים טעמים.
מפזרים כוסברה או פטרוזיליה טריים.
סוגרים מכסה עד לארוחה.     מגישים עם פלחי לימון טרי.
תהנו

37 תגובות על “נסיכת הנילוס מטוגנת ברוטב חריף

  1. זה מזכיר לי בזמנים שהייתי ילדה הייתי מחכה כל יום שישי
    לדג הזה לא היה שידרוג כזה שאפו פירגלה. :P
    כהיום שאני אישה אוכלת רק מושט. laugh

    • ברור נגה,טבלנו חלה והיא חוסלה עד הפירור האחרון ;) עם הדגים הטעימים.
      תודההההההההה
      שבת שלום smile

    • טוב smile טוב smile טוב לשמוע ממך שוב.
      נחמד להשמיע קול גם אם לא מכינים כלום.
      נשיקות מכל הלב ושבת שלום smile

  2. שבת שלום!
    מה יכול להיות רע?מתכון מעולה עם כל פילה של דג.
    נכין לפסח לאילו שאינם אוכלים גפילטה פיש.רק מאיפה ניקח חלה להתענג על הרוטב הטעים?
    אולי יש באוצרותיך מתכון טוב ללחמניות כשרות.
    המון ברכות לחג כשר ושמח בחיק המשפחה והידידים.

  3. טעים לי וחריף לי וטוב לי ושמח.
    כף אמחא.
    פשוט וטעים ועושה שמח בלב ובפה, מה עוד אפשר לדרוש ממתכון וממנת אוכל?
    תודה laugh

  4. ,תודה על התשובה! המתכון כבר הודפס! רציתי רק לדעת אם ניסית להקפיא את הלחמניות האילו?
    שוב חג שמח ותבורכי!

    • אלה שלום
      להקפיא את הלחמניות של פסח? נראה לי שאין בעיה.
      חג שמח ומוצלח smile

  5. smile smile לפירגה הגדולה ראשית חג שמח וכשר והרבה אוכל טעים.גם אני מכינה הרבה מדג הנסיכה לפעמים מבשלת עם ירק ורוטב. ולפעמים מטגנית ואחר כך מכינה רוטב אדום או עם פיטריות.

    יש לך רעיון לעוגה לפסח ללא סוכר. תחשבי עלינו. :lol: smile :lol: :lol: מחכה בקוצר למתכון smile

    • בולגריה חג פסח טעים ונעים.
      תראי מהמגוון הגדול מה ניתן להמיר לכמו סוכר. אישית בפסח אני לא מכינה עם תחליפים.
      smile

  6. הי פירגה, אם לא רותים חריף , פשוט בלי הפפריקה החריפה?
    תודה רבה וחג שמח :lol:

  7. פעם ראשונה אני באתר והכלללללללללל נראה מדהים!הוספתי אותך למועדפים שלי…. ;)

    • שרונה יקירתי,איזה כיף שהצטרפת אלי לאתר. תודה smile
      מאחלת לך שהות נעימה וטעימה וחג שמח נפלא לך ולמשפחתך.

      smile נשתמע

  8. היי פירגה, מה שלומך?
    אני רוצה להכין את הדגים האלה לשבת כנסיכה ברוטב בלי החריף.
    אפשר להשמיט את הפלפל חריף? עדיין יצא טעים?
    תודה..

להגיב על ל.א. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *