d798d795d7a0d794 d797d7a6d799d79c1 5 800x600 - לביבות טונה עם חציל

לביבות טונה עם חציל

חציל1 3 800x600 - לביבות טונה עם חציל

 

טעים קר או חם. גם בסנדויץ'

משהו ח ד ש שהרגשתי נכון לשדך ולהכין לביבות מיוחדות. מתאים לטיגון או אפיה.
כ-15 לביבות לא גדולות.

מצרכים:
חציל
2 קופסאות טונה ב ש מ ן עגולות או מלבניות (קופסאות רגילות )
ביצה טרייה
2 פרוסות לחם מכל סוג (עדיף לא טרי)
כף קמח/פירורי לחם
1/2 בצל
קליפה מחצי לימון ואפשר להוסיף כף עיטורי עגבניות או רוטב פלפלים שום. אפשר להכין בבית או לקנות.
מלח ופלפל

אופן הכנה:
קולים את החציל ושמים את התוכן בקערה.עודף נוזלים לסנן.
מוסיפים תוכן של טונה מסוננת וסחוטה
מגררים את פנים פרוסות הלחם גירור גס (בלי הקשה)
מגררים גם את הבצל גירור גס
מוסיפים ומערבבים את כל המצרכים לעיסה.
אם העיסה יבשה מוסיפים לה מעט שמן/מיונז ואם היא רטובה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם.

אפיה:
משמנים היטב דף ניר אפיה /על תבנית ואופים בחום 180 מעלות 20 דקות.הופכים וממשיכים לאפות עוד כמה דקות.
טיגון:
מ-2 הצדדים על להבה בינונית עד שישחימו. מוציאים על ניר סופג.
תהנו

http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97+%D7%A4%D7%9C%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D

נ.ב. מתכון דומה לקציצות בשר וחצילים

http://pirge.co.il/בשר/המבורגר-קציצותבנגיעות-חצילים

45 תגובות על “לביבות טונה עם חציל

    • לינודש, זה נהדר גם קר. אתמול הכנתי פרוסה עם מיונז וקציצה מעל ויצא חבל"ז……
      טעים smile

      תודה :lol:

  1. המתכון נראה נפלא.
    שאלה – האם ניתן להשתמש בקופסת סלט חציל קלוי טבעי?
    תודה ויום נפלא smile

  2. ואיייייייייייייי, שילוב מנצח.
    חצילים ישר מהגינה(ועכשיו יש מלאאאאאאאא) טונה, יטוגן עוד היום smile :P

    • תהנה גדי, אגב, יש לי באתר קציצות דומות בשילוב בשר+חציל ואופציה: מבושל ברוטב חריף.
      אז אם זה מענין אותך…..
      יום טעים smile

  3. מה שלומך היום פירגה.? אתמול היגשתי לאורחי מעוגת התפוחים שלך. כולם גמרו את ההלל ואמרו פה אחד:נו זה בטח מהמירשמים של פירגה שלך". כן כולם כבר יודעים שאני מגישה לאחרונה רק מאכלי "פירגה".אין עליך חביבתי. לכבוד שבת , שיש לי בו הרבה אורחים, אני מתכוננת להכין את קציצות החצילים. האם אפשר להכניס במקום פרוסות לחם פירורי לחם או קמח, נוסף לכמות הקמח שמצוין.? מחכה למרשמים של מחר ובינתים חיבוק גדול

    • רחל תודה יקירה, שימשיך להיות לכם טעים. smile

      את יכולה לשים פירורי לחם.תתחילי עם 1/4 כוס ותוסיפי לפי הצורך כמו שאת מכינה קציצות בשר.
      בהצלחה ותהנו smile

  4. יש לך מתכונים פשוטים וטעימים, לא הייתי חושבת לרגע לשלב חצילים וטונה
    ואת עשית את זה כל כך פשוט ואפילו שלא הכנתי עדיין זה נראה לי טעים טעים.
    תודה פירגה

    • ביפה יקרה
      די רואים באתר שלי את השילובים המנצחים האלה.אני שמחה שבורכתי במידת יצירתיות ובחלומות פורים .
      הקציצות מעלפות,לפחות לנו….תכיני ותהנו גם.
      smile

  5. עשיתי את הקציצות ויצא ממש טעים
    קניתי קופסת חצילים של צבר קלויים טבעי – פשוט יותר קל ויותר מהיר
    כל הבית הריח ריח נפלא וזה יצא טעים

  6. פירגה חמודה,קודם כל שתהיה לך חופשה ניפלאה ומהנה. תנוחי ותחזרי אלינו בהקדם.. הכנתי עכשיו {עדין בתנור} את הקציצות גם בבישול וגם בטיגון. החומר יצא נהדר לעיבוד , ממש כמו פלסטלינה נעימה למגע. בטיגון הקציצות התפוררו מעט. מה עלי לעשות?

    • רחל,בודקים ומוסיפים או עוד ביצה או פירורי לחם.אחרי הקציצה הראשונה בד"כ יודעים בדיוק איך להשלים…..שיצא מושלם.
      בהצלחה smile

  7. פירגה יקירתי!
    הכנתי את הבלילה, ועמדתי לאפות את הקציצות המתוקות. ואז הסתכלתי עליהן :shock: והחלטתי שבמקום לאפות קציצות, אני מכניסה את כל הבלילה לתוך מאפה של בצק עלים בצורה של צמה מדומה, ואז אופה. :P לקחתי את המאפה לפיקניק משפחתי וחוץ מהחתיכה האחרונה (הנימוס הפולני) היא פשוט נחטפה. laugh
    אגב, את החצילים אני אופה בתנור עם שמן זית, במקום לקלות על האש.
    אין ספק שהמתכון הזה יתפוס אצלי מקום של כבוד בארוח עם דברים מפתיעים וחדשניים. :lol: :lol: :lol:
    תודה
    תודה
    תודה
    smile smile smile

    • נורית ערב טוב
      כיוון שאני "חולה" על טונה בכל סיטואציה.זו נקראת לי מעולה וטעימה
      תודה smile רבה

  8. מעלף!!!! קליפת הלימון נותנת טעם נהדר!! אפיתי ופיזרתי שומשום למעלה ויצא קרנצ'י וטעים

  9. הצליח לי!!
    הכנתי היום את הקציצות האלה והן יצאו טעימות בטירוף. קליפת הלימון שם היא רעיון גאוני.
    החסרון היחיד שהן ספגו שמן. מצד שני לא נצמדתי לכמויות המדוייקות במתכון, יש קשר??
    תודה על מתכון מעולה, נראה לי שהוא יככב בבית בזמן הקרוב, בעיקר בתשעת הימים.

    • בתיה,יש אפשרות כפי שרשמתי לאפות. באחריות,גם באפיה הן יוצאות נהדר.
      הטיגון יכול להיות על מחבת טפלון עם מעט שמן.לא צריך הרבה.
      לגבי שינוי הכמויות,אני לא יודעת אם זו הסיבה.
      תהנו,זה מה שחשוב. smile

  10. פירגה

    היום הכנתי את מתכון וכל המחמאות מגיעים רק אליךhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gifhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gif
    אך אני הוספתי קצת גם פטרוזיליה קצוצה ויצא מאוד טעים אז שוב תודה בגדול

    • עופרה,תודה רבה
      גם השידרוג של הפטרוזיליה נקרא טעים טעים.
      תהנו ותודה שחזרת לשתף אותי

  11. אני אכלתי וזה יצא מעולה :lol: :lol: הביניין ריח את הטעם הנפלא הזה ובא לאכול את זה 

  12. היייי פירגה :lol:

    אפיתי בתנור יצא טעים ביותר ויש ביקוש לנגלה נוספת.

    וסתם לידיעה .. כיף להכין את המתכונים שלך פשוט קל טעים וחשוב מכל מצליח :-))))

    שבוע מקסים לך ולבני ביתך.

    • מיה יקרה,אני כ"כ שמחה ומאושרת.
      הלוואי תמיד כאלה תגובות טעימות.
      בהצלחה להמשך טעים וביחד.
      תודה.

  13. היי פירגוש.
    אשמח הסבר למאותגרת מטבח כמוני למה כוונתך-
    בקליפה מחצי לימון?איך עושים זאת?
    תודה smile

  14. החלפתי את הלחם + קמח בעדשים אדומות טחונות בבלנדר מוט, לטובת חבר שלא אוכל גלוטן, יצא טעים מאד.

    • בקר טוב,
      שימחת אותי הבקר שעדיין מכינה מהאתר שלי למרות חוסר הפעילות לאחרונה.
      תודה ושבוע נפלא וטעים לכם smile smile

להגיב על רחל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *