d7a2d795d7a3 d797d7a6d795d799 d79ed79ed795d79cd790 d790d795d7a8d796 d7a6d799d79ed795d7a7d799d79d d7a7d7a9d799d795 - עוף ממולא בהמון הפתעות-עוף אפוי

עוף ממולא בהמון הפתעות-עוף אפוי

d7a2d795d7a3 d797d7a6d795d799 d79ed79ed795d79cd790 d790d795d7a8d796 d7a6d799d79ed795d7a7d799d79d d7a7d7a9d799d7952 1 - עוף ממולא בהמון הפתעות-עוף אפוי

עוף ממולא אורז צימוקים שקדים קשיו

אוהבת למלא בכל טוב וכך העוף כולו הופך עם כל ביס לעוף הפתעה .

מכינים לעוף מרינדה-ומשרים לפחות 5 שעות
מרינדה:
3 כפות סילאן
3 כפות שמן קנולה
3 כפות יין אדום

3 שיני שום חתוכות גס
כף רוטב סויה
כף גריל עוף

פפריקה
מערבבים ומורחים היטב את כל העוף. מדי פעם מורחים את העוף בנוזלי המישרה.

לריפוד התבנית:
3 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
סלרי כולל העלים- קצוצים גס
2 כפות שמן
2 כפות גריל עוף
מערבבים היטב ומצפים את הירקות .
מסדרים בתחתית התבנית.

המלית:
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
גזר אחד מגורר
3 כפות שמן קנולה לטיגון הבצלים והגזר
2 כוסות אורז
חופן צימוקים לבנים
חופן צנוברים או שקדים מולבנים . ניתן להוסיף גם חופן קשיו שלמים. אפשר להוסיף פירות יבשים מגולענים.
1 כף גדושה סילאן
פלפל שחור
כפית מרק עוף
1/2 1 כפות רוטב סויה — או מלח לפי הטעם.

אופן הכנת המלית:
מטגנים בשמן את הבצלים והגזרים ומזהיבים.
מוסיפים את הסילאן והתבלינים . מערבבים כדקה.
מוסיפים את יתר החומרים . מערבבים ובוחשים ביחד כ-2 דקות. או עד שתכולת הסיר בלי נוזלים בכלל, ומתחיל טיפה להידבק.
לא לשכוח לבחוש כל הזמן.
מוסיפים מיד 4 כוסות מים רותחים. (מכינים מראש).
טועמים ומשפרים טעם.
מבשלים על אש קטנה 20 דקות בדיוק. מכבים את הלהבה.
מקררים.

ממלאים בנדיבות את העוף.

הערה: אם נשארה מלית שומרים לשלב הסופי של האפייה ולפני ההגשה מוסיפים לחימום.
המלית כבר מוכנה עסיסית וטעימה מאד.
קושרים ומהדקים את הרגליים.
מסדרים את הירקות בתבנית.
מניחים את העוף הממולא על הירקות.
את המרינדה יוצקים מעל כל התבשיל.
מכסים היטב בניר כסף.
אופים בחום 180 מעלות 45 דקות מכוסה בודקים במזלג שהעוף רך חלקי.

אופים עוד 40 דקות בלי כיסוי . מדי פעם מרטיבים בנוזלים את העוף.

כשאופים בסיר חרס /קדרה, בגלל שצפוף לעוף אין צורך לקשור את הרגליים ואת כל המלית אפשר לפזר כבר מהתחלה מסביב ומעל לעוף.
מצפים בכל המרינדה שנשארה.
מכסים במכסה הקדרה ואופים כ-45 דקות. מכינים כוס ציר עוף ויוצקים מעל באופן שווה. מכסים וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

"טיפ"
1. אפשר להוסיף חתיכות כבדי עוף שטוגנו תחילה
תהנו.

46 תגובות על “עוף ממולא בהמון הפתעות-עוף אפוי

  1. מעולההההההההההההההה

    את צריכה לפתוח ספר יצא לאוררררררררר שם שלך פריגתתתתתתתתתתתת

  2. הי פירגה, אתמול בערב הכנו את העוף הממולא שיצא פשוט משגע!! לא יכולנו להפסיק לאכול… תודה רבה על המתכון.
    smile

  3. העוף הממולא הכי מושקע שעשיתי עד היום אבל גם הכי טעים.לא לא כדאי קיצורי דרך . לא לוותר על המצע של הירקות. בתאבון.

  4. פירגה שלום,

    העוף הממולא נשמע לי נהדר לראש השנה. האם נראה לך שאפשר לעשות משהו דומה עם עופיונים? נראה לך שהמלית תספיק ל-3 עופיונים?

    תודה

  5. האם סלרי כולל עלים הכוונה ראש סלרי עם עלים כמו פטרוזיליה או מה שנקרא סלרי עלים אמריקאי?
    האם לבשל את המלית על אש קטנה על מכסה? (נראה לי שכן?)

    תודה

    • ריקי ערב טוב
      סלרי ראש עם עלים
      לא לשים הרבה בערך חצי ראש ו1-2 עלים קצוצים- אפשר לשים במקום פטרוזיליה.
      לכסות עם מכסה אבל לא הרמטי.
      בבקשה

  6. הי פירגה יקרה
    הערב הכנתי את העוף ויצא דליקטס כל המשפחה התענגה עליו.
    בתחתית הסיר הנחתי תפו"א שיצאו נימוחים ועסיסיים ושמתי גם אגוזי מלך שנמסו בפה כמו ערמונים.
    תאווה לחייך ולעיניים smile
    תמשיכי לפנק אותנו במתכונייך המיוחדים והנהדרים :lol:
    חג שמח :!:

    • מפרגנת יקרה
      תודה על התגובה הטעימה לעוף הממולא. נקרא נהדר עם התוספות.
      עושה חשק להכין.מזמן לא הכנתי עוף ממולא ;)
      חג שמח smile

  7. פירגה היקרה,

    האם ניתן להוסיף לתבנית תפוחי אדמה ותפוח אדמה מתוק?
    תודה,
    שרי – מעריצה שרופה

  8. בוקר טוב
    אתמול בערב הכנתי את העוף ויצא מעולה האורז יצא כל כך טעים
    וההורים שלי התענגו
    מה יש להוסיף כל הזמן אני מחדשת ויוצא מעולה
    תודה :lol:

    • הי מאיה יקרה
      תודה על המחמאות לעוף הממולא. יש עוד עופות ממולאים,תגווני לכם. תהנו smile

  9. הי פירגה,האם הבנתי נכון כשמכינים בסיר חרס אין צורך למלא את העוף אלא לפזרה מסביב או מעל,או הכונה לעשות זאת רק עם שארית המילוי שנשאר אחרי מילוי העוף,תודה

  10. פירגה אהובתי
    הבן לא אוהב צימוקים, מה לשים במקום?
    תודה, שרי – מעריצה שרופה!!!

  11. היי פירגה,

    אני רוצה להכין למחר בערב את העוף המדהים הזה.
    אני מתכננת היום להכין לו את המרינדה ולשים אותו במקרר עד מחר בערב.
    מחר לקראת הערב להכין את המלית ואז למלא ולהכניס לתנור. זה בסדר?

    דבר נוסף לגבי המילוי אני רוצה לראות שהבנתי נכון- אני מטגנת את הבצלים והגזרים ואז מוסיפה אורז ומים?

    כרגיל המון תודה לך את מדהימה!
    אודליה

  12. בוקר טוב שבוע טוב,

    יצא מעולה!!! ללקק את האצבעות!!!

    שיהיה המשך שבוע מקסים…….

  13. האם אפשר לוותר על האורז? אני רוצה להכים לארוחת חג הפסח ואנחנו לא אוכלים אורז
    תודה ושבת שלום

  14. פירגה צהרים טובים,

    אני רוצה להכין את העוף הזה לערב לילי הסדר אבל אני לא מוצאת רוטב סויה כשל"פ.

    מה ניתן לשים במקום?

    תודה מראש.

    • הי אודליה
      שימי מלח במקום סויה
      בהצלחה על הבחירה המוצלחת והטעימה לחג.

      smile

      • אין לי ספק שזו בחירה מעולה!!

        ניסיתי את העוף הזה בעבר והמחמאות שפעו…..

        תודה מראש וחג שמח!!

          • שאלה נוספת- אם אני מוסיפה תפו"א ובטטות כמצע, אני צריכה להגדיל את כמות השמן וגריל העוף שאני שופכת?

    • תקראי שוב את אופן הכנת המלית.הכל מאד ברור

      אופן הכנת המלית:
      מטגנים בשמן את הבצלים והגזרים ומזהיבים.
      מוסיפים את הסילאן והתבלינים . מערבבים כדקה.
      מוסיפים את יתר החומרים .

      (יתר החומרים זה כולל כל החומרים ש נ ש א ר ו כולם כולל האורז)

      מערבבים ובוחשים ביחד כ-2 דקות. או עד שתכולת הסיר בלי נוזלים בכלל, ומתחיל טיפה להדבק…………..

    • כן,הוא נכנס עם כל מצרכי המלית. אבל לפי הסדר שרשום במתכון.
      בהצלחה

  15. פירגה ערב טוב,

    2 שאלות יש לי: האם ניתן להחליף את היין האדום במרינדה במשהו אחר?

    בנוסף, האם ניתן להכין את העוף לאחר המילוי שלו בסיר חשמלי?

    תודה מראש.

  16. אני לא עובדת כך ולא בטוחה באיכות. כמובן,שאפשר להכין הכל כמה שעות קודם (בבקר)ויישאר לך לחמם.
    בהצלחה smile

להגיב על אודליה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *