d7a1d799d7a0d7a8d795d79c d7a9d791d79cd795d79cd799d79d d791d7a6d7a7 d792d791d799d7a0d794 d7a7d79cd799d7a4d795d7aa d794d793d7a8d799d79d - שבלולי ריבה בבצק גבינה

שבלולי ריבה בבצק גבינה

d7a1d799d7a0d7a8d795d79c d7a9d791d79cd795d79cd799d79d d791d7a6d7a7 d792d791d799d7a0d794 d7a7d79cd799d7a4d795d7aa d794d793d7a8d799d79d - שבלולי ריבה בבצק גבינה

שבלולי ריבה וקליפות הדרים בבצק גבינה-פירגה

בצק גבינה נפלא להכנה בקערה:
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר (מניחה שגם חמאה טוב)
250 גרם גבינת טוב-טעם
ביצה
שקית אבקת אפיה
3 כוסות קמח רגיל
ללוש לגוש בצק ולשמור עטוף בניילון 1/2 שעה במקרר
להוציא מהמקרר ולחלק ל- 3 חלקים שווים
כל חלק לרדד על משטח מ ק ו מ ח — ל א לרדד ד ק.
כל חלק למרוח בריבה אדומה
לבזוק מעט קינמון ולקצוץ קליפות הדרים מסוכרות צבעוניות ולפזר על העלה.או כל מלית אחרת.
את הכרוכית לחתוך לפרוסות ולהניח ב ש כ י ב ה על ניר אפיה בתבנית גדולה שטוחה.

מחממים את התנור לחום 175 מעלות . מורידים לחום -150 ומכניסים את התבנית.
אופים כ-25 או עד שפני המאפה מקבלים צבע ש ח ו ם יפה.

מיד כשמוציאים מהתנור מברישים בסירופ מ ב ו ש ל:
את הסירופ מכינים בזמן שהעוגה בתנור
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מים רותחים
מבשלים עד שהסירופ מ ס מ י ך ומצטמצם לחצי.
מקררים כ-5 דקות ומברישים את פני המאפים. לא חובה להשתמש בכל הסירופ.

אחרי יום שומרים את המאפים במקרר.
אפשר לחמם קלות לפני ההגשה.
תהנו

39 תגובות על “שבלולי ריבה בבצק גבינה

  1. פירגה,
    השבלולים נראים כאלה חתיכיים!!!
    נכנסתי לאתר שלך כדי לחפש עוגה לשבת,
    וראיתי את זה.
    חייבת לנסות.
    אולי בשבוע הבא.
    סומכת על הטעם של הבן שלך.
    יבורכו ידייך
    ושאפו על כישרון ההמצאה והדמיון הפורה שלך.

  2. נראה מצויין! פעם ראשונה שאני נתקלת בבצק עם אינסטנט פודינג- חייבת לנסות!

  3. נראה מדהים אבל יש לי בעיה קטנה. לא אוהבת קליפות הדרים מסוכרות.
    יש לך אולי רעיונות אחרים למילוי המתאימים לבצק זה?

    • אדמית,עוד לא הכנתי עם עוד מליות.
      למיטב הבנתי כל מלית של בצק פריך שאת ממלא ומכירה תתאים :lol:

    • הי שרי
      בכל מקום. תבקשי קליפות הדרים מסוכרות.
      בסופר, במכולות , במעדניות , בחנויות שבשווקים.

  4. פירגה בוקר טוב.שאלה:
    אחרי שמפזרים את המילוי על העלה,מה עושים?מגלגלים כמו רולדה ואז חותכים?זה לא ברור לי,סליחה…
    ועוד משהו חשוב:אתמול שלחתי במייל שיש בעיה כשאני נכנסת לאחת הקטגוריות בבלוג,אני נזרקת החוצה לפעמים עוד לפני שאני מצליחה לקרוא את המתכון.האם זה קורה רק אצלי או שזו בעיה שאת מודעתלה?בבקשה,אני רוצה להדפיס לי מתכונים לשבת וזה לא הולך.
    תודה,אורנה.

    • אורנה יקרה
      קודם כל שלחתי לך אתמול המון מיילים .כנראה שיש בעיה במיילים.

      באתר אין בעיה לאף אחד והכל זורם.יש התכתבות שוטפת והכל בסדר.

      הבן שלי אמר לי להגיד לך שהבעיה אצלך .או שיסתדר לבד או שתבדקי .

      אני מקווה שיסתדר לך.

      לגבי השאלה:
      מרדדים לא דק ומגלגלים לכרוכית /רולדה וחותכים לשבלולים כמו שרואים בתמונה
      כן. הבנת נכון.

      חיבוק smile

  5. פירגה בוקר טוב, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במילויים אחרים עם הבצק הזה? ואם כן איזה מילויי מתאים יותר מתוק או מלוח.
    תודה והמשך יום נעים.

  6. פירגה שלום
    אני כבר לא יכולה איתך. לא מצליחה לעמוד בפנייך ובפני המאכלים שלך. בכל הצילומים -הטעם כבר בפה. מחר אני הולכת לנסות את השבלולים האלה ובטח כרגיל-אקבל מחמאות- וקבלי אותם מראש מימני. אין עליך ועל פשטות המאכלים והמתוקים שלך. שוב המון תודה smile smile smile

  7. היי!שבת שלום! הכנתי אתמול את המתכון .יצא מצוין! אבל בשלבי ההכנה הייתי חייבת לקמח מאד את משטח העבודה.מקווה שלא פספסתי משהו. הבוקר קראתי את מתכון הסמבוסק הנפלא הזה שטעמו עדין בפי כ30-40 שנה שחמותי היתה מכינה. אנסה להכין זאת השבוע.מילית הבשר כבר מוכנה אצלי במקפיא. וזה ידרבן אותי להכין.סוף שבוע מהנה לך ולמשפחתך.

    • אלה,מצוין שהוספת קמח.לא פיספסת כלום.
      בהצלחה גם עם הסמבוסק בשר שהחזרתי לאתר בגלל המלצות.
      תהנו מהעוגיות smile

    • ניצה שלום
      בצק גבינה לא נורא אם לא משחים. אפשר שיישאר בהיר.
      אבל תוציאי עוגיה אחת ותראי אם היא מוכנה.
      את יכולה להוסיף חום לעוד 5 דקות

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *