d7aad7a4d795d797 d7a9d7a2d7aad799d799d79d - תפודים למדורה  -  ל"ג בעומר

תפודים למדורה – ל"ג בעומר

d7aad7a4d795d797 d7a9d7a2d7aad799d799d79d 1 - תפודים למדורה  -  ל"ג בעומר

מתוך הצעת היום עיתון ידיעות אחרונות-24 שעות- 16.5.2011-מאת: נירה רוסו

תפוחי אדמה מ ו ש ל מ י ם למדורה

ההכנה המוקדמת: מקרצפים היטב כל תפוח אדמה מייבשים במגבת,מניחים על ריבוע גדול של נייר אלומיניום,מסירים "כיפה" מן החלק הרחב,העליון של התפוד, ומבצעים בחלק התחתון חתכים בסכין חדה,כמעט עד לתחתית.מורחים את החתך בשמן זית או בשמן תירס , בוזקים מלח ועוטפים היטב בנייר האלומיניום. מובן שאפשר להוסיף כל תבלין או עשבי תיבול שרוצים.

"טיפ חובה" או לפחות כדאי.
משחילים 6-8 תפודים על חוט ברזל , כך קל יותר לשלוף את התפודים מבין
הגחלים.

טומנים את התפודים העטופים בין הגחלים הלוהטות רק לאחר שהאש כ ב ת ה.
בודקים אחרי 25 דקות אם הם מוכנים. החיתוך לעומק והעברת חוט הברזל בתוך התפוד יניבו אפייה אחידה ותיבול לעומק.

"טיפ" והצעה שלי פירגה, בקלי קלות….פשוט לחרוץ עמוק את כל התפוד (ראו תמונה) ,למרוח את התבלינים והשמן ולעטוף בניר כסף, וכך הוא יתובל כולו ויערב לחיך. להיזהר לא לחרוץ עמוק, כי המטרה שהתפוד יישאר שלם.
תהנו

20 תגובות על “תפודים למדורה – ל"ג בעומר

  1. שלום רב פירגה היקרה. אפשרי המתכון לאפות בתנור בתודה מראש ויום טוב לך ותודה על המתכונים הנפלאים שלך. ציפי :lol:

  2. תודה,כי אני עושה אותו בהמון אהבה ונתינה :lol:
    איזה פירגון חמוד ;)

  3. פירגה, בתמונה האחרונה, האם הכנסת את התפודים לגריל? או לאפייה בתנור?
    תפודים בתוך נייר כסף לא אמורים להישחם כלל..
    מחכה לתשובה שלך, כי ממש יש לי חשק להכין כתוספת לארוחת הצהריים היום.

  4. אין מה להוסיף. את פשוט גדולה מהחיים. כל מירשם שלך פ צ ץ. האם אפשר לבשל את התפוחים והבטטות כמה דקות במיקרו כדי לרכך אותם ואז לא יצטרכו לאפות אותם כל כך הרבה זמן .{שעתיים זה המון המון חשמל}

    • תודה רחל יקרה
      ברור ואפילו חובה לבשל קודם.
      אני מרתיחה אותם 15 דקות ומשאירה במים הרותחים עם מכסה סגור.כך הם נשארים עד הקירור והם רכים.אחר כך הסיפור בתנור כבר קצר ולענין smile
      את הבטטות תוציאי מהמים החוצה אחרי 7 דקות. שלא יהפכו לפירה.
      smile

  5. היי פירגה,
    אודה לך אם תוכלי לתת לי מתכון לפירה פרווה פשוט וטעים (ל 5 אנשים) . כמו"כ האם את ממליצה להשתמש בתפו"א לבנים או אדומים ?
    תודה מכל הלב smile

    • פירה
      אני מכינה פעם עם הלבנים ופעם עם האדומים כי אין לי העדפה.
      תיבול שלי מלח ופלפל מרגרינה וקצת חלב או מי בישול התפוחים.

      לבריאות smile

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *