d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a4d7a9d798d799d793 - מאפינס ברוקולי

מאפינס ברוקולי

 

d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a4d7a9d798d799d793 - מאפינס ברוקולי

מי שרוצה יכול להכין כמאפה בתבנית משומנת

מספר 24.

לשים בקערה גדולה:
בצל קצוץ אחד גדול חצוי ופרוס דק – מטוגן ומוזהב בחלק מהשמן
1/2 כוס קמח מלא
4 כפות שמן
4 ביצים טרופות במזלג
ברוקולי במשקל 400 גרם מבושל – חתוך לפרחים חצויים
200 גרם גרגרי תירס בלי נוזלים – אני אוהבת לרסק את התירס במג'ימיקס
200 גרם פטריות קצוצות קטן

גביע קוטג דל קלוריות
1/2 חבילה גבינה "טוב-טעם"
50 גרם גבינה צהובה דלת קלוריות מגוררת
מערבבים הכל ביחד ומתבלים במלח , פלפל שחור, אגוז מוסקט – רצוי לטעום על קצה הזרת ולשפר תיבול
יוצקים לתבנית משומנת מספר 24 שמפזרים עליה כף פירורי לחם.
לפני שמכניסים לתנור זורים מעל לפשטידה כפית פפריקה מתוקה וכפית תבלון פטרוזיליה יבשה
אופים בחום 175 כ-30 דקות.

"טיפים"
1. במקום תירס ופטריות אפשר לשים 800 גרם ברוקולי

2 אפשר לגוון בגבינות שונות באחוזי שומן נמוכים ממה שיש לכם במקרר
תהנו

36 תגובות על “מאפינס ברוקולי

  1. פירגה, אני ובן זוגי נהנים מכל ביס…
    והכי כייף שזה לא משמין בכלל ופשוט להכנה.
    עשיתי מאפינס כמו שאמרת ויצא נהדר!!!
    12 מאפינס מפנקים וטעימים.

    את הכמות שנשארה (לא הכל נכנס בתבנית המאפינס)
    הוספתי גבינה בולגרית ועשיתי כפשטידה קטנה.
    יצא אפילו יותר נחמד, למרות שטיפטיפה נוזלי…

    בקיצור, קניתי את המתכון הזה לדורי דורות :P
    תודה רבה ויום נעים,
    יעל.

    • יעל יקרה, איזה יופי של ביקורת.
      תודה לך ששיתפת אותנו בטעם.
      תמשיכו להכין מטעמים ולהנות ביחד עוד הרבה שנים smile

  2. היי פירגה, מה שלומך?
    מכינה לשבת, הברוקולי הקפוא כבר בושל ומחכה להכנה. רק שאין לי גבינה לבנה, יש מלוחה, יש יוגורטים ויש שמנת שקניתי ל"בואיקוס". נרהא לי שאקח את השמנת למאפינס ברוקולי. האם ייצא טוב?
    תודה על כל תשובותייך הקודמות !
    שבת שלום , עופרה (ב :!: חולם מלא)

    • עופרה בקר אור
      תוסיפי שמנת אחת וגם גבינה מלוחה כ-150 גרם. אל תמליחי לפני שאת טועמת……
      השילוב של הגבינה המלוחה יהיה נהדר.
      שבת שלום ובהצלחה ולא לשכוח לעדכן אותי ;)
      smile

  3. הכנתי ויצא טעים.
    במקום אגוז מוסקט ומלח שמתי כף א. מרק בצל.
    מומלץ.

  4. טעים טעים . אני השארתי את גרגרי התירס שלמים. הכנתי מאפינס מכל הכמות. נהדרים!
    תודה :lol:

  5. smile את מדהימה ביצירתיות שלך, מוקסמת ממך. כל הכבוד :lol: :lol: נהנית מכל רגע מלקרוא את המתכונים, וכמובן להכינם אח"כ. smile smile

    • ציפי,את מרגשת אותי,באמת :x אני שמחה שכך זה קורה לנו פה באתר . זה נפלא שיש מה שמקשר ומחבר באהבה כזו גדולה בין אנשים ותרבויות.
      תודההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

  6. הי פירה . הכנתי היום את מאפינס דומים ,רק שזה יצא יותר מאפינס תירס כי ברוקולי לא היה לי הרבה וגם לא פטריות הם יצאו ממש טעימים וחמודים במראה וחשבתי שזה מאד יפה לארוח במקום להכין פשטידה אחת להכין מנות אישיות. רק מה לעשות שהמאפינס לא יידבקו לתבנית? האם אפית אותם במאנז'טים?

    • איילת חמודה,אני כבר מזמן משתמשת רק בתבניות סיליקון.
      שווה השקעה חד פעמית ולקנות. תודה על המחמאות למאפינס smile

  7. היי פירגה,
    מה אפשר לשים במקום גבינה "טוב טעם" (אני נמצאת בחו"ל ואין כאן כזאת)?
    האם אפשר לשים קמח רגיל?

    • חן אפשר לשים קוטג' או לסנן כמה שעות גבינה לבנה רכה, כדי שיצאו קצת נוזלים.
      שימי קמח רגיל,מעולה smile

  8. מכינה אותם שוב לאחר אין ספור פעמים שהכניתי אותם בכל האפשרויות. בתור מאפינס, פשטידה, עוגה בתבנית ,עם חור באמצע, בתבנית אינגליש קייק. :lol: :lol: תודה חמה על המתכונים ועל פשטות הכנתם, ועל ההסברים המפורטים ומסירת כל הטיפים. תבורכי בכל מעשייך smile smile

  9. פיגה הי!
    אינני יודעת בת כמה את, אבל בוגרת בנפשך סבלנית וסובלנית , עונה לכל שאלה{מיותר לציין שלפעמים מבישה}.
    העיקר אני התחלתי לקבל מיילים ממך ונהנת מהפשטות של הבישול והמתכונים הקלים בעיקר לעובדות שבינינו.
    יישר כוח.

  10. תודה רבה. מתכון מצוין. המרנו את הגבינות הרזות בגבינות עשירות יותר והשתמשנו רק בברוקולי (מהגינה שלנו!) ובפטריות. הכמות היתה ענקית אז אפינו מאפינס בתבנית סיליקון, בעטרות נייר ובכלי סופלה קטנים. כל אחת מהגרסאות יצאה מצוין והיתה טעימה לא פחות גם יומיים אחרי היישר מהמקרר.

    • הלה,
      אין כמו גבינות שמנות במאפים.מי שיכול להרשות לעצמו,שיהנה.
      תודה רבה לך.

  11. היי
    אם אני משתמשת בשקית של ברוקולי קפוא, האם צריך בשלב ראשון לבשל אותו קצת? תודה

  12. פירגה בוקר טוב,
    הולכת להכין את המאפינס…
    רק שאלה אחת – כתבת 1/2 חבילת טוב טעם.. .יש חבילות של 250 גרם ויש של 500 גרם ..
    למה הכוונה?

    • גילה הי,
      עד כמה שאני יודעת טוב טעם=250
      כנען=500
      בכל אופן בערך 125 גרם יספיקו למאפינס.
      בהצלחה ויום נפלא לך smile

  13. היי פירגה
    את מאוד יצירתית ויודעת המון,
    אשמח המלצתך בבקשה,
    רוצה להכין מאפינס ,שיהיו ללא גבינות
    מירקות שאפיתי אתמול בערב בתנור,(פרחי -כרובית ,ברוקולי ,שורשי -פטרוזיליה, וקולרבי),

    הבנתי שלהכנת מאפינס צריך לקצוץ את הירקות , ולהוסיף ביצים ,
    והשאלה שלי, האם במקום קמח אפשר להוסיף קינואה מבושלת ?

    • שושי,תזרמי,תכיני עם קינואה ואם לא מתגבש,תוסיפי כמה כפות קמח בריא מלא או אחר.
      ביצים,טחינה ,עשבי תיבול.הכל הולך.
      בהצלחה smile

  14. הי! האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? מעוניינת להכין לשבועות ורוצה כבר להתחיל בהכנות שבוע לפני.
    תודה

להגיב על הלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *