d790d7a4d7a8d7a1d7a7 d7a1d799d79cd790d7a0d79966 - עוגת אפרסקים סילאנית

עוגת אפרסקים סילאנית

d790d7a4d7a8d7a1d7a7 d7a1d799d79cd790d7a0d79966 1 - עוגת אפרסקים סילאנית

עוגת אפרסקים טריים בניחוח קינמון – עם או בלי סוכר

לכבוד עונת האפרסקים, עוגה ב ח ו ש ה , בצ'יק הכנה וכמו שהיא נראית בתמונה ככה היא טעימה.

במתכון המקורי שלי העוגה עם תפוחי עץ.

אז אם יש בבית אפרסקים שעדיין נראים טוב, זה הפתרון.
המצרכים בקערה גדולה:
4 אפרסקים בשלים לא גדולים קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות
צימוקים או אגוזים קצוצים גס ואפשר לשלב קיצוצי תמרים יבשים.
3 כפות יין אדום מתוק או יבש
3 כפות סילאן בלי סוכר או דבש קל
2 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר = 8  מ"ל דיאטיפ
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל עם קינמון או סוכר וניל ואת הקינמון תוסיפו בנפרד (כפית)
לערבב בכף.
לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה.
לפני האפיה-לזרזף 2 כפות סילאן או דבש קל ללא סוכר על פני העוגה – לא חובה
לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות או לפי הצורך
לבדוק בעזרת סכין לוודא שהעוגה מוכנה. אני נועצת את הסכין באלכסון.
לקרר היטב לפני הפריסה. רצוי להכינה יום לפני ההגשה.
העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה. בקיץ כדאי לשמור במקרר.

אפשר להמיר את הפירות לפירות עונתיים.

תהנו

59 תגובות על “עוגת אפרסקים סילאנית

      • יפה יקרה ערב טוב, תודה רבה.
        בדיוק היום הייתי צריכה להכין עוגת פרווה פיצוץ ב-2 דקות ובחרתי להכין את העוגה הזו.
        הכנתי עם תפוחי עץ. כרגיל…פצצה של עוגה.
        שבת שלום וטעימה לכולכם smile

      • העוגה נהדרת. את הקמח החלפתי בקמח מלא, הורדתי את כמות השמן ושמתי רסק תפוחים, והורדתי בלמעלה מחצי את כמות הסוכר, פשוט שמתי יותר סילאן. יצאה טעימה ועסיסית. תודה!

        • ריקי הי,
          בפעם הבאה כשאת כותבת תכתבי אחרונה אחרי כל התגובות שכבר יש. קשה לי מאד למצוא אתכם כשאתכם כותבים פתאום באמצע בין התגובות. עדיף בסוף.
          תודה.
          עכשיו כשהכנת את העוגה עם השינויים הטעימים תוכלי להתאים גם לעוגת תפוחים סילאנית שיש באתר.
          המשך טעים ביחד וחג שבועות שמח smile

  1. יאמי יאמי , אוהבת עוגות עם פירות וזאת נראית פצצה smile
    תודה על מתכונים מפורטים לפרטי פרטים.

  2. פירגה, נראית עסיסית ומעוררת תיאבון.
    השנה פספסתי את המשמשים ולא הכנתי אתם כלום,
    אז נראה לי שאמהר לעשות משהו עם אפרסקים.
    והצבע החום הוא בגלל הדבש/סילאן? צבע מהמם, נראה כאילו השתמשת בסוכר חום.
    הבעיה אתך היא שמרוב מתכונים קורצים לא יודעים מה להכין.
    אם הייתי חרוצה, הייתי עוברת על המתכונים שלך אחד-אחד ומכינה לפי הסדר,
    אבל מאחר שאני לא, אני בוחרת מתכון באקראי ומכינה.
    (עכשיו אני מחפשת עוגה לשבור את הצום בתשעה באב. משהו קל אבל טעים. אין ספק שיהיה מבחר וההתלבטות תהיה במה לבחור ;) )
    יום טוב לך ♥

    • הי רותי,התגעגעתי אליך.ברוכה השבה.
      עוגה מאד טעימה ושווה ואני מקווה שתכיני ותאהבו אותה.
      מענין מה תבחרי לשבירת הצום ;)

  3. הי פירגה
    תודה על עושר המרשמים ועל האתר המושקע והנפלא.
    רציתי לשאול,
    האם אפשר להחליף את האפרסקים בפרי אחר לדוגמא שזיפים.
    תודה ותבורכי על התרומה שלך לבשלנות שלנו.
    שרי

  4. בדיוק שוכבים אצלי אפרסקים בשלים ולא ידעתי בדיוק מה לעשות איתם, הבאת לי רעיון נהדר במיוחד שעוגת התפוחים שלך נוסתה אצלי בהצלחה. ינוסה בקרוב ואעדכן אותך. תודה על הרעיונות הנהדרים שלך.

  5. פירגה שלום
    הכינותי את העוגה בשינוי קטן:במקום ארבע אפרסקים שלא היו לי שמתי רק אפרסק אחד ונקטרינה ושזיפ ותפוח כלומר יצאה עוגת קוקטייל פירות, ועם כמו סוכר, תענוג אחד גדול כך שאני גם אוכל להתענג
    עליה
    אפילו שמביא חשק ליישר אותה כל הזמן. קלילה וטעימה
    להתראות אנטה

  6. שבת שלום
    אפיתי את העוגה. במציאות-הצבע של העוגה לא כמו בתמונה. לפי דעתי העוגה מתוקה מידי.אפשר להוריד מכמות הסוכר לפי דעתי

    • אסתר יקרה

      3 כפות סילאן
      ועוד כוס סוכר חום נותנים בדיוק את הצבע הנראה.

      בכל אופן,כל אחד יכול להמתיק לטעמו. את יכולה להמתיק רק עם 1/2 כוס סוכר ולא כדאי לוותר על הסילאן.
      בהצלחה smile

  7. ביקשת שאשתף אותך אחרי האפייה וכך אני עושה:
    אפיתי את העוגה עם שינויים קטנים, 2 אפרסקים במקום 4 , חתוכים קטן במקום גדול, 3 ביצים במקום 2 (מניסיון של עוגת התפוחים שהתפוררה מעט פה לא התפוררה כלל), הוספתי חופן חמוציות, בנוסף לאגוזים, צימוקים ולתמרים . יצאה מעולה, כמו שאני אוהבת רכה, עסיסית והכי חשוב קלה מאוד.
    פירגה, תמשיכי להביא לנו מתכונים קלים ומוצלחים לימי הקיץ החמים. :lol:

    • מירי,תודה רבה שחזרת לעדכן ולשתף אותי.
      יופי של שידרוג ונפלא שיצא טעים וקליל. smile

  8. היי פירגוש יקירתי…מה את עושה לי….??????
    העתקתי, ואכין לחג, מישהי כאן הציעה שזיפים, נשמע טוב, אוהבת חמוץ מתוק…בהחלט אדווח אחות.
    נשיקות וחיבוקי ענק.

    • גילה בקר טוב
      את יכולה לשלב כל פרי אחר:אגס,תפוח,שזיף
      חיבוק ונשיקה לשנה החדשה smile

  9. שכחתי לציין שלערב חג מכינה גם את העוגה הכושית שלך, הפושטית והמהממת, ורוצה לנסות להכין שושנים ממרשמלו, חברה הכינה ויצאו משגע….לקישוט כמובן, הנכדה גדלה בשנה…

  10. שלום פירגה, רציתי לדעת האם חייבים שהאפרסקים יהיו רכים או שאפשר להשתמש גם עם קשים? אין לי חשק לחכות… ;)

  11. שלום לכולם.
    אני רוצה לספר לך שלקחתי את העוגה היום לעבודה וכולם התלהבו .
    כן גם אלו שבדיאטה לא עמדו בפיתוי.
    יצאה מעולה. רוב האנשים שמעו על האתר שלך ואלה שלא , יודעים עכשו.
    תודה על המתכון הטעים.

    • באמת פיצוץ של עוגה. במקור היא עם תפוחים ירוקים. מכירה?
      תודה ובעיקר על שהפצת את האתר שלי שכולם יהנו
      smile

  12. עוגה נהדרת עשירה בטעם (מתוקה מדי אולי בגלל תוספת התמרים שהוספתי) רצוי להגיש עם כדור גלידת וניל
    תודה לפירגה.
    smile

  13. שלום פירגה!
    תודה ענקית על המתכון הנהדר של העוגה. היא יצאה מאוד טעימה.כול המתכון שלך – נפלא ועזרה במטבח שלי. עוד פעם תודה. :lol:

    • אלה,היא אחת האהובות גם עלינו.
      השילוב של הטעמים מעלף אותי לגמרי.
      תודה על התגובה הטעימה ,
      והמשך טעים ביחד.

  14. אפיתי את העוגה והיא יצאה נפלאה וטעימה מאוד. עשיתי שינוי קל במרום 3/4 כוס שמן הוספתי 1/2 כוס שמן ו1/4 כוס מים ויצא נפלא
    תודה על המתכון הטעים
    באהבה
    קרוואני רות
    כותב ספר הבישול "לבשל בקלות עם רות"

  15. האם אפשר לצמצם בכמות הסוכר?. מפני שיש גם סילאן, האם זה לא מספיק מתוק רק עם הסילאן?

  16. פירגה, זו אחת העוגות המוצלחות ביותר לקיץ!!

    נהנים ממנה בכל הזדמנות, אפילו הגננות בגן זכו לכמה !

    תודה לך על השיתוף.

    • הי ,תודה רבה על המחמאות.תמשיכו להכין ולהנות בכיף.
      טעימה מאד גם עם תפוחים.תנסו smile

    • עינת בקר טוב,
      נהדר. תודה רבה. האם הוספת לקמח אבקת אפיה וכמה?
      יום נפלא וטעים kiss

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *