d7a4d799d7aad794 d7a4d795d7a7d7a6d794 - פיתות בקלי קלות בהכנה ביתית פשוטה

פיתות בקלי קלות בהכנה ביתית פשוטה

 

d7a4d799d7aad794 d7a4d795d7a7d7a6d794 1 - פיתות בקלי קלות בהכנה ביתית פשוטהיום העצמות אוטוטו כבר פה,תכינו פיתות ועוד מטעמים שתמצאו בקטגוריה:יום העצמאות.

יום נפלא לכולכם.

קצת על הפיתות הנפלאות האלה.
הפיתות לא נפתחות.   אין אפשרות למלא. אבל הן דקות, רכות ויש בהן חלקים יותר קראנצ'יים . מפתיעים.
את הפיתות הכנתי מבצק הפרעצלים שלי שהוא רב גווני למאפי שמרים רבים וטובים. את המאפים תמצאו בקטגוריה:שמרים,פיצה,פוקצ'ה ולחמים. לא צריך לעשות את הפיתות עגולות ואפשר להכין בשיטה חופשית על השיש וכל צורה שתצא לכם, טעימה בפני עצמה. תקפיאו,תחממו שוב (לא במיקרו)  ותהנו כאילו והרגע אפיתם אותם.
ממליצה בחום ותעבירו הלאה שכולם יהנו.  ס"ה יצאו לי 16 פיתות ג ד ו ל ו ת.

מצרכים בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 1
כף סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
5 כפות שמן
כפית מלח
לערבב את הקמח+השמרים. להוסיף את יתר המצרכים היבשים ולערבב.
יוצקים לקערת היבשים את החומרים הרטובים ולשים ביד כ-3 דקות לבצק דביק (לא להוסיף קמח)
הבצק אמנם ד ב י ק אבל נפרד מדפנות הקערה.
מעבירים למקרר מכוסה בניילון.
כשהבצק מכפיל נפח הוא מוכן. בכל אופן,הזמן המשוער הוא מינימום 3 שעות. ככל שתתפיחו יותר זמן הבצק יתפח יותר ויותר.

אופן הכנה:
1. להניח ניר אפיה על התבניות ולהבריש אותו בשמן זית
2. להכין כדורי בצק על שיש מ ש ו מ ן בנדיבות ובעזרת האצבעות לשטח אותם על השמן לפיתות שטוחות. אני שמתי 4 פיתות גדולות על תבנית גדולה של התנור.
להניח על ניר האפייה ולפזר זעתר/שומשום או כלום. לתת לפיתות לנוח בערך 20 דקות לפני האפייה.
אופים בחום 200 מעלות בתנור שחומם מ ר א ש כ-15 דקות.
"טיפים"
1. לא לקמץ בשמן זית. לשים בנדיבות על השיש.
2. ניתן להקפאה ואחרי הפשרה קלה וחימום בתנור,יוצא טרי ונהדר.
תהנו

20 תגובות על “פיתות בקלי קלות בהכנה ביתית פשוטה

  1. יש לי 2 שאלות
    1. חייבים סילאן? זה לא יוצא מתוק עם 2 כפות סוכר וסילאן?

    2. חייבים שינוח במקרר?

    • הי אורנה
      לא יוצא מתוק אבל לא חייבים סילאן.זה יותר לצבע.
      הבצק צריך מנוחה.

  2. הכי כיף זה להכין את הבצק ליום העצמאות וכיוצאים לפיקניק לקחת סאג' , לעשות מדורה קטנה ושהילדים יפתחו את הפיתות…יוצא פצצה וגם מעסיק את הילדים לאיזה שעה בערך…עשינו בשבת ביער הילדים מרחו לבנה וחלקם שוקלד

  3. חברות לעשות כמו המתכון יוצא מדהים תודה לך פירגה על שלל המתכונים
    :lol:

  4. הכנתי היום.
    השתמשתי בשמרית (שקית של 50 גר. לחמש כוסות קמח).
    אפיתי בתנור על אבן שמוט, כשנייר אפיה חוצץ בין הפיתות לאבן.
    חלק עם זעתר וחלק עם "כלום".
    התגובה של בני המשפחה: "טעימות אש!"
    מתכון מצויין!

    • היי אסנת יקרה
      עשית לי את החג.כמה שמחתי לקרוא את התגובה שלך. תודה מקרב לב.
      המשך חג נפלא וטעים.

להגיב על תמי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *