d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a9d799d7a8123 - לחמניות לפסח

לחמניות לפסח

 

28 לחמניות קטנות או 10 גדולות פשוט נ פ ל א ו ת d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a9d799d7a8123 - לחמניות לפסח
תודה שיר (שיר123) על התמונה היפה ששלחת לי.
המצרכים ואופן ההכנה:
2 כוסות קמח מצה
1/2 חבילה מרגרינה מ ו מ ס ת
כף סילאן
כפית מלח
כוס מים חמימים (פושרים)
מערבבים את המצרכים ביחד ומוסיפים 4 ביצים גדולות כשאחרי כל ביצה בוחשים היטב.
מניחים בספלוני ניר ק ט נ י ם כדורים בגודל אגוז.
כדאי להניח בתוך תבנית שקעים מסיליקון. (אפשר להניח את הספלונים הקטנים גם בין השקעים).
מכינים את הלחמניות או הבייגלה עם ידיים לחות. מכינים מראש צלוחית עם מים ומעט שמן .
אופים בחום 175 כ-35 דקות.
לפני הארוחה לחמם את התנור לחום 175 מעלות ולהשחים את הלחמניות עוד כ-8 דקות.
אחרי השחמה שניה-צבע הלחמניות זהוב נוטה לחום.
הערות וטיפים:
1. סילאן הוא דבש תמרים וניתן להשיגו ברשתות השיווק ובמרכולים.יש גם סילאן ללא תוספת סוכר שניתן להשיג בבתי טבע.
2. מירה בשלווה נתנה "טיפ" בפורום בישול ילדים לשידרוג הלחמניות ולהמיר 1/2 כוס קמח מצות ב-1/2 כוס קמח תופח
כשר לפסח.
תהנו

41 תגובות על “לחמניות לפסח

  1. הם יצאו לך תפוחות? לא נפלו אחרי שהוצאת מהתנור? כלומר הם נשארו כמו בתמונה? smile smile

  2. חג שמח יקירתי
    כיכבת בשולחננו כל מה שהכנתי היה נפלא אורחי אמרו שהשנה זה יוצא דופן בטעם ובמגוון לא היססתי לאמר להם ולתת להם את האתר הנפלא שלך
    שוב תודה
    לגבי הלחמניות אני רוצה עכשיו להכין ואני קוראת בעיון ואני רואה שאין שם מים רותחים כמו שנוהגים לעשות זה נכון?
    כמו כן רציתי שוב לשאול על לייקח טוב לפסח
    תודה מכל הלב :lol: :lol: :lol: :lol: smile smile smile smile

    • ריקה יקרה
      תודה רבה על המחמאות הנפלאות וכיף שהחמיאו שהיה טעים
      הלחמניות כמו שרשום. לא משנה כלום.
      לייקח טוב לפסח זה הלייקח הרגיל הנוסטלגי של אמא.
      אמא לא בבית תיכף אשאל אותה לגבי ההמרה לקמח מצות.
      סבלנות.
      smile

      • מתכון לייקח נוסטלגי כשר לפסח-של אמא

        לייקח של אמא של פירגה

        המתכון והטיפים מקוריים של אמא של פירגה

        המצרכים לעוגה:
        תבנית עגולה ג ד ו ל ה קפיץ מספר 28 מצופה בתחתית בניר אפיה
        8 ביצים מספר מופרדות בטמפרטורת החדר
        כוס ורבע סוכר
        3/4 כוס קמח מצה
        1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
        כף מיץ לימון
        כף גרורת לימון
        2 כפות מים
        3 כפות שמן – לא צריך יותר.
        100 גרם שוקולד מריר וחלב מעורבים מגוררים במגררת גסה
        100 גרם אגוזים גרוסים

        אופן ההכנה:
        להקציף במיקסר חלבונים עם סוכר לקצף קשה
        להוסיף בעירבול יותר איטי את החלמונים
        להוסיף את המים, מיץ לימון, קליפת לימון והשמן לערבל רגע אחד ו….
        להוסיף את הקמחים האגוזים והשוקולד כל פעם כף.
        כשכל הקמח בפנים להפסיק את המערבל ולהמשיך בעזרת היד (כמו שאמא עושה) לערבב בתנועות עטיפה .

        מי שלא רוצה יערבל עם כף עץ.
        לצקת לתבנית .
        לאפות בתנור חם בחום 175 מעלות לכ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם עץ שמוכן.
        הטורט יוצא גבוה מאד.
        מקררים.
        אם רוצים חוצים ל-2 או 3 וממלאים קרם וניל או שוקולד
        אין צורך להרטיב את העוגה.

        תהנו

        © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

  3. פירגה את מקסימה תודה
    כבר עושה ואדווח לך רק רוצה לדעת אם אפשא לוותר על השוקולד או צריך להוסיף משהוא אחר ואם אופים בשלב התחתון של התנור אני אעשה בסיר פלא smile smile smile smile smile

    • אפשר לוותר.
      תמיד אני אופה באותו מקום אני לא משנה אף פעם.תאפי איפה שאת אופה.
      סיר פלא זה טוב.
      בהצלחה
      smile

  4. שלום פירגה
    לאמא שלך ולכולכם אני מאחלת אריכות ימים
    הלייקח נפלא כבר בכיתי זה הזכיר לי ילדות
    עכשיו אני הולכת להכין לחמניות
    אפשר להמיר בחצי כוס שמן? smile smile smile smile smile

      • ריקה הי
        אפשר. אני מעדיפה בתבניות מאפינס שישמור על צורה עגולה ויפה.
        בהצלחה ותהני smile

    • ריקה יקרה
      תנסי עם שמן.
      שמחה שהטורט הצליח.טורט של אמא תמיד מצליח ;)
      לא לבכות ולהמשיך להכין ולהנות smile

  5. פירגה היקרה!
    את ממש מאתגרת אותי הפסח הזה. זו פעם ראשונה שיש לי כל כך הרבה דברים להכין ונראה לי שאני אצטרך שבועיים של פסח ברצף כדי להספיק….
    טוב, אז ככה, עשיתי פה כמה שידרוגים שיצאו די טוב. שמתי כוס וחצי קמח מצה וחצי כוס קמח תפו"א עם חצי שקית אבקת אפיה. במקום סילאן שמתי דבש, והוספתי רק שלוש ביצים במקום ארבע. צרתי כדורים בגודל שני אגוזים ולכן יצאו לי 19 לחמניות.
    יצאו פשוט מ ד ה י ם !!! עכשיו תדמייני על הלחמניות קוט'ג טרי, ורעב גדול אחרי שהריח מתפשט בכל הבית. :P אין ספק שהלחמניות היו הכוכב של ארוחת הערב. :lol:
    המון תודה למתכון נפלא. smile

    • נורית ערב טוב
      נקרא נפלא ושמחה שהצליח ושאהבתם.
      המשך פסח טעים לכל המשפחה smile

  6. לא היה לי סילאן—שמתי דבש–…
    והיו לי רק 3 ביצים…
    יצא
    מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תודה פירגגגה!!!

  7. שלום פירגה
    כהרגלי אני כבר מתחילה בחיפוש תפריט לחג
    אני לא זוכרת בכמה הימרתי את המרגרינה בשמן זה גם חצי כוס? smile smile smile

  8. שבת שלום פירגה
    האם ניסית לשים א. אפיה או שלא צריך אנסה לשים חצי כוס שמן smile smile

  9. ניסיתי במהלך השנים כמה וכמה מתכונים של לחמנות לפסח וצר לי לומר שכולן יצאו… די זוועתיות

    אלו נראות טעימות, אני מקווה שהן באמת כאלו smile רוב הסיכויים שאכין אותן בחג השנה, לכן יש לי כמה שאלות(:

    1. אפשר להחליף את המרגרינה בשמן? אם לא – את המרגרינה צריך להמיס במיקרו?
    2. אפשר אולי להפחית במספר הביצים?
    3. תבנית שקעים זו תבנית כזאת?
    http://www.atarhabait.co.il/shop/uploaded/%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA%20%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1.jpg

    • הי נועה
      לא לשנות כלום .כל שינוי לא יצליחו לך וחבל. אפילו שינוי קטן לא יצליחו…..אז לשיקולך
      כל תבנית שקעים מתאימה.
      חג שמח וטעים smile

  10. חג שמח פירגה,
    למה הלחמניות תופחות בצורה מדהימה בזמן האפייה ואח"כ צונחות ונהיות כמו פיתה כאילו שמכבש עלה עליהן כשכל השלבים לאפיה מבוצעים בדייקנות?

    • הי מיכאלה,אין לי מושג מה ואיך הכנת? אם עשית במדוייק,לא יודעת מה קרה.
      לי זה לא קרה. עוד כמו פיתה? משונה. :P

  11. גם אני הכנתי את המתכון הזה מס' פעמים,
    אך כשמוציאים מהתנור, הלחמניות צונחות sad .
    ראיתי פה שלא רק לי זה קורה – יכול להיות שיש משהו שאנחנו מפספסות…

    תודה מראש על התגובה וחג שמח !!!!

    ואגב- אין עלייך ועל האתר שלך,אצלי הוא במועדפים- וכשמגיעים אורחים,ישר אני נכנסת לאתר ומאמצת מהמתכונים. מחר אני עושה את "עוף המחמאות"….

  12. אחרי שחיפשי מתכונים נוספים ללחמניות,ראיתי כי יש כאלו שמוסיפים סודה לשתייה.
    אנסה מחר ואדווח לכן אם הלחמניות לא צנחו smile

    שוב- חג שמחחחח

  13. הכנתי את הלחמניות, והן נטרפות! נראה לי שאכין שוב מחר בבוקר. עם כזו הצלחה, לא מתווכחים.
    שמתי 2 כפות גדולות של סילאן, 2 כפיות אבקת אפיה, 1.5 כוסות קמח מצה ועוד 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (לפי ההצעה של נורית) ורק 3 ביצים כי יצא לי דליל מאד.
    אי אפשר היה ליצור כדורים עם הידיים, :| אז העברתי עם כף לתוך תבניות מאפינס מסיליקון.
    אולי אנסה להוסיף עוד 1/2 כוס קמח מצה בפעם הבאה? :?

    יצאו לי 21 לחמניות, די קטנות, עם טעם נפלא. :P
    כולם מתענגים. :lol:

    • פוליאנה,אני שמחה שהכנת ושאהבת. תנסי,כי אחרי כל השינויים שעשית אני לא בטוחה מה צריך להוסיף.
      העיקר שאתם מתענגים,מה צריך יותר?
      תודה smile

  14. חג שמח פירגה,
    גיליתי את האתר לפני כחצי שנה בערך ומאז בכל כמה ימים אני נכנסת להתעדכן בכל מיני חידושים,
    כשאפיתי אתמול את הלחמניות האלו החלטתי שהגיע הזמן להגיב:
    הן פשוט מעולות!!!
    קלות להכנה והכי הכי חשוב לא צונחות אחרי האפייה כמו כל יתר המתכונים שהכרתי עד כה.
    לא הוספתי שום דבר למתכון, רק ויתרתי על הסילאן (כי לא היה לי בבית) והשתמשתי ב-3 ביצים במקום ב-4 (היה נראה לי מספיק לכמות העיסה).
    יצא פשוט טעים, המשיכי לעדכן אותנו בכל מיני חידושים טעימים,
    תודה וחג שמח smile

    • עידית שלום
      תודה על המחמאות. אני באמת משתדלת שהכל יהיה מושלם ושכולכם תהנו כמונו.
      תמשיכי להכין ולשמח אותי בכאלה תגובות.
      תודה,והמשך חג שמח.

  15. חג שמח פירגה
    שאלה קטנה אני רוצה להכין יש לי מחר אורחים רציתי רק לדעת אם הם ריקות כמו פחזניות או שהם מלאות כמו לחמניה
    תודה smile smile smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *