d797d7a6d799d79c d7a4d799d7a7d7a0d798d799 - חצילים אפויים מוחמצים

חצילים אפויים מוחמצים

d797d7a6d799d79c d7aad797d79ed799d7a5 1 - חצילים אפויים מוחמצים

מצרכים והכנה:

3 חצילים פרוסים מומלחים קלות ומושהים 20 דקות. מייבשים במגבות ניר.
להניח ניר אפיה בתבנית גדולה ולרסס אותו בתרסיס שמן .  מניחים את הפרוסות.

מרססים גם מעל לפרוסות ואופים כ15 דקות.הופכים,מרססים וממשיכים לאפות עד שישחימו מ-2 הצדדים.

רוטב בצנצנת:
1/2 כוס חומץ
3/4 כוס מים
כפית מלח
אפשר להוסיף פרוסות לימון ומעט סוכר.טועמים ומשפרים כל אחד וטעמו.

מסדרים בכלי עם מכסה תואם . מפזרים הרבה שום ויוצקים את הרוטב

תהנו

21 תגובות על “חצילים אפויים מוחמצים

  1. הי פירגה, שאלה דחופה, תוך כמה זמן זה מוכן לאכילה?
    אם אני אכין היום (רביעי) זה יהיה מוכן לאירוח ליום שישי?
    תודה מראש :P

    • רעות,זה מוכן מיד ומשתבח עם הימים שעוברים
      יש סכנה שאם תכיני היום לא יישאר ליום שישי.זה טעים ברמות קשות ;) :lol:

  2. בס"ד
    שלום פירגה
    רציתי לשאול האם פרוסות החציל צריכות להיות עבות או דקות?
    והאם אפשר לחתוך את השום לקוביות קטנות הרי הוא לא מטוגן, טעמו לא חזק מדי?

    • נענע בקר טוב
      השום חובה ולא חשוב איך חותכים העיקר שיהיה והרבה.
      אם אתם לא אוהבים שום ,שימי פחות.
      את החציל פורסים לפרוסות של 1 ס"מ.
      תהנו smile

  3. האם יוצקים את הרוטב מעל לכל שכבה או רק לבסוף מעל (עלהשכבה הראשונה)?
    והאם אמורים לשים הרבה רוטב או שכבה דקה?

  4. בס"ד

    היי פירגה יקרה
    הכנתי את החצילים ו…
    לא האמנתי שייצא כ"כ טעים..!!
    האמת שלאחר שהכנתי את הרוטב הוא לא נראה משהו וטעמתי כדי לשפר טעמים
    והיה עוד יותר לא משהו חחח כבר כמעט אמרתי לעצמי חבל על החצילים אני אוותר על הרוטב
    אבל בסוף החלטתי ללכת על זה, הנחתי במקרר לכמה שעות ולא האמנתי כמה שזה טעים
    מתאים לשבת קודש.. laugh
    תודה רבה, שבת שלום smile

    • הי נענע
      נכון שרק אחרי מספר שעות הטעם "נתפס" בחצילים וזה הופך למעדן.
      שמחה שלא התייאשת והכנת.
      שרק יהיה תמיד טעים
      לילה טוב smile

  5. פירגה שלום

    גם את החצילים האלה הכנתי השבוע ולמרות שחששתי מטעם החציל כשהוא לא מטוגן יצא ממש טעים ,
    אני בחרתי להשתמש בטרסיס שמן ולקלות ב 200 מעלות ,זה חוסך בקלוריות ובצרבת ולא פוגם בטעם
    אני הוספתי גם לימון כי אני אוהבת טעמים חזקים יותר ,אולי בפעם הבאה לא אוסיף מים לרוטב,שווה היה לנסות, אכין שוב. smile

    • שלום חנה,במתכון רשומה אפשרות אפיית החציל. למטה ב"טיפ"
      גם אני חושבת שאין כמו מטוגן אבל לא כולם חושבים כמוני ;)
      אני מודה לך על התגובה והשידרוגים.המשך שבוע טעים smile

  6. הי פירגה.
    רציתי לדעת…האם מטגנים את החצילים בשמן עמוק?
    כמה שום צריך לכמות של 3 חצילים?

    • מירי אני לא מטגנת בשמן עמוק.תטגני איך שאת רגילה שהם יהיו מטוגנים ומה שפחות שמן.
      אני שמה אפילו 2 ראשי שום.כל אחד שם לפי טעמו. אין כמות.

  7. פירגה היקרה,
    האם את חושבת שמתאים להכניס לצנצנת גם פרוסות של גמבה קלויה?
    תודה!

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *