d7a9d799d7a9 d798d797d799d7a0d794 - עוגת שיש מטחינה וסילאן

עוגת שיש מטחינה וסילאן

d7a9d799d7a9 d798d797d799d7a0d7941 - עוגת שיש מטחינה וסילאן
עוגת שיש מטחינה שוקולית וסילאן בטעם חלבה
תוספות של טחינה וסילאן אהובים עלי במיוחד בקינוחים עוגות ועוגיות.
עוד מתכון מוצלח ולא שגרתי שהכנתי ואהבנו.

המצרכים בקערה:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה- או  3/4 כוס שמן
1/2  1 כוסות סוכר
4 ביצים טרופות במזלג
1 גביע שמנת חמוצה
כפית סודה לשתיה לא חובה.

כוס קוקוס
2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:
לערבב לתערובת אחידה
לחלק ל-2 חלקים
חצי אחד לצקת לתבנית וליישר.
לחצי השני להוסיף:
2 כפות טחינה גולמית
3 עד 4 כפות סילאן
כף גדושה שוקולית
כפית תמצית רום או ליקר
לערבב היטב לבלילה רכה .
במידה וצריך ניתן להוסיף כף או שתיים נוזלים.
לצקת על הבלילה הלבנה שבתבנית
לערבב בעזרת קיסם לדוגמת השיש
אפיה בחום 175 35 דקות. לקרר.   מי שרוצה להקפיא,ממליצה לחתוך לפני ההקפאה לפרוסות.
"טיפ"
1. מי שלא אוהב קוקוס ימיר את הקוקוס בכוס קמח נוספת
2. רצוי ומתאים להכין את העוגה בתבנית עגולה מספר 24.
תהנו.
נילי כותבת על העוגה:
פירגה כנסי בבקשה ו nilliy ו
16:35 05/10/08 העוגה הזאת פשוט נהדרת וכל מילה מיותרת.
במקום שמן העזתי ושמתי כוס רסק תפוחים ובמקום כוס ורבע סוכר שמתי רק כוס.
הכי נהניתי מהריח כיון שהבנתי שהולכת להיות לי עוגת חלבה, ואכן כך .
עוגה בטעם חלבה. לא התאפקתי ובעודה חמה טעמתי . מעדן ממש מעדן וכל כך קלה להכנה,
נכון לעכשיו זו עוגת הבית שלי.
אני ממליצה מאוד מאוד לאפות אותה.
תודה רבה לך פירגה יקרה.
תהנו.

32 תגובות על “עוגת שיש מטחינה וסילאן

  1. מירי יש לי מגוון עוגות ועוגיות עם טחינה . זה מעולה וטעים מאד. כמובן הטחינה גולמית.
    רשמי במנוע החיפוש של האתר: טחינה ותראי את המגוון.
    תכיני ותהני smile

      • מלכה,להבא תכתבי את השאלה/תגובה בסוף למטה.
        תודה.
        יש בתגובות נסיון להכין עם 3/4 כוס מיץ תפוזים. תנסי.
        smile

  2. לפירגה היקרה. שבת שלום וחג אורים שמח,
    העוגה מעולה משהו משהו
    תודה רבה.

    :lol: :lol: :lol:

    • רינה יקרה
      חן חן על המחמאה לעוגת שיש סילאן וטחינה שזה אחד השילובים האהובים עלי ועל בני ביתי.
      חג אורים שמח וטעים smile

  3. פירגה תודה על התוגבה
    אני התכוונתי לתגובה הזאת שרשומה למעלה שהיא טוענת שהחליפה שמן לרסק תפוחים !!!

    נילי כותבת על העוגה:
    פירגה כנסי בבקשה ו nilliy ו
    16:35 05/10/08 העוגה הזאת פשוט נהדרת וכל מילה מיותרת.
    במקום שמן העזתי ושמתי כוס רסק תפוחים ובמקום כוס ורבע סוכר שמתי רק כוס.
    הכי נהניתי מהריח כיון שהבנתי שהולכת להיות לי עוגת חלבה, ואכן כך .
    עוגה בטעם חלבה. לא התאפקתי ובעודה חמה טעמתי . מעדן ממש מעדן וכל כך קלה להכנה,
    נכון לעכשיו זו עוגת הבית שלי.
    אני ממליצה מאוד מאוד לאפות אותה.
    תודה רבה לך פירגה יקרה.
    תהנו.

  4. שלום פירגה!

    האם אפשר להחליף את המרגרינה בכוס שמן כמו במתכונים אחרים שלך ?

    תודה laugh

      • תגובה חדשה לפוסט #11870 "עוגת קסטה קרם וניל פצפוצים בציפוי גנאש"
        מאת : עדנה‏ (IP: 212.143.154.164 , shlomiad.bb.netvision.net.il)
        תגובה:
        smile פירגה שלום!
        כמו תמיד לפני הכנת מתכונים שונים אני נכנסת לאתר היום עשיתי 3 עוגות לפי המתכונים שלך.
        1.עוגת שיש טחינה וקקאו-עוגה יפה,גבוהה כמו שאני אוהבת.
        2.עוגת קוקוס קלמנטינות-רכה נימוחהנהדרת
        3.וגם את העוגה הזו קסטה-עשיתי אותה בפיירקס גדול יצאה יפה מרשימה שמתי ישר בפריזר,כדי שאני לא אתחיל לישר אותה. smile
        תמשיכי להעביר לנו ממתכונייך המעולים תודה.

        אפשר לראות כאן את כל התגובות לפוסט הזה:

  5. פירגה,

    מצאתי את העוגה המדוברת.
    איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?

    אודליה

    • אודליה בד"כ אני ממירה למוצרי סויה ויש עוגות שאני ממירה ל-3/4 כוס מיץ תפוזים.
      אם את ממירה,תעדכני אותי,תודה רבה smile

  6. הי פירגה.
    לא הבנתי איך נהיה טעם של חלבה כשמוסיפים שוקולית ?
    טחינה וסילאן נותן טעם חלבה
    אבל השוקולית משנה זאת, לא ?
    אני רוצה להכין את העוגה …

  7. פירגה היקרה!

    אכן עוגה מדהימה ומומלצת בחום!
    שמתי כוס שמן במקום מרגרינה ויצא מצוין.

    פחדתי לקחת סיכון ושמתי שמנת חמוצה, אבל פעם הבאה אני אשים 3/4 כוס מיץ תפוזים
    ואנסה לעשות אותה פרווה.

    שתהיה לך שבת שלום,
    אודליה

    • אודליה הי,תודה על ההמלצה לעוגה.
      נהדרת לאוהבי טחינה+סילאן :lol:
      אם תכיני עם שידרוגים תעדכני אותי.

  8. פירגה שלום!
    אני רוצה להכין את העוגה בתבניות אינגליש קייק וכיוון שיש מיני אורכים
    הייתי מבקשת לדעת באיזו מידה של תבנית אינגליש קייק יש להשתמש
    בכמות זו של תערובת?
    תודה , טלי

  9. שאלה נוספת לפני שאני מתחילה להכין
    אם משתמשים בשמן אז מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר ואח"כ
    בהדרגה את השמן?

  10. היי פירגה,
    הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק והטעם נפלא…
    שאלה קטנה, מה גורם להיוצרות סדקים על העוגה?

    • בר,בעוגות בחושות גם לקונדיטורים הכי גדולים בעולם זה קורה.לא תמיד.
      תודה ואני שמחה שאהבת.

  11. היי פירנגה

    עשיתי את העוגה עם שני שידרוגים במקום מרגרינה – כוס שמן ומקום שמנת ( לא היה לי ) יוגורט

    יצא מעולה

    המון תודה ושבת שלום

  12. היי, פירנגה.
    אפשר להמיר את השמנת במשהו אחר? (מיץ אולי??). אני רוצה שהיא תהיה פרווה.
    שנה טובה!

להגיב על אמיר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *