אגר אגר – ג'לטין צמחי

אגר אגר

משיגים בחנויות טבע. יש להשיג כאבקה או פתיתים . כפית אבקה=כף פתיתים

מאחר שג'לטין עשוי מרקמת חיות, הצמחונים שבינינו משתמשים באגר אגר כאצה ,אין לה טעם והיא משמשת כתחליף להקרשה ועיבוי.
האגר אגר כשר למהדרין וכשר לפסח.

אופן הכנה:
את אבקת האגר אגר משרים במים רגילים ומשאירים לנוח 15 דקות.
במשך ההשרייה ל א מ ע ר ב ב י ם.

אחרי ההשרייה, מבשלים על להבה הכי קטנה וכל הזמן בוחשים. לאט לאט מעלים את החום ולא מפסיקים לערבב עד שהוא נמס לגמרי. אם הוא מתקשה,מוסיפים עוד קצת מים ושוב מערבבים .

לכוס אחת של נוזל מספיקה כמות של כף גדושה אבקה.

אתר עם מתכונים להמחשה:

http://veg.anonymous.org.il/art343.html

26 תגובות על “אגר אגר – ג'לטין צמחי

  1. פירגה, המון תודה!!
    לא הכרתי את החומר הזה, ואני בהחלט אנסה בחנויות טבע.
    לידנו נפתחה החנות "ניצת הדובדבן" – אני אתעניין שם.
    וחסכת לי שאלה כשאמרת שזה כשר להמדרין.
    במתכון לבוואריה כתבת שצריך שתי שקיות ג'לטין – את יודעת להגיד לי איך אני ממירה אותן לאגר אגר (בחיים לא שמעתי את השם הזה.)
    מקסימום, אני אשאל בחנויות.
    ושוב, תודה רבה על המידע הזה.
    תבורכי

  2. היי

    למרות שאני רשומת לאתר שלך אני לא מקבלת מיילים כמו פעם מחבל לי מאוד
    האם אפשר לעשות משהו

    תודה מראש
    נאוה

    • נאוה ערב טוב.
      אני לא מבינה למה,הרי נרשמת.
      תנסי להרשם שוב. אם לא מצליח לך,רשום שם מה את צריכה לעשות כדי שהבן שלי ישבץ אותך מחדש.
      בהצלחה.

      • היי
        ניסיתי להרשם שוב אך מודיע את רשומה וזה נכון כבר מזמן אני רשומה עוד לפני השינויים השינויים שנעשו בתפוז – אני רשומה כבר כמה שנים .אך עתה מאז השינויים לא מקבלת מיילים כל בוקר וחבל לי מאוד.

        תודה

        נאוה

  3. אגר אגר – עשוי מאצות ים.
    משתמשים בו לרוב גם בבישול מולקולרי ולמי שמכירה ריבות ארגנטינאיות כמו דולסה דה בטטה/ממבריג'ו
    (חבושים) שמכינים גם מאגר אגר.
    מאוד בריא ומומלץ.. בניגוד לג'לטין שצריך חום. אגר אגר נמס ועובד גם בטמפרטורה רגילה.
    אצלנו באתר- עושים גבינות בבית , ניתן להשיג .
    :lol: בדר"כ נמצא תמיד במלאי.

    בברכה,
    הילה שפר .

  4. כוכי-אפשר את המתכון של ריבת הבטטה שאת מכינה? איזה יופי האגר הזה! smile smile smile smile
    מזעזע אותי לחשוב על הג'לטין הלא צמחי. :|

  5. סליחה על הבוטות, אבל המחשבה ממה זה עשוי מעורר…… :?

    אפשר להמיר ג'לטין באינס' פודינג בעוגת מוס שוקולד לבן?

    תודה מראש.

  6. האם ידוע למי מחברי הפורם , היכן ניתן לרכוש את הג'לטין צמחי באזור ראשון לציון . כתובת , טל' ?

  7. שלום! המון תודה על ההסבר המפורט.
    לא לגמרי הבנתי בכמה מים משרים את האגר אגר, אם אני משתמשת האבקה, תוכלי להסביר לי? תודה רבה.

    • הכנה עם אגר אגר: דוגמה

      חומרים לג'לי בכמות של 2 כוסות.

      1/2 1 כוסות פירות חתוכים (השתמשתי בענבים, אפשר גם משומרים)
      2 כוסות מיץ פרי (חלקו יכול להיות נוזל של פירות משומרים, השתמשתי במיץ תפוזים)
      1 כפית אבקת אגר אגר (אבקה, לא פתיתים)
      לפני ההכנה

      אם משתמשים בכלי זכוכית להגשה להניח אותם במקום חמים עד למזיגה

      הכנה

      שופכים את המיץ לסיר, מפזרים מעליו את האבקה ולא בוחשים, מניחים שיעמוד ככה כרבע שעה.
      מכינים את הפירות, שוטפים וחותכים לחתיכות של בערך 1 ס"מ, מחלקים באופן שווה בין כלי ההגשה.
      מניחים את הסיר על הלהבה הקטנה ומדליקים (הדלקתי את הלהבה הקטנה בעוצמה מקסימלית), בוחשים כל הזמן תוך כדי שהנוזל מתחמם, עד שמגיע לנקודת רתיחה (מתחילות בועות קטנות), הבועות מתחילות בצורה מאוד חלשה ודלילה (כמעט לא מורגשת). המשכתי קצת לבחוש ולחמם, עד שהייתי בטוחה שממשיכות להגיע בועות. מכבים את הלהבה, אפשר לבחוש עוד קצת, להיות בטוחים שנמס. מזיזים מהלהבה הכבויה (והחמה עדיין) ומשאירים להצטנן מעט.
      מוזגים את הנוזל החם בצורה שווה על הפירות, מניחים להצטנן. רק כשהנוזל נגע בפירות התחלתי לראות התחלה של קרישה (שחששתי כבר שלא תגיע).
      אחרי שמגיע לטמפ' החדר, מכסים ומעבירים למקרר לצינון, נקרש כעבור כשעה במקרר.
      בתיאבון!

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *