dscf1985 - מאפינס קישואים

מאפינס קישואים

dscf8452 - מאפינס קישואים

מאפינס שאמא של כלתי מכינה לכל אירוע,בהצלחה גדולה.

המצרכים ואופן ההכנה:
7 קישואים בינוניים מקולפים ומגוררים
2 או 3 בצלים (לסחוט קצת את הקישואים והבצל מעודף נוזלים)
1/2 כוס שמן
כוס מ ל א ה קמח תופח
כפית אבקת מרק עוף
מלח (בגלל אבקת המרק יש לטעום ולהוסיף רק במידה וצריך)
פלפל שחור
3 ביצים טרופות במזלג
מי שאוהב שמיר , הוא משתדך נפלא לקישואים (2 כפות שמיר קצוץ דק)
מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים כמות של  כף   אחת   גדושה  לתבניות מאפינס מ ש ו מ נ ו ת ועדיף מסיליקון
ניתן לפזר לפני האפייה שומשום. המאפים בתמונה נאפו בסלסלות ניר לאפיה. (מנג'טים) ששומנו מראש.
אופים בחום 175 שעה לפחות עד שהצבע העליון ממש משחים.  המאפינס יוצאים שטוחים כמו בתמונה.
מקררים, משחררים בעזרת סכין את הדפנות ושולפים עם כף מהתחתית.

"טיפ"
ניתן לאפות כפשטידה
תהנו

22 תגובות על “מאפינס קישואים

  1. שלום פירגה.
    מדוע בתמונה הם נראים שטוחים. כל כך.
    האם אלו מאפינס בתבנית שקעים רגילה?

    • נגה,זה הגודל שלהם. הם שטוחים. כך הם נראים בדיוק ואני אדגיש זאת גם במתכון.
      תודה smile .

  2. וואי איך זה מתאים לי עכשיו
    אני רוצה להכין אותם
    רק שאלה – כמה יוצא בערך מהכמות שנתת?

    הדס

  3. פירגה יקרה בוקר טוב,
    אני לא יודעת למה, מכירה את המתכון ולא מצליח לי! יוצא כל פעם מאוד רטוב. ניסיתי כמה פעמים וכולם אומרים לי שזה קלי קלות. מתוסכלת smile

    • הי תהל
      תסחטי היטב את הבצל והקישואים.
      ותאפי שעה שלמה. אפילו שלמעלה משחים מאד,זה יוצא נפלא.
      בהצלחה smile

  4. ניראה מעולה !!!
    האים ניתן להחליף קמח תפוחי אדמה \קורנפלור\ או קמח ללא גלוטן,
    תודה :lol:

    • שולי,יש לברר היטב את הנושא בעיקר למאפי קישואים (נוזליים) מה הם התחליפים ללא גלוטן.
      יש אתרים מיוחדים לכך.
      לי אין מושג ואני לא משתמשת בתחליפים אלה.

      smile

  5. תודה על המתכון המצויין!!
    כמה הבהרות:
    אם אופים בתבנית מפאפנס ממתכת, יוצאים גבוהים ולא שטוחים.
    אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן לכפית וחצי סודה לשתיה. יוצא מצויין!

    • דורית,אני דווקא אוהבת אותם שטוחים ודקים כמו בתמונה.
      תודה על השדרוגים :lol: חשוב.

  6. שלום פירגה.
    אפשר קמח לא תופח?
    בתבנית שקעים מסיליקון, גם שמים כף אחת גדושה?
    תודה רבה

    • אסתר הי,
      אפשר להוסיף כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח.
      אפשר בכל תבנית שקעים באותה כמות.
      בבקשה smile

  7. תוכלי לתת לי עצה איך לסחוט את הקישואים והבצל בדרך מהירה יותר ?

    • הי עומרי,
      או להכניס לשקית בד או להכניס לשקית ניילון מחוררת חורים קטנטנים.

  8. אצלי במשפחה דווקא אוהבים את זה רטוב חוץ ממני ! שמעתי ממישהו לא מוכר שאפשר לסחוט במועך פירה כמו כותש שום חג שמח !

להגיב על אסתר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *