d7a4d7a8d792 d791d7a6d7a7 d7a8d791 d7aad79bd79cd799d7a0d7aad799 - כרוכית פרג  בבצק עדין ודק במיוחד

כרוכית פרג בבצק עדין ודק במיוחד

d7a4d7a8d792 d791d7a6d7a7 d7a8d791 d7aad79bd79cd799d7a0d7aad799 - כרוכית פרג  בבצק עדין ודק במיוחד
כרוכיות פרג גם ללא סוכר
בצק רב תכליתי ל-2 כרוכיות
בצק עדין ופריך במיוחד
למילויים מתוקים או מלוחים
ניתן לשמור במקרר למשך לילה או להקפיאו.
מתאים לשטרודלים קלתיות פאי טרטלטים .

המצרכים להכנת הבצק בקערה ל-2 כרוכיות:
1/4 כוס חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כוס מים חמים
1/4 כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל
1/4 כפית אבקת אפיה
למליות מתוקות 1/2 שקית סוכרה דיאט- שווה לכף סוכר

למליות מלוחות להוסיף קורט מלח

אופן ההכנה:
יוצקים את המרגרינה המומסת המים והשמן לקערת מעבד המזון.
מוסיפים קמח ומלח או סוכר ומפעילים עד שהבצק במצב של פירורים גסים.
מוציאים למשטח עבודה ומעבדים לצורת כדור. מקמחים ומשהים במקרר חצי שעה.
מחלקים ל-2 ומרדדים למלבנים .

שמים כמות ממש נדיבה של ממרח פרג באמצע המלבן לכל האורך ועוטפים את הפרג עם הבצק.
קודם צד אחד של הבצק שיכסה את הפרג ואחר כך סוגרים עם הצד השני.
מהדקים קלות את הקצוות ומעבירים לתבנית על ניר אפיה.
אופים בחום 190 מעלות כ-15 דקות או לפי הצורך עד לצבע זהוב יפה.
ממלאים במלית פרג עשירה:

חשוב לקנות פרג טחון טרי במעדניות. שימו לב שטוחנים לכם במקום.
פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה. רצוי להוסיף מעט סוכר לתוך הפרג.
לשים בסיר :
500 גרם פרג טרי
2 כוסות חלב או מיץ (מים) ולבחוש.
להוסיף כוס "כמו-סוכר" או 15 מ"ל דיאטיפ נוזלי ( שווה לכוס סוכר )
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות דבש קל או סילאן ללא סוכר וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון וצימוקים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
אפשר לפזר גרודת שוקולד ללא סוכר, אגוזים וקיצוצי תמרים מיובשים.

אם הפרג יוצא ממש דליל אפשר להוסיף פירורי עוגיות.
הכמות מספיקה ל-3 כרוכיות.
"טיפ"
1. מי שרוצה להכין עם סוכר להוסיף כף סוכר לבצק וכוס סוכר למלית הפרג.
בהגשה לפזר אבקת סוכר.
תהנו

12 תגובות על “כרוכית פרג בבצק עדין ודק במיוחד

  1. תבורכי – מסיבות בריאות כי לא ממליצים לא על מרגרינה כשומן מוצק ולא על חמאה בגלל הכולסטרול, אני כל הזמן מחפשת מתכונים שלא מכילים את זה ועשויים על בסיס שמן.

    עכשיו אתחיל לעבוד ביתר מרץ – תודה רבה רבה! smile smile smile

  2. בוקר טוב,

    איזה כמויות לשים על 300 גר' פרג טחון (מתייחסת למלית)?

    תודה מראש

  3. אני מחפשת בקדחתנות מתכון שלך של מילוי פרג ושוקולד.

    אודה לך אם תפני אותי.

    לא מוצאת, חג פורים שמח לך ולבני משפחתך היקרה.

    ליאת smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *