d791d7a6d7a7 d792d791d799d7a0d794 d791d79ed79cd799d795d7aa - עוגיות "טוב-טעם" מופחת סוכר

עוגיות "טוב-טעם" מופחת סוכר

d791d7a6d7a7 d792d791d799d7a0d794 d791d79ed79cd799d795d7aa 1 - עוגיות "טוב-טעם" מופחת סוכרעוגיות "טוב-טעם" בלי סוכר – לא לסוכרתיים

כמובן שאפשר להכין עם מליות מתוקות אבל הפעם הדגש הוא שגם מי שנמנע מסוכר יכול להנות מעוגיות טעימות .פינוק אמיתי.

מצרכים לבצק בקערה:
חבילה 200 גרם חמאה/מרגרינה ר כ ה
חבילה 250 גרם גבינה טוב-טעם
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
ללוש לבצק נוח וגמיש תוך כדי הוספת קמח.
שמים את הבצק למנוחה של שעה במקרר.
מוציאים ומחלקים את הבצק ל-3-עד 5 חלקים (תלוי מה מכינים)
ממרחים ללא סוכר:
ממרח פרג, ריבת חלב, ממרח שוקולד,ריבה+חלבה ועוד.

אופן הכנה:
חלק מהבצק מרדדים על מעט קמח לעיגול בגודל צלחת בינונית ומורחים מהמלית הנבחרת.
מחלקים בעזרת סכין ח ד ה למשולשים ומגלגלים מהצד הרחב לצד הצר. מתקבלים מיני סהרונים כמו בתמונה.
חלק מהבצק מרדדים למלבן לא גדול מורחים מילוי ומגלגלים לכרוכית.
חותכים לפרוסות של 2 ס"מ ומניחים על ניר אפייה (לא בשכיבה)
אפשר להכין צורות נוספות כיד הדמיון והכיף.
הבצק לא מתוק אז שימו לב שלפחות המלית תהיה מתוקה.
אפייה בחום 170 מעלות עד שמתחיל לקבל צבע חום. בצק גבינה ל א אופים להשחמה.
שומרים את העוגיות במקרר ומוציאים חצי שעה לפני ההגשה.
תהנו.

47 תגובות על “עוגיות "טוב-טעם" מופחת סוכר

  1. איזה עיתוי נפלא לאחרי החגים.
    כל כך מתאים לי עכשיו
    תודה גדולה עם smile
    שבוע טוב ומאושר!

  2. פירגה – כל הכבוד לך. את אלופה!!!
    אכן, יש ביניינו רבים שצריכים להימנע מאכילת סוכר וטוב שאת מביאה גם מתכונים כאלה!
    האם יש לך רעיון איך להמיר את החמאה/מרגרינה במתכונים שלך למי שיש בעיה בגלל
    כולסטרול גבוה כי ידוע שאפייה בשמן יותר בריאה?
    שבוע טוב!
    רונית

    • רונית,אולי להמיר ל-3/4 כוס שמן
      את הקמח להוסיף לאט רק עד שהבצק יתגבש לו.
      שווה לנסות.

  3. באת בזמן!

    יש לי גבינת טוב טעם במקרר ואין לי מושג איך לאכול את זה, וחמי הוא סוכרתי
    נתת כאן מתכון מעולה.

    תודה פירגה היקרה, אין כמוך

    רחלי.ג. smile

  4. בוקר טוב
    חייבת לציין שמאז הכרותי עם האתר שלך…ממתינה כל פעם למתכון חדש..רוב האירוחים שלי הם מהמתכונים שלך…
    יש לי שאלה קטנה..
    מה ההבדל בין קמח +אבקת אפיה לבין קמת תופח
    יום טוב

    • בקר אור רוחלה יקרה
      תודה על המחמאות. למעשה אין הבדל . כששמים קמח רגיל שמים על כל כוס קמח כפית ש ט ו ח ה אבקת אפיה.
      יום נפלא.
      smile

  5. המתכונים שלך נפלאים ואני מאמצת רותם ומכינה מפעם לפעם
    חשוב לי להגיד שמי שמנוע מסוכר מנוע גם משימוש בקמח רגיל
    לכן צריך לנסות להכין מקמח מלא. בכל אופן רק השמטת הסוכר אינה "מכשירה" את העוגיות לסוכרתיים.
    היא רק אולי מפחיתה את הקלוריות למנסים לרדת במשקל
    תודה על היותך אני פותחת איתך את הבוקר מידי יום ונהנת
    איילה

    • בשביל זה אני לא מציינת שהמתכונים שלי לסוכרתיים .
      גם בקטגוריה בלי סוכר המתכונים לא מצויינים שהם לסוכרתיים.
      הם פשוט בלי סוכר. גם אני שאין לי בעית סוכר מעדיפה לאכול מתכונים עם תחליפי סוכר.

      אני מניחה שהסוכרתיים(כמו בעלי) יודעים במפורש מה מותר להם ומה אסור להם. הם מטופלים ע"י דיאטנית צמודה.
      חלק מהמתכונים שלי עם קמח מלא אבל עם סוכר כי גם קמח מלא וגם בלי סוכר לא יוצא טוב.

      שנמשיך להנות ביחד,בכיף ושיהיה יום טעים
      smile

      • דרך אגב, בעניין סוכרתיים.
        לא רק בלי סוכר ובלי קמח לבן, אלא גם בלי שומן מעל5% .
        השומנים הופכים בגוף לסוכרים.
        רבים חושבים שלסוכרתיים מותר לאכול מאפים מלוחים וזה ממש לא נכון, אלא אם הבתק הוא פילו, וגם זה בקושי.
        תודה על המתכון

        • שוב,כתבתי בלי סוכר ולא לסוכרתיים. ראי הודעתי הקודמת.
          תודה על ההבהרה שאני בטוחה שמי שחולה סכרת יודע את כל הכללים והמותרות.

      • שלום פירגה
        אתר נפלא, כייף להציץ כל יום
        אנו סוכרתיים ואני ברגע זה הכנתי את הבצק אך במקום גבינה טוב טעם שמתי מעדן 0% -זה יכול להיות רע??? הוספתי עוד מעט קמח.
        העוגיות הנמכרות במרכולים ללא סוכר, אינם מקמח מלא- כך שאני כן חושבת שאמלא את הרולדות במילוי ללא סוכר לדוגמא ריבת חלב, שוקולד למריחה , חלבה, כולם עם התוית ללא סוכר.
        אני בטוחה שיצא טעים ולנו יהייה נעים.
        מה דעתך פירגה :oops: :?

  6. פירגה, שנה טובה לך, חמודה,
    אני שמחה כל כך על המתכון הזה.
    כבר מזמן חשבתי להכין עוגיות בלי סוכר לשכנה שלי.
    והנה, נתת לי הזדמנות.
    אולי אלך על ריבת חלב בלי סוכר (ואולי גם אחפש ממרח שוקולד. לא יצא לי לראות),
    בכל אופן, המון תודה.
    כשאכין, אדווח איך יצא.
    ♥♥

  7. נפלא, להכין עבור מישהו ללא שוכר ועוד לשמח אותו – אין טוב מזה.

    תביאי לנו עוד…

    • הי בתיה
      זה עוגיות בלי סוכר.סוכרתיים צריכים להתייעץ עם דיאטנית/רופא
      תודה ויום נפלא smile

  8. תודה יקירתי על המתעון המיוחד הזה-כמו האחרים.
    יש לי בקשה אלייך-כמומחית ואשפית מטבח,בבקשה ממך
    המציאי עבורי ועבור אנשים נוספים שרגישים לגלוטן ,מתכונים ללא קמח ,אלא
    עם קמח תפו"א או תירס או רורנפלור?
    אולי ליד מתכון רגיל להוביף הערה לגבי תחליף לקמח.
    אני מודה לך מראש smile

    • שלומית יקרה
      אני לא מכינה עם הקמחים האלה. לא יודעת.

      יש באתר קטגוריה ללא גלוטן,שבעזרת החברים באתר היא מתפתחת לאט לאט.
      בינתיים תיעזרי במה ששם.
      בריאות smile

  9. פירגה.
    בבקר נתתי לחברה חולת סוכרת את המתכון.
    הרגע היא חזרה עם התוצאות.
    המלית ריבה ללא סוכר וחלבה ללא סוכר.
    יצא מאוד טעים.
    היא אכלה אחת ואני כמה.
    מומלץ.

  10. פירגה שלום

    המתכון עדיין לא נ :lol: וסה, אך הועברה מיד למועדפים. לעתים קרובות מאד אני מחפשת מתכונים כאלה. תודה על המתכון.

    • אסתי ערב טוב
      אני מקווה שמותר לאפות עם מעדנים.
      בטוחה שהעוגות יצאו לך משגעות smile

      • פירג'לה היקרה
        יצאו מהממים, המילו, של ריבת חלב ללא סוכר, שוקולד למריחה ללא סוכר, חלבה ללא סוכר+שקדים טחונים, חבל"ז, טעם המעדן הוסיף, כעת קצת נלחצתי משאלתך האם מותר לאפות עם מעדן,מה ההבדל בין בצק שמוסיפים שמנת או גבינה למעדן, מכל מלמדי השכלתי- אשמח ללמוד.
        בברכת שבת שלום
        אסתי

        • אסתי,נהדר.
          תהנו מהעוגות.
          לגבי מותר/אסור מעדנים אז פעם ראיתי על המיכל תווית שכתבו במפורש לא לבישול ואפייה.לכן שאלתי וכדאי לשים לב.
          מקווה שהכל בסדר.
          smile

  11. פירגה אהובתי,
    איזה ממרח את ממליצה למרוח?
    לא הבנתי אם זה הולך ריבה + חלבה או שזה ממרח בכלל
    תודה שרי

    • שרי,כן את יכולה מעל לריבה לפזר חלבה או אגוזים.
      כל ממרח כך מתאים.
      תכיני ותהנו חמודה smile

  12. פירגה ערב טוב,
    האם אני יכולה להכין עם הבצק הזה רולדות ממולאות בשוקולוד א ושמהו אחר ? זה לא יצא עבה מדי ?

    • גילה,תכיני כל מה שאת רוצה.הכל יוצא מעולה. יש לי באתר עשרות מתכונים עם הבצק הזה.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *