dscf5065 800x600 - ביסקוויט בשוקולד שמנת ושוקולית

ביסקוויט בשוקולד שמנת ושוקולית

DSCF5065 - ביסקוויט בשוקולד שמנת ושוקולית

נפלא לאורחים במפתיע.  מכינים במהירות הבזק ויש אחרי חצי שעה ממתק ממותק.

מצרכים:
2 כפות אבקת שוקולית
2 כפות ליקר תפוזים לטעם תפוז —-או 2 כפות טחינה גולמית לטעם חלבה.
400 גרם ביסקוויטים "פתי-בר" שחור ולבן
מיכל שמנת מתוקה מכל סוג – מתאים גם רזה וגם פרווה
200 גרם שוקולד מריר
2 כוסות שוקולדצ'יפס לבן

אפשר להכין כל פעם בטעם אחר לפי הליקרים שיש בבית .   לטעם חלבה מוסיפים 2 כפות טחינה גולמית.

שברתי 400 גרם ביסקוויטים פתי בר לשניים (כל ביסקוויט לחצי) ושמתי בקערה גדולה.
הרתחתי שמנת מתוקה ועל סף רתיחה

שברתי לתוכה 200 גרם שוקולד מריר

וגם 2 כפות גדושות אבקת שוקולית.

ערבבתי וברגע שנוצרו בועות יצקתי את הקרם על הביסקוויטים.

הוספתי 2 כפות ליקר תפוזים וערבבתי היטב שכל ביסקוויט יצופה בשוקולד הטעים.

הכל יצקתי לתבנית פיירקס שטוחה.
פיזרתי למעלה שוקולדצ'יפס לבן והקפאתי.
אחרי 30 דקות, שוברים חתיכות ונהנים.

כל העסק נשאר בהקפאה עד לעונג הבא.
בתיאבון .

24 תגובות על “ביסקוויט בשוקולד שמנת ושוקולית

      • היי פירגה אני הכנתי את המתכון יצא מעולה,במקום בתבנית הכנסתי את כל העיסה לתול נייר אפיה,גלגלתי לרולדה והכנסתי למקפיא,דרך אגב אני אוהבת את המתכונים שלך ומשתמשת בהם דיי הרבה,מחכה לספר מתכונים.

  1. הי דליה,
    אם רוצים לשדרג עם אגוזים, מהי הכמות המומלצת על ידך?
    ותודה על המתכון הקליל!

    • אגוזים ותוספות שונות ומגוונות…. כיד החשק והטעם
      כמה שאת רוצה.
      תהנו.

  2. היי פירגה
    נראה מגרה!!
    אין לי בבית ליקרים (רק ברנדי רגיל,פשוט) , אפשר עם זה? לא אוהבת חלבה.
    תודה מראש
    יום טוב

  3. שלום דליה, הנכדים באו במפתיע ושברתי את הראש מה להכין קינוח טעים ומהיר והמתכון הזה בא לי בזמן הכנתי תוך דקות ספורות הקפאתי פחות מחצי שעה ויצא חטיף מתוק וטעים במקום ליקר /טחינה שמתי ממרח חלבה ויצא נהדר הנכדים ביקשו עוד ועוד תודה רבה ויום טוב אסתר

    • סבתא נעמי הי,
      כיף לנכדודס עם סבתא כמוך.
      תמשיכי להכין ולפנק את כולם.
      חיבוק.

  4. שקלת להוציא ספר ? אני מבטיחה לך שאני בין הראשונים לקנות.
    איפה את שומרת את כל המתכונים ?
    יש לי המון מתכונים שלך בספר שלי , ובכל זאת אני חושבת שהיה טוב אם היה לי ספר שלך , עם כל המתכונים והתמונות. זה לא אותו הדבר להיכנס לאינטרנט כל הזמן .
    תחשבי על זה ;)

    • גלית,זו בדיוק הסיבה שהבן שלי פתח לי את האתר. שתהיה ירושה לדורי דורות. ספר? לאתר שלי צריך אנציקלופדיה עבה.חהחהחהחהחהחה.
      בכל אופן,תודה על המחמאות.

  5. שלום לך פירגה!!!!!!!!

    אם אפשר לקבל מתכון ללחמניות דיאטיות.
    תודה מראש
    חנה

  6. פירגה היקרה נא לא ליאש אותי
    את משווה פרוסה לחם קל ללחמניה טריה שאופים בבית?
    בכל אופן תודה רבה

  7. יש אפשרות לשים קצפת ריץ במקום??אני צריכה שיהיה פרווה,זה נראה לי קינוח מעולה לשבת…

      • נועם בקר טוב
        אפשר עם ריץ',וכפי שרואים אין פה תוספת סוכר למעט הסוכר שבמרכיבים. זה יוצא סבבה לגמרי.
        תהנו.

להגיב על חנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *