כדורי שוקולד מקוואקר-נוסטלגיה

חברה,בואו נעשה סדר יקירי, המתכון הובא כלשונו עבור מישהי שביקשה
ספציפית את המתכון הזה כנוסטלגיה שהיא לא הצליחה לשחזר……

חברה מהאתר קראה את הבקשה שלה והמתכון נרשם בשבילה ובשביל עוד כמוה שרוצים ספציפית את המתכון הזה.
אז מי שלא מעונין,יעבור הלאה……ליתר המתכונים.
לא לכולם חשוב ענין הביצים ויש כאלה שמכינים עוגות מוס וקינוחים עםביצים טריות "חיות".
העיקר,לכבד את כולם smile - כדורי שוקולד מקוואקר-נוסטלגיה
פירגה :lol:

יש תגובה של :  winnish: שמציעה לבשל את התערובת והביאה את אופן

ההכנה.אתם מוזמנים לראות בתגובות.

יש תגובה חדשה לפוסט #6508 "קציצות דגים של פעם שנות ה-50"
מאת : חיה ש.‏ (IP: 84.109.115.236 , bzq-84-109-115-236.red.bezeqint.net)
תגובה:
היי פירגה,

אחת המגיבות ביקשה מרשם לכדורי שוקולד מקוואקר, הנה הוא לפנייך:

2.5 כוסות קוואקר אינסטנט.
2 ביצים
0.5 בקבוקון תמצית וניל
0.5 בקבוקון תמצית רום
1 כוס סוכר
8 כפות קקאו
2 כפיות קפה נמס באבקה
מעט קוניאק
100 גרם חמאה או מרגרינה

ללוש בצק מכל החומרים. להשהות במקרר עד שמתקשה.

ליצור כדורים ולגלגל בפתיתי קוקוס או בפרורי שוקולד או באגוזים מגוררים.

אני אישית מעדיפה קוואקר על פני ביסקוויטים. הכדורים רכים יותר והקוואקר מזין יותר.

לבריאות והנאה. שבת שלום.

חיה יקרה תודה רבה על המתכון

בוודאי תשמחתי הרבה לבבות שחיפשו בנוסטלגיה שלהם.

כל הכבוד.

חג שמח

14 תגובות על “כדורי שוקולד מקוואקר-נוסטלגיה

  1. אותי שמחת זה מזכיר לי כשהייתי בכתה א' היה לנו שיעור בישול אפיה וכו' בבית הספר דוד ילין בהדר יוסף לא מזמן עשיתי את לילדים הבוגרים שלי טעם של פעם .
    אבל זה היה קוואקר רגיל חמאה קקאו וסוכר. נחמד להזכר.

  2. :idea: אוי אני בשוק :eek: ביצים "חיות" ללא אפייה?! זו סכנה לבריאות!!!!!!!!!
    מתכון של בריאות עם קוואקר, אז למה להכניס חיידקים מסוכנים של הביצים "חיות"?????
    אותי זה ממש לא משמח, זו מחלה בפניי עצמה!!!
    ממש לא יאומן שאנשים עדיין לא מודעים לסכנה הבריאותית של הביצים "החיות"!!!
    אוי ואבוי :idea:
    :eek: :eek: :eek:

  3. מור
    אני מאד מאד מסכימה איתך בעניין הזה.
    הפיתרון הוא לערבב מעל האש את כל החומרים, מלבד הקוואקר, עד שהכל מסמיך. כמה דקות אבל תוך כדי עירבוב תמידי (שלא תתקבל חביתה)
    בישול איטי כזה של הביצים בחום מספיק הורג את החיידקים.
    לאחר מכן מקררים קצת, ומוסיפים את הקוואקר.

    • חברה,בואו נעשה סדר יקירי, המתכון הובא כלשונו עבור מישהי שביקשה
      ספציפית את המתכון הזה כנוסטלגיה שהיא לא הצליחה לשחזור……

      חברה מהאתר קראה את הבקשה שלה והמתכון נרשם בשבילה ובשביל עוד כמוה שרוצים ספציפית את המתכון הזה.
      אז מי שלא מעונין,יעבור הלאה……ליתר המתכונים.
      לא לכולם חשוב ענין הביצים ויש כאלה שמכינים עוגות מוס וקינוחים עםביצים טריות "חיות".
      העיקר,לכבד את כולם smile
      פירגה :lol:

    • ויני יקירה,בדיוק באתי להוסיף למתכון את הפתרון שהצעת.
      כל אחד כרצונו יעשה :lol:

  4. שנים חיפשתי את המתכון שאימי היתה מכינה בילדותי, כדורי קוואקר, שמחתי לרשום אותו ושוב בענין הביצים אני לא בטוחה, האם ניתן להכינם ללא ביצים? ושאלה נוספת מה זה קוואקר אינסטנט, זה לא הקוואקר הרגיל?

    • שושי,אישית הייתי מוותרת בכלל על הביצים ומכניסה במקומם 2 כפות טחינה גולמית.
      כמו כן אפשר להוסיף כף סילאן או דבש.
      יש לי מרשם ישן של כדורי שוקולד מימי מתושלח אני חושבת, שגם שם יש ביצים טריות.
      אני ממירה את הביצים בטחינה+סילאן+שוקולית והכל טוב וטעים.
      אם בא לך לנסות.

      כמו כן וויני שלנו נתנה שידרוג לבישול המסה עם הביצים ראי בין התגובות את התגובה שלה.
      בהצלחה ותהני smile

  5. בזכות כדור שכזה שהתכבדתי בו והיה לו טעם של עוד, טרחתי לחפש את המרשם ואכן מצאתי. ביצים או לא ביצים, אני קונה את המרשם – ותודה!

  6. חיפשתי להיפטר ממלאי חמץ,

    נעשה בכיף ע"י כל החבורה, ונזלל בכיף לא פחות.

    לקחתי את הרעיון של חימום העיסה קודם.

    מעולה- תודה רבה! :lol:

    • יעל ערב טוב
      רעיון מעולה לחמם את העיסה בגלל הביצים.
      שמחה שהכנתם בצוותא ונהניתם כפליים smile
      תודה שהגבת :lol:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *