d7a2d793d7a9d799d79d d7aad799d7a8d7a1 d79bd7aad795d7a9 d7a9d795d79d - מרק עדשים ותירס כתוש

מרק עדשים ותירס כתוש

d7a2d793d7a9d799d79d d7aad799d7a8d7a1 d79bd7aad795d7a9 d7a9d795d79d 1 - מרק עדשים ותירס כתוש

מרק ליום סגרירי שיחמם לכם את הבטן ויעשה לכולם נעימים.

מצרכים:

סיר גדול למרק
400 גרם עדשים חומות/ירוקות אחרי בישול (השתמשתי בקפואים מוכנים)
2 בצלים קצוצים
קופסה גדולה של תירס א ו גרגרי חומוס מוכנים/תירס גרגרים טבעי
בטטה א ו תפוח אדמה הכי גדולים שתמצאו   (לא מבושלים)
1/2 ראש סלרי נקי, קצוץ
קופסה קטנה רסק עגבניות=3 כפות/או עגבניות מגוררות טבעיות
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כף גדושה אבקת מרק בצל (מי שלא רוצה שלא יוסיף)
2 שיני שום לסוף הבישול
כף גדושה קמח להסמכה בסוף הבישול

אופן הכנה:
לכתוש במג'ימיקס עם 2 כוסות מים רותחים את: 1/2 ראש הסלרי, הבטטה/תפוח אדמה
התירס/גרגרי חומוס מבושלים למירקם של דייסה.
לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיב
להוסיף את העדשים ולטגן דקה
להוסיף את יתר המצרכים למעט (בלי) השום והקמח ולערבב
למלא את הסיר במים ולהרתיח
לבשל כ-40 דקות
לטעום ולשבח טעמים מהמרכיבים שרשומים. בעיקר להוסיף מלח ופלפל שחור.
כשהמרק מוכן לערבב את כף הקמח עם 1/4 כוס מים מהברז (שלא יהיו גושים) ולהוסיף תוך ערבוב מהיר לתוך המרק.
לכתוש למעלה את 2 שיני השום ולהגיש.
תהנו

30 תגובות על “מרק עדשים ותירס כתוש

      • אכן,סנפרוסט הוציאה סדרה חדשה נהדרת של קפואים (קטניות) שחוסכים את ההשרייה והבישול.
        המשך שבת טעימה לכולם smile

  1. יקירתי!!
    מרק מותאם למזג האוויר – אכן קלעת למטרה. היי ברוכה על כך ועל כל היתר. שבת שלום – אורה

  2. מעולה, ממש מטעים למזג האויר כבר על הגז…
    והריח בבית משגע
    תבורכי שבת שלום

  3. פיגה יקרה, לא שייך לעניין, אתמול סיפרתי לבן לילדים שלי עליך. מסתבר שהעולם קטן. הבן שלך עבד באיי בלסטר (הייטק) יחד עם הבן שלי ורק דברים טובים שמעתי. אז שיהיה לנו נחת!!!

    • אוי שושי באמת איזה עולם קטן.חהחהחהחהחהחה.
      אני שמחה ששמעת דברים טובים.תמיד מרגש.
      שולחת חיבוק מהלב smile ותודה.

  4. היי פירגה,
    עזרת לי מאד הבוקר .
    לא הייתי צריכה יותר מדי לחשוב, איזה מרק אבשל היום?
    הכנתי ויצא נפלא.
    מומלץ מאוד!!!
    תבורכי. :lol: :lol: :lol:

    • סורלה,איזה יופי שמימשת ללא היסוס ;) :lol: .
      תמשיכי להכין ולהנות.
      תודה על ההמלצה smile

  5. וואו פירגה, ניראה לי מצויין!
    אנחנו מאוד אוהבים מרק עדשים, אף פעם לא עלה לי בראש לאחד עם תירס
    בהחלט ינוסה, מאז שהכרתי אותך אני לא חוששת להכין דברים חדשים
    כי כל דבר חדש שהכנתי דרך האתר הניפלא שלך, אף פעם לא איכזבת!

    תודה רבה,

    רחלי.ג. smile :lol:

  6. במקום קמח אני משתמשת בקווקאר להסמכת מרקים!
    גם בריא יותר וגם דיאטתי(אולי)
    מומלץ!!!!!!!!!!!!! :twisted:

  7. בדיוק בשבוע שעבר נשארו לי 2 סוגי מרקים:מרק עדשים ומרק תירס. הצעתי לאחד ביניהם,אך הילדים נבהלו מהמחשבה….וכעת אני רואה שזה אפשרי ובטח טעים כמו כל המתכונים כאן!
    כל הכבוד ותודה! :twisted: smile

  8. שלום פירגה . ברוכה תהיי על כל המתכונים הטעימים והמגוונים כל כך . רק רציתי לשאול כמה מים להוסיף בדיוק .מעל הכל ,שמכסים ,שלא מכסים , אם תתני הערכה אשמח מאד . שיהיה לך המשך שבוע חמים וטעים.ותודה מראש על תשובתך.

    • גייל בעקרון יוצא סמיך גם הוספתי בסוף המתכון כף קמח

      הסמכת מרקים (כל מרק)
      לפי בחירה:
      או
      3 כפות קוואקר
      או
      2 כפות קמח
      או
      2 כפות קורנפלור
      כשהמרק רותח,מערבבים את התוספת שבוחרים במעט מים ותוך בחישה מוסיפים למרק.ממשיכים לערבב עוד 2 דקות עד להסמכה.
      תהנו.

  9. פירגה מזמן שמתי עין על המתכון הזה ופשוט לא יצא לי
    היום הכנתי ויצא מהמם , אני חיה בחו"ל ופה שיא החורף ככה שזה ממש מתאים
    יצא יוצא מן הכלל מומלץ בחום והשילוב משגע
    שתהיה לך שבת שלום ותודה
    אורנה

    • מירי,עדיף להכין כמות ולהקפיא את מה שנשאר. בערך 2 כוסות יבשים.

להגיב על אורנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *