d7a0d796d799d793 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa - נזיד שעועית לבנה

נזיד שעועית לבנה

d7a0d796d799d793 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa - נזיד שעועית לבנה
נזיד שעועית לבנה
זה רק דומה למרק אבל המרקם סמיך סמיך וחריף חריף.
ארוחה שלמה משביעה ובעיקר יפיופה וטעימה.

מצרכים:
6 כפות שמן זית
שקית שעועית לבנה סנפרוסט 800 גרם
2 גזרים פרוסות דקיקות או קוביות — או גזר אחד ותפוח אדמה אחד.
2 בטטות שלמות ל"פינל'ה"
לנקודות "צבע" אפשר להוסיף קצת קוביות זעירות של גמבה אדומה ואפונה ירוקה –לא חובה.
2 כפות ממרח פלפלים עם שום ועגבניה של חברת: KONEX – לא חריף אבל מאד פיקנטי.
קופסה עגבניות מרוסקות 260 גרם
קופסה קטנה רסק עגבניות
2 שיני שום קצוצות ואפשר להוסיף כמה שרוצים –ממליצה לטעום ולהחליט.
מלח פלפל שחור ומעט סוכר חום – מעט מכל דבר ואחרי טעימה לשפר.
פטרוזיליה קצוצה
כף אבקת מרק עוף
1/4 כפית פפריקה חריפה –שימו בהתאם להרגלכם.
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
לטגן בשמן את השום והגזרים
ברגע שהשום והגזרים מזהיבים רק טיפה מוסיפים את השעועית
מערבבים ובוחשים עד שהשעועית מזהיבה אף היא
מוסיפים את יתר המצרכים כולל המים. כולל הבטטות השלמות.
משבחים טעמים
מכסים את הסיר במכסה תואם
מבשלים 15 דקות . בודקים בעזרת קיסם עץ שהבטטות רכות
מדי פעם בוחשים .
אתם מחליטים על מידת הסמיכות ואם צריך מוסיפים מים.
המירקם נזידי ולא מרקי.

"טיפ"
הממרח פלפלים ושום מתאים למריחה על סנדויצ'ים למשל: פרוסות נקניק,בשר, טונה או גבינות או כל דבר שנראה לכם שייך. ממש ממרח טעים.
תהנוd79ed798d791d79c d7a4d79cd7a4d79cd799d79d - נזיד שעועית לבנה

32 תגובות על “נזיד שעועית לבנה

  1. בוקר טוב, רציתי לשאול איפה אפשר לקנות את ממרח הפלפלים ? תודה ויום טוב, חנה.

  2. אף פעם לא ברור לי מתי משתמשים בתבול , בפלפל שחור ומתי בפפריקה חריפה .אולי תגלי לי רז זה?

    • דורית יקרה,שמים גם וגם.
      שמים 2-3 קורטים מכל אחד ורק אחרי טעימה מוסיפים כל פעם רק קורט מכל תבלין.
      לא להתבייש לטעום מספר פעמים תוך כדי בישול ולשבח.
      2 התבלינים מאד דומיננתיים וזה עלול ל"חרבש" את התבשיל.
      אז בשיא העדינות ולהוסיף מהתיבול רק אחרי טעימה.

      בהצלחה smile

  3. פירגה יקרה!
    תודה על הזריזות בה ענית לי .ושאלה נוספת :יש סיבה לבשול עם שעועית סנפרוסט במקום השריה והנבטה של שעועית בבית.האם זה רק ענין של זמינות או כדאיות אחרת? ואם אני כבר עושה את תהליך ההשריה ,האם יש עדיפות לשעועית מסוימת?[אדומה ,אזוקי ,מנומרת וכו' וכו'] תודה על האתר הנפלא שלך שכל-כך שידרג את מטבחנו!

    • דורית הי
      שעועית סנפרוסט מהסוג הלבן זמינה וטעימה.
      כמובן שיש לי בפריזר שעועית יבשה מושרית ומבושלת. את יכולה לבחור עם איזה שעועיות להכין.
      אפשר עם כמה סוגים. אנחנו אוהבים במיוחד את הלבנה.
      לשיקולכם. smile

  4. האם מספיק לוותר על הפפריקה החריפה כדי שהמרק לא יצא " חריף חריף" אצלי לא אוכילים חריף כלל, או שיש מרכיב נוסף התורם לחריפות?

    • מיכל
      אם אתם אוכלים רוטב צ'ילי מתוק שימי כף ואם לא,אז תוותרי וזה יהיה טעים מאד גם בלי. smile

  5. יא :!: ….איזה יופי

    תגידי (תתקרבי פירגה כי אני שואלת בשקט שקט :oops: ) אפשר להשתמש בקופסאת שעועית ברוטב עגבניות כדי לקצר תהליכים?

  6. בסוף…כל הקילוגרמים שהעלתי יירדו ממני עם החיפושים אחרי הממרח הזה ;)

    יש סיכוי שתעלי צילום של ממרח הפלפלים? בשום חנות לא מצאתי את זה …

    • ברבורה,בעוד כחצי שעה אשים את התמונה ליד המתכון. יש בסופר ליד כל הממרחים והרטבים.
      בהצלחה.חהחהחהחהחהחה. smile

  7. דחוף לשים את התמונה laugh

    ככה אני אסתובב איתה בסופר כמו wanted כדי שכל המוכרים יבינו מה אני רוצה laugh laugh laugh

    smile

  8. אההה…עכשיו ראיתי שהוספת, תודה
    ואני מבינה מה היה…כל הזמן אני אומרת להם ממרח סנדביצ'ים והם מראים לי בקבוקי פלסטיק כמו קטשופ

    נו…מזמן אמרת לי לא להתבייש לשאול ;)

  9. מצאתי…ואכן היה רק במגה (דווקא במחלקת השימורים ולא ברטבים והממרחים אבל בזכות הצילום ידעתי מה לחפש)

    הכנתי והיה נפלא

    אגב, אני אחרי ניתוח השתלת שיניים צריכה רק אוכל קר ורך, והיום כל כך קר עד שלא מצאתי מה להכין אז לקחתי גבינה לבנה חתכתי את הקשה מהלחם הלברן מעכתי והכנתי פירה גבינה laugh laugh laugh

    יש לך רעיון מה להכניס לזה כדי שיהייה לי קצת כוח…אני מתה מרעב לאוכל

    • ברבורית יקרה
      צר לי לשמוע שאת סובלת כל כך. ליבי איתך.

      מה שיש לי זה להציע לך את הקטגוריה: אוכל רך ולראות מכל המתכונים אולי משהו יתאים לך.

      תכיני מרקים עם הרבה ירקות גריסים שעועית חומוס וכו'…..תאכלי אותם ק ר י ם .

      אישית אוהבת במצבים כאלה "פירה" של דלעת,בטטה תפוח אדמה ומכסה בשמנת חמוצה או יוגורט קר.זה טעיםםםםםםםםם.
      smile

  10. נזכרתי…יש בהקפאה עוגת מיץ תפוזים של נעמי
    זה ממש יעשה לי טוב בפה ובנפש
    :P

  11. הי פירגה,
    שמעתי המון המלצות על האתר שלך והחלטתי להכין את המרק הזה.
    יש לי שאלה,
    יש לי שעועית שהשרתי, לבשל אותה קודם? אם כן, כמה זמן?

    תודה מתוקה, האתר נראה נפלא (וטעים |אייקון מלקק את השפתיים\)

    • הי חנה ברוכה הבאה לאתר שלי ותודה למי שהמליץ לך להצטרף אלי.
      smile
      יש כמה מרקי שעועית באתר.
      למרק הזה צריך שעועית מבושלת. לכן, בשלי אותה ותרככי אותה תחילה.
      כדי שהשעועית המושרית תהיה רכה לאכילה יש לבשלה כשעתיים שלוש.
      אל תשימי שום תבלין גם לא מלח . בשלי רק במים. בדקי שאכן היא רכה ואז תכיני את המרק.
      המשך מהנה וטעים smile

  12. הי פירגה

    רציתי לדעת באיזה סוג של עגבניות מרוסקות את משתמשת,של איזו חברה?

    האם אפשר לקחת עגבניות רגילות ולרסק אותן,או שעדיף עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים?

    • מירי,לא חשוב של איזו חברה העיקר שיהיו מרוסקות ולא רסק.
      ברור שאפשר להכין מעגבניות טריות.
      בהצלחה
      smile

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *