d7a4d7a1d798d7a8d79ed794d794d794 - פסטרמה חזה עוף

פסטרמה חזה עוף

 

d7a4d7a1d798d7a8d79ed794d794d7941 1 - פסטרמה חזה עוף
בגירסה של פירגה
מצרכים:
תבנית אינגליש קייק
ניר כסף
צנובר לקישוט
תבלינים ראו בגוף המתכון
פרפר חזה עוף נקי
משרים את חזה העוף במקרר לפחות 15שעות בכלי קטן שמכיל בדיוק את החזה והמרינדה . עוטפים את הכלי בניילונית.

המרינדה:
3 שיני שום קצוצות ,1/4 כוס שמן ,1/2 כוס יין אדום יבש, 1/2 כוס מים ,כף גריל עוף או פפריקה
מתוקה, 2 כפות סילאן, מעט פפריקה חריפה, כף רוטב סויה ,כף טימין יבש .
להניח בתבנית את החזה עם כל המרינדה. (החזה שלם ולא חתוך)
לדחוס את החזה עם הגב למעלה בין דפנות התבנית
לצקת מעל לחזה את המשרה. לפזר קצת מלח ופלפל שחור.
לחמם תנור לחום הכי גבוה שיש לכם (עד 250) ולהכניס את החזה ל-5 דקות
לכסות בניר הכסף,ולהוריד את החום ל-180 מעלות ולצלות לפחות 20 דקות מכל צד . לבדוק ואם יש צורך ממשיכים בצליה.
לפני סיום הצלייה כ-3 דקות בערך…הוספתי חופן צנוברים.
יש להרטיב מדי פעם את החזה בנוזלי המרינדה.בצורה כזו הפסטרמה תהיה עסיסית במיוחד.
לקרר,לפרוס דק מאד ולהנות.
למראה יותר "שזוף" להסיר את ניר הכסף להרטיב היטב מנוזלי המשרה ולצלות מספר דקות נוספות.
תהנו

 

48 תגובות על “פסטרמה חזה עוף

  1. ברבורית יקרה
    תודה על ההתלהבות לפסטרמה הנפלאה.
    בפעם הבאה פשוט לא להוציא את העצם לפני הבישול.
    בגלל שהוצאת אותה החצאים התפרקו.
    ערב טוב
    smile smile פירגה

  2. רציתי לספר לך….

    קניתי חזה עוף פרוס מוכן לשניצלים
    אבל בגלל החום הגדול התעצלתי להכין
    נזכרתי איך טרפנו את המתכון הזה
    והחלטתי להכין את המרינדה הזו לחתוך את חזה השניצלים הפרוס לרצועות ולהשרות את זה יומיים
    אח"כ טיגנתי בצל הכנסתי את רצועות העוף (ללא המרינדה) עד שהיו מוכנות, הוספתי את המרינדה לדקה האחרונה של הבישול

    יצא מדהים…וכרגיל (אני לא צוחקת, אני ממש לא יודעת מה לעשות עם התופעה הזו :eek: ) כמות שהייתה מתוכננת לי לכמה ימים נגמרה כאן בחצי הזמן…אוף :x

    מצד שני….כבר שנים לא נרשמה במטבחי כמות שיא של תשבוחות :lol:

    • ברבורה מקסימה
      רעיון מממממממשגע. גם אני אכין ואביא לפורום כהמלצה שלך.
      זה כיף שיש גיוונים ושידרוגים ועוד כאלה טעימים.
      את נהדרת
      smile ענק. smile

  3. פירגה, לא ממש הבנתי:
    כיצד להכניס את העוף לתבנית? האם הפרפר ימלא את כל התבנית? – פשוט נראה לי קטן מידיי. אולי צריך להשתמש בכמה פרפרים?

    האם הפרפר לא נפתח? כיצד יצא לך כך? (לא מרגישים שגילגלת אותו )

    בינתיים כשאני מחכה לתשובה ממך, אכין את המרינדה. העוף כבר מופשר.
    מקווה שתעני לי מהר…

    • איילת הפרפר קטן כי זה עוף ולא הודו.
      שמים אותו שלם בתבנית אינגליש קייק ואז הוא נדחס בדיוק והרוטב למעלה.
      אפשר 2-3 פרפרים שייכנסו בתבנית.
      smile

  4. אני מגלה שאין לי יין אדום, אך יש לי איזשהו יין במקרר שכתוב עליו במתיקות עדינה, תוסס, עם 5.5% אלכוהול.
    האם יכול לשמש כתחליף?
    (סלחי לי, אך אינני מבינה ביינות.)

  5. פירגה היקרה שלום,
    הכנתי את המתכון עם החזה הודו,
    יצא ממש ממש ממש טעים מממממממממממממממ אין לי מילים
    מומלץ מאוד!!!!
    תודה רבה :lol:

    • רינה תודה על המחמאות למתכון .תודה על ההמלצה.
      האם זמן האפיה לחזה הודו שהכנת זהה לזמן האפיה לחזה עוף שרשמתי במתכון?
      אשמח לדעת ולהוסיף את התגובה שלך למתכון.
      תהנו חמדתי smile

  6. לפריגה שבוע טוב.
    זמן האפיה לחזה הודו יותר מחצי שעה, והפכתי אותו לצד השני
    והיה מאוד טעים

    תודה רבה :lol:

  7. היי פירגה,
    נשמע מתכון מדהים,
    רק שאלה- פרפר חזה עוף מהו?
    לא חזה עוף רגיל לשניצלים?
    תודה!!
    smile

    • טל,
      לפני שחותכים את השניצלים הפרפר שלם. קוראים לזה פרפר בגלל הצורה.
      קונים מהקצב טרי.אין אפשרות אחרת.
      אפשר להכין פרפר הודו שהוא הרבה יותר גדול וגם זמן האפיה משתנה בהתאם.
      smile

      • יש תגובה חדשה לפוסט #3560 "מתכון לעוגה כושית פונץ' קפואה ומהממת"

        מאת : יפה מעכו‏ (IP: 89.139.99.116 , 89-139-99-116.bb.netvision.net.il)
        תגובה:
        פריגה שמחה על התגובה המהירה ישר כח. הפסטרמה ובכן יצאה מרשימה אך שדרגתי אותה. בסיר קצצתי
        כוסברה, 4 שום שלמים פלפל אדום יבש, לימון כבוש מעט מ. עוף, כרכום ומעט שמן ומים שרתח הכנסתי
        את פרוסות הפסטרמה יצא מעדן.
        חיבוק עוד יותר גדול ושבת שלום עם נשיקות. את אלופה.
        בפעם הבאה תגובה במתכון עצמו. smile smile smile smile smile smile

  8. פריגה ,
    מגיע לך תודה ענקית על השירות שלך איך את משתלטת גם לענות תשובות וגם להכין מטעמים נפלאים להתראות בינתיים ושתהיה לך שבת שלום והרבה נחת

  9. בוקר טוב פירגה.
    לאחרונה התחלתי להכין פסטרמה בבית(האשמה בתוכנית הטלביזיה) והבוקר הכנתי לפי המתכון שלך אין ספק שהוא המנצח,השבוע בדיוק סיפרתי לאמא שלך שאת מככבת אצלי במטבח הרבה,זו הזדמנות להודות לך.
    שבת שלום שנה טובה והרבה בריאות-זיוה :lol:

    • בקר אור זיוה יקרה
      תודה,אין עלייך :lol: אני גאה בהמון מתכוני נוסטלגיה ש"אימצתי" מאמא. המתכונים המיוחדים שלה בקטגוריה:נוסטלגיה ובטוח שמשוטטים גם ביתר הקטגוריות.
      מאחלת לך שנה טובה והמשך עשייה מבורכת
      smile

  10. שבת שלום לך יקירתי האם לאחר ארבע שעות (לא הספקתי להשרות חמש עשרה שעות ) יהיה טוב לא יודעת האם זו תהיה בעיה? :twisted:

  11. שלום לך פירגה,
    אני השרתי את העוף במקרר 4 ימים
    הייתי חולה ושכחתי ממנו, אז כל יצא
    האם הוא בסדר ואפשר עדיין להכין אותו?

  12. רציתי לספר לך משהו……. laugh smile
    אבא שלי הולך לחנות שמתמחה בבשרים וקונה חתיכת פסטרמה שהם עושים שם לבד ב70 שקלים(!)
    החלטתי שזה מוגזם (למרות שמאוד טעים ואיכותי)!
    עשיתי את הפסטרמה שלך והיא יצאה פשוט מדהימה!!!!!!! גמרתי רבע לפני שנתתי לו אפילו לטעום! הוא אמר "טוב מאוד" שזה אומר שזה מדהים בשפה של אבא שלי.
    אז…
    תודה רבה על החיסכון וכמובן על הטעם!

    יש לך אולי עוד מרינדות מעניינות? אני מאוד רוצה לנסות את זה עם תיבלונים אחרים גם אבל מפחדת… :?

    • כל כך יקר?
      אז באמת שווה הכנה בבית.
      תודה לאבא ומגיע לו פינוק ;)
      לא הכנתי עם תבלינים אחרים.
      תודה וערב נפלא לכם smile

  13. האמת שמאז שמצאתי את האתר שלך, אני לוקח מתכונים רק מכאן.
    מה שאני אוהב אצלך זה שאין פלצנות.
    אין רכיבים יקרים ובלתי מושגים, אין עבודה של שעות, הכל קצר ולעניין, מאוד טעים, הכל מצליח.
    לפי דעתי האתר שלך הוא אתר המתכונים מספר 1 במדינה!
    רעי

  14. היי פירגה,

    האם מניחים את נייר הכסף על חזה העוף מיד בתחילת האפייה? לא רואה שכתוב במתכון.
    תודה לך.

  15. ערב טוב!!
    אני רוצה הלכין את זה לשבת, אפשר לאכול את זה קר או שעדיף לחמם?..
    אם צריך חימום, יש לך עצה איך אפשר לחמם את זה על פלטת שבת בלי שזה יתייבש? אולי לאפות פחות?..
    תודה על כל המתכונים הנהדרים!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *