d7a4d7a8d792d799d795d7aa d7a9d796d799d7a4d799d79d d797d79ed795d7a6d799d795d7aa - פרגיות אפויות עם שזיפים וחמוציות

פרגיות אפויות עם שזיפים וחמוציות

d7a4d7a8d792d799d795d7aa d7a9d796d799d7a4d799d79d d797d79ed795d7a6d799d795d7aa - פרגיות אפויות עם שזיפים וחמוציות

פרגיות בשזיפים וחמוציות

אפויות שחומות וטעימות להפליא

מצרכים:
תבנית חד פעמית
6 כפות שמן זית
8 נתחי פרגיות נקיות
קופסה שזיפים שגיב (כל התכולה כולל הסירופ)
10 פטריות שמפיניון
10 שיני שום כבוש
1/2 כוס חמוציות
מלח , מעט קינמון לארומה ופלפל שחור
בצל גדול פרוס לריפוד התבנית.

אופן הכנה:

משרים לשעתיים את הפרגיות בשמן זית+כף דבש
מרפדים את התבנית בבצל
מסדרים את המצרכים (לא משנה באיזה סדר)
מזלפים על הכל עוד קצת שמן זית
מכסים בניר כסף ומחוררים בכמה מקומות
אופים כשעה וחצי בחום 180 מעלות
מגישים עם תפוחי אדמה אפויים.
תהנו

39 תגובות על “פרגיות אפויות עם שזיפים וחמוציות

  1. מה זה שזיפים שגיב והאם יש לזה תחליפים כמו קופסת שימורים או שזיפים מיובשים?
    המתכון נראה מדהים, אני הולכת לנסות אותו. נראה לי שהוא יהיה מאוד טעים ומרשים גם בשולחן של ליל הסדר. :P

    • נורית,חפשי בסופר בין הקופסאות קופסה עם ציור של שזיפים שחורים בצורה אובלית. כתוב על הקופסה שזיפי שגיב.
      בהחלט מנה מכובדת טעימה וגם יפה smile

  2. תודה על המתכון- נראה משהו…
    שאלה לי אליך-האם יש תחליף לנייר כסף (בהנחה שלא בריא להשתמש בו )?
    תודה
    מירי :twisted:

    • מירי את צודקת לגבי נייר הכסף. לכן או שאופה בכלי בעל מכסה. אופציה נוספת מכסה בנייר אפיה ומעליו מניחה את נייר הכסף שלא יהיה במגע עם המזון. בהצלחה ובתיאבון

  3. היי ,מה שלומך? התגעגעתי….
    שום כבוש? אפשר שום רגיל?

    שבוע טוב
    קרן

    • קרן,גיליתי ק לאחרונה את השילוב של השום הכבוש בתבשילים. מוסיף וטעים.

      את יכולה במקום לשים שום רגיל אבל בכמות של 1-2 שימי לב……

      smile

  4. מעניין נראה יפה אין ספק שאצרף את המתכון לרשימת המתכונים שלי=תודה smile smile

    • שלומית הי
      התמונה בהחלט לא מחמיאה למתכון כפי שמגיע לו ;) טעים ביותר.
      תכיני,תהני ותשתפי smile
      חג שמח :lol:

  5. smile smile smile לפירגה לילה טוב ומבורך!
    כל המתכונים הנ"ל ניראים לי נפלאים וטעימים וינוסו בוודאות בפסח ב"ה – אוהבת את כל המתכונים שלך הם פשוט טעימים ניסיתי כמה וכמה וכולם א ה ב ו !!!!!! תודה לך shila smile :lol: :lol:

    • שילה בקר אור smile
      מאחלת לך שתמשיכי לנסות ולהכין ולהאשיר את המשפחה ולהעשיר את מטבחך.
      ספרי לי תמיד אם אהבתם,כי התגובה שלך מחממת לי את הלב. smile
      חג שמח smile

  6. פירגה המרשם נראה נהדר כמו כל המרשמים שלך,רק שאלה לי אלייך,נתחי פרגית,לאיזה חלק את מתכוונת,האם השוקיים או החזה?

    • אדזה ערב טוב
      אני מבקשת מהקצב שיכין לי פרגיות.
      אני חושבת שהוא מפריד את העצם מהירך (זה לא שוק ולא חזה)
      אני לא מכינה לבד.
      לא לוותר על הפרגיות ולא להחליף חלק.
      תודה רבה והמשך שבוע נפלא smile

      • מאת שרה צ'פלין:
        18 באפריל 2010 בשעה 19:13 (לערוך)
        ביום שישי הכנתי את הלחם ויצא מדהים.

        1. חילקתי את המות הקמח לקמח שיפון וקמח לבן רגיל

        2. אפיתי ככר אחת גדולה בתסנית מיוחדת לאפיית לחם שרכשתי לפני מספר שנים ב- 4ביקכ. ניתן להאריך אותה בהתאם לכמות הבצק.

        3. אכן הבצק יוצא דביק – לא הוספתי קמח אלא על הידיים.

        4. התפחתי 3 שעות ובתנור הנחתי כערית עם מים. כמו-כן אני מרססת מים על ההתחלה ומייד סוגרת את התנור אז נוצרים אדים.

        5. לאחר ארוחת הערב פרסתי את הככר (כמו זו של ארומה) והקפאתי פרוסות בניילון – תמיד יהיה טרי.

        הכנתי גם את הפאי יוגורט ואני לא מפסיקה לאכול אותו – משהו. הערב אכין אותו שוב כדי להביא מחר מתנה לחותנת שלי………

        הכנתי את קציץ הבשר, שקצר מחמאות מקיר לקיר…..

        הכנתי את עוגת התפוזים שלך – נוסטלגיה, בסיר פלא והנכדים טרפו אותה…
        הכנתי את העוגיות עם החלבה (ללא סוכר), כבר פעם שניה והייתה התלהבות.
        הכנתי את הפרגיות עם השזיפים, נגיעות אורז ומה לומר – 14 איש אכלו ונהנו. חשבתי שיישאר אוכל לכל השבוע – לא ולא!

        [הוספת תגובה]

        [Delete] |

  7. חברות יקרות,
    נראה שאתן מעריצות ובצדק אבל אם יורשה לי לצטט רצונן של נשים רבות איתן שוחחתי על האתר והאישה היצירתית – פירגה, אשר הפכה את חיינו הקולינרים לאפשריים, מאפשרים ומהנים……וותרו נא על קריאות ההתפעלות השגרתיות ובואו נתמקד במחמאות של אחרי ביצוע……. זה יתרום לכולנו ונראה ,בכל פעם מחדש ,שזהו גם רצונה של פירגה היקרה.

    בקיצור ובתחינה – הביאו לנו מתובנות הניסיון ונצא נשכרים.

    30, 20, ויותר תגובות מזמינות שמתבררות רק כקריאות התפעלות אינן מספקות

    שנה טובה ושיעלו תבשיליכם ערבים לחיך המסובים לשולחן החג.

    • תודה רמז smile
      אני מדי פעם כותבת בעדינות רבה שתמיד אשמח לתגובות של….אחרי.
      שנמשיך להכין ולהנות ובעיקר לשתף את כולנו בתובנות של אחרי הביצועים והטעימות
      שנה טובה smile

  8. מאת עופרה עזרא:
    24 באפריל 2011 בשעה 08:11 (לערוך)
    יחג שמח פירגה
    בערב חג בישלתי את פרגיות עם שיזיפים ויצא חבל הזמן.

    • אידה בקר טוב
      עדיף פה להכין תפוחי אדמה בנפרד בשקית קוקי או תבנית נפרדת.

    • אידה,נהדר לקבל מחמאות. יבורכו ידייך ושתמיד כל מה שתכיני יצליח ותקבלי מחמאות. זה כיף.
      שבוע נהדר לכם.

  9. מתכון מעולה מעולה, שזוכה להצלחה ולתשואות בכל הזדמנות. smile smile וקלות הכנתו שמה אותו ללא ספק ברשימת המתכונים של הליגה הראשונה.

    ולכל אחיותי המתמודדות עם הצורך להחליף את הרכיבים המתוקים במתכונים, ברכיבים שמתאימים יותר לאנשים המתוקים שבינינו (סוכרת 1 ו- 2), לאחרונה החלפתי את השזיפים בחצאי אפרסקים מומתקים בסוכרלוז. (ניתן להשיג במדור השימורים ברשת "שופרסל"), והתוצאה לא פחות טובה.

    תודה לך פירגה על העשרת חיינו במתכונים הטובים, אני אנסה עוד היום גם את המתכון החדש של חזה העוף.
    שבת שלום לך ולמשפחתך.

  10. אשמח לדעת איזה מנוזלים אפשר לשים אם אני מעונינת לעשות עם שזיפים מיובים.

    תודה רבה

  11. פירגה שלום.
    השזיפים מגיעים עם חרצנים? ואם כנ צריך לגרען אותם לפני שמכניסים לתבשיל? smile

  12. פירגה שלום,

    האם הכוונה לשזיפים בסירופ בקופסת שמורים? האם אלה פטריות שמפיניון טריות שלמות? נראה בתמונה שהמנה היא ללא רוטב. האם הנוזלים נספגים או מתאדים או שפשוט התמונה מראה רק את הבשר?
    סליחה על ההפגזה, אשמח לתשובה מהירה מכיוון שאני רוצה להכין ליום ששי.

  13. היי,
    קודם כל המון תודה על התכונים המופלאים שלך, עוקבת כבר שנים smile
    רציתי לשאול אם אפשר לבשל את הרוטב ולא לבתנור?

    תודה רבה smile

  14. אשמח מאד לדעת היכן ניתן להשיג קופסת שזיפי שגיב.
    חיפשתי במספר סופרים בחולון ולא היה על המדף.
    באחד המקומות נאמר לי שהופסק הייצור שלהם.
    תודה מראש למשיבות.

  15. פירגה שלום
    חפשתי את השזיפים ולא מצאתי אבל… במקום השתמשתי בדובדבנים חמוצים בצנצנת עם הנוזל. יצא פשוט נפלא!
    שדכתי לכאן את הניוקי ממתכון אחר ויצא נהדר!
    תודה לך על מתכונים נהדרים. אני פשוט מכורה למתכוניך.

  16. שכחתי להוסיף בתגובה הקודמת שאת שכבת הבצל התחתונה טגנתי וזה שדרג את הטעם במספר רמות.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *