d790d798d7a8d799d795d7aa d790d792d795d796d799d79d d794d795d7a0d792d7a8d799 - אטריות ואגוזים בסגנון הונגרי

אטריות ואגוזים בסגנון הונגרי

d790d798d7a8d799d795d7aa d790d792d795d796d799d79d d794d795d7a0d792d7a8d799 1 - אטריות ואגוזים בסגנון הונגרי

מתכון מעל עטיפת אטריות רחבות של אוסם
בטוח לחלק מכם יזכיר את נשכחות הנוסטלגיה

מצרכים:
400 גרם אטריות רחבות אוסם
2 כפיות מלח לבישול האטריות.   אני שמתי רק כפית אחת
כף שמן – לערבב את האטריות אחרי סינון ושטיפה
50 גרם חמאה
כוס אגוזים טחונים (הכנתי בלי)
1/2 כוס סוכר
קינמון לפי טעם
אופן הכנה:
מבשלים אטריות לפי הוראות ההכנה
שוטפים ומחזירים לסיר.
מוסיפים את החמאה , האגוזים, הסוכר.
מערבבים 3 דקות על להבה נמוכה
מגישים בנפרד עם אבקת סוכר
תהנו

46 תגובות על “אטריות ואגוזים בסגנון הונגרי

  1. מכירה את המתכון והוא אהוב עלי במיוחד ובהחלט בעל נינוח נוסטלגי
    smile smile

  2. היי פירגה!
    גם אני מכירה את המתכון מילדותי ויש לו באמת טעם נוסטלגי.
    אמי היתה מכינה אותו לפחות פעם בשבוע, פעם עם פרג,ופעם עם אגוזים.
    לפעמים עם גבינה לבנה בארוחה חלבית. :lol:

    • הי עדנה
      אני שמחה שהנוסטלגיה עדיין נוגעת בחלק מאיתנו. אני מאד מתרפקת עליה.כל מתכון שנכנס לקטגוריה מבורך מבחינתי.
      שבת שלום smile

  3. עוד אופציה היא להחליף את האגוזים בכמה כפות של פרג טחון, שיוצר קראנץ' נחמד על הפסטה ומוסיף את הטעם המיוחד שלו.

  4. מוכר וחביב.
    לא ידעתי שזה מתכון הונגרי. גדלתי בבית פולני טהור…
    אבל…היו לנו שכנים הונגרים. אז אולי אימי אימצה אותו מהשכנה.
    זהו למעשה הבסיס לקובל האפוי. הכנתי אותו ביום העצמאות עם תוספת שמנת חמוצה, צימוקים ותפוח-עץ.
    ההצעה להוסיף פרג מעניינת…
    תודה!

  5. פירגה אין עלייך :lol:
    החזרת אותי 40 שנה אחורה. איך אהבתי אטריות עם אגוזים או עם פרג. ההורים שלי אוכלים את זה עד היום. כל פעם כשאני נוסעת לניו יורק אני לוקחת פרג מהארץ לבן הדוד כדי שיוכל להכין את זה.

    • כן, קראתי על תוספת הפרג ומאד התלהבתי.
      אני שמחה שהבאתי את המתכון להזכיר לחלק מכם נשכחות טעימות smile

  6. שלום פירגה,
    תודה על התזכורת למתכון הטעים.
    אשמח אם תמצאי גם מתכון הונגרי
    דומה של אטריות עם פרג.
    נשמע לך מוכר?
    תודה smile

    • אילת,זה אותו מתכון רק שבזמן העירבוב עם האטריות מוסיפים לכל המצרכים גם 3-4 כפות פרג טחון טרי.
      בהנאה smile

  7. בוקר טוב פירגה,
    אני מכירה את המתכון הנהדר הזה דרך חברים,
    מכירה אותו עם פרג אבל בהחלת נישמע לי טעים ומיוחד עם אגוזים,
    ינוסה בקרוב מאוד, המון המון תודה על המתכונים הניפלאים שלך. :lol: :lol: :lol:

  8. כ"כ אוהבת …. אצלנו בתפוצת פולין { כנראה שהשכילו לקחת מהשכנים ההונגרים את המטעמים הטעימים , ויש כאלה שאפילו שודרגו לטובים ומוצלחים יותר … כמו הבלינצ'ס למשל , כאכלתי פלצינטה בהונגריה ממש לא אהבתי …. }

    אכלנו בעיקר עם פרג והרבה , או עם גבינה מתוקה וצימוקים עם או בלי קינמון …

    תוך כדי כתיבה , נזכרתי בעוגה נפלאה שכנראה מוצאה גם מהונגריה , שכבות בצק ועלכל שכבה מלית של פרג , שכבה של אגוזים ושכבה של ריבה , אולי לא דווקא בסדר הזה . שכחתי את שמה , צריכה לחפש במחברת הישנה שיש בה אוצרות …..

    תודה על התזכורת הטעימה , התגעגעתי …. יוכן בקרוב …

    חיבוק אוהב עם געגוע גם אליך יקירתי ♥♥♥

    שרית-ב
    ♥.

    • שריתי smile :lol: שמחתי מאד והתרגשתי לראות אותך.
      אני מקווה ששלומך טוב .
      את מתכוונת לעוגת ז'רבו?
      יש לה כמה וורסיות….אשמח לקבל ממך את המתכון המקורי והנוסטלגי.
      שמרי על קשר smile

  9. מתכון אהוב נקרא בהונגרית מקוש טסטה (איטריות עם פרג) הילדים אוהבים מאוד
    את הפרג מערבבים עם אבקת סוכר, אפשר במקום הפרג גם קקאו ואבקת סוכר.

  10. היי פירגה,
    באמת מתכון מאוד נוסטלגי,שמחזיר מעל 30 שנה אחורה כשסבתא שלי ,שמוצאה מרומניה ,היתה מכינה את זה לארוחת הערב כשהיה לה בא לפנק או סתם כשביקשתי.

  11. אצלינו היינו מבשלים איטריות וכל אחד מוסיף בצלחת מה שהוא אוהב. אחד פרג , אחד קינמון, קקאו, גבינה. אכן נוסטלגיה. יאמי smile

  12. היתה בתל אביב מסעדה הונגרית ששכחתי את שמה ובפעם היחידה שאכלתי שם קינחנו באטריות מתוקות עם smile פרג ואגוזים. טעם בלתי נשכח

  13. אני קוראת את כל התגובות כאן ומתחילה להרהר שמא המנהג של ילדיי (שבא מבית הוריי) לאכול פסטה עם חלב וסוכר או עם גבינה לבנה, וניל וקינמון, כרוך בחלקיות השורשים ההונגריים שלנו… מה דעתכם? ;)

  14. שבוע טוב פירגה.
    בהחלט נוסטלגיה smile !
    אימי יוצאת הונגריה נהגה להכין את האיטריות ה"מתוקות" עם מספר תוספות.
    קקאו+קינמון, פרג, גבינה או אגוזים.
    את האגוזים אימי נהגה לקצוץ דק ולא לטחון!
    נראה טעים מאוד!

  15. תוסיפו על הכל קליפת לימון מגוררת, ותראו שדרוג אמיתי

    שיהיה לכם רק טעים

  16. וואו מזכיר את טעם הבית. אמי עושה גם עם קקאו וסוכר, סולת וסוכר מעולה…..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *