פרג שוקולדית 730x410 - טורט פרג (ישן) עסיסי בציפוי שוקולדה

טורט פרג (ישן) עסיסי בציפוי שוקולדה

פרג שוקולדית 1 - טורט פרג (ישן) עסיסי בציפוי שוקולדה

טורט פרג עסיסי בציפוי שוקולדה
עוגה של פעם במחברת האוצרות של אמא של פירגה
מתוך פיסת עיתון ישנה…..

בעוגה הזו מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים
העוגה גבוהה ומתאימה לתבנית מספר 26 או 28.

אפשר גם במלבנית בינונית עמוקה.

מצרכים:
כוס פרג טחון
1/2 כוס יין אדום מתוק
2 כפות סוכר
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפות קוניאק
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח תופח
רוטב:
1/2 כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
2 כפות קקאו
2 כפות מרגרינה
3 כפות קוניאק
הכנה:
בסיר קטן מבשלים בבחישה פרג , יין, סוכר ומניחים בצד.
במיקסר שמים חלמונים(צהובים)עם כוס סוכר ומתחילים לערבל.
תוך כדי ערבול מוסיפים קוניאק ווניל ולסירוגין מוסיפים את השמן והקמח
כאשר התערובת אחידה מוסיפים את הפרג והיין.
בקערה נפרדת יבשה מקציפים חלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד קבלת קצף גמיש ויציב
מאחדים בעדינות את 2 הבלילות
יוצקים לתבנית משומנת
אופים בחום 170 כשעה
מצננים ה י ט ב
בוללים מים רותחים עם סוכר ווניל ובעזרת כף מרטיבים את העוגה
מכינים רוטב שוקולד:
מניחים סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים
מערבבים שוקולד וקקאו מרגרינה וקוניאק כאשר התערובת חלקה לגמרי יוצקים אותה לאט על העוגה באופן שווה

מקשטים כיד הדמיון.
תהנו

16 תגובות על “טורט פרג (ישן) עסיסי בציפוי שוקולדה

  1. פירגה היקרה
    כמה הנאה מהבלוג שלךsmile

    הכנתי הערב את עוגת הפרג שוקולד – והיא מ ד ה י מ ה

    תודה רבה
    ושבת שלום
    barbaima

  2. אין ספק שהעוגה נראית מצוינת ,השאלה האם ניתן לשדרג עם קצפת/קרם באמצע?

  3. פירגה היי!
    נהנית מהבלוג שלך חבל על זמן..
    אני רוצה להכין את העוגה ואין לי בבית קוניאק
    מה אפשר לשים במקום?או שפשוט להוריד?
    תודה…

    • תודה רביד איזה כיף לשמוע smile
      אולי יש רום? יין מתוק? איזה ליקר? אם אין אז להוריד.
      בהצלחה smile

  4. פירגה יקירתי
    אני רוצה להכי את העוגה ואין לי יין אדום מתוק במה להחליפו? במיץ תפוזים אפשר? או יש לך רעיון אחר?
    תודה smile

  5. וגם, חבילת הפרג לא מילתה כוס שלמה אלא קצת פחות. זה קריטי?

  6. פרג קונים טחון טרי ולא משתמשים בפרג משקית. מקווה שיצא לך טוב ולא מר.
    תכיני כמובן עם מה שקנית אבל להבא זה חשוב מאד להשתמש בפרג טחון טרי.
    smile

    • אין לי בעיה שתשאלי כמה שאת רוצה העיקר שתביאי לי תגובות כאלה נפלאות.
      פסח בא והפרג הוא מלך החג לפחות אצלי.
      תודה והמשך טעים smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *