d792d791d799d7a0d794 d797d79cd791 - עוגת גבינה בדמעות

עוגת גבינה בדמעות

d792d791d799d7a0d794 d797d79cd791d7991 1 - עוגת גבינה בדמעות

עוגת גבינה בדמעות זו אחת העוגות הנוסטלגיות ביותר שהכינו לאירועים או לחג השבועות.

למה בדמעות? כיוון שאחרי האפיה למעלה על הקצף,נוצרו מעין נטיפי זהב יפהפיים שנראים כמו דמעות.
השם מוכר יותר לותיקים שבינינו. הצעירים לא כל כך יודעים במה מדובר.
מכינים את העוגה יום לפני ההגשה. העוגה גבוהה ומאד נימוחה כפי שרואים בתמונה.
יש לעוגה טעם לימוני עדין שמשדרג את טעם הגבינה פלאים.

מצרכים לבצק בקערה:
100 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
ביצה שלמה
3 כפות סוכר
1/4 1 כוסות קמח תופח
לערבל במיקסר או ללוש ביד
לשטח בתבנית עגולה קפיצית מספר 26- משומנת. לשטח 1 ס"מ גובה גם בדפנות ליצור מעין סגירה בשולי (חיבור) התבנית כדי שהגבינה הנוזלית לא תברח החוצה במהלך האפיה .

המצרכים למלית בקערה:
500 גרם גבינה 9%
3 חלמונים
6 כפות סוכר
כף תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון שלם
3 כפות קמח רגיל
בוחשים ומוסיפים לסירוגין:
1/2 1 כוסות חלב 3%
מיץ מלימון גדול או 2 לימונים בינוניים הלימון חובה כי הוא מייצב את העוגה
יוצקים לתבנית – הבלילה ממש מימית ונוזלית מאד וכך זה צריך להיות
מחממים תנור מראש לחום 175.
אופים את הבצק והמלית ביחד —35 דקות ולא יותר
כמה דקות לפני שהעוגה נאפית מקציפים במיקסר את 3 החלבונים עם 5 כפות סוכר.
מוציאים את העוגה אחרי 35 דקות, כשעדיין נוזלי מדי. יש צבע זהוב עדין בחלק העליון של העוגה.
יוצקים את הקצף. מיישרים בעזרת כף.
מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות.
פותחים את דלת התנור ומשאירים את העוגה כשהדלת פתוחה לגמרי עוד 10 דקות ומוציאים לשיש.
העוגה צריכה להיות במקרר לפחות יום לפני ההגשה.d792d791d799d7a0d794 d797d79cd7912 300x225 1 - עוגת גבינה בדמעות
תהנו

42 תגובות על “עוגת גבינה בדמעות

  1. לא יאומן הרבה זמן אני באתר ,,,,,,,,,,,,,,,,בגלל העוגה גילתי אותך
    והיום אני רוצה לשבת :| ולראות את כל המתכונים ישששששששששששששששששששששששש
    מחר על הבוקר מנסה בטוחה שהיה מצוין
    יבשר אך יצא
    יקירתי :

    • סיגל יקרה בקר אור
      אני מאד שמחה שאת באתר שלנו.
      תהני מהאתר ואני מקווה שתכיני מטעמים ותשתפי אותנו
      יום נעים smile

  2. מצאתי במקרר 2 כופסאות גבינה ללא דורש, וחיפשתי עוגה שיש בה רק חצי ק"ג גבינה. ידעתי שלא אתאכזב ממך. מצאתי את העוגה הזו הכנתי ובני הבית ממש אהבו.
    אני מאמצת אותה לרשימת עוגות הגבינה המוצלחות (וגם יפות)
    ודרך אגב, אני מאד נהנית מהאתר ומשתמשת בהרבה מתכונים. smile
    תודה

    • מיכל יקרה
      כפי שאת רואה התמונה המדהימה כבר מתנוססת לתפארה.
      אני שמחה שבנוסף ליופיה היא גם טעימה ומיוחדת כיאה לעוגות הנוסטלגיות שלי.
      המשך טעים ושיתוף מהנה smile

  3. עוגה מעולה ! טעימה ונראית יפה ומושקעת. לידיעתך… זו העוגת גבינה היחידה שאני עושה ב-10 שנים האחרונות – קיבלתי את המתכון מחברה צרפתיה – מספר מתכונים צרפתי , ומאז העוגה הזו מבוקשת מאוד בקרב משפחתי ומכריי.
    עכשיו חיפשתי מתכון נוסף לעוגת גבינה …אך לאחר שראיתי את התמונה של העוגה הזו שלך – "עוגה יפה ומושלמת" – וגם בגלל שאני מכירה את טעמה , החלטתי לאפות אותה שוב.
    :lol: תודה על האתר הנפלא – אני מאוד נהנית ומתייעלת מהמתכונים הנהדרים שלך ובמיוחד מה"טיפים"
    כל הכבוד !!!

    • סימה חמודה
      תודה על המחמאות לאתר.אני משתדלת :lol:
      שמחתי לקרוא את התגובה שלך לעוגה הזו.לא ידעתי את כל האינפורמציה עליה.
      העולם קטן והמתכונים מתגלגלים. תודה רבה :lol:
      תמשיכי לשתף אותי,אני נהנית smile

  4. שבת שלום! אני נהנית מאתר רציתי לדעת אם העוגת גבינה בדמעות אם מספיק קמח בגבינה מחכה לתשובה תודה

    • לאה,הכמויות במתכון הזה מ ד ו י ק ו ת לגמרי.
      אל תתפתי לשנות כלום ולהוסיף .
      תכיני ב ד י ו ק כמו שרשום.
      תהני מעוגה נפלאה, ואני מציעה לך תמיד לקרוא גם את התגובות של מי שכבר הכין.
      שלך,פירגה smile

  5. בקר טוב פירגה יקרה
    יש לי שאלה ואני מקווה שתוכלי לענות לי בהקדם…..
    אז כך – אתמול בערב הכנתי עוגת גבינה בדמעות. ביקשתי מבעלי שיכניס אותה למקרר בסביבות 11,בלילה. אז היא התקררה. בבקר חשכו עיניים ה"מוכשר" כיסה אותה בנייר בסף ושם בתנור , שתישמר שם. בבקר אחרי שהתעצבנתי עליו מספיק… שמתי אותה במקרר. (טעמתי ממנה והיה טעים…)האם לדעתך היא תהיה ראויה למאכל עוד כמה שעות או לזרוק אותה? היא נכנסה למקרר כעשר שעות לאחר האפייה.
    תודה ושבת שלום :oops:

    • מפרגנת בקר טוב
      כמה שעות בחוץ זה לא נורא גם אם זה בתנור.
      תהנו ממנה,היא מעולה.
      smile תספרי לי אחר כך ;)

  6. הי פירגה
    תודה על תשובתך המהירה. אני עוד אדווח לך מהשטח…
    עכשיו אני יכולה לשלוח חיוך…חה…חה… ;)

  7. :x :oops: :lol: smile לפירגה שבת שלום ברצוני לומר לך שאת מקסימה אפילו שאני לא מכירה אותך את כל כך סבלנית לגבי שאלות ונינוחה והכל בכייף יישר כח ותמשיכי כך לעד ……….

    ;) ;)

    smile smile smile smile :eek:

  8. פירגה יקרה
    רציתי לספר לך שאכן העוגה יצאה מ ע ו לה !!! כמו כל מתכונייך שאני עושה בהם שימוש. כל השבת לא היינו בבית בערב חזרנו וכולם טרפו אותם והילדים ביקשו עוד ועוד…(כולל בעלי המוכשר)
    תודה לך על מתכונייך ועל זמנך, תמיד עונה וזמינה לכולנו….אין כמוך! :lol: :P smile

    • מפרגנת הי
      ידעתי ידעתי. איזה חגיגה נהדרת. תודה ששיתפת אותי.
      לבריאות ותהנו וחיבוקים לילדים המקסימים שאהבו smile

  9. פירגה , עד כמה העוגה חמוצה ?
    אפשר להפחית מהמיץ לימון או הקליפה המגוררת ?

    תודה :P

  10. הכנתי אתמול לאמא שלי .
    בהתחלה היא הייתה קצת לא בטוחה בגלל שיש המון לימון . אז ויתרנו על הקליפה המגוררת .
    והיא טעמה ממנה ופשוט אהבה :lol:
    בכלל לא חמוץ .
    החלבונים למעלה נהיים כמו עננים בתנור . ממש תענוג .
    :lol:

    • הי גלית,היא לא חמוצה למרות שיש לימון.
      יש לה טעם עדין של לימוניות.
      תודה לאמא ולך smile

  11. שלום פירגה
    תודה רבה על המתכונים המקסימים , יש לי שאלה רוצה להכין את העוגה עם בצק של עוגת תופין , איך להכין האם לשים את הבצק התופין ולאפות אותו ביחד עם העוגה או קודם להכין ולאפות את הבצק ואחר כך לאפות את המלית אם יש לך מושג בבקשה תתציעי לי .
    בברכה

  12. פירגה ערב טוב!
    אין לי לימונים טריים בבית. עולי אפשר להשתמש במיץ לימון 100% סחוט משומר? כל כך מגרה לי לעשות את העוגה. או ללכת על מתקון אחר?

    • אידה,תלכי עליה. גם עם לימון משומר זה יהיה פנטסטי.
      בהצלחה ותהנו smile

  13. היי פירגה יקירה
    עוגה מ ש ג ע ת אין אין עלייך
    דמעות של אושר זלגו מעיני כולנו
    תבורכי
    שבת שלום

    נ..ב. השם רחוול הוא וראיציה לרחל בהשפעת ארץ נהדרת ,בני וילדיו כלומר נכדי התאומים כך קוראים לי, ואני מאד אוהבת.

    • smile :lol: smile :lol: ןאןאןאןאןאןןן כמה צחקתי מהרחווווול
      שתהיי בריאה.
      דמעות של אושר smile ותמיד שיהיה כך.
      שבת שלום :lol:

  14. היי פירגה. ניראה סוףףף, אני מתכוונת להכין אותה לשבת ויש לי שאלה קצת טיפשית אולי.
    כשאת כותבת לדוגמא 3 כפות סוכר וקמח וכו' הכוונה היא לכפות גדושות או שטוחות?

  15. רק רציתי לעדכן,
    שלפני החג חיפשתי וחיפשתי במה לגוון,
    בסוף הלכתי על זאתי.
    וכמובן-
    קלה,קלה ופשוט מעולה!
    (הכנת גם בצק גבינה במילוי גבינות מלוחות-שהיה פגז..)

    אני (ולא פחות כל בני ביתי)
    מודים לך כל כך!

    תבורכי מן השמיים!

    • תודה לכולכם יעל יקרה.
      אני שמחה ומחוייכת מאד.
      שנמשיך להכין לפנק ולהתפנק ביחד.
      תודה רבה והמשך יום טעים.

  16. שלום פירגה
    העוגה נראית ממש טעימה ושלחתי עכשיו את בעלי לקנות לימונים ;)

    האם העוגה תהיה טעימה גם היום ב8 וחצי בערב אם אני מכינה עכשיו
    או שחייבת להיות יום שלם במקרר ??

  17. לא התלהבו כ״כ את העוגה הזו אצלי, כנראה שישנה יותר העדפה למתוק מאשר חמוץ..
    היא באמת חמוצה מדי..

  18. היי פירגה
    הכנתי את העוגה אתמול בערב בדיוק לפי ההוראות שלך ועכשיו אחרי שטעמתי ממנה הייתי חייבת לדווח: עוגה מהממת במראה ומדהימההההה בטעם

    • היי אביבה
      אני שמחה שבחרת להכין אותה.היא נפלאה ומשרה אווירת נוסטלגיה נהדרת.
      המשך טעים ביחד smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *