d7aad7a4d795d797 d798d795d7a8d7982 - עוגת תפוחים בשכבות בציפוי טורט תפוזים

עוגת תפוחים בשכבות בציפוי טורט תפוזים

d7aad7a4d795d797 d798d795d7a8d7982 - עוגת תפוחים בשכבות בציפוי טורט תפוזים
נוסטלגיה של עוגת שכבות תפוחים בציפוי טורט תפוזים
שילוב של כמה עוגות נוסטלגיות יוצר הרמוניה מופלאה של עוגה מדהימה .
המצרכים וגם ההכנה:
מתחילים יום קודם להכין את התפוחים המקורמלים ושומרים לפחות 12 שעות במקרר .
שמים בסיר 12 תפוחי עץ גרנד (ירוקים) קלופים וחתוכים לקוביות גדולות.
מוסיפים 4 כפות סוכר חום + 3 כפות סילאן + 3/4 כוס מים מהברז +כפית קינמון +כפית מיץ לימון טבעי .
מרתיחים ב ב ח י ש ה ומורידים להבה .
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב 20 דקות .
מעבירים את התפוחים עם הנוזלים שיש בסיר (במידה ויש) לקערה, סוגרים בניילונית ושומרים במקרר 12 שעות.
אחרי 12 שעות מכינים את העוגה.
החומרים וההכנה לבצק בתוך קערה:
3/4 כוס קמח תופח
4 חלמונים+ביצה שלמה
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
קליפת לימון
לערבב ולבחוש בכף לבצק דביק
לשטח בעזרת הכף בתבנית משומנת עגולה מספר 26 ע מ ו ק ה
הבצק נמרח בשכבה דקה וזה בסדר.
אופים בחום 175 עד הזהבה כרבע שעה. הבצק תופח ויש בסיס לעוגה.
מצננים את הבצק ומזגגים מעל 2 כפות סילאן או ריבה דלילה
בשלב זה אפשר לזרות 3 כפות אגוזים או שקדים קצוצים גס (לא חובה)
יוצקים את התפוחים המסוננים ללא נוזלים ומיישרים.

מכינים טורט תפוזים לציפוי מעל לעוגה:
שמים במיקסר 2 ביצים ג ד ו ל ו ת עם 3 כפות סוכר לבן ומקציפים עד שיהיה קצף גבוה וגמיש.
מוסיפים לסירוגין 4 כפות שמן + 1/4 כוס מיץ תפוזים + 3/4 כוס קמח תופח + גרודת תפוז
מערבבים בעדינות שהקצף לא יישבר ויוצקים על התפוחים.
אופים כ- 10 דקות בחום 175 בתנור חם ובודקים שהטורט כבר השחים.
מכסים ב ר פ י ו ן בניר כסף וממשיכים לאפות עוד 25 דקות.
מצננים ושומרים במקרר.

העוגה נפלאה גם חמימה (אחרי חימום קל במיקרו) ממליצה ליד כל מנה להניח כדור גלידה וניל.
לפני ההגשה מצפים באבקת סוכר.
תהנו
d7aad7a4d795d797 d798d795d7a8d79832 - עוגת תפוחים בשכבות בציפוי טורט תפוזים

4 תגובות על “עוגת תפוחים בשכבות בציפוי טורט תפוזים

  1. פירגה,
    מנסה המון המון לכתוב לך תגובות מקווה שהפעם אצליח, אין מילים על הבלוג המדהים הזה, לעונג הוא לי לבקר בבלוגך, מתכונייך ומעשה ידייך משובחים ביותר, נהנית מכל רגע כאן וכמובן שרציתי לציין שמתכונייך המופלאים מדוברים המון בקרב חברותיי,
    יישר כח יקרה אהובה

    מליאל

  2. היי פירגה –

    מה עושים עם החלבונים שנשארו מהבצק?
    חבל לי לזרוק אותם :P

    • הי נאוה
      אפשר לעשות חביתת חלבונים עם תוספות שאוהבים.
      או להוסיף לקציצות,פשטידות,

      אפשר לכתוב בגוגל:
      מתכונים עם חלבונים ויצוצו לך מלא כאלה smile

      באתר שלי יש עוגיות שקדים נפלאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *