d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d790d79cd7a3 d798d7a2d79ed799d79d - עוגת פירורים באלף טעמים

עוגת פירורים באלף טעמים

מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה:

d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d790d79cd7a3 d798d7a2d79ed799d79d 1 - עוגת פירורים באלף טעמיםעוגת פירורים נוסטלגיה – אלף טעמים ועוד כיד הדמיון

זו עוגת הנוסטלגיה שנמצאת מזה עשורים במחברות של סבתא ואמא
בעוגה הנפלאה הזו אתם מחליטים מה המילוי ,ממרח אגוזים,ממרח שקדים,פרג תפוחים או ריבות וכו'….

תבנית עגולה 24 משומנת.

מצרכים לבצק בתוך קערה:
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (במקור זה עם מרגרינה)
1/2 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
קליפת תפוז/לימון (המלצה של נירוש)
לפורר עם האצבעות עד שיתקבלו פירורים לא אחידים בגודלם
להוריד מהבצק כוס וחצי פירורים הצידה והם ישמשו לציפוי מעל למלית שבחרתם.

לבצק שנשאר בקערה להוסיף:
מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל
שקית סוכר וניל
ביצה שלמה
לערבב עם כף לבצק ד ל י ל  מאד.   מעבירים את הבצק עם הכף לתבנית ומיישרים.
לאפות בחום 175 עד הזהבה. לקרר.

למלא במלית שבחרתם: פרי, ממרחים,קונפיטורות,טחינה וסילאן ועוד…….
כדאי לפני כל מלית יבשה, למרוח שכבה דקה של ריבה.
לפזר על המלית את הפירורים ולהשבחה אפשר להוסיף לפירורים קיצוצי אגוזים

לאפות בחום 175 עד שהפירורים יקבלו גוון חום
תהנו

63 תגובות על “עוגת פירורים באלף טעמים

  1. מכינה את העוגה הזאת בדכ בקיץ כל פעם עם פרי אחר(לטעמי עם שזיפים אדומים -מאלף)
    אוגה מומלצת ביותר……….
    יום טוב לך והמון יישר כוח על ההתמדה והמתכונים הנהדרים!

    • אלה,בדיוק היום נשארו לי מגוון פירות העונה (אתמול קניתי טריים) אכין מהם היום עוגת קוקטייל פירות בפירורים.
      תודה smile והמשך טעים

  2. בוקר טוב פירגה יקרה
    מה כמות המלית (כפות,כוסות ) שמוסיפים ?
    המשך יום נעים ויישר כח :lol: על כל המתכונים שאת שולחת ומפנקת אותנו.
    שולחת לך חיבוק smile על שהצלחת להכניס אותי מחדש למטבח.

    • מירי,אין כמויות
      את יכולה לשים כמה שאת רוצה להעשיר את העוגה.
      לבריאות והמשך טעים smile

  3. מה דעתך על שימוש במלית פרג של פילובה ?עד היום קניתי פרג וטחנתי במטחנת תבלינים לפני שימוש.אני מאוד רוצה לחסוך בעבודה בימי הקיץ החמים ולקנות את המחית המוכנה של הפרג. יש לך או לאחת הקוראות נסיון חיובי או שלילי הקשור למלית המוכנה.

    • ניסיתי אותה.היא מאד מתוקה. מי שאוהב מתוק כמוני לא תהיה לו בעיה.
      את יכולה למרוח אותה ולהוסיף קצת פלחים דקיקים של תפוח עץ גרנד שבושל טיפה במים.
      זה ישבור את המתוק .
      שילוב של פרג ותפוחים הולך אצלי הרבה.
      אז לשיקולך smile

  4. פירגה,
    איזה יופי של עוגה.
    נראית וגם נשמעת נהדר!!!
    יש לי המון פירות (קצתם גם עייפים – אז אולי? למרות שכבר ננעלתי על עוגה לשבת ואפילו המצרכים כבר על השיש. את עושה לי חיים קשים :cry: . לא נכון, את עושה לי חיים סופר קלים – מה הייתי עושה בלעדי המתכונים שלך שאתם בכלל התחלתי את הרומן שלי עם המטבח? – למרות שלפעמים אלו יחסי אהבה-שנאה. חחח), אז אולי נראה שאנצל ואולי אכין שתי עוגות. אני מניחה שהיא לא נשמרת טוב במקפיא (העוגה עם הפירות), נכון?

    ולשאלה של האנונימית בקשר למלית פרג של פוליבה… בעיני, אין גרועה ממנה.
    ישר הזבלתי אותה.
    ולא צריך לטחון פרג – בכל חנות תבלינים יטחנו אותו – ואין מה שישווה למלית פרג ביתית.
    יום נפלא לך♥

    • רותי תודה יקירתי
      בהחלט מסכימה לגי פרג בהכנה ביתית וכן לגבי קונפיטורה ביתית שאז זה מושלם לעוגה הזו.

      לא מתאים להקפיא עוגות פירות.שמרי במקרר. עד תחילת שבוע הבא זה יחזיק בטוח.

      כשכתבת יחסי אהבה-שנאה. צריך להרגיש את המתכון רק מקריאה ולדעת אם כדאי ללכת על זה או לא. אם בני הבית יידלקו עליו או לא…..לדעתי זה אפשרי :|

      תודה ותמשיכי…..את כייפית ועושה לי טוב בלב :lol:
      יום נפלא גם לך smile

  5. שלום לפירגה היקרה,
    שאלה: כשאת אומרת למלא את העוגה את מתכוונת שנחצה אותה או שהמלית באה מעל העוגה?
    היא נראית מאוד מזמינה להכין אותה.
    תודה רבה :P :P :P

    • יהודית הכל רשום במתכון
      אופים בסיס,שומרים פירורים. ממלאים את הבסיס ומפזרים את הפירורים ושוב אופים.
      הכל רשום באופן מסודר מאד.

  6. שלום לך פירגה ,
    דרכך אנו חוזרות לימ י הילדות,לעוגות הפירות ולעוגות שנשאר לנו בפה טעם של פעם,
    העוגה של היום — אפשר 1.שכבה ראשונה- למרוח ריבה אדומה, .שכבה שניה- להקציף חלבון ולהוסיף קוקוס + סוכר, ולאחר מכן לפזר את הפרורים ולאפות.
    עוגה יפה ומרשימה ואני אכין אותה בדרך זו לשבת,

  7. פירגה בוקר טוב!
    אולי כדאי להוסיף את העוגה גם לקטגוריית הנוסטלגיה. בעתיד ניתן יהייה למצוא אותה בקלות רבה.
    תודה והמשך עבודה פוריה ומהנה ושיתוף מכל הלב כפי שאת עושה לנו יום יום.

    • תודה מיכל
      היום אני אקדיש מזמני לעבור על הקטגוריה החשובה והנפלאה הזו . בטוח ששכחתי עוד כמה טובים ונפלאים בדרך.
      כמה טוב שיש לי אותך ואתכם בכלל smile :lol:

  8. בוקר אור
    אני ….מהברכה אלי….
    הכנתי כרגע את העוגה, בעלי טעם וצועק לי מהמטבח, העוגה הזאת לא 10, אלא 30(כוונתו לא 100, אלא 300) הכנתי עם שזיפים משבוע שעבר היות ויש כבר חדשים.
    אז רק שתדעי/נה הקוראות.
    טיפ: פיזרתי למעלה על הפרורים סוכר וניל 1 ומעט מאד קינמון.
    שבת שלום smile :?

    • אסתי,איזה כיף ובעיקר שזו עוגה קלה ואפשר לשדרג אותה כל פעם מחדש.
      שבת שלום smile

  9. עוגה מאד אהובה למרות שהכרותי איתה כשהשכנה הביאה אותה לשיבעה על אמא שלי
    וכך למרות הזכרונות עם מתכון מנצח לא מתווכחים ומכינים.
    אני ממלאת את העוגה עם ריבה רצוי ריבת משמש ומפזרת קצת אגוזים.
    מתקבלת עוגה יפיפיה שזוכה למחמאות בזכות המראה ובזכות הטעם.
    ומוכנה בקלי קלות.

    • שפרינצה, לא שמעתי את השם הזה. בכל אופן, כיף שכולם מכירים ונהנים smile

      • שפרינצה זה שם השכנה (שגם היא ז"ל) שהביאה את העוגה לשבעה על מות אימי.ומאחר והעוגה פשוט נהדרת לקחנו את המרשם ומאז אני מכינה אותה, גם לאירועים שמחים.

  10. אנחנו משתדלים לאפות עם שמן במקום מרגרינה. האם אפשר להמיר בעוגה זו ועדיין יצאו פירורים???
    תודה :?

  11. האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה, כדי שתיהיה עוגה פרווה?
    תודה ויום טוב

  12. שלום לכולם
    זו פעם ראשונה שאני באתר הנ"ל ואני חייבת לשבח את פריגה על כל הטוב שנמצא בו.
    הכנתי זה עתה את עוגת הפירורים עם מילוי פשוט של ריבה וקוקוס ועם הפירורים מעל הוספתי אגוזי מלך לא קלויים. מה אני אגיד ילדיי המפונקים חיסלו את העוגה שהיתה מיועדת לשבת עד לגרגר האחרון.
    נתת לי חשק לחזור ולאפות ועל כך ישר כח.

    • הי חיוך
      אני "מתה" על מלית ריבה טובה לעוגה הזו. זה משבח אותה פלאים. שידרוג אגוזים זה נהדר.
      מסרי תודה לילדים שאהבו ולך חיבוק שאת חוזרת לשתף אותי.אין smile כמוך

  13. אין אין אין מסיבה בלי העוגה של פירגה
    עוגה נ ה ד ר ת
    מלאתי אותה בפירות יער קפואים(שהופשרו)
    וכולם השתגעו עליה
    תודה :lol:

    • רחוול,היא מטריפה עם כל דבר,לא סתם כתבתי אלף טעמים.
      תהנו וכיף שחזרת לשתף אותנו smile בטעם הנפלא שהכנת
      תודה smile

  14. כרגיל, עוד מתכון מעולה מבית היוצר של פירגה. שמתי שכבת ריבה (קונפיטורת תותים כ- 350 גר) ומעליה קצף חלבונים (2 חלבונים עם כפית סוכר) והפירורים מעל.
    העוגה חוסלה בפחות מ-24 שעות וגם הקטן (בן שנה וחצי) אכל שתי פרוסות.

    אז שוב, המון תודה על המתכונים המופלאים. אני ממשיכה להתנסות.
    עמית

  15. עוגה נהדרת – הכנתי עם תפוחים , ממש מעולה !!! – אשמח לעוד רעיונות למילוי. תודה !!

    • לאפות קרם? לא בראש לי,אני אחפש. יש עוגת פירורים עם שוקולד לבן באתר שלי.רוצה?

  16. בוקר טוב, ברצוני למלא בשוקולד איך להכין ?כמו כן יש לי יוגורט , אפשר במקום השמנת?

  17. אם ברצוני לשים שכבה תפןחי עץ האם לפני כן מבשלים את התפוחים?
    תודה רבה על המתכון תבורכי

    • רונה הי,אני אוהבת לבשל ולסנן שלא יהיו נוזלים.
      יש אלה שרק מגררים וסוחטים מהנוזלים.
      smile

  18. הכנתי היום עוגת שזיפים על בסיס המתכון הנוכחי עם שינויים שלי . השתמשתי בבצק כולו לריפוד התבנית, ( ללא הכנת הפרורים)
    על הבצק הלא אפוי שמתי פלחי שזיפים ופיזרתי עליהם מעט סוכר. אפיתי כ 40 דקות.
    לאחר שהעוגה התקררה שפכתי עליה ג'לי תות שהוכן עם כוס אחת של מים חמים.
    העוגה טעימה וחגיגית מאד . תודה

    • ג'ודי ערב טוב.
      אני מרגישה את הטעם כמה שזה טעים עם הג'לי והפירות.
      מרגיש לי שאכין אותה בקרוב המתכונת שלך ;) :lol:

    • אורטל שלום,
      קודם כל את יכולה כל מלית /ממרח שוקולד מוכנה,מכל סוג.

      או להכין את המלית של עוגת מוס שוקולד פירורים שלי שהיא הצלחה גדולה…..

      מצרכים והכנה בסיר בינוני:
      200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
      2 כפות שטוחות קקאו או אבקת שוקולית
      1/2 כוס מים רותחים
      להרתיח על להבה קטנה תוך כדי בחישה רק עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
      להוסיף :
      50 גרם מרגרינה או חמאה רכה ו ל ק ר ר 3-4 דקות.
      להוסיף:
      100 גרם בוטנים טחונים גס או דק לשיקולכם (אפשר לשים כמה בוטנים מלוחים)לא חובה להוסיף את הבוטנים….
      2 כפות ברנדי או יין מתוק/ליקר
      3 חלמונים בחושים במזלג
      לבחוש היטב לתערובת קרמית
      להקציף ב מ י ק ס ר את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף גבוה ויציב
      להוסיף את הקצף לקרם השוקולד כל פעם כף בתנועות עטיפה. לא לשבור את הנפח.
      לצקת את הקרם על הבצק החצי אפוי בתבנית.

  19. הכנתי את העוגת מוס פירורים אפויה ביום שישי יצאה מדהימה , היום הכנתי את הכדורי חמאה שלך שנגמרו כבר , ומחר רוצה להכין את העוגה הזו חשבתי אם יתאים כאן סוג של מלית שוקולד לשמרים כי אני לא אוהבת ממרח שוקולד . smile

    • ערב טוב ענת יקרה,
      אני שמחה שלאט לאט אני חוזרת להגיב לכם.
      שימחת אותי מאד.
      תהנו מסוף שבוע נעים וקליל בקרב משפחתך. smile

  20. ערב טוב פירגה,

    הכנתי את עוגת הפירורים באלף טעמים שלך.

    פרסמתי את המתכון באוכל חלבי, ב"המתכון היומי שלי" ושיתפתי על הקיר שלך בפייסבוק.

    אפיתי במלית של פרג. יצאה נהדרת.

    תודה על מתכון נפלא.

    שבוע טוב וכל טוב.

    נשיקות,

    נירה

    • בקר טוב נירוש יקרה, תודה רבה.
      שמחתי מאד לראות את העוגה בחלבי. את עדיין שם.כל הכבוד לך.
      שבוע נפלא ועשייה מבורכת. נשיקות. דליה.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *