d791d7a8d790d795d7a0d799d7a1 d7a7d795d7a7d795d7a1 d79cd790d7aad7a8 - בראוניס שוקולד קוקוס ואגוזים-ללא גלוטן

בראוניס שוקולד קוקוס ואגוזים-ללא גלוטן

קוקוס לאתר - בראוניס שוקולד קוקוס ואגוזים-ללא גלוטן

מתאים לפסח ולכל השנה – פאדג'י במיוחד
מצרכים:
תבנית משומנת 27X33 העוגה נ מ ו כ ה
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה\מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג שוקולד – יש כשר
שקית אבקת אפיה (יש כשר)
5 ביצים שלמות
1/2 1 כוסות קוקוס
1/2 1 כוסות אגוזי מלך גרוסים

2 כפות קוניאק מאד ישבחו אבל לא חובה.
ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (מכל סוג שרוצים)
100 גרם שוקולדצ'יפס או מריר
אופן הכנה:
אני מכינה על מחבת רחבה ועמוקה אבל כל סיר יתאים
ממיסים שוקולד סוכר וחמאה על להבה מאד נמוכה -תוך בחישה מתמדת.
מוסיפים את הקוקוס/פרג ובוחשים עד להמסת הסוכר (כ-3 דקות)
מורידים מהאש ומערבבים כדקה שיתקרר קצת.
חייבים לקרר קצת כדי שהביצים לא יתבשלו בבלילה.

מוסיפים בבחישה נ מ ר צ ת כל פעם ביצה שלמה. רק אחרי שהביצה נטמעת היטב מוסיפים את השנייה וכך הלאה.
מוסיפים את האינסטנט פודינג לתערובת ומוסיפים שקית אבקת אפיה ואת האגוזים -כל הזמן לבחוש.
אופים בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק שמוכן. הפירורים על הקיסם קצת לחים.
מכינים את הציפוי:
מחממים עד לסף רתיחה את השמנת ומוסיפים את השוקולד.בוחשים לקרם.
יוצקים מיד את רוטב השוקולד החם על פני העוגה ומנענעים את התבנית שהרוטב יתפזר עליה.
שומרים את העוגה במקרר או בפריזר.
לפרוס ריבועיות קטנות ,להרטיב מדי פעם את סכין החיתוך ולהוציא את המנות עם מרית.
תהנו

45 תגובות על “בראוניס שוקולד קוקוס ואגוזים-ללא גלוטן

  1. פירגה המדהימה!

    הפתעת אותנו בעוד אחד ללא גלוטן!
    בעלי יחגוג עם עוגות ללא גלוטן של פירגה
    מקסימה
    לקטגוריה ללא גלוטן
    טלי

  2. פירגה!
    ללא גלוטן.
    לידע כללי שתדעי שיש דברים עם גלוטן ויש גם בלי, לדוגמא אבקת מ.עוף יש של אסם עם גלוטן ויש קנור ללא גלוטן. כל דבר יש היום ללא גלוטן ויש גם על כל מוצר הסבר על התוית אם יש גלוטן או לא. כמעט כל דבר אין גלוטן. חוץ מכמובן דברים שעשויים מקמח. אין לך מה לדאוג.
    תמשיכי להעשיר אותנו במתכונייך.
    את מלאך!!!
    אני לא מכירה אותך אבל אני יודעת שאת אישה טובה, ואני אוהבת אותך גם מבלי להכיר אותך.
    טלי

    • טלי ערב טוב מותק
      את ורותה (יש קישור לבלוג שלה ללא גלוטן בצד שמאל של הדף) תעזרו לי להתגבר על הלא נודע מצידי.
      אני שמחה מדי פעם להוסיף מתכון לקטגוריה:ללא גלוטן.
      כבר ראיתי בסופר מדפים שלמים שכתוב ללא גלוטן וזה נהדר.
      בריאות ורק טוב ממני smile

  3. במה אפשר להמיר את האגוזים?
    אני רוצה שגם הילד יאכל

  4. הכנתי למסיבה בעבודה (בגלל עניין הגלוטן).
    כולם אמרו שהעוגה מעולה ובין הטעימות שאכלו, וכמובן ביקשו המתכון…

  5. שלום,
    האם אפשר פשוט לוותר על האגוזים ולא לשים במקום זה כלום (שיתאים לילדים רגישים לגלוטן)?
    תודה

  6. פירגה היקרה,

    הראוניס טעימים ועסיסיים! הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא נפלא! המתכון ללא גלוטן ומתאים לי לכל השנה ולא רק לפסח smile
    שתהיה לך שנה אזרחית נפלאה, מלאה בשמחה, בריאות, משפחתיות ויצירתיות במטבח smile

    נשיקות :lol:
    יעל

    • תודה יעל,שימחת אותי שהבראוניס התאימו גם ללא גלוטן.
      המשך טעים וחיבוק לשבת שלום

  7. פירגה שלום.
    בשבת היו לי אורחים וניסיתי גם את הבראוניס האלה היה לי הרבה קוקוס.
    באמת באמת טעים כל הכבוד לך על המתכונים הקלים והטעימים
    ניבה.

  8. פירגה ערב טוב.
    הבראוניס מאוד טעים לפסח ולכל השנה .
    למרות שבעלי לא אוהב קוקוס הוא אמר שזה טעים .
    מומלץ מאוד.

    • פנינה,אני מכינה אותו במשך כל השנה.קליל וטעים,בהחלט.
      תודה לך ושבוע נפלא לכולכם
      smile

  9. פירגה

    אפשר להמיר את הקוקוס או הפרג בשוקולדצ'יפס פשוט אצלי בבית לא אוהבים לא קוקוס ולא פרג ? ואם כן אז מה הכמות ששמים בכוס רגילה עם ידית ?
    ועוד שאלה : אחרי שמרתיחים את השמנת פרווה של הציפוי להוריד מהאש ואז להוסיף את השוקולד ? או שלהוסיף את השוקולד כשהגז דולק ? אשמח אם תעני לי על השאלות בהקדם !!!!!

    • חובה קוקוס או פרג.תחפשי משהו אחר באתר .

      יש עוד עוגות כושיות כשרות לפסח בלי קוקוס ובלי פרג. ראי בקטגוריה המתאימה לפסח.

      אחרי שהשמנת מגיעה לסף רתיחה סוגרים להבה ושוברים לתוכה את השוקולד.מערבבים עד שנהיה קרם סמיך.

      בהצלחה.

  10. תודה רבה רבה על ההיענות הזריזה אין עלייך אני מתה אל האתר שלך אני פשוט צמודה אליו אם זה לעוגות ואם זה לבישולים אין כמוך את ענקיתתתתתתת !!!!!!!!!!!!!!!!
    ושוב תודה רבה ,,,,,,,,,

  11. פירגוש !!!

    ערב טוב אמרת שאפשר להמיר תקוקוס בקמח . לאיזה קמח התכוונת ? ומה הכמות בכוס רגילה עם ידית ?

    • יעל,רשמי בחיפוש באתר בראוניס ויעלו כל הבראוניס.תבחרי מה שהכי מתאים לך.
      בהצלחה וחג שמח.

  12. הי פירגה
    אבקת האפיה הכרחית? ראיתי שיש מתכון נוסף לבראוניס לפסח בלי אבקת אפיה. מה ההבדל בעצם?

  13. אז הכנתי את העוגה בערב, מתוך כוונה להכין למחרת את הציפוי. לא הספקתי! טעים מאוד גם בלי לשמחתם של כל בני הבית, ואגב פחות נמוך ממה שציפיתי- כל מתכון שלך פיצוץ! תודה וחג שמח

  14. הכנתי אתמול את העוגה והיא הייתה הצלחה גדולה
    השתמשתי באינסטנט פודינג וניל כי שוקולד לא היה לי
    תודה

  15. אז כמו שכתבתי לך (במתכונים אחרים) – המתכונים שלך הם פשוט הצלחה מסחררת !
    כל כך קלים להכנה וקוצרים מחמאות אדירות.
    גם את הבראוניס הזה הכנתי. (בלי אגוזים כי הבן הצעיר לא אוהב..). יצא מעלף !
    חיממתי לפני ההגשה והוספתי גלידת וניל ליד.
    תודה רבה רבה פירגה היקרה.

    • דקלה,כל הכבוד שהלכת על הבראוניס ולאו דוקא בפסח.הוא נהדר לכל השנה.
      המשך הנאה ושבת שלום.

  16. היי פירגה,
    לאחר שתערובת השוקולד המומס הייתה מוכנה ,
    והתקררה לחלוטין,
    בתוך קערית קטנה בללתי את כול הביצים ביחד , בעזרת מזלג , (ממש כמו בלילת ביצים לחביתה),
    והוספתי את בלילת הביצים כולה ,לתערובת השוקולד הקרה. והתקבל מרקם עם נפח יפה.
    ואז המשכתי להוסיף את שאר החומרים ,כפי המתכון הטוב שהבאת.

    אז רציתי לציין כי במקום להטמיע כול ביצה בנפרד ,
    אפשר לקרר היטב את השוקולד המומס (כ- 10 דקות),
    אז לצקת את כול הביצים הבלולות ביחד.

    ולסיום:
    אחלה של מתכון. תודה פירגה ,,על המתכון העסיסי והטעים .
    אין עלייך פירגה,
    את אשפית המתכונים.

    • הי איריס
      בד"כ המרה 200 גרם מרגרינה=3/4 כוס שמן.
      לגבי העוגה הזו לא ניסיתי ואני לא יודעת מה התוצאה.
      smile

  17. פירגה שלום,

    כתבת שאפשר לשמור בפריזר, וזה מתאים לי כי אני רוצה להכין מראש.
    כמה זמן לפני ההגשה להוציא מן הפריזר? לחתוך לריבועים לפני ההקפאה?

    תודה וחג שמח :P

    • ערב טוב עמית,
      אפשר לשמור בפריזר.
      להוציא מהפריזר כשעה לפני ההגשה. רצוי לחתוך במצב חצי קפוא ואז החתיכות יהיו יפות ונאות להגשה.
      בהצלחה וחג שמח smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *