d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd793 d7a9d7a7d793d799d79d - עוגת שקדים שוקולדה

עוגת שקדים שוקולדה

d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd793 d7a9d7a7d793d799d79d 1 - עוגת שקדים שוקולדהביסים של אושר והעוגה,למרות שנראית ומרגישה כעוגת ראווה,היא בסך הכל עוגה בחושה……

המצרכים וההכנה:

200 גרם חמאה/מחמאה
6 ביצים ש ל מ ו ת
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קמח רגיל (ל א  ת ו פ ח ) אין בעוגה אבקת אפיה.
200 גרם שוקולד מריר מגורר על מגררת גסה
3 כפות קוניאק
150 ג' אבקת סוכר
150 ג' שקדים לא מלוחים – קלויים קצוצים אבל לא דק מדי

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה:
סוכר , חמאה, ביצים אחת אחרי השנייה , לבחוש אחרי כל ביצה,
מוסיפים שוקולד מגורר וקמח.
יוצקים לתבנית משומנת 27X33
אופים בחום 175 כ-45 דקות.
מיד כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת יבשה
אם העוגה מתעקשת לצאת, מניחים על התבנית ההפוכה מגבת רטובה והעוגה תצא בקלות.
לקרר מעט.
לערבב בכוס :
3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר – יוצא ממרח כמו מרקם של טחינה.
מורחים על פני כל העוגה בעזרת כף.
מפזרים באופן שווה את השקדים ולוחצים אותם מעט ובעדינות לתוך העוגה .

חותכים ושמים בספלוני ניר.
הנימוחות של העוגה והטעמים הנפלאים שמתמזגים בה , משאירים טעם של
עוד.
תהנו

31 תגובות על “עוגת שקדים שוקולדה

  1. פירגה כמו שאת רואה דבר ראשון בבוקר אני בודקת מה חידשת לנו באתר שלך, המשך פורה. :P

    • רבקה,את נהדרת ומקסימה
      חיבוק לשנה חדשה וטעימה לא פחות מקודמתה
      חג שמח smile

    • בעוגה הזו מתאים ביותר קוניאק
      לא בטוחה לגבי תחליפים אחרים.
      אבל אולי משהו בסגנון ליקר?

  2. חג שמח פירגה,האם להמיס חמאה לפני או חמאה ששהתה בחוץ והיא רכה? תודה רבה על מתכונים נהדרים, :lol: תודה על היצירתיות האין סופית שלך. ;)

      • מירי
        לא להמיס :|
        לחכות שתהיה רכה (שימי על השיש)
        המשך חג שמח וחיבוק

  3. נראית פצצה כמו שאת מפתיעה….
    אכין למשפחתי היקרה תודה לך וחג שמייח smile

    • את יכולה אבל לכתוש אותו לפירורים דקיקים במעבד מזון.
      פה לא מתאים השוקולדצ'יפס במצבו המקורי :lol:

  4. חן חן לך יקרה!
    עכשיו שאלה אחרונה סיפרתי לך בעבר על אובדנה של אימי
    ושעכשיו הבישול והאפיה בשבילי זה תראפיה וסוג של המשכיות
    אימי בכל ערב כיפור הייתה עושה עוגה מיוחדת פשוטה וטעימה
    שכבות של בצק פריך עם ריבה ואגוזיםוכאמור אני רוצה להכינה ליום כיפור
    את אופן ההכנה אני מכירה כי הייתי עוזרת לה…..
    אבל את המרכיבים של הבצק אני לא זוכרת
    זה היה סוג של בצק פריך חלבי האם תוכלי לעזור ? :shock:

  5. בוקר טוב !
    שאלה אחרונה אני מתכוונת לעשות את העוגה ליום כיפור
    האם לשים נייר אפייה ואח"כ את הבלילה שעוגה תצא בקלות?
    ואם אני רוצה בתנית עגולה איזה קוטר?
    תודה המשך יום טוב :twisted:

    • אילנית,את יכולה לשים ניר אפיה ולהכין בתבנית הרשומה ולא בעגולה.
      smile זה חיתוכיות ולא עוגה עגולה.

  6. בוקר אור פירגוש!
    רציתי לשאול לגבי התבנית החד פעמים זו הגדולה ביותר או הבינונית?
    אשמח אם תעני לי כי רוצה להכין גם אותה ;)

להגיב על רבקה ו. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *