578 - עוגת תפוחים וקלבדוס

עוגת תפוחים וקלבדוס

578 1 - עוגת תפוחים וקלבדוסעוגה נפלאה שהכינה אחת מבנות המשפחה שלי למפגש המשפחתי שנערך היום.
עוגה נהדרת,שווה כל ביס.תכינו ותהנו.

מהאתר מתכוניישן. מועתק מהאתר כפי שרשום שם.  http://matkonation.com/2014/06/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A7%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%95%D7%A1-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9B%D7%94/

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לקרמל:
½ כוס סוכר לבן
¼ כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים-קונים בחנות יינות)
25 גר' חמאה
קורט מלח
3 תפוחים קלופים
מיץ מחצי לימון
לעוגה הבחושה:
150 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית וניל אמיתית
4 כפות קלבדוס
2 כוסות קמח תופח
1 מיכל (200מ"ל) יוגורט 4.5% או רויון או שמנת חמוצה.
אופן ההכנה:
1) מחממים תנור חום של 180 מעלות. גוזרים נייר אפייה לגודל של תחתית תבנית העוגה ומניחים בתבנית.
2) חותכים את התפוחים לפרוסות דקות. סוחטים מעל התפוחים מעט מיץ לימון.
3) מכינים את הקרמל: במחבת על אש בינונית ממיסים את הסוכר (חשוב לא לערבב אלא לתת לתהליך לקרות ללא מגע, אני יודעת…זה קשה לא להתעסק עם זה אבל ההתעסקות הורסת את הקרמל). כשהסוכר כולו נמס ושינה גוון לזהוב מוסיפים בזהירות את הקלבדוס. ממשיכים לחמם ומכניסים פנימה את החמאה. מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין את תוך הקרמל. שופכים את הנוזל על נייר האפייה שבתבנית בשכבה אחידה. (אל תבהלו אם הקרמל יתקשה לכם- הוא ימס שוב במהלך האפייה).
4) מסדרים את פרוסות התפוחים בצורה צפופה וחופפת מעט כך שהם יכסו את כל תחתית התבנית.
5) להכנת הבלילה: במיקסר עם וו גיטה מערבבים את החמאה עם הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים את הקלבדוס ותמצית הוניל ומערבבים.
6) לתערובת הנוזלית מוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין עד שנוצר בלילה סמיכה.
7) שופכים את הבלילה מעל התפוחים ומחליקים לשכבה אחידה.
8) אופים למשך 35-40 דקות עד שסכין שננעצת בעוגה יוצאת חלקה.
9) מניחים להתקרר מעט לפני שהופכים את העוגה.
תהנו

https://www.facebook.com/Nimrod.Lookout

6 תגובות על “עוגת תפוחים וקלבדוס

    • תהל,העוגה הזו נחטפה.כל כך טעימה.
      נשמע מתאים ביותר להוסיף קלבדוס לעוף / פרגיות.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *