טוב טעם סילאן שקד ו 730x410 - עוגת גבינה קראנץ' שוקולד בלי שמרים

עוגת גבינה קראנץ' שוקולד בלי שמרים

d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d798d795d791 d798d7a2d79dd79d d7a1d799d79cd790d79f d7a9d7a7d793 1 - עוגת גבינה קראנץ' שוקולד בלי שמריםקראנץ' טוב-טעם  שוקולד  בציפוי  שקדים  –  בלי שמרים

  3 תבניות אינגליש קייק

מצרכים לבצק בקערה:
200 גרם גבינה "טוב-טעם"  או גבינה ריקוטה או גבינה טבורוג
1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה
חלמון ביצה (שומרים את החלבון לציפוי)
200 גרם מרגרינה / חמאה בטמפרטורת החדר. רכה
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
מתחילים ללוש לבצק בתוך הקערה ומעבירים לשיש מקומח
ממשיכים ללוש על השיש עד שמתגבש בצק מאד נעים ונוח לרידוד ( אם צריך מוסיפים קמח). רצוי לקרר במקרר כ1/2 שעה.
לחלק ל-3 כדורים שיהפכו במהרה ל-3 כרוכיות קראנצ'יות נאות.

מלית טוב-טעם:
חבילה גבינה "טוב טעם" 200 גרם
500 גרם גבינה לבנה  – רצוי גבינה שמנה לעסיסיות העוגות
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (האבקה) = 40 גרם או 3 כפות
1/2 כוס סוכר
כוס שוקולד קצוץ בטעמים מגוונים:   שוקולד לבן, מריר, חלב, אפשר שוקולד במילויים שונים.  כמו  : שוקולד ממולא תות או אגוזים או צימוקים , מרציפן ועוד…. 

לחלק את מלית הגבינה ל-3 .

לרדד כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה די גדול – לא דק.
לזלף על העלה ריבה/סילאן (בערך כף גדושה על כל עלה)
למרוח בנדיבות מהגבינה (הגבינה אמורה להספיק ל-3 כרוכיות)
לגלגל לכרוכית שמנה
לחתוך את הכרוכית לכל אורכה ל-2 כך שיתקבלו 2 חצאים ארוכים
את 2 החצאים ללפף זה על גבי זו לצורת בורג
להניח בתבנית אינגליש קייק מצופה בניר אפייה.
להקציף במזלג את החלבון עם כף מים וכפית סילאן או ריבה שיש בבית ולהבריש את פני הכרוכיות
לפזר בנדיבות קיצוצי שקדים (קונים מוכן בחנויות טבע/מעדניות/סופר
לאפות בחום 175 שעה .

חשוב מאד:   אם החלק העליון משחים מהר מדי,תכסו ברפיון בניר אפייה ותמשיכו באפייה.

תהנו

53 תגובות על “עוגת גבינה קראנץ' שוקולד בלי שמרים

  1. אויש אויש אויש אויש…
    זה נראה כמו פיסת גן עדן
    אסור לי אפילו לחלום להכין דבר כזה
    פירגה,
    פעם נוספת שהצלחת בכישרון רב לגרות אותי מעל לכל דימיון
    אנא מימך… המשיכי כך !
    :))
    יום מתוק לכולנו,
    יעל

    • יעל יקרה
      באמת יש הרבה נגיעות וטעמים בעוגה הזו והיא נפלאה ומיוחדת מאד.
      שמחה שאהבת רק מלהתבונן ולקרוא את המתכון ;)

  2. האם אפשר להכין את אותו מתכון עם בצק שמרים
    בתודה מראש!
    נ.ב אני מאד אוהבת שוקולד לבן לכן המתכון הזה מאד מתאים לי
    ישר כח פירגה :lol:

    • יש לך עשרות רבות , חמודה שלי

      כנסי לקטגוריות המתאימות בצד שמאל

      נדמה לי שיש בקטגוריות: עוגות גבינה קרות
      קינוחים ועוד.
      תהני ותתקררי עם המתכונים המעלפים smile

  3. אמא'לה,
    בסוף שום זוג מכנסיים לא יעלה עלי smile

    פירגה יקירה,
    כבר שאלתי פעם- ואני מעונינת לשאול שוב- האם מרקם העועה הוא "עוגתי" ובצקי כמו עוגת שמרים או שמא פריך וקשה יותר כמו עוגיה?

    תודה על כל החיוכים שאת מעלה על פני :P

    • יפעתי יקרה
      ראי את התמונה. ככה זה בדיוק מרגיש.
      לא קשה והגבינה עסיסית והכל טעים ברמות קשות.
      זה לא בצק שמרים (לא משווה)
      לדעתי? זה יותר טעים ;)

  4. אני מאוד אוהבת בצקי גבינות גם למלוחים!
    המילוי שנידבת כאן נראה מעלף!!!
    ישר למועדפים אצלי!
    נראה מצויין לעוגה שלאחרי הצום…
    תודה smile

    • הי אימוש
      בגלל זה בדיוק הכנתי את הקטגוריה החדשה לבצק גבינות במליות מתוק/מלוח ושם אפשר למצוא מגוון טעים ועשיר של מאפים.
      בהחלט,זה מעלף גם בטעם ,בפריזורה ובכל.
      אשמח לשמוע ממך שוב אם תכיני :lol:

  5. בדיוק היום בבוקר אמרו לי הי ענת מה קורה מזמן לא הבאת לנו עוגה, נראה לי שלפעם הבאה שתהיה כנראה בקרוב מאוד זו העוגה שאכין.

    יישר כוח פירגה

    • ענת שלום
      תכיני ואני מקווה שתקבלי את מירב המחמאות על הקראנץ' הטעים smile

    • לאה .
      במקרר כי יש גבינה וזה קיץ עכשיו.
      תגישי בטמפרטורת החדר.כלומר, להוציא 20 דקות לפני ההגשה.
      לבריאות smile

  6. הי,
    הכנתי ביום ו'. יצא מצויין. התחננתי שישאירו משהו להיום כי יש לי אורחת.
    אני חושבת שבפעם הבאה אנסה את אותה מלית נהדרת עם בצק פריך ובצק שמרים כדי להשוות…
    המון תודה
    :P

  7. היי פירגה!
    הכנתי את הדבר הטעיםםםםםםםםםםםםם הזה אתמול איזה מחמאות איזו הנאה וכמובן כולם כבר מתורגלים וצועקים פה אחד " המתכון של פירגה" אין עלייך אני לא פוחדת להכין משהו ממתכונייך הנפלאים מקסימום זה לא לטעמינו אבל זה ממש נדיר :lol: :lol: :lol:

  8. היי פירגה, מה שלומך?
    הכנתי כבר את הרולדות האילה פעמיים ואת השניות (בלי הסילאן והגבינת טוב טעם) פעם אחת.
    אני בדרך כלל נוהגת להשתמש בתבנית אינגלישקייק חד פעמית נמוכה. האם זה משנה לאפיה? נראה לי שבתמונה זה הרבה יותר תפוח ואוורירי…..
    בכל מקרה אני נהנית לקבל כל בוקר בעבודה מתכון חדש ומעניין.
    תודה
    שושי :lol:

    • שושי,גם אני מכינה בתבניות אינגליש קייק.
      העוגות הן עוגות שטרודל ולא מדי אווריריות.
      בצק שמרים רטובה וטובה שלי יותר אוורירי,אבל זה משהו אחר.
      סוף שבוע נפלא לך smile

  9. היי פירגה
    יש לציין שהמתכון נשמע ממש מעולה
    רציתי לשאול אם אפשר להמיר את הגבינה טוב טעם בגבינה לבנה 9%/ 5% רגילה? או שאצטרך לקנות במיוחד :P

  10. הי פירגה,
    אני מתכוונת להכין את העוגה למסיבת פורים היום.
    לא ממש הבנתי איך לחתוך את הכרוכיות- באצמע כך שהמלית יוצאת החוצה?
    אורלי

    • אורלי,בדיוק כך. מרולדה אחת אחרי שאת חוצה אותה באמצע….את מקבלת 2 חצאים לאורך
      הגבינה לא אמורה לנזול כי היא די יציבה.
      בכל אופן
      את מלפפת את 2 החצאים זו מעל זו (תתחילי מהאמצע כמו שעושים בעוגות שמרים).
      בהצלחה smile

  11. פירגה – שלום סורי על הבלבול.הכל אצלך באמת מגרה וטעים.בכל מקרה אין לי כרגע טוב טעם נוספת.את יכולה לומר לי מה ניתן לעשות לגבי המילוי? פשוט אני ממש רוצה לעשות את זה……

    • רונית,תחליפי את הגבינה בבצק.עדיף.
      את יכולה להחליף לגבינה רגילה, שמנת חמוצה, יוגורט.
      smile

    • אידה,אם את שמה רק גבינה רכה אז שימי שקית שלמה של אינסטנט פודינג
      בהצלחה smile

  12. פירגה אהובה,

    מה אני יכולה לשים במקום ריבת התפוזים או ריבת המשמש, איזה ציפוי עליון עולה ברוחך….

    תודה מקסימה,

    ליאתי, פשוט אין לי ריבת תפוזים או משמש בבית, שקדים פרוסים יש smile

  13. פירגה שלום.
    אי אפשר להפסיק לאכול מרוב שזה כל כך טעים.
    שווה את ההשקעה.
    תודה רבה.

  14. היי,
    אני מתלבטת אם לעשות את העוגה כקראנץ או פשוט ככרוכית רגילה אפשר בכלל?
    ועוד כמה שאלות קטנות: במלית רשום חבילת טוב טעם 200 גרם ובבצק 250 בכוונה?
    ואיך יודעים שהבצק מוכן. את יודעת לא כולם כמוני אוהבים לאכול קצת בצק לא מוכן.

    תודה ויום מקסים

    • בחבילה יש 250 אבל גם 200 זה בסדר. לא צריך להוסיף.
      תבדקי אם המאפה מוכן .כשאני לא בטוחה אני מכסה ברפיון בניר כסף ואופה עוד עד שמוכן לגמרי.
      יום מקסים לך.

  15. פירגה שלום.
    העוגה מאוד טעימה . יש לה שילוב טעמים מענג. עושה חשק לעוד פרוסה ועוד……
    לדעתי ולדעתו של בעלי ולדעתם של האורחים שטעמו.
    תודה רבה.

    • פנינה,זו אחת ההמצאות הטעימות ביותר שלי. אני גאה בעוגות האלה.
      לבריאות ובהמון אהבה.

  16. פירגה יקרה,
    ראיתי שבהרבה מתכונים את משתמשת בסילאן.
    האם הסילאן שאת משתמשת הוא עם סוכר או בסילאן טבעי ללא סוכר?
    האם יש חשיבות לכך במתכונים שלך? כלומר – האם יורגש חוסר במתיקות אם משתמשים בסילאן ללא סוכר?
    תודה.

    • מרב,אני אוהבת את של כנרת.

      כשיש בלי סוכר,עדיף, הסילאן הטבעי גם הוא מתוק. אין הרבה הבדל.
      לשיקולך smile

  17. שלום פירגה יקרה,
    האם יש לך מתכון לעוגת קראנץ' ללא שמרים עם שוקולד (שוקולד מריר וללא גבינה).
    שאלה נוספת-האם יש הבדל בין מתכוני בצק הקראנץ' ללא שמרים?אני שואלת כדי לדעת האם אני יכולה לבחור אחד מהבצקים ולמלא כל רולדה מתוך ה-3 במילוי אחר.
    מאחלת לך המשך יום נעים ורגוע smile smile smile

להגיב על שושי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *