d7a2d795d7a7d7a5 d793d791d795d7a8d7941 2 - עוגת עוקץ הדבורה בנוסח פירגה

עוגת עוקץ הדבורה בנוסח פירגה

 

דבורה1 2 - עוגת עוקץ הדבורה בנוסח פירגהעוגת עוקץ הדבורה בנוסח פירגה

כך קראתי לעוגה אחרי שנכשלתי בהכנת העוגה המקורית עקיצת דבורה של הנס ברטלה
יש במצרכים מספר שינויים שעשיתי לטעמי.

מצרכים לבצק בסיס העוגה:
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
כפית דבש
1/4 חבילה חמאה = 50 גרם
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב

מצרכים לקרם שקדים:
2 כפות סוכר
כף חמאה
2 כפות גדושות דבש
2 כפיות אבקת נס קפה
1/2 2 כפות שמנת חמוצה
50 גרם שקדים קצוצים
50 גרם אגוזים קצוצים

מצרכים לקרם וניל:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן = 500 מ"ל
1כוס חלב קר
5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה החל מ-5% (תוספת שלי)
כף דבש+ 4-5 כפות סוכר.

אופן הכנת הבצק לבסיס העוגה:
להקציף במיקסר את הביצים שלמות עם כל הסוכר מספר דקות
להמיס במיקרו מעט את החמאה ולהוסיף לקצף הביצים.
להוסיף את החלב,הדבש והקמח ולערבב במהירות קטנה.
לצקת לתבנית עגולה קפיץ – משומנת מספר 24
לאפות בחום 175 כ-20 – 15 דקות עד שהעוגה תופחת ומזהיבה ומוכנה.
לקרר את העוגה.

הכנת קרם שקדים:
שמים בסיר קטן את כל המצרכים ומערבבים כ-3 דקות כדי שהנוזלים קצת יתאדו.
(נשארים מעט נוזלים וזה בסדר,הם מחלחלים לתוך העוגה).

הכנת קרם וניל:
שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבלים לקרם. טועמים שמספיק מתוק. אם סמיך מאד להוסיף עוד כמה כפות חלב.

הרכבת העוגה בנוסח פירגה:
כשהעוגה קרה יוצקים עליה את כל קרם השקדים הפושר כולל הנוזלים ומורחים באופן שווה.
מעל מצפים בקרם הוניל.
לפריזורה מיוחדת , חורצים את הקרם במזלג.
שומרים במקרר לפחות יממה לפני ההגשה.
תהנו.

59 תגובות על “עוגת עוקץ הדבורה בנוסח פירגה

  1. נראית מדהים ואין ספק שטעימה מאוד…….תודה לך ועל מתכונים מבורכים לשבת הקרובה אני מכינה אותה
    תודה

  2. פירגה…את קראת לעוגה, "עוקץ הדבורה"
    לדעתי, כדאי מאוד להיעקץ על-ידה :P

  3. נראה. מעלף. ישנה אולי. אפשרות להפוך אותה לפרווה באיזושהיא דרך

  4. ואייייייייי היא מעלפת
    שתהיי בריאה עד 1000 שנה אם אפשר :cool:

  5. העוגה נראית מושלמת בטעמים ונראית מתאימה לראש השנה

    היי בריאה.

  6. :? הכנתי את העוגה והיא נראית מהממת אני כבר מתה לטעום כמה שעות לשמור בקירור?

  7. עוגה פצצהההההההה!!!!!! טעימה להפליא ויפהפיה!!!!! :lol:

  8. פירגה היקרה,

    אני זמן מה לא מקבלת ממך עידכונים למייל שלי ולא רואה אותך בפייסבוק מה עלי לעשות כדי שאהיה מעודכנת. המתכונים שלך חוגגים אצלי, להזכירך הבנים שלנו עובדים ביחד. להת'

    • אין לי מושג למה.זה לא מהאתר שלי. לפחות זה מה שהבן שלי אמר לי.
      נקווה שיסתדר בקרוב ושתמשיכי להנות מהמתכונים באתר.
      שנה טובה לך ולבני ביתך.

  9. מתכון נראה מעולה אני אנסה בחג אבל לא הבנתי דבר אחד האם את המצרכים של קרם שקדים מבשלים על האש 3 דקות?

    • הכנת קרם שקדים:
      שמים בסיר קטן את כל המצרכים ומערבבים כ-3 דקות כדי שהנוזלים קצת יתאדו.
      (נשארים מעט נוזלים וזה בסדר,הם מחלחלים לתוך העוגה).

  10. היי פירגה,,
    כתוב במתכון ,לבשל את קרם השקדים 3 דקות כדי שהנוזלים קצת יתאדו.

    האם הכוונה היא לנוזלים אשר מתקבלים בבישול,
    מהחמאה ומהשמנת החמוצה?

  11. שלום פירגה רק עכשיו גיליתי את האתר שלך אני רוצה לאמר לך שהמתכונים עושים רושם טוב ואני כבר אכין כמה מהם תודה רבה לך ותמישי להפתיע אותנו מאמירה

    • אמירה,ברוכה הבאה לאתר הביתי שלי.
      אני שמחה שהצטרפת אלי ואני מקווה שכל מה שתבחרי להכין יצליח לך ויהיה טעים.
      אשמח לקרוא את חוות דעתך וחוות בני ביתך.
      תמיד תוכלי להיעזר בתגובות של מי שכבר הכין את המתכונים שלי ולבחור את אלה שטעימים לך.
      עבר טעים ונפלא,שלך,פירגה smile

  12. וואוו פירגה העוגה יצאה אליפות עולם!!! הטעם של הקפה עם השקדים הדבש קרם וניל והגבינה פשוט ללקק את האצבעות כל הטעמים התמזגו אחד עם השני פשוט תענוג לחיך וללשון כל הכבוד לך!
    המשפחה שלי אהבה מאוד וכולם החמיאו לי smile

    • טניה,אני מתה עליך ;) איזה כיף שחזרת לשתף אותי ואת כולנו שטעים לכם.
      אני מאושרת ומאחלת לכם המשך שבת טעימה,נפלאה ושלווה smile

    • שרי,רק לא מלוחים ומתאים לקנות גם את אלה בשקיות כמו המולבנים.
      חג שמח ותהנו מהעוגות smile

  13. פירגה יקרונת,

    שאלה לי אלייך…

    אם אכין את העוגה ובטרם אכניס לתנור אשפוך עלייה את התערובת של קרם השקדים ואאפה, לאחר מכן כשהעוגה מוכנה, אחצה לשתיים ואמלא במילוי… מה דעתך???????????????????

    אם יצא????

    smile

  14. פירגה היקרה,

    אני רוצה להכין את העוגה לחג נטולת גלוטן :x
    יש לי קמח שקדים (שקדים טחונים דק) זה מתאים לקרם שקדים או שצריך שקדים קצוצים גס?

    תודה smile
    יעל

  15. תודה על התשובה.
    אין לי בעיה עם הנטול גלוטן אני בד"כ מחליפה קמח רגיל עם קמח תמי וזה יוצא נהדר. השאלה הייתה לגבי הקרם שקדים.

    שנה טובה ומתוקה :lol:

    • בקר אור יעל
      לקרם צריך שקדים /אגוזים קצוצים
      שנה נפלאה ומתוקה ל smile ך

  16. פירגה היקרה הכנתי את העוגה התחתית של העוגה נאפת מלמעלה והעוגה רוטטת ולא אפויה במרכז אפיתי אותה
    בדיוק על הטמפרטורה שכתבת חצי שעה והעוגה לא נאפת אם תוכלי לומר לי איפה הטעות שלי תודה

  17. פירגה יקרה, אני חדשה באתר שלך! אך חרשתי אותו לאורכו ולרוחבו. המתכונים שלך נפלאים! הספקתי להכין כמה. לעצם העניין: האם אפשר להקפיא עוגה זו? תודה

    • בקר טוב רחל יקרה
      תודה שהצטרפת לאתר המשפחתי שלנו, כיף לי שאת מחוברת ונהנית.
      אפשר להקפיא את העוגה.
      תכיני ותהנו smile

  18. הכנתי אותה לראש השנה- מעולה כולם התלקקו ממנה. מומלצת מאוד- חיפשתי עוגה חגיגית עם דבש- ובחרתי אותה- ולא התחרטתי. שנה טובה

    • הי אירית, בחרת בעוגה נפלאה וטעימה מאד. תודה שחזרת לפרגן ולהחמיא.
      המשך טעים ביחד גם לשנה החדשה. smile

  19. שלום רב

    מזה זמן אני מנסה מתכונים שלך וכל מתכון קוצר הצלחה מרובה – תודה לך!!
    אני רוצה להכין את העוגה הזו – האם החמאה בבסיס צריכה להיות מומסת לגמרי?
    בנוסף – כשצריך להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וחלב מתחילים להקציף קצת את השמנת ואז מוסיפים את המצרכים או שמקציפים הכל ביחד מהתחלה?
    שוב תודה רבה וחג שמח
    לימור

    • תודה רבה לימור, בקר טוב וחג שמח.
      החמאה רק רכה.לא מומסת.
      אפשר להקציף הכל ביחד.
      בהצלחה ותהנו כמו מיתר המתכונים,בכיף.לבריאות kiss

להגיב על רינת מהמרכז לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *