d790d7a8d795d79ed794 - עוגת תפוזים סולת וקוקוס - של ארומה

עוגת תפוזים סולת וקוקוס – של ארומה

d7a1d795d79cd7aa33 2 2 - עוגת תפוזים סולת וקוקוס - של ארומה

עוגת תפוזים סולת וקוקוס – בארומה של קפה ארומה
עוגת קפה ארומה שיש לה מעריצים רבים ברחבי הנט.
מסוג העוגות האהובות עלי ועל בני ביתי .

מזכיר את עוגת הקוקוס קלמנטינות שלי.  הקישור אליה למטה.

מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים

לסירופ :
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1/2 לימון סחוט

מקציפים חלבונים עם סוכר.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים שמן חלמונים ותפוזים.
להוסיף חומרים יבשים לחלמונים
לקפל בעדינות את החלבונים לתערובת
לאפות בחום 170 מעלות 30 דקות

להרתיח מים סוכר ולימון וכשהעוגה חמה לשפוך באופן שווה מעליה .

מתאים לתבנית 24 או 2 תבניות ארוכות
תהנו

עוגת קוקוס קלמנטינות של פירגה:

http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/עוגת-קוקוס-קלמנטינות-בחושה-ונפלאה

228 תגובות על “עוגת תפוזים סולת וקוקוס – של ארומה

      • ניסיתי את העוגה של תפוזים סולת וקוקוס – פשוט קלה טעימה ונהדרת.
        מחמאות רבות

        • אורנה יקרה תודה רבה
          להבא רשמי את התגובה למטה בסוף כל התגובות.קשה לי למצוא אותך כשאת לא לפי הסדר.
          חיבוק ליום נפלא והמשך טעים smile

          • טעימים מאוד הנכד שלי כבר לא רוצה לקנות בארומה. רק להכין בבית. ישר כוח. ותמשיכי. במתכונים תודה

    • לפירגה היקרה שתמיד שולחת למטבח להכין בכיף מתכונים שווים!

      בקשר לעוגת תפוזים, סולת וקוקוס – נשמע לי מענין, ביחוד מרכיב הסולת. אבל אני שונאת קוקוס.
      במה אפשר להחליף את הקוקוס? בכוס קמח אולי? ואם יש לך עוגות נוספות שהסולת מככבת
      שם (בלי קוקוס) – אודה לך ואשמח אם תכווני אותי היכן למצוא אותן.

      בינתיים כל-טוב ושבוע טוב.
      יהלום.

      • smile יהלום יקרה מאד
        להבא תכתבי את התגובה למטה אחרי כל התגובות ולא כפי שרשמת עכשיו למעלה או באמצע.
        תודה smile

        לא לעשות המרות לעוגה,כי לא יצא טוב.

        כתבי את המילה סולת בחפש באתר ותראי מה תקבלי.
        לדעתי אין הרבה וגם מה שיש אז זה שילוב של קוקוס וסולת שהולך תמיד ביחד.
        בהצלחה ותהני
        smile

  1. פירגה האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים כלשהו במקום תפוזים טריים (כשהם לא בעונה) ? ואם כן באיזה מיץ את ממליצה להשתמש ?

  2. פירגה שבוע טוב!
    העוגה הזו מעולה אי אפשר להפסיק לאכול אותה smile
    תודה יום מקסים

  3. זאת עוגה מעולה- הכנתי כמה פעמים
    האמת שהקוקוס תפוזים (קלמנטינות) שלך טעימה יותר.
    רק הבוקר הכנתי אותה שוב…

    נשיקות

    • שירי,הקוקוס קלמנטינות כבר נוסטלגיה בשבילי. אהובה וטעימה מאד.
      תודה על המחמאות smile

  4. העוגה נשמעת נהדרת, אווירירית ונימוחה… רק בעיה אחת: אני לא אוהבת קוקוס… אפשר לוותר?

  5. היי פירגה,
    אני לא מוצאת "סולת" רק "קמח סולת" ..אפשר להשתמש ?

    תודה :lol:

  6. זו עוגה באמת טובה שעוברת (נאפית ונזללת….) במשפחתינו כבר למעלה ממעשרים שנה (אני כילדה עוד זוכרת אותה). :lol

  7. עוגה מעולה, יצאה ניפלא!

    והריח, הטעם……………חבל"ז

    אין כמוך פירגה, אוהבת אותך!

    רחלי.ג. smile

  8. פירגה יקירתי אחר הצהריים טובים ,
    הכנתי הבוקר את עוגת השוקולד מתכון מנצח שלך אהבתי מאוד ,
    הילדים מרחו דבש סילאן ונהנו מאוד :lol: :lol: :lol:
    אגב העוגה דומה לבסבוסה שאני מכינה מתכון מאוד דומה טעים מאוד smile smile smile smile
    חייבת לנסות עוד השבוע תודה מראש קבלי חיבוק חם ואוהב smile smile smile smile

    • לאה שלום, זו עוגה מעולה וגם לי יש מספר גרסאות.
      משפחה טעימה ;) תודה

  9. הי פירגה, אני נהנת מאד מכל המרשמים, יש לי שאלה האם אפשר להחליף את הקמח ל- קמח תירס (בגלל מגבלות)

  10. הכנתי את העוגה עכשיו, יצאה משגעת הריח שנודף באוויר פשוט מגרהsmile
    תודה רבה על שלל המתכונים שאת מפרסמת, אין לי צורך המחברת מתכונים יש לי את האתר שלך.

  11. הי פירגה רציתי לישאול יש אפשרות לישמור את העוגה במקרר האם היא מיתיבשת במקרר?? :twisted: והאים אפשר להוסיף אגוזי מלך וצימוקים ?אילנית א

    • אילנית
      נראה שאפשר להוסיף תוספות
      לגבי המקרר,אז אני שומרת במקרר ,אבל מגישה בטמפרטורת החדר.
      smile

  12. לפריגה שלום
    זאת עוגה נהדרת
    אני אופה אותה שנים
    ואני מוסיפה כף צימוקים
    כף שומשום ו2 כפות שקדים מולבנים קצוצים וטיפה מי הדרים (זהר)
    לסירופ תהנו היא נהדרת בהצלחה …… ולך פריגה אין אין על המתכונים שלך
    כל מתכון הצלחה תודה
    על הבוקר אני מחפשת את התפריט היומי

    • שושי יקירתי בוקר קסום smile
      את מכניסה לעיסה את כל התוספות שציינת שקדים שומשום ? :twisted: או מפזרת מעל העוגה כפי שאני עושה עוגת סולת או בסבוסה וכו,,, :lol:
      תודה לך על הרעיונות שבת קסומה לך וכיפית smile smile smile smile מואה ענקיתת

  13. המתכון הזה ישן מאוד ויש לציין שהוא מוצלח ברמות שכל אירוע שאני הולכת אני לוקחת את העוגה אבל אני רוצה להוסיף למתכון הערה: לפני ששופכים את הסירופ אני שמה בקערית קוקוס עם שקדים מולבנים קצוצים שקליתי אותם לפני בזמן ששופכים את הסירופ שמים ישר לאורך כל האניגלשקייק את הקוקוס שמעורבב עם השקדים שיתרטב טוב וזה יוצא יאמיייייי מכסים את כל התבנית בקוקוס +השקדים בזמן שהעוגה כבר רטובה

  14. הי פירגה
    העוגה נאפית כרגע בתנור ורציתי לשאול אם אפשר לשים מעל את הסירופ של העוגת קלמנטינות, ז"א עם מיץ התפוזים. מקווה שתוכלי לענות לי עד שהעוגה תצא מהתנור. שיהיה לך יום מתוק :lol:

    • מרפגנת יקרה
      לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.
      שאלת טעם וזהו….
      בהצלחה ותהנו smile

  15. תודה על תשובתך המהירה. אין כמוך לעולם לא מאכזבת. כייף לדעת שתמיד יש שם מישהו בשבילנו כשצריך…… :lol: smile :lol:

  16. לפירגה שלום
    הכנתי את העוגה, בדיוק לפי ההוראות. היא יצאה טעימה ורכה אבל מתפוררת. למה???? :x :eek: :oops: :cry:

    • בלה הי
      לא יודעת מה עשית.
      להבא,תכיני את שלי זו שבקישור למטה ותראי.אולי יצליח יותר smile

  17. פירגה, על האריזה כתוב "סולת חיטה" זו הסולת הרגילה או שיש עוד סוג. זה נראה כמו קמח. תודה על תשובתך

  18. פירגה שלום
    הכנתי את העוגה, היא מצויינת .נימוחה בפה, אין עליך עם המתכונים הנהדרים.
    מיד לקחתי אחד העוגות לכלתי שאוהבת עוגות תפוזיים.
    אנו מודות לך כולל הצוות מהעבודה של כלתי
    שבת שלום ממני אנטה

    • אנטה תודה על התגובה הנפלאה והטעימה
      smile וכלתך,הרוויחה עוגה נהדרת ;) וחמה עוד יותר נהדרת :lol:

  19. פירגה יקירתי!
    עוגה מ ע ו ל ה !!! :lol: :lol: :lol:
    יצאה נימוחה ואוורירית, ממש מושלמת לקפה או לתה שאחרי הארוחה.
    אצלנו לא אוהבים עוגות רטובות, אז ויתרתי על הסירופ מלמעלה כשהיא חמה ועדיין היא מדהימה.
    אגב, תפוזים וקוקוס זה שילוב מנצח בטעמים לדעתי. :P
    אני הולכת להכין אותה שוב עכשיו.
    בענין החימום, מספיק לשים במקרר ולחמם עשרים שניות במיקרו והיא יוצאת טרייה כמו חדשה.
    תודה גדולה smile

    • תודה נורית יקרה
      תודה על התגובה הטעימה smile
      תודה על הטיפ לחימום במיקרו
      תהנו ושבת שלום :lol:

  20. פירגה יקירתי!
    עדכון חשוב (לטעמי). ;) אני כבר לא סופרת את כמות הפעמים שהכנתי את העוגה הזו. :P
    יצא לי להכין את העוגה מבלי להפריד את החלבונים והחלמונים.
    "זרקתי" הכל לקערה בסגנון העוגות הבחושות ויצא מ צ ו י ן !!! :lol:
    אז למי שאין זמן להפריד להקציף וכו', זה גם פתרון.
    המלצה נוספת בענין זה, לאפות בתבנית קטנה יותר, כיון שהבלילה קטנה יותר. :P

  21. פירגוש!
    עוד עדכון!!!
    יצא לי להכין את העוגה גם עם מיץ טבעי של פרימור וגם עם זה של פריגת 100% סחוט טרי ויש הבדל בטעם של העוגה !!! עם פרימור יוצא פחות מתוק (מרגישים כאילו את המרירות של הקליפות) ועם פריגת הטעם של מיץ תפוזים נקי.
    אהבו אצלי יותר את זו שנאפתה עם פריגת (מבלי שידעו שהחלפתי את סוג המיץ, העירו לי שהיא יותר טעימה ). :P
    כמובן שזה עד שיגיע החורף ונסחט תפוזים טריים. laugh

  22. רחל,תודה על הטיפ לתפוזינה.נפלא.

    בגלל שלא כתבת את התגובה למטה בסוף כל התגובות , לא מצאתי אותך.
    להבא,רשמי את התגובות אחרונה מתחת לכל התגובות שכבר קיימות.
    חתימה טובה עם חיבוק מכל הלב smile

  23. ערב טוב פירגה
    אתמול הכנתי את העוגה – יצאה מעולה !!! :lol:
    הכנתי אותה כמו עוגה בחושה ללא הקצפת החלבונים. עם קמח תופח, במקום קמח רגיל + אבקת אפיה.
    האם לדעתך יש הבדל אם אופים עם קמח תופח במקום קמח רגיל +…. ?
    אפיתי ב-2 תבניות אינגליש קיייק. העוגות התפוצצו באמצע. האם זה קורה גם אצלך? מה הסיבה ?
    שבת שלום וסוף שבוע נעים smile smile

    • מירי בקר טוב
      אין הבדל בין קמח תופח ללא תופח+אבקת אפיה
      ככה זה בעוגות בחושות לפעמים יש בקע. אין תשובה לתופעה.
      שבת שלום ונפלא לך smile

  24. פירגה יקרה-מזמן שמתי לב לעוגה הזאת ונורא בא לי להכין -בבקשה כמה שאלות:
    האם כל כוס קמח/סולת/קוקוס – שווה ל-140 גרם?
    חייב לשים את הסירופ? האם העוגה תצא עסיסית בלי הסירופ?
    הקצפת ביצים-לאיזה קצף?
    אפיה ב-170 ? ראיתי את אותו מתכון שרשום 150? מה נכון? חג שמח

    • ענת הכוס שאני משתמשת היא כוס זכוכית עם ידית -כוס סטנדרטית שיש בכל בית

      חייב סירופ

      חום 170

      להקציף כמו לטורט

      חג שמח ובהצלחה

  25. היי פירגה ,
    סליחה על הבורות, מה זאת אומרת להקציף כמו לטורט ? הקצפה עד לקצף יציב , נוזלי או באמצע ?

  26. הי פירגלה

    בד"כ כשאני מכינה עוגות יוןצא לי מעולה. מה שנקראט אין לי פאשלות. אבל…. :? פעמיים הכנתי את העוגה הזו ופעמיים היא יצאה לי רטובה מאוד ומתפוררת. למה ומדוע??? אני עושה הכל לפי ההוראות!!! תצילי אותי אני מתה על העוגה הזו וטועמת אותה כמו שצריך רק אצל אחרים :twisted:

    שבת שלום ו :P

    • למפרגנת שלום
      אין לי מושג מה את עושה.בטוח שמשהו את עושה לא בסדר.
      העוגה הזו מצליחה לכל העולם. תנסי לחשוב לפי הסדר איפה הטעות שלך.אולי את חוזרת עליה בלי לשים לב כל הפעמים.
      בהצלחה smile

  27. הי פירגה

    רציתי לעדכן אותך שגם בפעם השלישית לא הלך לי sad . שוב יצא רך מדי ומתפורר :oops:
    לגבי העוגה הזו הרמתי ידיים :?

  28. מ ע ו ל ה :lol:

    איזה כיף לדעת שכאן אמצא כל מתכון של עוגה ותמיד תמיד המתכון יוצא בול

    תודה

  29. שלום פירגה.
    קודם כל תודה רבה על המתכונים והיחס האישי.
    מעולם לא אכלתי בארומה את העוגה.אז אין לי מושג איך היא צריכה לצא מבחינת הרטיבות שלה..
    הכנתי את העוגה וחילקתי לשלוש תבניות אינגליש קייק. – כי אחרי שחילקתי לשתיים כמעט עד הסוף עוד נשארה לי בלילה…
    באיזו מידת רטיבות צריכה לצאת העוגה? מאוד רטובה? או חצי יבשה? איך יודעים איך לחלק את הסירופ לשלוש תבניות?
    תודה רבה

    • תשובות לגבי הרטבת העוגות בסירופ.
      במתכון הזה ל-3 תבניות אינגליש קייק, מחלקים את הסירופ ל-3 מנות שוות. אפשר לחלק בעין או לכלים.
      לטעמי וכמו שבמקור, העוגות צריכות להיות מאד רטובות.
      אחרי שמכינים פעם ראשונה מחליטים לפי טעם אישי אם להרטיב בכל הרוטב או להבריש קלות.
      כל אחד מרטיב כרצונו.
      אישית? אני אוהבת את כל הרוטב שהעוגות יצאו ממש רטובות.
      תהנו smile

  30. בוקר בוקר

    יש לי שאלונית…במה ניתן להחליף את כוס הקוקוס??
    אחרי שאפיתי אותה מספר פעמים וכולנו התענגנו …הבן הגדול שלי שלא אוהב קוקוס ניגש אלי ואמר: "מאמי גם אני רוצה לאכול מהעוגה אבל את יודעת שאני לא אוהב קוקוס…וכמובן שתשובתי היתה אין בעיה אשאל את פירגה…חחח smile

      • קצת באיחור אבל …
        עוגה מצויינת!! הרגשתי אמנם שהיא צריכה עוד קצת הרטבה מעבר למה שרשום כי היא טיפה טיפה היתה עוד יבשה אבל באמת יופי של עוגה, ואפילו בן החמש ליקלק אצבעות על אף שהוא לא מחובבי הקוקוס :lol:

        • הי נונה,תודה רבה שחזרת להגיב smile
          שמחתי לקרוא שאהבתם את העוגה.היא באמת עוגה מתלקקת ;)
          חיבוק לקטנצ'יק שימשיך להנות smile

  31. : :| :| שלום לך והרבה נשיקות לך בגלל שהתצלתי אותי לפני יומים ישבנו אני וחברה שלי ואכלנו מעוגה הזת ואמרה לי יא אלה אני מתה על עוגה הזות אמרתי לה אני יודעת לעסות אותה וההפתעה היתה סבבה תעשה לי אחת וזה מה שיקרה אני עכשו הולכת לעסות תקו לי הסלחה ותחכי לתשובה ממני על זות

    • נסרין הי חמודה
      אני בטוחה שזו תהיה הפתעה טעימה מאד. העוגה באמת מוחמאת מאד.
      מחכה לשמוע……חהחהחהחהחה הפתעות… smile

  32. שלום לך אחותי פירגה :P הגוגה היתה חבל על הזמן עשיתי אותה והיתה חבל על הזמאאאאאן בעלי והתנוקות שלי אהבו מאוד מאוד טעימה ובאמת כמו העוגה שאכלת בארומה אני מודה לך :lol: laugh חברתי גם הפתיעה ממנה וששאלה אותי אמרתי לה התשובה אתצל פירגה נתנתי לה שם האתר בהצלחה לך מכל הלב :P

    • נסרין ערב טוב
      תודה על הפירגון ותמשיכי להכין ולהנות את בני ביתך וחבריך.
      smile לבריאות

  33. סליחה ממך פירגה יש לי שאילה מאוד שמיחה אם יש לך עוגת הגבינה שלהם זות העגולה בעלי אהב אותה יש לי אחת גבינה עם פתי בר -שמנת מתוקה- 9%-גלאטין אולי מקירה אבל של ארומה משו אחר שמחה מאוד אם יש לך :lol:

  34. האם אפשר להקטין את כמות הסוכר בסירופ? ובאיזה יחס לנוזלים?
    תבנית מלבנית מספיקה

  35. הכנתי את העוגה יצאה מעולה אבל רטובה מידי וקצת מתפוררת יש מה לעשות בנידון ? :?

    • פינצית אני מקווה שכשהרוטב ייספג היא לא תתפורר.
      אין לי השערה מה הסיבה שיצאה כך. מוזר.

  36. הי פריגה
    סליחה על השאלה :oops:
    אבל איך מפרידים ללבונים וחלמונים ?

    אין לי מפריד מה הדרך הכי טובה ?
    תודה מראש
    :P

  37. קודם כל smile תודה רבה על המתקונים הטעימים נסית העוגה הזו ומאוד מאוד טעימה ומהר נגמרה smile

  38. הי פירגה,
    מה שלומך, הרבה זמן לא התכתבנו, אבל אני תמיד עוקבת.
    הכנתי את העוגה והיא יצאה כרגע מהתנור והרטבתי אותה ושאלתי היא:
    רוטב הלימון אמור להיות סמיך? אני הכנתי את העוגה עם 'כמו סוכר'. לרוטב הוספתי גם 'כמו סוכר' במקום הסוכר. נראה שהיא יצאה טוב. כמה זמן צריך לחכות עד שהרטיבות נספגת בערך?
    האם העוגה צריכה להיות במקרר או בחוץ?
    אודה לתגובתך, יום טוב

    • שלום לך
      שמחה שאת עוקבת אחרינו.בשמחה.
      הרוטב יכול להיות סמיך או דליל.במידה והוא לא נספג,תחוררי את העוגה עם קיסם.
      הרוטב ייספג לאט.
      רצוי אחרי יום לשמור את העוגה במקרר.
      בהצלחה ותהנו smile

  39. פרידה שלום,
    כתבת : בקערה נפרדת מערבבים שמן חלמונים ותפוזים.
    האם יש להקצף קודם את החלמונים ואז להוסיף את השמן והתפוזים?

  40. היי פירגה,
    אני בד"כ מאלה שלא מצליח להם אפיה.
    אבל היום אחרי ניסיון מוצלח עם המתכון שלך יש לי חשק לעוד עוגות.
    תודה מותק. עוגה טעימה לשבת כבר יש לנו .גם הילדים אהבו אותה, אז אולי זה הזמן להפחית בעוגת שוקוךד.

    • אסתר שלום
      איזה כיף לקבל כזו מחמאה הלוואי ותמיד יצליח לך. תכיני את המתכונים שיש עליהם כבר תגובות וכך תדעי שאפשר ללכת עליהם בעיניים עצומות.
      למרות,חהחהחהחהחהחה שכל המתכונים נהדרים.
      בהצלחה

  41. פירגה יקרה :lol:
    זכור לי שהייתי ילדה אמא הכינה עוגת בסבוסה מאוד טעימה ,
    קוקוס ,מי ורדים,
    מקווה מאוד שמצאתי את המתכון הנכון ,
    אנו חלבים[מדמסק] ומאוד הייתי רוצה להוריי את העוגה,
    תודה ממש כיף שיש לנו אותך smile smile
    לאה

  42. היי תודה על המתכון אני חייבת לציין שעשיתי שלא בכוונה שינוי קליל ושמתי ברוטב בטעות , במקום לימון מיץ תפוזים (היתבלבלתי עם עוד מתכון )וזה יצא מדהים טעים מאודדדדדד נ.ב זה פעם ראשונה שאני עושה עוגה ויצא לי מדהים תודההההה :lol:

  43. פירגה שלום.
    אני חייבת לציין שהגעתי לאתר שלך בטעות לאחר שחיפשתי מתכון לעוגת פרג ליום ההולדת של אבא שלי.
    הכנתי את הפאי פרג שלך והוא נגמר בתוך דקות ספורות!!
    עכשיו החלטתי להכין עוגת סולת פעם ראשונה בחיי והכנתי את העוגה הזאת.
    פירגה העוגה יצאה מדהימה נגמרה במהירות. גם מי שלא אוהב סולת כמוני וכמו אמי זללו את העוגה.
    אני מודה לך על המתכונים המנצחים שלך…
    מקווה להמשיך ולהנות מהמתכונים המדהימים שלך בהמשך :))

    בברכה קרן.

    • קרן הי חמודה
      ברוכה הבאה בצל קורתי הביתי החמים.
      באתר מתכונים פשוטים שלי כסבתא שמכינה לבני ביתה. אני מקווה שכל מה שתכיני תצליחי ותשמחי אותי בתגובות כאלה חמות ישר מהתנור.
      שבת שלום
      פירגה

  44. הי פירגה.אתמול אפיתי את עוגת ארומה והיום אין פירור..אין דברים כאלה! עוגה מנצחת! מומלצת ביותר!!! תודה פירגה על עוד מתכון שיהפוך להיות קבוע בביתי!

    • פירגה יקרה, אני קוראת את המתכונים שלך ונהנית מהם, הם ברורים, מדוייקים ובעיקר טעימים. את העוגה הזאת הכנתי מס' פעמים ובכל פעמים קיבלתי שבחים. כל מתכון שלך הוא הצלחה גדולה ועל כך מגיע לך כל הכבוד על הזמן וההשקעה שלך בהכנת וכתיבת המתכונים.

      • לא יודעת למה יצאתי אנונימי אבל ממש לא התכוונתי אז רשמתי עכשיו את שמי

      • עינת,להבא רשמי את התגובה אחרי כל התגובות למטה. קשה לי לזהות איפה את נמצאת כשאת כותבת באמצע או בהתחלה. לכי לפי הסדר ורשמי אחרי המגיבה האחרונה. תודה רבה.
        אני שמחה שאת מוצאת עונג במתכונים שבאתר שלי ואני מאחלת לך המשך טעים ונפלא smile תודה רבה לך על הכל

  45. פירגה שלום

    אני רוצה להכין ליום ההולדת של חמותי

    האם אפשר להכין יום מראש והאם אפשר לשנע לצפון?
    תודה

  46. הכנתי את העוגה אתמול לערב שישי, היא ניטרפה!

    יצאה מעולה, גרפתי כאלה שבחים…..פשוט כייף

    תודה אישה יקרה, את נהדרת

    רחלי.ג. smile

  47. פירגה היקרה.
    צירפת לי עוד מתכון מוצלח לאוסף
    העוגה יצאה טעימה להפליא
    תודה רבה ושבת שלום :lol:

    • אמא של נועיתה בקר טוב ותודה שחזרת לשתף אותי בהצלחה ושטעים לכם.
      מאד שמחתי ואני מאחלת לכם סופ"ש נפלא ומתוק. smile

  48. אפשר במקום תפוזים לשים חלב/שמנת מתןקה? אין לי כרגע תפוזים בבית…

  49. האם הכוונה היא לקמח סולת ?
    זאת שרוצה להכין ולא בטוחה האם הכוונה בסולת היא לקמח סולת…..
    תודה smile

  50. פירגה סתם עצלנית האם ניסית פעם להקציף את הביצים שלמות,כמו במתכון קודם
    תודה וגמר חתימה טובה

  51. שאפו חיפשתי המון זמן מתכון לעוגת סולת והנה סוף סוף מאצתי כל הכבוד ואלף תודות! מעולה!!!!

  52. אחת העוגות המוצלחות שהכנתי גרפתי ים מחמאות מומלצת מאוד לשבת עם כוס תה חליטה 

    • אורלי,היא בוודאות מעולה וטעימה מאד.כך גם כל התגובות ממי שהכין אותה.
      אכין אותה לשבת,יש לי אורחים שיהנו ויתעלפו ממנה. ;)
      תודה לך smile

    • לגבי הקוקוס אני לא יודעת כי לא הכנתי כך.
      יש המון עוגות סולת ואני לא יודעת איזו היא הנוסטלגית.
      שבת נפלאה וחמימה לך smile

  53. תודה רבה לך פירגה
    העוגה פשוט מדהימה! קלה להכנה וטעימה מאוד
    הכנתי אותה עם חמאה וקמח כוסמין. יצאה מדהים smile

  54. לאמילי הפעם אני שואלת אותך קמח כוסמין אותה כמות כמו קמח רגיל ,——ואיפה קונים כזה קמח
    תודה לך נטע

    • לא חשוב,כלומר איך שאת אופה תמיד.

      אני לא מזיזה את התנור שלי מהטורבו אף פעם. פשוט הרגל.

      לשיקולך. smile
      שבת שלום ומהנה לכולכם smile

  55. העוגה יצאה………..משהו משהו :lol:
    טעימה מאוד ונהדרת :P
    תודה ;)
    שבת שלום ומבורך לך ולמישפחתך פירגה
    ממני באהבה
    רחלי

  56. היי פירגה
    בלי לשים לב הקצפתי את החלבונים בלי הסוכר ואת הסוכר הוספתי לחומרים היבשים
    זה יצא לא טוב?

  57. רוצה להכין… רציתי רק לדעת באיזו כוס מידה את משתמשת 240 או 200 ומה גודל הביצים האם L גודל מתאים??? וכמובן תודה על המתכון (-:

    • יעלי הי,
      הכוס שלי זו כוס זכוכית של פעם זו עם הידית לדעתי 240.
      לא חשוב באיזה גודל הביצים.

      :lol: תהני וחג שמח

  58. אני שידרגתי את הסירופ והוספתי לו גרדת תפוז. יצא מדהים!!!
    תודה על מתכון נהדר smile

    • מיכל ערב טוב
      יש לי עוגות כאלה שהרוטב מכיל קליפות תפוזים.טעים באמת :lol:

  59. העוגה הזו מתפוררת בחיתוך. אם זה המתכון של ארומה אני צנצנת.
    היא טעימה אבל פאדיחה להגיש אותה למישהו.

  60. בסבוסה עוגת סולת בנוסח מצרי המקור: מספר אוכל של סבתא גיל חובב .
    חומרים לתבנית 26:
    3/4 כוס סוכר
    50 גרם חמאה
    1 כוס וחצי קמח לבן
    1 כף אבקת אפיה
    כוס וחצי סולת
    1 גביע שמנת חמוצה(200 מ"ל)
    שני שליש כוס חלב
    1 כף תמצית וניל
    1 כוס אגוזי לוז ללא מלח קלויים וקלופים וטחונים גס (אני קניתי בסופר חבילה קטנה של 100 גרם)
    לסירופ:
    1 כוס סוכר
    1 כוס מים
    1 כפית תמצית וניל
    חצי כוס דבש
    3 טיפות מי פריחת הדרים(מי זהר)
    50 גרם חמאה
    אגוזי לוז שלמים לקישוט(אופציונלי)
    אופן ההכנה:
    מעבדים את כול חומרי העוגה,חוץ מהסירופ.
    במעבד מזון לבצק אחיד.יוצקים לתבנית בינונית מלבנית או מרובעת שרופדה בניר אפיה.
    אופים בחום בינוני כ30 דקות עד שהבסבוסה מזהיבה.בינתיים לא לכבות את התנור.
    מוציאים מהתנור ופורסים שתי וערב או לריבועים.אפשר לנעוץ אגוז בכול ריבוע או מעוין.
    מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות עד שהבסבוסה הופכת לצבע זהוב כהה.
    בינתיים מכינים את הסירופ:שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה,מוסיפים את הדבש,מי פריחת ההדרים,והחמאה.מערבבים היטב
    אחרי שהעוגה מוכנה,יוצקים את כ ל הסירופ וממתינים שייספג כולו בעוגה. שומרים מכוסה במקרר.

  61. אני חדשה כאן אבל אני מאוד מרוצה מהמתכונים שלך אני הולכת לנסות את העוגה הזאת מקווה שיצא טוב תודה לך אתר מקסים וברור

    • חנית,תודה לך.
      העוגה נהדרת ויש גם גירסה ישנה שלי עוד לפני הגירסה של ארומה שנקראת עוגת קוקוס קלמנטינות.
      את חייבת לנסות גם אותה. smile
      יום מקסים smile

  62. היי

    האם ניתן להחליף את הלימון במיץ תפוזים?
    אם כן, אותה כמות מיץ תפוזים?

  63. היי
    כמה טיפות של תמצית מי זהר צריך להשים בסירופ משתי כוסות מים וכוס וחצי סוכר?

    • חנה שלום,אם זה תמצית אז רק 3-4 טיפות ולטעום…..

      אם זה סירופ לפחות כף ושוב לטעום…

      חשוב::
      תיזהרי שלא תטעי כי הטעם מאד דומיננטי.

      עדיף לשים מעט וכל פעם לטעום.

      שבת שלום smile

  64. שבת שלום פערגה יקרה…אצלי העוגה עוברת ומכחבת בכל העיר והמישפחה….יישר כוח אוהבת את האתר שלך smile :lol: ;)

  65. היי פירגה,
    נראה מדהים.
    ושאלה: כשאת מציינת 2 תבניות של אינגליש קייק, יש 2 גדלים ארוכה וקצרה יותר.
    לאיזה הכוונה?
    תודה ושבוע נפלא

    • שבוע טוב,
      אני מכינה בארוכות יותר , הסטנדרטיות.

      לדעתי אפשר להכין גם בקטנות אז יצאו גבוהות יותר. blum

להגיב על נסרין אם עומרי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *