d7aad7a4d795d797 d7a9d798d7a8d795d799d796d79c - עוגת תפוחים עם שטרוייזל חלבה אגוז ותפוח

עוגת תפוחים עם שטרוייזל חלבה אגוז ותפוח

d7aad7a4d795d797d799d79d d7a9d798d7a8d795d799d799d796d79c - עוגת תפוחים עם שטרוייזל חלבה אגוז ותפוח

 

עוד עוגת שטרוייזל שאני מכינה והפעם תפוחים
עוגה בניחוח מייפל קינמונית

וקראנציות של שטרוייזל אגוזים וחלבה

המצרכים וההכנה לעוגה הבחושה

שמים בקערה:
4 תפוחי עץ מקולפים חתוכים לקוביות
כפית קינמון
1/4 כוס סירופ מייפל
4 – 3 כפות יין מתוק
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח + עוד 2 כפות
כוס אגוזים כתושים גס
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ל ע ר ב ב לבלילה דביקה
לצקת לתבנית משומנת עגולה מספר 24 וליישר בעזרת כף.

להכין שטרוייזל הפתעות:
לשים בקערה:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות חלבה
1/2 כפית קינמון
3 כפות סוכר חום
1/4כוס קמח רגיל
תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות
50 גרם אגוזים חתוכים גס
לערבב בכריות האצבעות הרבה זמן עד שהחמאה תתמזג עם יתר החומרים.
צריכה להיות בלילה חצי יבשה כשהחמאה עוטפת את כל החומרים.

זורים על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש לחום 175 — 35 דקות

מכסים בניר כסף ואופים עוד כ-30 דקות כדי שהעוגה תאפה היטב גם מבפנים.
לצנן כמה שעות לפני הפריסה.
תהנו

d7aad7a4d795d797 d7a9d798d7a8d795d799d796d79c1 - עוגת תפוחים עם שטרוייזל חלבה אגוז ותפוח

20 תגובות על “עוגת תפוחים עם שטרוייזל חלבה אגוז ותפוח

  1. היי פירגה!
    אני עסוקה עכשיו בתכנון האפיה לחג, וכרגיל אני עוברת על כל מתכוניך הנהדרים.
    רציתי לשאול בקשר לאגוזים: כיון שאני מארחת גם ילדים קטנים , אם אוותר על האגוזים- האם לא תיפגע
    הקרנצ'יות? או אולי יש לך רעיון אחר מה לשים במקום שמתאים לילדים?
    המון תודה ושנה טובה ויצירתית – שימשיך מעין הרעיונות הנהדרים שלך. ;) :P :?

  2. היי פירגה,
    היה טעים מאוד. העוגה מושלמת בטעמייה ומיוחדת וההכנה פשוטה ומהנה. אני מאוד נהנת ממך וממתכונייך.
    הבאתי לערב חג לסוכה של חברים וכולם כ"כ אהבו! smile
    תודה רבה רבה :lol:
    פירגה יש רק אחת ;) אין עליך ! :P

    • תודה לך עדי מקסימה
      חהחהחהחהחה כולי סומק.
      זו אחת מהעוגות המשודרגות שלי שהצליחו מעל למשוער. מקווה שאחרי ההמלצה שלך,יכינו עוד ויהנו.
      תודה smile

  3. הי פריגה

    אפשר בלי אגוזים אסור לבן שלי אולי במקום קוקוס או חלבה מה את ממליצה ?

    אגב חפשתי באתר שלך פאי טאן טאן תפוחים אני מפנטזת על זה הרבה זמן ומשום מה אין לי אומץ להכין יש לך מתכון ?

    תודה ויישר כח
    smile smile smile smile

  4. ערב טוב
    אשמח לדעת באיזה תכנית אפייה – טובו או חום עליון ותחתון.

    תודה

    • רחל צהריים טובים.
      תבנית עגולה 24.
      אופים בטורבו אבל אפשר גם רגיל.
      35 דקות ראשונות לא מכוסה ואחר כך לכסות ברפיון עם ניר אפיה/כסף ולאפות עוד 30 דקות.
      בהצלחה.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *