d7a4d790d799 d7a9d796d799d7a4d799d79d d793d79cd799d794 - פאי שזיפים ופירורים

פאי שזיפים ופירורים

d7a4d790d799 d7a9d796d799d7a4d799d79d d793d79cd799d794 1 - פאי שזיפים ופירוריםמקור המתכון הבסיסי הוא באדיבות מסעדת אלגונקווין.
המתכון הגיע אלי גם מקרובת משפחה וגם מחברתי גולי
למען הסדר הטוב יש קצת שינויים אבל בעיקרון זה המתכון המקורי.
המצרכים לבצק הפאי:
200 גרם חמאה -לפרווה מחמאה
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
1 ביצה
1 כף חלב /מים מוסיפים תוך כדי לישה להשלמת בצק כדורי וגמיש
מלית:
שזיפים טריים מתוקים חתוכים לפרוסות (כ-15 שזיפים)
ריבת שזיפים
שקדים מולבנים – לא חובה
סוכר חום ואם אין,אז לבן
קינמון לפחות כפית שטוחה
אופן הכנה:
לשים בצק ומפרישים ממנו כדור קטן לפירורים
את הכדור הקטן לפירורים מכניסים לפריזר
יתר הבצק מרודד על תבנית פאי משומנת בגודל 26
מורחים על הבצק ריבת שזיפים ומעליה מסדרים את פרוסות השזיפים ( הקליפה כלפי מטה).
בוזקים קינמון וכף סוכר ומגררים את הבצק מהפריזר עם פומפייה גסה באופן שווה על פני הפרי
אם רוצים את השקדים,אז זה הזמן לפזר אותם על הפירות
אופים בחום 170כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר
תהנו

16 תגובות על “פאי שזיפים ופירורים

  1. בוקר טוב פירגה יקרה!!!נראה ונרקרא טעים ברמות!!!אני רואהשאת על טורבו,מייצרת עבורנו עוד ועוד מתכונים נפלאים :lol: אנצל את ההזדמנות לשאול לעצתך-יש ברשותי צנצנת רסק תפוחים(מומתק) של 700 גרם.יש לך רעיון עבורי מה לעשות עם זה?
    בינתיים אאחל לך שנה טובה,מתוקה,שלווה,בריאה ופוריה ושנהנה ממתכונייך לאורך זמן smile smile smile smile

  2. wow פירגה,את מקסימה!!!! smile :lol: smile :lol: לא שלא ידעתי את זה עד עכשיו,פשוט רציתי להזכיר לך ;) חבל שאין רגשון של נשיקה,אז קבלי נשיקה וירטואלית ;)

  3. איזה יופי של עוגות שזיפים!
    רק בקשתי וכבר קבלתי שפע כזה שקשה לבחר.
    אין עליך :P יישר כוח :P

  4. בוקר טוב פירגה
    במקום השזיפים אפשר נקטרינות?
    יש לי 6 נקטרינות גדולות ולא אוכלים אותם.

  5. היי פירגה. הכנתי ויצא טעים מאוד. האם אפשר להתשמש בתפוחים במקום (כמו במתכון של פאי תפוחים סגור)
    כי הבצק הזה מאוד טעים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *