d7a9d798d7a8d795d793d79c d7a4d7a8d792 - כרוכיות פרג בסילאן בבצק רב תכליתי דקיק ופריך

כרוכיות פרג בסילאן בבצק רב תכליתי דקיק ופריך

d79bd7a8d795d79bd799d795d7aa d79cd791d79f d7aad79ed7a8 d7a9d799d7a8123 - כרוכיות פרג בסילאן בבצק רב תכליתי דקיק ופריך
כרוכיות פרג וסילאן בבצק רב תכליתי
דקיק ופריך במיוחד.
את התמונה למעלה הכינה וצילמה:שיר123

למילויים מתוקים או מלוחים
ניתן לשמור במקרר למשך לילה או להקפיאו.
מתאים לשטרודלים-קלתיות-פאי-טרטלטים

המצרכים בקערה ל-2 כרוכיות:
1/4 כוס חמאה או מרגרינה מומסת = 50 גרם
1/4 כוס מים חמים
1/4 כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל
1/4 כפית אבקת אפיה
למליות מתוקות כף סוכר- למליות מלוחות קורט מלח

אופן ההכנה:
יוצקים את המרגרינה המומסת המים והשמן לקערת המעבד.
מוסיפים קמח ומלח או סוכר ומפעילים כ-2 דקות או עד שהבצק במצב של פירורים גסים.
מוציאים למשטח עבודה ומעבדים לצורת כדור. מקמחים ומשהים במקרר חצי שעה.
מחלקים ל-2 ומרדדים למלבנים

מלית פרג עשירה:

חשוב לקנות פרג טחון טרי במעדניות.
פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה.
לשים בסיר :
500 גרם פרג טרי
2 כוסות חלב או מיץ ולבחוש. (אם מוסיפים מיץ הוא ישתלט על הטעם) עדיף לפרווה להשתמש בחלב סויה.
להוסיף 2 כוסות סוכר ולבחוש.
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות סילאן + 50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון וצימוקים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
אפשר לפזר גרודת שוקולד, אגוזים וקיצוצי תמרים מיובשים.
הכמות מספיקה ל-3 כרוכיות.
שומרים במקרר.

תהנו

כרוכיות שהכינה פירגה:

d791d7a6d7a7 d79cd791d79f d79bd7a8d795d79bd799d795d7aa d79e - כרוכיות פרג בסילאן בבצק רב תכליתי דקיק ופריך

47 תגובות על “כרוכיות פרג בסילאן בבצק רב תכליתי דקיק ופריך

  1. בוקר טוב פירגה

    נשארה לי כמות מקרם הקקאו שהכנתי לקראנץ שמרים (אני הכנתי חצי כמות של הקראנץ), וחשבתי להכין כרוכית ולמלא בקרם שנשאר לי.
    חשבתי להכין את הכרובית מהבצק הלבן שלך (שכולם מאד אוהבים אותו), אבל ראיתי עכשיו גם את הבצק הזה.

    מה לדעתך עדיף?
    ושאלה בכל מקרה לבצק הזה – מכינים כרוכית וחותכים לפרוסות לפני האפיה? כמה זמן אפייה?

    תודה מראש
    וויני

    • ויני יקרה
      תכתבי בחפש באתר: כדורי נוטלה
      תראי את המתכון השלישי כדורים מהבצק הלבן ממולאים נוטלה.
      כמובן שאפשר להכין גם כרוכית.
      את יכולה לאפות לקרר ולחתוך אחרי האפיה. זמן אפיה בחום 175 כ-25 דקות. הבצק נשאר זהוב ולא נאפה לצבע חום.בגלל זה קוראים לו בצק לבן.

      את יכולה להשתמש בקרם שהכנת לבצק של הקראנץ' .
      אז מה שתחליטי.
      smile

  2. פירגה, אני לא בטוחה שהבנתי…

    לקרם שנשאר לי הכנתי כבר מהבצק הלבן (הוא במקרר בינתיים לשעה הקרובה). אני מכירה אותו כבר, ויודעת שהוא צריך להישאר לבן.
    אם אני מכינה בכרוכית (את הבצק הלבן) וחותכת אחרי האפיה – אני אופה אותו זמן – 25 דקות, כמו אם אחתוך לפני האפיה?? זמן האפייה לא מתארך מעט אם אופים ככרוכית שלמה?

    והשאלה הנוספת (אליה התכוונתי בהודעה הקודמת) היא בקשר לבצק שבמתכון פה – "רב תכליתי
    דקיק ופריך במיוחד" – כמה זמן אפייה? (כי לא מצויין), והאם חותכים לפרוסות לפני או אחרי האפייה?

    תודה לך, וסליחה על השאלות הרבות :|

    • ויני
      את הבצק הלבן עדיף לחתוך אחרי האפיה.
      את יכולה לנסות לחתוך חתיכה ממנו לפרוסות (לא עד הסוף) ולראות איך הוא מתנהג ולהחליט לפעם הבאה.

      באופן כללי כדאי לחתוך אחרי קירור בסכין חדה.
      גם לגבי הבצק רב תכליתי.

      זמן אפיה בחום 175 כ-25 דקות אבל כל תנור והקצב שלו שימי לב שיהיה זהוב ונוטה לחום לא אפוי מדי.

      בבקשה. smile

  3. שלום פירגה יקרה,

    אילו מליות את ממליצה להכניס לבצק הזה (לא כולם אוהבים את מלית הפרג).

    תודה רבה :P

    • אופירה,תבחרי משלל המליות בקטגוריה:מליות.

      תדאגי שהמלית לא תהיה דלילה.במידה וכן , תוסיפי:אגוזים,שקדים,פירורי לחם/עוגה עוגיות וכו'…….
      בהצלחה smile

    • פנינה תודה ענקית שהגבת.זה עושה לי רק טוב התגובות הטעימות שלכם.
      יישר כח לכולנו smile

  4. בעלי מת על העוגיות האלה. חצי אני מנסה להקפיא ,אבל זה לא מפריע לו לאכול ישר מהמקפיא.
    מומלץ בחום.

    • שושן,זו בעיה דומה גם אצלינו לאכול מהמקפיא. כשהבצק קר הוא טעים טעים.
      אולי זה לא בריא.חהחהחהחהחה ;)

    • סימה הי,

      נתתי פה לפני זמו מה מתכון להמרת בצק שק"ם בבצק שמן -פירגה

      בצק:
      3/4 כוס שמן
      מיכל שמנת חמוצה
      שקית אבקת אפיה
      1/2 2 כוסות קמח———- ומכינים עוד קמח בצד לבצק לזמן לישה עד שהבצק הופך להיות נעים וגמיש לרידוד
      בהצלחה

  5. היייי פירגוש….
    אני מחפשת מתכון שיצאו ממנו 2 כרוכיות כמו המתכון הזה אבל רוצה למלאות רק כרוכית אחת בפרג…והשניה איזה סוג של מלית שוקולד.
    איך אני ממירה פה את הכמויות של מלית הפרג שתיצא לי רק כרוכית אחת עם מלית פרג?אני לא אוהבת פרג ורוצה אחת עם שוקולד laugh

    • לימור תשימי רק 1/2 1 כוסות פרג ואת יתר המצרכים לפי העין..במקרה הזה אין כמויות מדוייקות וצריך לאלתר.
      smile הצלחה.

    • לימור חמודה הנה בערך:
      שימי בסיר כוס וחצי פרג טרי
      תתחילי לצקת את הנוזלים רק עד שהפרג נספג בנוזל לאט לאט תוך כדי חימום על הגז.
      כשהפרג רטוב וספוג תוסיפי 1/2 כוס סוכר+כף סילאן+כפית חמאה
      תערבבי ואם עדיין יבש תוסיפי עוד חלב
      בסוף את התבלינים והתוספות כמו קינמון+צימוקים
      מקווה שיצליח חמודה smile

  6. היי פירגוש…
    מאז סדנת השמרים שעשיתי לא בישלתי פרג על הגז smile
    אבא שלי אוהב וחשבתי להכין לו ליום הולדת לשבוע הבא כרוכית פרג…זה נראה לי קצת מסובך.ממרח פרג לא יעשה את העבודה? smile

    • לימור,דעתי היא שתשקיעי באבא כי הממרח הזה הוא ממרח שנשאר על השפתיים זמן רב בטעמו המושלם.
      אבל יחד עם זה כמובן שאת יכולה להשתמש גם במוכן הרי בשביל זה הם קיימים ;) ,למה לא??
      מזל טוב לאבא smile

  7. אני מתלבטת….מפחדת שלא יצא טוב smile
    תודה רבה smile אני צריכה להכין פה ולהקפיא..כי אבא במרכז ואני בצפון.
    איך העוגה עם הקוקוס פרג?

  8. כמו כן רציתי לשאול אותך כי באמת המגוון הוא מאוד רחב, מהוא המתכון לאוזני המן הכי הכי שלך?

    תודה smile smile smile

    • ריקה, בדרך כלל אני מכינה את הבצק הלבן,אבל גם הבצק עם החלמונים טעים.לכל אחד יש טעם אחר.
      זה שאלה של טעם אישי.
      smile

  9. פירגה בוקר טוב,
    אני מאוד נהנית מהאתר שלך ולא מפסיקה לעיין בו.
    באשר למלית פרג, שמתי לב שהיא חוזרת במספר מתכונים.
    האם ניתן להכין את כל הכמות ולהקפיא/ לקרר את חלקה? כמה זמן היא תהיה טובה במצב זה?
    תודה מראש.
    אודליה

    • אודליה תודה רבה smile מקרב לב
      פרג נוטה להיות מריר. לכן,עדיף להכין תמיד טרי.
      פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר.
      לא ניסיתי להקפיא את הממרח עצמו. ייתכן שכן.
      אם בא לך, תעשי נסיון ותקפיאי כמות קטנה לשבוע,שבועיים ותראי איך הממרח מתנהג , כמובן אחרי הפשרה איטית במקרר.
      יום נעים לך smile

  10. תודה פירגה על המתכון
    בעלי אוהב פרג
    והילדים והנכדים ממרח שוקולד עם אגוזים. רוצה להכין לשניהם…
    יש לי שאלה???
    יש לי בארון קמח תופח מאליו
    האם אפשר להישתמש בו במקום קמח רגיל עם אבקת אפייה???
    פשוט יש לי 2 קילו של קמח תופח מאליו.
    תודה לך

  11. איזה.מהירות…..ענית לי …את על הכאפק :lol:
    תודה פירגה יקירתי
    עד שהבצק של הפיתות יתפחו…..אני הולכת להכין את העוגות האלו
    תודה שוב ;)
    ובהמון
    אהבה
    רחלי

  12. הכנתי את הבצק…עשיתי כמו שכתבת ובזמן הלישה הוא היתפרק לי קצת
    ולא יכולתי לעשות אותו דק דק..
    למה זה היתפרק לי הבצק???
    עכשיו זה בתנור…ניראה איך יצא

  13. שמתי את כל המיים בבת אחת…כניראה שבגלל זה היתפרק לי כשרידדתי אותו עם המערוך…
    תודה על המידע פירגה
    ורק מטעויות לומדת.
    אחרי האפייה הבצק מיתפורר ועם כל זה זה יצא טעים טעים
    ולא שמתי סוכר……וזה נהדר כי המילוי מתוק..
    מצאתי בסופר מילוי שניקרא:ממרח חרובים בטעם שוקולד…נהדר
    תנסי ותיראי כמה שהוא טעים ובריא.כי יש בו חרובים.
    תודה ולילה טוף

  14. פירגה היי יצא מאוד טעים.אבל הייתה לי בעיה עם הבצק שהיה לא כל כך נוח לעבודה ,קשה לרידוד.
    מתפורר…בפעם השנייה אפילו לא הצלחתי לרדד .עשיתי עוגיות שיצאו משהו.
    יש לך מושג למה?נצמדתי מאוד להוראות..

    • רונית,בצק מתפורר? חולי? תוסיפי כמה טיפות נוזלים ותלושי לבצק נוח לרידוד.
      בהצלחה.

  15. הבצק נהדר. לשתי ביד ולא במקסר. בצק נוח מאוד לעבודה ולא מתפרק. שמתי ממש מעט סוכר במלית, כי בעלי לא אוהב מתוק (שמתי סילן) והוספתי תמרים, צימוקים ואגוזים.
    עכשיו בתנור, אבל לוקח לכרוכית המון זמן להשחים, עדיין בצבע ממש בהיר.
    מצפה ומחכה.

    • תמי ערב טוב,
      תכירי את הבצק הלבן שלי. בצק מיוחד שכולם כבר מכירים.
      גם בתמונות רואים שהוא לבן.
      זה בצק בצבע לבן וזה הייחוד שלו. הוא נשאר לבן,אפוי ונפלא , נימוח בפה.
      אני בטוחה שתתעלפו עליו, כמו כולם.
      בהצלחה ותהנו smile

להגיב על רונית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *