d7a4d7a8d792d799 d793d791d7a9 d79cd790d7aad7a8 - כרוכית גבינה במלית פרג ודבש

כרוכית גבינה במלית פרג ודבש

 

DSC05049 - כרוכית גבינה במלית פרג ודבשכרוכית גבינתית  ממולאה בהמון פרג ודבש תשמח אתכם עד בלי די.
אוהבי הפרג,נא לגשת למעדנייה הקרובה ולהצטייד בפרג טרי.
תקבלו את פני השנה במתיקות נפלאה.

מצרכים לבצק "טוב-טעם" בקערה:
חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם
1/2 2 כוסות קמח תופח
חלמון ביצה (שומרים את החלבון לציפוי)
חבילה ר כ ה מרגרינה / חמאה 200 גרם
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
מתחילים ללוש עד שהחומרים מתאחדים ומעבירים לשיש מקומח
ממשיכים ללוש על השיש עד שמתגבש בצק מאד נעים ונוח לרידוד ( תוך כדי לישה , אם צריך מוסיפים קמח)
לחלק ל-3 כדורים שווים
לרדד כל חלק (לא דק) על משטח מקומח קלות
למלא ב נ ד י ב ו ת בשכבה עבה ולגלגל לכרוכית.

למרוח חלבון מוקצף קלות ולפזר סוכר ומעט פרג
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת. התפר למטה.
אפיה בחום 175 כ-35 דקות.בודקים שמוכן או ממשיכים באפיה.

מלית פרג דבשית:
חצי קילו פרג טרי טחון במעדנייה (הטחינה נעשית לידכם)
לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3/4 כוס דבש ו-50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
להוריד מהאש ולהוסיף אם רוצים מעט קינמון וצימוקים
אפשר לגרר לימון / תפוז לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
אפשר לפזר שוקולד צ'יפס/ שוקולד מקופלות או אגוזים. האגוזים יסמיכו את הפרג . אפשר להסמיך עם צנימים או עוגיות מכל סוג.
לטעום שהפרג מתוק וטעים . תמיד אפשר לשפר.
אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד לרוטב החלב ולהמיס ביחד.

"טיפ"
פרג טחון טרי שנשאר מקפיאים לתקופה ארוכה.

תהנו

74 תגובות על “כרוכית גבינה במלית פרג ודבש

    • תודה אבי
      צחקתי מחוש ההומור שלך.כל הכבוד לשלב אוכל והומור.
      צריך להבא לרשום את הקישור/תגובה במתכון עצמו. משונה לראות פה תגובה על חצילים.
      נראה נהדר ומגרה מאד. smile

  1. פירגה היקרה!
    אני עוקבת בדריכות בכל יום (כמעט) אחרי מתכונייך הנפלאים.
    היות ואין ביכולתי להכין את כל המתכונים המוצעים כי פשוט אין מי שיאכל כל כך הרבה…
    תמיד אני בודקת באיזו קטגוריה מקוטלג המתכון שלדעתי ייתכן ואכין בעתיד.
    להפתעתי ראיתי שכרורית הפרג מקולטגת בקטגוריית "כללי" בלבד ורציתי להציע לך
    להוסיף אותה גם לקטגוריית ה"מאפים מבצק גבינה ללא שמרים" וכמובן לקטגוריית "עוגות פרג".
    בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לך, לבני משפחתך ולגולשי האתר הרבים שנה טובה, שנה של עשייה,
    שנת בריאות ושלום.

    • מיכל יקרה
      הוספתי את הקטגוריות.יופי שהסבת את תשומת ליבי. תו :lol: דה
      שנה טובה ומתוקה smile

  2. ישששששששששש, זאת העוגה שאגיש לאורחיי בנוסף לעוד קינוחים מעולים שמצאתי באתר שלך.שנה טובה לך פירגה, לך ולמשפחתך, תמשיכי להפתיע אותנו במתכונים מעולים.

  3. מכל העוגות,אני חולה על עוגות פרג.
    הפתעת אותי !!!אחלה מתכונים של פרג.היום הכנתי את
    הפאי פרג-לעילה ולעילה-יצאהה יפהפיה,הטעם בטוח.
    שנה טובה ומתוקה פירגלה.

    • יצחק בקר טוב
      גם אני ;) חולה על פרג ולכן יש לי מתכונים בהתאם.
      תודה על המחמאות לפאי,חבל שאת התגובה רשמת פה,אבל לא נורא אני אעביר.
      שנה טובה ומתוקה smile לך ולמשפחתך.

  4. שנה טובה וטעימה!
    תודה על כל המתכונים הנפלאים ועל העידכונים היומיומיים.

  5. פירגה יקרה הי
    הרבה זמן לא התכתבנו, אבל יום יום אני עוקבת אחר מתכונייך הנפלאים והמוצלחים.
    עוגת הפרג נראית נהדרת, אני מאוד אוהבת עוגות פרג. ושאלתי היא האם יש תחליף לדבש??במשפחתי יש סוכרתי לכן אני משתמשת בתחליפי סוכר, אבל לגבי הדבש אינני יודעת מה לשים במקום, מה דעתך? ועוד שאלה קטנה לגבי המרה לשמן, ידוע לי שבמקום 200 גר' חמאה/מרגרינה את משתמשת ב-כוס שמן או שלושת רבעי כוס, אבל מה לגבי 100 גר', חצי כוס שמן ??? תודה מראש.
    פירגה, מאחלת לך ולבני ביתך שנה טובה ומבורכת, הרבה אושר ובריאות.

    • י.כ. הי חמדתי
      תשתמשי במתכונים קיימים. חפשי בצקים במתכוני השטרודלים שלי. יש פרווה.
      אני לא אוהבת המרות.
      במקום דבש שימי דבשקל או סילאן ללא סוכר.
      שנה טובה ומתוקה smile

  6. כרגיל אין על המתכונים שלך. מה אומר שלא אמרו עדיין בקיצור יישר- כח
    שנה טובה

  7. היי, נראית יופי של עוגה.
    בכלל, אני מתה על עוגות פרג.
    אני שומרת לי את המתכון לשעת הכושר הכי קרובה – ואכין.
    (אולי אפילו לשבירת צום כיפור).
    שתהיה לך שנה טובה, פורייה ומבורכת.
    ותבורכי על זה שהרבה מטבחים בישראל מבורכים בתוצרת מתכונייך.
    smile

    • רותי מקסימה שנה טובה ומאושרת,שנת בריאות ושלווה ונחת מבני המשפחה
      אם תכיני,אנא תעדכני אותנו. smile

  8. היי פירגה
    הכרוכית נראת סוף הדרך האם ניתן להקפיאה?
    שנה טובה מבורכת ומאושרת לך ולבני ביתך

  9. היי פירגה-
    העוגה נראית נהדר ואני הולכת לנסות אותה כמובן. רציתי לשאול אם אפשר גבינה אחרת במקום טוב טעם? או שזה רק עם הגבינה הזו? יש איזה תחליף?

    • הי ש
      גבינה אחרת תצטרכי פשוט להשרותבמסננת להגרת נוזלים שתתקבל יותר יבשה.
      בהצלחה. smile

  10. הכרוכית הזו נראית נפלאה.
    רוב מתכוניך נפלאים.
    ואת חרוצה ועובדת קשה על הבלוג שלך.
    תודה לך וכל הכבוד.
    שתהיה לך שנה נפלאה ובריאה ותגשימי כל משאלו תיך.

    smile laugh

    • ורד יקירה
      תודה רבה על הפירגון.שולחת חיבוק חם ומאחלת לך ולבני משפחתך שנה מתוקה ומאושרת smile

  11. מה זאת גבינה "טוב טעם " ואיפה אפשר למצוא אותה
    שנה טובה ( פעם ראשונה שאני באתר נראה מלהיב )

    • הי ענבל,ברוכה הבאה
      אני מקווה להמשיך לראות אותך איתנו גם בהמשך ושתמיד יהיה לך מלהיב.
      שתהיה לנו שנה טעימה ומתוקה smile

      גבינה טוב טעם זו הגבינה שמוכרים בניר-עטופה בנילון והיא נטולת נוזלים.משקלה 250 גרם.
      גבינה תואמת לה היא גבינת כנען.

    • יעל,פשוט תכיני בצק אחר שאת מכירה או מהאתר שלי שהוא פרווה. אבל עם גבינה הוא יוצא גבינתי ורך.
      במלית אפשר להמיר את החלב במים smile

  12. פריגה שלום ושנה טובה ומתוקה לך ולכל מקורבייך.

    שנית רוצה אני להודות לך על שנה של מתוכנים נפלאים. אני עוקבת אחרייך בתדירות ונהנת מהבלוג המקסים שלך.

    אני מכינה כרגע את כרוכית הפרג ורציתי לשאול שאלה אולי טיפשית אך בכל זאת אשאל. האם יוצאים 3 עוגות של אינגלייש קייק מהכמות הנל. לא הייתי בטוחה אם לאחר הגלגול מכניסים את 3 הכרוכיות לתבנית אחת או כל אחד בנפרד.

    לתגובתך המהירה אודה.

    בברכת שנה טובה שנת שלום אהבה והכי חשוב בריאות
    שלך
    מיכל. ג

    דרך אגב זה הקישור לבלוג שלי אני חדשה בעניינים. תודה

    http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=tosurvive

    • טליה יקרה,זה אחד המעדנים שלא ראיתי כמותו והטעם? בהחלט ממכר.
      יופי שהגבת smile

  13. היי פירגה, אני רוצה להכין את הכרוכית פרג אבל בבצק אחר, לא עם גבינה, כזה שיוכל להחזיק כמה שעות בלי קירור. לא אכפת לי שיספיק רק ל- 2 עוגות, העיקר שירגישו המון פרג (כמו שאני אוהבת). באיזה בצק אני יכולה להשתמש? תודה!

  14. שלום פירגה,
    הכנתי בשישי ויצא מעולה! הבצק כ"כ מיוחד וטעים. הפרג לא הספיק לכל הבצק אז הכנתי עם מילוי של סילאן, טחינה ואגוזים וגם עם מילוי של תפוחים. הטעם לא נפג.ם הכל יצא מצויין וחוסל קליל.

    • גל smile תו :lol: דה

      כיף לקבל מחמאות טעימות.
      שמחתי שנהניתם smile

      תוכלי להתרשם ממגוון המליות בקטגוריה: מליות .

  15. בוקר טוב פירגה יקרה smile
    הכנתי לשבת ויצא נהדר
    מאוד חששתי שלא יברח לי החוצה המילוי של הפרג
    הילדים מאוד אהבו וחברותי כבר ביום חמישי מצלצלות לקבל מתכון לעוגה לשבת אודות לך פירגה חביבה
    הטעם באמת מיוחד לא מר כפי שקונים ,
    יישר כוח והמון תודה ♥
    יום טוב ומהנה

    • לאה יקרה
      תודה על המחמאות
      אבל הרי מכינים בתבניות אינגליש קייק אז לאן המלית יכולה לברוח?
      smile

  16. פירגוש יקירתי smile אני מתמוגגת מכל מה שידייך המבורכות עושות ומכינות, את ענקית יקירתי
    אוהבת אותך…גילה smile ;) :lol:

    • הי גילוש ממי,מה שלומך?
      ראית שהכנתי את הפירות עם בצק העלים?
      מה את אומרת? הליפוף לא כמו שכתבת לי אבל שכל אחד ילפף כרצונו ;)
      שוב,תודה וחיבוק smile

  17. פירגה צהריים טובים .
    היום חברה הביאה לעבודה וכולנו התלהבנו. כששאלתי של מי המתכון היא אמרה שהיא לא זוכרת
    ושזה מאחד הפורומים. אני אמרתי שזה בטח מימך .
    איתרתי את המתכון אצלך ואני מוכרחה לומר שזה כל כך טעים וכל מילה נוספת מיותרת.
    מעט השקעה וטעם מקסימלי.
    כל הכבוד לך פירגה.

    • נויה תודה ואני שמחה שאיתרת את המתכון.
      באמת אין מתכון כזה לאף אחד.
      הקטגוריה של בצקי הגבינה זו קטגוריה שלי ואני גאה בה מאד. כל המאפים יוצאים מיוחדים מאד וטעימים.
      תודה לחברה.

  18. שלום לכולם.
    חברה הביאה לעבודה את הכרוכית הזו והיא מאוד מאוד טעימה.
    יש לה טעם ביתי של פעם ולא טעם תעשייתי.
    היא הראתה לנו מעין המתכון והחלטתי להמליץ בחום על הכרוכית המדהימה הזו בשמי ובשם חברותי.
    המשך טעים פירגה…

    • תודה על המחמאות לכרוכית.
      היא נפלאה ללא ספק.
      המשך טעים
      ויום נעים לכולכם.

  19. הי פירגה,
    אין ביצים בבצק?
    אני מעוניינת להפתיע את אחי ,חובב פרג מושבע, ולא רוצה לפספס…

    תודה וחג שמח

  20. שלום פירגה כמה זמן העוגה שורדת בחום הזה :twisted: לדעתך
    אני רוצה להכין לבעלי היקר שחולה על פרג אבל את יודעת אין מי שיגמור 3 רולדות..

    • יעל, שוב תודה על ציון 10 לעוגות הטעימות.
      תמשיכי להכין ולהנות ולשמח את כולם smile

להגיב על ענבל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *