מעטפות בצק עלים עם מלית פרג עשירה
אוהבי הפרג,שימו המון פרג,המלית מטריפה.
מצרכים:
קילו בצק עלים מופשר.
1/2 קילו פרג טחון טרי ורק מהמעדנייה – עדיף שיטחנו לידכם.
2 כוסות חלב קר
3/4 כוס סוכר
6 כפות דבש
כף גדושה חמאה
לטעם:קינמון או ברנדי קליפת לימון או תפוז
המלית מספיקה לכרוכית אחת ול-8 מעטפות גדולות
בצק עלים מרודד מעט על משטח מקומח, מחולק לריבועים 14X14 שמים כף מלאה ו ג ד ו ש ה באמצע כל ריבוע ומהדקים את הצדדים למעלה בצ'ופצ'יק.
אם מכינים כרוכית שמים כמות נכבדה מאד של פרג לאורך הכרוכית ומגלגלים.
מניחים עם ה"תפר" כלפי מטה.
מברישים ביצה ואופים בחום 200 מעלות עד להזהבה חומית יפה.
אפשר להגיש עם אבקת סוכר וכדור גלידה.
הכנת הפרג:
חצי קילו פרג טרי טחון ישירות מהמעדניה
לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש
להוסיף 4\3 כוס סוכר. לבחוש.
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 6 כפות דבש וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון או ברנדי.לא חובה.
להוסיף לפי טעם אישי:
צימוקים,אגוזים,קוביות שוקולד מומס,תפוח עץ מגורר,קליפת לימון/תפוז,שברי עוגיות/ביסקוויטים/כף או שתיים ממרח שוקולד השחר/תמרים או ממרח אחר.
"טיפ"
פרג טרי אחרי טחינה נשמר כחודשיים בפריזר .
לפני שימוש לטעום ולוודא שהפרג לא מר.
תהנו
שבוע טוב פירגה
נפלא להתחיל שבוע במאפה כזה
שיהיה לך שבוע מתוק
באיזו גבינה אני יכולה למלא את ריבועי הבצק הזה?
תודה
ריקה יקרה ראי בקטגוריה: מליות
המליות שם מיועדות גם לבצק שמרים ויש מלית מצויינת לגבינה.
את הריקוטה ניתן להחליף ב"טוב-טעם" עם גבינה 5%
ובאיזו כמות שתספיק לקג בצק עלים
בוקר טוב ושבוע טוב לכולנו…
פירגה את יכולה לתת לי הצעה אחרת למילוי מעניין במקום פרג שאצלי לא כל כך אוהבים ואני גם לא יכולה לשכנע אותם שהמילו טעים ,פשוט לא אוהבים פרג.
מתענגים על מטעמיך – את פשוט נהדרת.
יישר כח והרבה בריאות
שבוע טוב
ענת היייי
חן חן על המחמאות מתוקה :lol:
ראי בקטגוריה : מליות
כל המליות שם מתאימות גם לבצק שמרים.
תהני
שבוע טוב!
הדוגמנית :lol: עושה רושם נהדר
איזה כיף לקבל מתכונים כאלה {כמו כל המתכונים המנצחים שלך}
ישר כח!
תודה רינה יקרה
זה נראה מליון דולר והטעם חבל"ז. חושבים כל הזמן על הביס הבא ;)
wow ! wow!אני חולת פרג יכולה לאכול עם כפית צלוחית שלמה של המלית בלבד
ובשילוב עם בצק עלים חבל 'ז
פריגה מה דעתך עם בצק פילו זה גם ילך? פחות קלוריות
הדוגמנית נראית יפיפיה
תודה לך
אילנה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
מודה ומתוודה אילנה ;)
כמוך כמוני.חולת פרג אנוכי.
את יכולה ב"פילו" בצורת סיגרים או מעטפות.מה שרוצה תודה
פירגה יקרה
קניתי…….. אוהבים פרג בכל מצב, נמשיך להנות ממטעמי ידייך,
יישר כוח ;)
תודה שולה
פירגה שלום
מאוד כיף לראות מתכונים כאלה אבל בימינו כשידוע שעדיף לא לאכול מרגרינה אשמח אם יהיו מתכונים של עוגיות פריכות בלי מרגרינה ובלי בצק עלים, אולי אפשר להמיר בשמן?
הייי מזל
בין עשרות רבות העוגיות שלי יש הרבה על שמן כמו כן יש את הקטגוריה טחינה ויש שם מגוון גדול של עוגיות על שמן.
פשוט צריך לשוטט ולבחור. יש המון מתכונים שיתאימו לך.
בהצלחה .
בצק עלים עם פרג – פרוה ללא חלב
מה עושים לצורך מלית פרג
יגאל,חלב סויה הולך מצויין.
תנסה ותהנה
אפיתי היום וכל ביס תענוג.
מתכון שאחזור עליושוב ושוב.טעים בטרוף. מומלץ ביותר.
רבקה חמדתי
"חולת" פרג אנוכי ויכולה להבין את ההתלהבות שלך מהעוגית הזו.
להתמוגג עם כל "ביס" :lol:
תודה
פירגה יקירתי
האם גם בצק פילאס הוא טוב? הוא יותר דק מה את אומרת? :twisted: :twisted:
ריקה יקרה
כל בצק מתאים
שמרים
שק"מ
פילו
פילאס
בהצלחה :lol:
פירגה אני ממש חולת פרג ואני מתה להכין את זה אבל איפה אני יכולה להשיג פרג ?! באיזה מעדנייה ? וכמה זה עולה בערך ? תודה רבה לך =]
נעמה היום טוחנים את הפרג לידך גם בחנויות הטבע שבתוך סופר סל.
את קונה את הפרג על משקל (את צריכה לקנות לפחות 100 גרם) ויש להם מטחנה מיוחדת .
אני קונה באגד הרצליה יש חנות תבלינים ששם טוחנים את הפרג טרי.
בבקשה.