d7a4d790d799 d7aad7a4d795d797d799d79d d794d7a4d795d79ad790d790 - עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

d7a4d790d799 d7aad7a4d795d797d799d79d d794d7a4d795d79ad790d790 1 - עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

 

בסגנון ישן,נוסטלגי מענג ביותר.  לכל הסקרנים,כנסו ומהרו להכין.
הכנת התפוחים:
8-10 תפוחי סמיט (ירוקים) קלופים וחתוכים לעיגולים (פרוסות)
מבשלים ב1/2 כוס סוכר חום+כפית קינמון+כפית מיץ לימון כ-15 דקות.
משאירים את כל הסיר עם התפוחים כ ל הלילה במקרר. או לפחות 8 שעות.
למחרת מוסיפים כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים.
משמנים תבנית פאי 26.
זורים עליה כ-2 כפות ביסקוויטים /דובשניות (נהדר עם דובשניות)
מעל מפזרים את התפוחים.

מכינים פירורים בקערה (לזריה מעל לתפוחים)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר די רכה
כוס וחצי קמח תופח
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית קינמון
אפשר להוסיף 2 כפות אגוזי/שקדים קצוצים
משפשפים את הבצק באצבעות עד שיתקבלו פירורים לא אחידים (ניתן להוסיף עוד קצת קמח ליצירת פירורים )
מפזרים את הפירורים על ה ת פ ו ח י ם
אופים 40 דקות בחום 175
מגישים חם והפוך עם גלידה ליד.

"טיפ" חדש שלי
(אני במקום גלידה מכינה כדורי יוגורט פירות כל יוגורט / מעדן פירות מתאים.תקפיאו אותו וזהו….)
http://pirge.co.il/משקאות-קרים-וחמים/מילקשייק-יוגורט-פסיפלורה תהנו

17 תגובות על “עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

  1. נראה נהדר. שתי שאלות – מתי ואיך הופכים? הפירורים למטה והתפוחים למעלה ? בתמונה זה לא נראה ככה.
    בתמונה נראה שיש סירופ על עוגה – מה בדיוק

    • מיכל הי,
      התמונה למעלה לפני שהופכים. (עם הפירורים)
      למטה אחרי שהופכים. (התפוחים למעלה)
      את לא חייבת להפוך ;)
      הסירופ הוא סירופ מייפל קנוי.
      smile

    • לא יקרה כלום. מהמקרר יש להם מרקם וטעם מיוחד מאד.אם לא תכיני לא תדעי.
      אבל אפשר להכין כמו כל עוגת תפוחים smile

    • רות שלום
      אחרי שמחממים ממש לפני ההגשה,מזרזפים קלות ליופי ,פרזורה ועוד טעם.

  2. תודה פירגה יקרה, אני מאוד מאוד נהנית מהמתכונים שלך, שהקדוש ברוך הוא ישמור אותך, ושבת שלום

    • שבת שלום רות,יפה שלי, אוהבת אותך ואת החברים שלי מהאתר מאד מאד. ובאמת, הכל בזכותכם. תודה מעומק ליבי.
      חיבוק לשבת שלום ומבורך. smile

  3. ;) נראה פשוט ונפלא ובטוח טעים טעים ;) ;) האן אפשר להכין הציפוי עם פירורי בסקויטים+חמאה+ואגוזים? smile smile smile תבורכי smile smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *