d795d7a0d799d79c d7a6d799d7a4d7a11 2 - עוגת חמאה ושוקולד

עוגת חמאה ושוקולד

 

d795d7a0d799d79c d7a6d799d7a4d7a11 2 2 - עוגת חמאה ושוקולדהכל משתלב נפלא. החמאה מהולה בחמיצות עדינה של הקלמנטינות ונגיסות מהשוקולד המתוק.
פשוט טעים.

מצרכים:
200 גרם חמאה (לא שמן)
כוס מיץ קלמנטינות
3 כוסות קמח תופח או שקית אבקת אפיה
1/2 1 כוסות סוכר
5 ביצים מופרדות
שוקולדצ'יפס לבן לציפוי

אופן הכנה:
להקציף במיקסר 5 חלבונים עם כוס סוכר ולשים בינתיים בקערה יבשה.
להקציף במיקסר חמאה עם 1/2  כוס סוכר ולערבל עד שמתקבל קרם לבן וחלק
להוסיף חלמונים ולהמשיך לערבל.
להוסיף לאט ולסירוגין את הקמח והמיץ
בסוף להוסיף את הקצף כף אחרי כף ולבחוש לאט.
לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות
לפזר למעלה הרבה שוקולדצ'יפס לבן
לאפות בחום 175 כ-35 דקות
לבדוק בשיטת הסכין.

כדי לשמור את העוגה לחה כדאי  מיד אחרי האפייה, להרטיב אותה עם מעט סירופ שעשוי ממיץ +סוכר (חצי חצי). לצקת את הסירופ קר על עוגה חמה .

תהנו

41 תגובות על “עוגת חמאה ושוקולד

    • אפשר להחליף את החמאה בכוס אחת של שמן. העוגה מעולה.
      תודה על המתכונים הנפלאים.
      צביה

      • צביה שלום
        האם הכנת בהמרה של כוס אחת של שמן?
        לא הבנתי מהכתוב…..תודה ושבת שלום smile

  1. היי פירגה,

    וואו, העוגה ניראית נהדר
    בהחלט תנוסה, יהיה לי מה להכין ולהגיש מחר אחרי האירוח אצל חמי וחמתי (אני ובעלי אחראים על קינוחים)

    תודה אישה יקרה,

    רחלי.ג. :lol:

  2. שלום פירגה
    קודם כל רציתי להגיד לך שהאתר שלך מדהים והמתכונים מצוינים ומדויקים
    רציתי לשאול אפשר להמיר את העוגה לפרווה?

  3. היי פירגה
    רשמת סוכר פעמיים כמה צריך בכל פעם….
    תודה נראה טעים :lol:

  4. פירגה יקרה האם אפשר להישתמש במיץ תפוזים או לחלופין במים?
    שבת שלום לאה קליין

  5. היי פירגה יקירה, אין לי שוקולד צ'יפס וכמובן מאוד "דחוף" לי להכין את העוגה, האם אפשר להמיר את השוקולד צ'יפס בשברי שוקולד לבן ? שבת שלום … smile

  6. עוגה מקסימה.
    השילוב בין טעמי התפוז לשוקולד הוא תמיד נהדר.
    מה דעתך? כדאי להוסיף קצת קליפת מנדרינות מגוררת להעצמת הטעם ה"מנדריני"?
    שבת שלום :lol:

  7. מעולה!!!הכנתי היום,אני מתה כבר לפרוס ולהגיש,ביום ראשון אדווח איך יצאה.אני צריכה עזרתך דחוף,אני מקווה שתוכלי לענות לי למרות שאוטוטו נכנסת השבת.איך עושים כדורי שוקולד מעוגת שוקולד שהתייבשה?בבקשה תעני לי אני רוצה להכין לשבת.
    תודה יקירתי.

    • הי אורנה
      שימי את העוגה מ פ ו ר ר ת במיקסר
      תתחילי לצקת ממש לאט שמנת מתוקה ישירות מהמיכל
      ברגע ש"תופס" לכמו בצק תוסיפי שוקולד מומס כמה שאת רוצה.
      הכי טוב זה להוסיף כמה כפות ממרח שוקולד מכל סוג
      זהו……
      לכדרר ולמקרר.
      בהצלחה ובהנאה.

  8. פירגה שבת שלום, הכנתי את העוגה עם שברי שוקולד לבן והוספתי מעט מאוד חמוציות, הייתי חייבת להחביא את העוגה כדי שלא ,יגמרו" אותה היום וישאירו קצת גם למחר….מיותר להוסיף שיצא מ ע ו ל ה !!! :P

    • ערב טוב איבונה.ככה זה כשהעוגות טעימות.חהחהחהחהחהחה ;)
      תהנו חמדתי :lol:
      תודה smile

  9. פירגה שלום,
    במתכון כתבת 3 כוסות קמח תופח או שקית אבקת אפייה. אכן כך?
    תודה

  10. הי פיגה שבוע טוב יש לי בעיה עם עוגות חמאה כשאני מוסיפה את שאר המיצרכים לחמאה אז החמאה חוזרת להיות במצב מוצק ויש בעוגה גושי חמאה למה זה קורה לי יש לך פיתרון לזה היתכן שרק לי זה קורה ???????

  11. במקום 2 תבניות אינגליש- מה גודל תבנית אחת שכדאי לאפות בה את העוגה?
    תודה.

  12. הכנתי את הכדורים בפורמט שונה ממה שהמלצת כי היה כבר מאוחר ועשיתי מהראש.תודה בכל אופן,הם יצאו טעימים מאוד.

  13. היי פירגה
    העוגה יצאה מעולה. רק מה, למרות מיץ התפוזים יצאה מעט יבשה, כמעט כמו עוגת לקח.
    אני רוצה להכין אותה שוב, אך שתצא רטובה יותר.
    מה את ממליצה להוסיף ?
    המשך שבוע נעים וחג אביב שמח לך ולכל משפחתך smile smile

    • מירי בקר טוב
      הסיבה אפיית יתר.
      5 דקות פחות בתנור שלך.
      את יכולה להרטיב אותה מיד אחרי האפיה עם סירופ ק ר שמכיל קצת מיץ תפוזים עם סוכר.
      בהצלחה ויום נפלא לך smile

  14. פירגה יקרה smile
    צהריים טובים :lol:
    הכנתי את העוגה הנהדרת , :lol:
    ומאוד אהבו
    הטעם הנפלא של החמאה מוסיף המון,
    אני הרטבתי עם סירוף של אננס ,
    ומהאננס הכנתי סלט וולדוף, :lol:
    תודה פירגה יקרה על המתכונים הנפלאים :lol:

    • לאה יקירתי
      כמה שימחה הבאת לי בתגובה הטעימה.
      באמת זה עונג רב ומאחלת לשתינו המשך עשייה פוריה ומהנה ביחד
      תודה smile רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *