d7a7d7a8d79ed791d795 d79ed7a8d7a6d799d7a4d79f d7a9d795d7a7d795d79cd793d794 - עוגת קרמבו מרציפן שוקולד- גם לפסח

עוגת קרמבו מרציפן שוקולד- גם לפסח

DSCF1449 - עוגת קרמבו מרציפן שוקולד- גם לפסח
מלית בטעם שקדים בציפוי קרם מרציפן שוקולדי.
עוגת רושם בקלי קלות .
חידשתי ושיפרתי במהדורה טעימה לפסח ו ל כ ל השנה


לבסיס העוגה:
4 חלבונים
4 כפות סוכר
4 חלמונים
2 כפות קמח מצה
2  כפות קקאו
כף קוניאק – לא חובה
להקציף חלבונים וסוכרלהוסיף חלמונים בעדינות רבה ואת יתר החומרים-לבחוש בתנועות קיפול עדינות שלא לשבור את הקצף
לשמן תבנית עגולה מספר 26  ולצקת את הבלילה.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות או עד שמוכן ואפוי.  לקרר.


קרם שקדים למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה – אפשר פרווה
300 גרם ממרח שקדים כשר ( יש : בטבע מרקט, מגה או בניצת הדובדבן.)(להוריד 2 כפות לציפוי)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף או שתיים ליקר שקדים למי שיש (מוסיף המון) אבל לא חובה.

להקציף במיקסר 2 השמנות המתוקות ולהוסיף את ממרח השקדים (פחות 2 כפות) הליקר והפודינג.להמשיך להקציף לקרם.

ציפוי: קרם בטעם מרציפן:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח שקדים (שהורדנו ושמרנו בצד)
כף חלב או מים
50 גרם חמאה/מרגרינה

לשים בסיר קטן:
100 גרם שוקולד מריר ש ב ו ר לקוביות
כף חלב או מים
להמיס על להבה קטנה ב ב ח י ש ה
להוסיף חמאה ולערבב שניותיים. מיד כשהחמאה נמסה לסגור להבה
להוסיף את 2 כפות ממרח השקדים ולערבב לקרם.
לצקת כף אחרי כף על פני העוגה עד שכולה מצופה.

להקפיא
להוציא מהפריזר 1/2 שעה לפני ההגשה.

הערה:
תנסו להשיג ממרח שקדים כשר לפסח גם בסופרים אחרים של חברות אחרות.
במידה ואין,אפשר להמיר לממרח בטעם אחר.

הנה תמונה של התבנית שבה הוכנה העוגה. קל להוריד את הדפנות הרבות שמודבקות והעוגה יוצאת יפה וישרה.

d7aad791d7a0d799d7aa d7a7d7a8d798d795d79f d79ed7aad7a4d7a8d7a7d7aa1 300x225 - עוגת קרמבו מרציפן שוקולד- גם לפסח

תבנית קרטון מתפרקת-פירגה

dscf1446 300x225 - עוגת קרמבו מרציפן שוקולד- גם לפסח

עוגת המרציפן בתבנית המתפרקת-פירגה

את התבנית קניתי במגה במדף של החד פעמי .
תהנו

54 תגובות על “עוגת קרמבו מרציפן שוקולד- גם לפסח

  1. איזו עוגה מדהימה!!! בדיוק כל מה שאני אוהבת נמצא בפנים. :lol: :lol:
    יייאאאאאאממממייייי laugh
    smile smile smile

  2. בוקר טוב פירגה, את גדולה מהחיים.

    כזו עוגה באמת אפשר בכל השנה וימי ההולדת להכין.

    תודה תודה על המתכונים, עדיין לא שש בבוקר ודבר ראשון אני רצה למחשב לראות מה המתכון של היום.

    שיהיה לך ולכולנו יום מקסים ורגוע. smile

  3. עושה רושם נפלא. אבל- אני לא אוהבת מרציפן וממרח שקדים. יש היום המון ממרחים בשוק. על איזה היית ממליצה כך שתצא תוצאה טובה ממש?

    שאלה נוספת- האם 2 כפות הממרח בקרם הן בנוסף ל-300 גר' ממרח שיש בקצפת?
    תודה ויום טוב

    • מירי הי
      עוד לא יצאו הממרחים לפסח.כשיצאו נצא לראות מה יש.לא כל הממרחים יתאימו.
      בכל אופן, ה-2 כפות בנוסף.
      יום נפלא

      לגבי ממרחים תעשי דפדוף בעוגות המוס שלי. תראי מה נראה לך. smile

  4. בוקר טוב

    כייף כייף כייף!!!! smile

    שאלה: אצלינו רגישים לגלוטן, מה אפשר במקום קמח מצה? קמח תפוא"ד או פירורי לחם ללא גלוטן?

    מתה על המתכונים שלך

    המון תודה

    • מירב הי
      כנסי בצד שמאל לקישורים
      למטה יש קישור: טעים ללא גלוטן – הבלוג של רותה
      רותה המקסימה עוזרת ומייעצת לכולם. היא מדהימה ומקסימה ויש לה בלוג ללא גלוטן משגע. בהמלצה.
      שלך,פירגה

    • הי פירגה

      המתכון נראה פיצוץ!!! יש בו את כל מה שאני אוהבת! פירגה איך לא נגמרים לך הרעיונות? smile אין כמוך!!

      לגבי התחתית (מה שמירב שאלה) יש לי מתכון מנצח לתחתית לעוגת קרמבו ללא גלוטן, מאוד קל להכין. (המלצה למי שרגיש לגלוטן להכין את התחתית בכל מתכון שיש בו תחתית עם קמח או עוגיות פתי בר)

      6-7 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
      להקציף חלבונים להוסיף בהדרגה עם 3/4 כוס סוכר
      להוסיף את החלמונים ולערבב היטב
      לנפות מעל 1 אינסטנט פודינג שוקולד ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה
      לאפות בחום 180 למשך כ 45 דקות
      להוציא מהתנור ולקרר

      • צודקת יעל,יש לי כמה עוגות קרמבו ובאחת מהן יש את המתכון לבסיס שהצעת.
        אבל הכמות של 6-7 ביצים יוצאת עוגה גבוהה ולעוגת קרמבו זה לא כ"כ רצוי. אני ממליצה מהכמות הזו להכין 2 בסיסים ואחד להקפיא.
        בכל אופן,הצעתך מעולה. מזל שיש תחליפים ואפשר להנות .
        ערב נעים smile

  5. נראה פשוט מ-ע-ו-ל-ה!!
    לימים רגילים להחליף פשוט לקמח רגיל במקום קמח מצה?
    במקום הליקר שקדים אפשר לשים ברנדי?
    תודה!!

  6. הפעם לא הצלחתי להגיב בין ראשונים.
    ואי ואי התחלת השבוע ללהפגיז באפייה.
    ועוגה ניראת מליון דולר. :|

  7. תודה ענקית !!!!!!
    זו תהיה הפתעת הפסח הקרוב,
    ממש מקום ראשון מבין עוגות הקרמבו המוכרות לי! ;)
    :shock: :cool: :eek: smile

    • הי רחלי, צודקת בחירה נבונה וטעימה.תקבלי עליה את מירב המחמאות ;)

  8. וואי פירגה, הרגת אותי, אני מרגישה את הפיצי בועט בי בגלל מחשבותיי על העוגה הזאת!

    אני גם אחראית קינוח בפסח, ואני בהחלט הולכת להפתיע עם העוגה הזאת.

    אין כמוך כבר אמרתי מאה פעם ואני אומר עוד מיליון פעם!

    תודה פירגה,

    רחלי.ג. smile :lol:

  9. פירגה – את מפרנסת את הדיאטנית שלי… :P ;) :cool:
    אני פשוט לא יכולה לעמוד בפיתוי לנסות את העוגות המדהימות והתבשילים שלך ורואים את זה יופי על מימדי הגוף שלי….. ולא רק שלי.
    במשפחה לא מבינים מה קרה לי בזמן האחרון. הבישולים והאפייה שלי השתדרגו … כל זאת מאז שגיליתי את הבלוג הנפלא שלך.
    את אישה מדהימה!!! יצירתית ובעלת לב רחב. יישר כוח!!

  10. ומרוב התלהבות שכחתי לשאול: – כתבת שמדובר בתבנית עגולה. אם אני לא טועה בתמונות העוגה נאפתה בתבנית מלבנית. האמנם? אם כן – מה מומלץ?
    ושוב – תודה עבור האתר המ ד ה י ם שלך וכמובן תודה שיש לנו אותך!!!

    • הדס יקרה,כמה רגישת אותי smile לא מובן מאליו לקבל כאלה מחמאות,באמת.
      אני שמחה שאת איתי ומכינה ממטעמי הבית שלי.

      הוספתי תמונה של התבנית המיוחדת. קניתי במארז של 3 יחידות. קניתי במגה.

      התבנית ממגה במדף של המוצרים החד פעמי היא בצורה אובלית ואחרי האפיה פשוט מסירים את כל החלקים שמודבקים. העוגה נראית כמו עוגת קונדיטוריה יפה בלי להתאמץ בכלל.
      המשך ביחד ותמיד טעים
      smile

      • פירגה יקרה,
        תודה עבור הטיפ על התבנית.
        ואיך אפשר בלי עוד שאלה??? וזה רק בגלל שאני יודעת שאת שמחה לענות :P
        האם את מצליחה להסיר גם את הבסיס של התבנית או רק את הדפנות??
        הדס

        • הדס יקרה
          את השוליים גוזרים והבסיס נשאר. את יכולה לראות בתמונות את הבסיס.
          הוא מאד דק ולא מורגש מבחינת יופי להגשה.
          לא ניסיתי להסיר אותו ואני גם לא יודעת לשם מה? ממש לא נראה שצריך.
          smile

          • אכן, לא צריך אבל חשבתי שאולי יש לך עוד טיפ… :P
            אני שוב מודה לך על המתכונים הנפלאים ועל הנכונות לחלוק עם אחרים את הידע שלך.
            תבורכי!!!

  11. פירגה נהדרת, כל בוקר לקום עם "טעם מתוק" בזכותך. תודה! אנחנו "לא אנשי מרציפן".על מה את ממליצה במקום ממרח השקדים והשקדים?העוגה פשוט נראית נהדרת. חבל לנו להפסיד אותה.יישר כוח להמשך.תודה תודה.שרה

  12. פירגה יקרה, תודה ענקית על ההתייחסות המדהימה שלך! החגיגה בביתי בדרך! הרבה חיוכים וכייף ! שרה

  13. שלום, אני נמצאת בארה"ב. מה זה ממרח שקדים? האם יש לך מושג מה המקבילה שלו בחו"ל?
    תודה.

    • אמירה ערב טוב
      זה ממרח מתוק מאד שאני משלבת אותו עם שמנת מתוקה וממלאה עוגות מוס.
      כיוון שלי אין מושג ,אולי מישהו פה יוכל לעזור לך.
      תודה smile

  14. שלום, אני נורא רוצה להכין את העוגה אבל אני לא מוצאת ממרח שקדים, מצאתי ממרח חרוב שקד
    האם זה יתאים?

    • הילה,אם את לא רוצה להמשיך לחפש ממרח שקדים תכיני עם מה שמצאת. smile

  15. היי פירגה, עוגה כמו שאני אוהבת
    איפוה אפשר להשיג ממרח שקדים

    חיפשתי בכמה מרכולים ולא מצאתי

    איפוה את קנית.

    • שרי פשוט צריך לשאול כי קשה למצוא אותם. יש אותם בכל סופר. כל סופר שם אותם במקום אחר.
      אני קונה במגה או בסופר סל. יש גם בטבע עדן, בניצת הדובדבן ובטבע מרקט.
      smile
      בהצלחה.

  16. בוקר טוב
    מה שלומך?
    אתמול בערב הכנתי את עוגת הכושים הממכרת,היא מחכה במקרר…..
    העוגה הזאת נראית לי משהו משהו, עכשיו אחפש את ממרח השקדים.
    לגבי התבנית, אז לכל המתעניינות/ים, ראיתי את התבניות האלה בסופר פארם.
    יום נפלא וחמים
    smile

    • רותי תודה על המידע וגם אני מאחלת לכם שתהנו מהעוגה ותחשבי עלי. תודה ;)

  17. היי,איך מזג האוויר אצלכם בצפון? אצלנו קר וגשום.
    שמחתי להיות לעזר, אני מקווה….
    אני רוצה לציין כמה דברים ובקשה אחת,חחח
    1. הכל אצלך מוגש בצורה כל כך יפה ואסטתית, אין מילים!
    2. כשאת שמה תמונה של נניח, תבנית, או תמונה של אחד המוצרים שצריך למתכון,זה מאוד מאוד עוזר.
    3. אני לא מוצאת מתכון לעוגת מוס פרווה, אפשר לקבל עזרה? משהו פשוט,קל,מהיר וטעים, כמה בקשות??
    smile

    • רותי בכל הארץ נראה לי שהחורף חזר לפחות בימים האלה.
      תודה על המחמאות.בכיף והכל smile באהבה.
      לגבי עוגה מוסית פרווה אז כל העוגות שלי בקטגוריה עוגות מוס תמירי לשמנת פרווה.
      תוותרי על העוגות שיש בהן גבינה.
      תהני ובהצלחה smile

  18. העוגה נראית מדהימה, בטוח טעימה . הרעיון של התבנית מצא חן בעיני, העוגה יצאה יפה מאוד..

    • לבנה,אכן,תבנית נהדרת ועוגה טעימה מאד. ממליצה בחום להכינה smile
      תודה.

  19. פירגה היי, האם אפשר במקום קרם שקדים קרם ערמונים? העודה פיגוזית, אין עליך…………………. :lol: :lol:

    סוף שבוע נפלא לך ומשפחתך…………….. :P :P :P :P

  20. פירגה שלום ,

    אתר מוצלח , שמעתי עליו מחברה ואז אני לא מפסיקה לגלוש בו ולהוציא מרשמים – כול הכבוד
    האם ניתן להשתמש בריבת חלב בתור ממרח ?
    smile

    • טל,תהני מהאתר חמודה. מנסיון שלי, ריבת חלב זה מעולה . לכי על זה בעיניים עצומות ותהנו.
      חג שמח וטעים smile לך ולמשפחתך.

  21. פירגה יקרה,
    מה שלומך? שבת שלום.
    רציתי לשתף אותך: את העוגה הכנתי אחרי פסח מכיוון שעל צנצנת הממרח לא היה רשום שזה כשל"פ. לכל המתעניינות, את הממרח מצאתי בסופר "פרש מרקט" באגף הממרחים, זה ממרח לא זול.
    העוגה טעימה בטירוף, אכלתי מעט ממנה, מספיק אני "מלאה", הילדים שלי מאוד מאוד התלהבו מהעוגה אבל לא אהבו את התחתית, לא נורא, אני מבינה שאפשר להכין במקום עם קמח מצה, קמח לבן רגיל?
    רציתי לשאול: כשמרחתי את קרם השוקולד מעל הקרם הלבן, וניסיתי למרוח בעדינות, השוקולד התערבב עם הקרם הלבן, אז מה עשיתי? הקפאתי את העוגה, אח"כ הוצאתי אותה, ומרחתי את השוקולד המומס ושוב זה חזר לפריזר. האם עשיתי טעות?
    לגבי התבנית, הכנתי בתבנית כפי שאת הכנת, זה מעולה.
    הבן שלי אמר לי שהעוגה הזו "מסוכנת".

    מאחלת לך רק טוב, בריאות, ושתמשיכי להעשיר אותנו
    ממני, רותי smile smile

    • הי רותי יקרה
      יופי של תגובה על העוגה.
      בהחלט כל השנה אפשר להמיר את קמח המצה לקמח רגיל.בטוח שיצא יותר טעים.
      לגבי קרםהציפוי הוא די נוזלי ולא צריך היה כמעט למרוח אותו . הנחתי כף על יד כף ושידכתי. בנגיעה קלה.
      בכל אופן,עשית חכם שהקפאת ואז יצקת ומרחת את השוקולד .כך בדיוק עושים.
      תודה על הברכות.
      מסרי לבן ולכל מי שאהב תודה ענקית ממני.
      תפנקי אותם מדי פעם בעוגה הזו. הממרח לא זול אבל שווה טעימה ;)
      חיבוק ונשיקה ושבת שלום smile

  22. העוגה פשוט מרהיבה.

    אגב, אני משתמשת בתבניות כאלה כבר כמה שנים. לא משתמשת באלומיניום.

    תודה על המתכון והתמונות היפות. smile

    נירהמ1

להגיב על לבנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *