d7a9d79ed7a8d799d79d d7aad7a4d795d7971 - עוגת שמרים תפוחים

עוגת שמרים תפוחים

d7a9d79ed7a8d799d79d d7aad7a4d795d79711 - עוגת שמרים תפוחים

 

d7a9d79ed7a8d799d79d d7aad7a4d795d7974 300x225 - עוגת שמרים תפוחים

שמרים עם תפוחים-פירגה

בחלומותי אני רואה כל מיני מאפים טעימים ואני כמובן מיישמת ומשתפת אתכם.

הנה בצק השמרים פרווה ששיבצתי בו תפוחים קינמון וצימוקים והכנתי
2 עוגות עגולות שושניות נהדרות –2 תבניות עגולות משומנות מספר 26

יום קודם לאפיה תכינו את התפוחים .

מצרכים והכנה לתפוחים:
250 גרם פלחי תפוחים מיובשים
100 גרם צימוקים
2 כוסות מים – אפשר לשלב יין מתוק במקום חלק מהמים
כף קינמון
כוס סוכר
לבשל על להבה קטנה כ-10 דקות
להניח במקרר עם הנוזלים ללילה שלם
לפני הכנת העוגות לחתוך את הפלחים לחתיכות גסות ולסנן עודף נוזלים במידה ויש.

300 גרם ריבת תאנים / אחר למריחה על העלים.

המצרכים לבצק במיקסר:
כוס מים חמימים
מיכל שמנת מתוקה פרווה
3/4 כוס שמן
100 גרם מרגרינה רכה
4 ביצים
כוס סוכר
לערבל ולהוסיף:
קילו קמח רגיל מעורבב עם 2 כפות שמרים יבשים
לערבל לבצק ולא להוסיף קמח. הבצק ד ל י ל  וזה בסדר.
להוסיף את התפוחים (אפשר לשלב אגסים) והצימוקים לבצק שבמיקסר ולערבל ביחד
לכסות את הקערה בניילון נצמד
להכניס למקרר ל-8 שעות או יותר

לחלק את הבצק לחצי. להניח חצי מהבצק על שיש מקומח.
על הבצק להניח ניילון פרוס גדול ובעזרת הידיים (מעל לניילון) לרדד ולמתוח את הבצק למלבן ע ב ה
אין צורך במרדד הידיים עושות את העבודה מצויין. אחרי הרידוד לזרוק את הניילון.
למרוח עם האצבעות חצי מכמות הריבה ולגלגל בעזרת מעט קמח לכרוכית ש מ נ ה.
כל כרוכית לחתוך ל-8-9 חתיכות גדולות ולהניח בתבנית במרווחים (לא גדולים) אחד מהשני.
לחכות כשעה. הבצק צריך לנוח.
לחמם תנור לחום 170 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד שישחים.

להוציא מהתנור ולצקת מ י ד כשהעוגות חמות סירופ:
כוס מים
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
שקית סוכר וניל
להרתיח ולצמצם את הנוזלים עד שיהיה מעין סירופ
לצקת עם כף על העוגה
"טיפ"
אפשר להכין בצורת שושנים אישיות כמו בתמונה למעלה .לפרוס את הכרוכית לחתיכות גדולות ולהניח כל חתיכה בנפרד על התבנית המשומנת בצורת פרח. לדעתי יוצא הרבה יותר טעים.
אחרי האפייה להרטיב בסירופ.

עוגות אישיות שמרים ותפוחים:

d7a9d79ed7a8d799d79d d7aad7a4d795d797 551 - עוגת שמרים תפוחים

וכאן בתוך צלחות פיירקס אישיות

d797d799d7a9d795d7a7d799 d7aad7a4d795d797d7a2d7a5 - עוגת שמרים תפוחים

.

תהנו.

100 תגובות על “עוגת שמרים תפוחים

  1. ברוך שובך פירגה התגעגתי למתכון היום יומי היה חסר לי מאד.ושהייה לך יום קסום . :lol:

    • במידה ולא מוצאים פילחי תפוחים מיובשים אפשר להישתמש בפילחי תפוחים טריים? smile

      • אפשר להשתמש בתפוחים טריים אבל לדעתי צריך כמות של 8 תפוחים או משהו כזה…..

        ואנא, בפעם הבאה לכתוב את התגובה בסוף אחרי כל התגובות כדי שאוכל למצוא אותך נוח ומהר יותר.
        תודה smile בהצלחה :lol:

  2. פירגה יקרה – המאפה נשמע ונראה נהדר!

    את חושבת שאפשר איכשהו להחליף את ריבת התאנים, בדבש או סילאן? מבלי שזה יהיה נוזלי מדי?
    אני פשוט חושבת כבר על ראש השנה, וזה יכול להיות נהדר
    אפשר לבקש איזה חלום עם פיתרון לזה? :P

    נ.ב. – התגעגענו

    • הייי ויני מה שלומך?
      אני לא בטוחה לגבי דבש או סילאן כי בריבה יש סמיכות וחתיכות פרי.
      תראי בקטגוריה עוגות ועוגיות דבש שהכנתי לכבוד ראש השנה.
      כמו כן,
      יש את קטגוריה: חגים-ראש השנה ויש שם המון הצעות לעוגות חג דבש/סילאן נפלאות.
      תהני :lol:

  3. תודה פירגה, אני אחשוב על משהו
    כי דווקא זה מאד מוצא חן בעיני, חוץ מזה שכל פעם שאני מכינה עוגת שמרים מהבצק שלך, היא פשוט נטרפת!
    אולי אני אנסה לערבב דבש/סילאן עם איזו ריבת פירות אחרת

    • ויני,תשלבי דבש עם קונפיטורה פירות וזה יהיה מעולה.

      שמחתי לשמוע שאתם אוהבים את השמרים שלי ובוודאי המדובר בשמרים רטובה וטובה.
      ערב נעים smile

  4. תודה רבה פירגה smile
    אני חושבת שזה באמת מה שאעשה.

    חהחהחה לפני כמה דקות קיבלתי טלפון עם בקשה להכין את עוגת השמרים הרטובה שלך, אחרי שלסוף השבוע האחרון הכנתי אותה עם ממרח שוקולד רוזמרי ופירורי חלבה.
    אני אפילו לא הספקתי לטעום אותה, פשוט חיסלו אותה

  5. בוקר טוב פירגה,ברוך שובך אלינו.[האמת חיכיתי שתחזרי כבר-אבל נכון צריך חופשה מידי פעם להתרעננות הגוף והנפש].לאיזה שמרים התכוונה ויני?ד"א השמרים עם התפוחים נראים מצוין אנסה בקרוב.שאלה אליך פירגה:את התפוחים והצימוקים אני שמה על הגז יחד עם המים והסוכר?תודה,וכיף מאד מאד שחזרת, ה ת ג ע ג ע ת י ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

    • שירית יקרה
      ויני התכוונה לשמרים רטובה וטובה המתכון בקטגוריה שמרים. הבצק שלה הוא הטוב בעולם (זו דעתי)
      תנסי ואני בטוחה שתצטרפי אלי ואל עוד מאות מעריצי הבצק הזה.

      כמו שכתבתי במתכון הכל מתבשל ביחד על האש כ-10 דקות.
      כיף לחזור כיף להיות אתכם
      smile

  6. ברוכה השווה ששבה !

    מאוד אוהבת את השילוב הזה , נראה נפלא , יאמיייייייייייייייייי יאמיייייייייייייייייייייייי

    תודה ושבוע טוב ,

    שרית-ב

  7. היי פריגוש
    מקווה שנהינית בחופשה
    המתכון נראה מעולה רק לא הבנתי מה זה תפוחים מיובשים האם הכוונה לתפוחי עץ שיבשו אותם כמו פירות יבשים?או תפוחי עץ חיים שסיננו אותם?
    ביי והמשך יום נעים
    אילנה

    • אילנה תודה חמדתי
      אני השתמשתי בתפוחים מיובשים מהפירות היבשים.
      ביייייייייייייחיבוקים smile

  8. בוקר אור וברוכה החוזרת

    כולם מדברים על המתכונים המדהימים….
    ואני רק חושב כמה כייף להיות בחלומות עם עוגות כאילו מסביב….

    ינוסה מידית!!!!!
    אחלה שבוע

    • דג סלע תודה רבה רבה
      בהחלט כיף לחלום כשמסביב עוגות ומטעמים.חהחהחהחהחה
      תנסה ותשתף אותנו,בכיף :lol:

  9. תודה רבה פירגה. יש לי עוד שאלה לגבי השמנת המתוקה לאפיה? לבישול? במה השתמשת?

    • שירית,את יכולה להשתמש בכל שמנת שיש לך בבית.
      חמוצה,צמחית לבישול או להקצפה.

    • שרה אני מניחה שאפשר להכין רק עם שמן למרות שאני לא הכנתי.
      צריך לנסות.
      תודה וכיף לחזור smile

  10. היי פירגה,

    מקווה שנהנית מהחופש.

    העוגה שבתמונה נראית נהדרת ומעוררת המיצים

    2 שאלות:

    האם יש אפשרות להכין מתפוחים טריים?

    מה אופציות ההעיצוב הנוספות, אם יש?

    תודה מראש

    • איריס ,היייי תודה.
      לא הכנתי מתפוחים טריים אבל מניחה שאפשר.
      לגבי עיצוב הבצק נוח להכין כל מה שעולה על דמיונך. עוגות אישיות או רגילות,הכל הולך.
      לבריאות smile

  11. רשמתי את זה בגלל שקראתי את 2 המתכונים,הם מורכבים מאותו בצק בדיוק!!!!!! :x

  12. הי שירית

    אני לא פירגה, אבל הכנתי כמה פעמים עוגות מבצק השמרים הנפלא של פירגה ואני חושבת שאני יכולה להסביר לך.
    הבצק לשמרים רטובה הוא אותו הבצק בדיוק כמו לקראנץ', אבל ההבדל הוא בצורה העוגות ולכן גם במרקם החיצוני.

    בקראנץ, כל רולדה חוצים לשנים ואז מגלגלים כל 2 רולדות לבורג. כך שמלית השוקולד (במקרה שלי זה בדרך כלל שוקולד), נחשפת ולכן המרקם החיצוני של השוקולד יוצא קראנצי'. בפנים העוגה רכה ועסיסית, ובחוץ זה קראנצי, במיוחד שעוד מזגגים מעל ציפוי מתוק כשהקראנץ יוצא מהתנור.

    כשאופים כעוגה (לא חוצים את הגלילים ולא חושפים את המילוי), זה לא קראנצי' מבחוץ. לעומת זאת אפשר לקשט כך את העוגה באבקת סוכר, או גנאש שוקולד, או סתם להשאיר ללא ציפוי.
    זה מאד יפה לאפות בצורה עוגה בתבניות קוגלהוף.
    בכל מקרה העוגה עסיסית ונהדרת!!

  13. תודה רבה לך ויני עזרת לי בפתרון הבעיה ;) אם אני לא טועה ראיתי בתגובותיך שהכנת את הצמות שמרים קריספיות בשלל טעמים של פירגה.איך יצא באמת?ואיזה טעם מומלץ?אני רוצה לכין לשבת הקרובה….ושוב תודה על תשומת הלב :lol:

  14. כן שירית, הכנתי את הצמות הקריספיות והאמת שהן יצאו נ-ה-ד-ר
    והן קלות להכנה
    הכנתי אותן בתבניות קרטון צבעוניות (אני מאד אוהבת להשתמש בכאלה), וזה פשוט נראה כאילו נקנו במאפייה.
    גם פה הזיגוג שמורחים כאשר זה יוצא מהתנור מוסיף המון!
    אני בדרך כלל ממלאה בשוקולד או שוקולד-רוזמרי ומפזרת למעלה חלבה מפוררת.
    תמלאי במה שאתם הכי אוהבים.
    זה בכל מיקרה יצא טעים!

  15. היי ויני לאיזה תבניות קרטון התכוונת?איפה ניתן לקנות?לאיזה זיגוג הכוונה?לציפוי גלזורה?[שד"א אופן ההכנה שלו לא ממש ברור]??????תודה מכל הלב על ההתיחסות ;) ;) ;)

  16. כמו שיש תבניות חד פעמיות מאלומניום, יש תבניות מקרטון צבעוני.
    יש בכל מיני צורות וזה מאד מאד נחמד.
    אני אוהבת להשתמש בתבניות חד פעמיות (ולא רק לעוגות), כי זה קל יותר לחימום, במיוחד על הפלטה בשבת. יש לקנות בחנויות שמתמחות באפייה, ויש גם ב "פעמית" שזו חנות שמתמחה במוצרים חד פעמיים (יש להם סניפים ברחבי הארץ).

    הגלזורה על הצמות היא דווקא מאד פשוטה, וזה בדיוק לפי ההסבר של פירגה:
    לחמם (תוך כדי עירבוב) עד להרתחה אבקת סוכר, תמצית וניל וחמאה (אני השתמשתי במחמאה כי הכנתי פרווה), ולהוסיף כף שמנת מתוקה ולערבב כדי שיסמיך. אם אני זוכרת נכון אז הוספתי קצת יותר מכף שמנת מתוקה.

    והגלזורה על הקראנץ' שמרים הוא כמעט אותו הדבר, מכינים באותו האופן

    התערובת יוצאת סמיכה קצת ומורחים את זה על הצמות מיד שהן יוצאות מהתנור.

  17. ויני תודה תודה תודה.זה נכון שצריך רק 15 גרם חמאה? { שאלה אחרונה מבטיחה} ;)

  18. לוויניש ערב טוב!
    אני מעונינת לדעת באיזה שוקולד את משתמשת?יש ממרח רוזמרי ?
    תודה מראש. smile

  19. שירית
    כה, לא צריך יותר ממה שפירגה רושמת.
    אני חייבת לציין שהכמויות של פירגה, בכל המתכונים שלה שאותם עשיתי (והספקתי כבר די הרבה!) הם מדוייקים.
    ואני אומרת את זה משום שדווקא כמויות של אחת "השפיות" המפורסמות לאחרונה, הן כל כך לא מדוייקות שזה ממש מעצבן.

    רוני
    יש ממרח שוקולד רוזמרי, וקניתי אותו ב"ממלכת האופים" שליד חיפה. אני ממש לא גרה באזור, כך שעשיתי מהם הזמנה מרוכזת של כל מיני מוצרי אפייה.
    הממרח מאד טעים! (והוא גם פרווה)

  20. ויני שוב תודה ענקית מתכוונת להכין אותם לשבת הקרובה.התבניות הפרחוניות מקרטון שסיפרת עליהם הם בגודל של תבנית אינגליש?

  21. הי שירית
    יש תבניות כאלה בכל מיני צורות.
    יש גם בצורת אינגליש קייק – כאשר יש אינגליש קייק גבוהות ויש נמוכות.
    לצמות למשל – שהן לא תופחות, אינגליש קייק נמוכה מתאימה יופי.
    לעוגת שמרים (או כל עוגה בחושה) – התבניות הגבוהות מתאימות.

    בנוסף – יש תבניות מקרטון עגולות , יש מרובעות , יש בצורת לב, או כוכב, ואפילו קוגלהוף, וכמובן גם למאפינס או cupcakes
    וכל צורה יש בגדלים שונים.

  22. Vהי
    כאשר הינו ילדים ודבש היה מצרך יקר ונדיר היו מכינים עוגת דבש ללא דבש אלה רק עם סוכר בלבד!!!!!!!!
    האם יש לך מתכון לעוגה בטעם דבש עדינה

    • ליפה בקר אור
      לצערי הגדול אין לי את העוגה שביקשת.
      אולי מישהו פה יראה ויוכל לעזור לך
      יום נעים smile

  23. לפירגה שלום!
    טוב שחזרת אלינו ובמרץ רב עם מתכונים נהדרים שינוסו בשמחה.
    שאלה: לפי מה שרשמת במתכון הכמויות הן לשתי עוגות בקוטר 26. אני מעונינת להכין רק אחת.
    האם פשוט לחלק ל-2 את כמויות החומרים לבצק ולמלית?
    המון תודה ויישר כוח :idea: :idea: :idea: :idea:

    • יעל צהריים טובים
      בדיוק. לחלק ל-2.
      אגב, את יכולה להוסיף קצת יותר תפוחים (אם את אוהבת)
      לבריאות ובכיף smile

  24. היי ויני , אני לא יודעת אם קראת את תגובתי לגבי הצמות שמרים [ רשמתי תגובה מתחת למתכון } , אז בשבילך : הצמות שמרים יצאו מעולההההההההההההההההההההההה תודה על כל התשובות שנתת לי על השאלות הרבות וכן גם תודה על כל ההמלצות החמות שלך , השתמשתי בתבניות שהמלצת { קרטון פרחוניות}.עשיתי גלזורה מעל ויצא סוף הדרך ;) ;) והכי כייף שעדיין יש ריח של אפיית שמרים בכל הבית :lol: :lol: :lol: שבת שלום :lol: :lol: :lol:

  25. שלום פירגה, אני נהנית מאוד מהאתר שלך וכבר הכנתי כמה מתכונים,
    לגבי בצק שמרים , הכנתי כמה פעמים עוגות שמרים לפעמים הבצק תופח ולפעמים לא, כמה זמן אני צריכה
    ללוש את הבצק במיקסר על מנת שיתפח?
    תודה ושבת שלום

    • אולה שלום לך
      תודה וכיף שאת באתר שלנו.
      בצק שמרים צריך לתפוח או במקרר או מחוץ למקרר.
      יש לבדוק שהשמרים טריים. או יבשים עם תאריך סביר.
      יש בצקי שמרים למשל הקראנצ'יות עם השמנת החמוצה שהבצק לא צריך לתפוח וגם כתוב במתכון.
      במידה ולא כתוב והבצק אמור לתפוח את יכולה לחמם את התנור לחום 30 מעלות ולכבות את התנור להכניס לתנור פושר את הבצק עד שיתפח.
      שבת שלום smile

      • לא להמיס את השמרים עם מים חמים….אין להוסיף נוזל חם לבצק שמרים …עדיף מים שנועדו לשתיה….אולי זו הבעיה במקרה שלך?

    • אני משתמשת בשמרים טריים "שמרית". איך אני מחליפה את השמרים היבשים במתכון לשמרים טריים? האם זה אותה כמות? האם אפשר לבקש בכל המתכונים של השמרים שיהיו גם כמויות של שמרים טריים.?
      תודה
      עדינה :!: :idea:

      • עדינה הי
        מה שאני יודעת זה שעל קילו קמח שמים 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים.
        לא מכירה שמרית.
        בהצלחה.

  26. שבוע טוב שירית

    ממש כייף להתחיל את השבוע בלקרוא תגובה כזאת

    כל התודות – לפירגה היקרה smile smile smile smile smile smile

    הבית שלי באופן קבוע כבר מריח ממאפי שמרים, או מחלות בסוף השבוע או מעוגות ומאפי שמרים באמצע השבוע :lol: (או משלל העוגות והעוגיות שאני מכינה)

    פירגה – אני חייבת להגיד, שאימצתי את הבצק שמרים שלך גם למאפים מלוחים, אני פשוט מורידה את כמות הסוכר ל 2 כפות.

    אוהבת אותך פירגה
    וויני

  27. 06.09.09
    פירגה שבוע טוב,
    אני מאד נהנת מהאתר שלך.
    שאלתי אליך היא האם ניתן להחליף את המרגרינה במתכון זה לשמן.( להוסיף מעט שמן במקום 100 גרם מרגרינה.)

  28. פירגה יקרה שבוע טוב,

    5.9.09

    אני מאד נהנת מהאתר שלךהמתכונים נהדרים. לגבי עוגת התפוחים שאלתי היא: האם ניתן להוסיף שמן במקום 100 גרם מרגרינה?

  29. היי פירגה שבוע נפלא,

    אני רוצה להודות לך על המתכון הנפלא, הזמנתי חברים לשבת והכנתי העוגה, מוצלחת ביותר!!! זכיתי למחמאות רבות , הייה שווה בהחלט.

    הערה קטנה שלי מנסיוני, המתכון מוצלח יותר לטעמי כשמכינים אותו כשושנים בודדות יותר מעוגת שושנים.

    בקשה לי פירגה: לדעתי העוגה תשתלב נפלא גם עם מילוי פודינג לבד או בשילוב גבינה.
    יש לך מתכון לזה? ומה דעתך?

    • איריס הייי תודה וכיף לקרוא את המחמאות
      גם אני חושבת שכשושנים אישיות העוגה הרבה יותר עסיסית והמלית מודגשת יותר.

      לגבי מלית גבינה תכיני את המלית שנמצאת בקטגוריה:מליות.
      ממליצה להכין עם הבצק של שמרים רטובה וטובה .
      smile

  30. פירגה בוקר טוב

    רציתי לשאול מה מצב התפוחים כאשר מכניסים אותם לבצק, ז"א הם רכים מאד או שהם עדיין במצב קצת קשה?
    אני שואלת כי אני רוצה להחליף אותם בשזיפים, וחשבתי להשתמש בשזיפים מיובשים.
    שזיפים מיובשים הם קצת לחים, ולא ממש קשים כמו התפוחים המיובשים, אז השאלה גם אם אני צריכה באמת לבשל אותם 10 דקות, או לבשל בלי השזיפים ורק להשרות לאחר מכן את השזיפים (ואם צריך לכל הלילה).

    תודה מראש

    • ויני
      שזיפים מיובשים תשרי מספר שעות או לילה עד שיתנפחו ולא צריך לבשל.
      תקצצי גס ותכניסי לבצק .
      בהצלחה smile

  31. הי פירגה

    הכנתי את העוגה אתמול.
    האמת שהבצק מאד דביק ולא הכי נוח לעבודה, אולי בגלל שיש בו גם שזיפים (או תפוחים), אבל העוגה יצאה מאד מאד יפה :P
    הכנתי חצי כמות ויצאה עוגה בתבנית 26 + 4 שושנים בודדות יפות.
    הכנתי עם שזיפים כי אחת החלות שאני מכינה לארוחת החג היא עם תפוחים בבצק, חוץ מזה שאני עדין בשיגעון השזיפים :cool:
    בסוף במקום ריבה מרחתי קרם שקדים שהכנתי, ובמקום להכין סירופ – השתמשתי בסירופ בו השרתי את השזיפים, פשוט חיממתי אותו ויצקתי על העוגה החמה, ופיזרתי ברס מלמעלה (שזה אגוזי לוז קצוצים מסוכרים).
    העוגה ניראית נהדר, והיות ואכלתי שושנה הבוקר אני יודעת שהיא גם מאדדדדדד טעימה

    יש לי כבר תלונות מהשכנים – הריח שיוצא מהדירה שלי משגע אותנו כל הזמן :lol:
    ממש יאמייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

    • ויני,איזה שידרוגים. אהבתי מאד. בעיקר רעיון הסירופ.
      כשהבצק דביק מדי אני לא מוסיפה קמח אבל טובלת את הידיים בקמח ואז הבצק נאסף בצורה נוחה לעיבוד.
      תהנו מהעוגה smile ותמשיכי ל"שגע" את השכנים. שיכינו גם וזהו ;) :lol:

  32. חייבת לעדכן אותך שהעוגה היתה הצלחה גדולה!!
    לאחר שאפיתי אותה ביום שלישי ולאחר שהיא התקררה הקפאתי אותה, והיא הוגשה בארוחת שבת (אתמול) בצהרים.
    אנשים התלוננו שהעוגה לא חתוכה כל כך ישר, ולכן ניגשו כל פעם "לתקן" את היישור ולקחת עוד חתיכה laugh

    אני כבר מתכננת להכין אותה עוד פעם עם תפוחים ואגסים (אולי שיעבור לי שיגעון השזיפים)

    את פשוט ענקית פירגה :lol:

    • ויני מקסימה איזה עדכון נפלא.
      מבטיחה הנאה גם עם תפוחים ואגסים
      יופי של הודעה על הבקר :lol: נשיקה

  33. שבוע טוב פירגה

    חייבת לספר לך משהו. לסוף השבוע הזה הכנתי בין השאר עוגת שמרים במילוי תפוחים ושזיפים.
    החלטתי שאני צריכה לנסות גם מתכון של בצק אחר, וראיתי מתכון שדיברו עליו לאחרונה "בבקה שמרים במילוי תפוחים ןאגסים מקורמלים בדבש" של בני סיידא (יש באינטרנט).
    הכנתי (החלפתי את האגסים בשזיפים), ונכון שיותר קל לעבוד עם הבצק, ונכון שהעוגה יצאה גדולה ומרשימה (אגב זה לא בבקה למרות השם, אלא עוגת שמרים), אבל ממש התאכזבתי מהמרקם של העוגה.
    אין להשוות בכלל עם המרקם של השמרים הרטובה שלך!
    שאני חושבת על זה אז אני לא מצטערת שניסיתי מתכון אחר, כי עכשיו אני יודעת בוודאות שאם אני רוצה עוגת שמרים טובה ועסיסית אז יש מתכון אחד מנצח, נקודה.

    בשולחן החג עדיין היו מתכונים שלך, כי הכנתי קראנץ' בלי שמרים במילויים שונים (שוקולד רוזמרי, תמרים , טחינה וסילאן)

    • וויני חמדתי,זה נפלא לקרוא כאלה מחמאות על הבצק.
      לפני כמה חודשים כתבה לי שפית למסר האישי שלי שהיא עוד לא הכינה בצק כל כך טעים כמו הרטובה והטובה. אני מניחה שמי שמכין אותו פעם אחת,כבר יקשה עליו להכין אחר.
      אני מפרגנת לעוד מתכוני שמרים שבאתר כי אלה שלי כולם נפלאים. הלחמניות,החלות, הבצק שמרים פרווה ועוד……
      את עושה אותי מאושרת,תודה וויני smile

  34. שלום לך!
    האם תוכלי מה זה תפוחים מיובשים ? והאם יש להם את אותו הטעם כמו תפוחים רגילים – אני פשוט לא השתמשתי במוצר הזה אף פעם התמונות נראות נהדרות! היות ובמשפחתי מא ד אוהבים עוגות תפוחים האם תוכלי להשיב לי – תודה רבה לך ושבוע טוב ! shila :? :?

    • שילה הי
      תפוחים יבשים באים בפרוסות לבנות צהבהבות עגולות .מוכרים אותם או בתפזורת או בשקיות מארז איפה שכל הפירות היבשים נמצאים. יש אותם כל השנה.
      לגבי טעם, כמו שלמשמש ולאפרסק יש טעמים כשהם יבשים וכשהם טריים.זה מעט שונה.טעים טעים.
      שבוע smile נפלא

    • עדיין לא שידרגתי עם כלום.לא מבטיחה בלי שאנסה. כל העוגות שלי מועברות אליכם אחרי שנוסו ועברו חוות דעת.
      בינתיים הכנתי עם תפוחים . smile

  35. לפירגה החביבה והמקסימה ערב טוב
    . האם הבצק צריך ליהיות דליל ודביק??
    תודה רינה smile

    • רינה,כן,אחרי ההתפחה הבצק יותר נוח.
      לא להוסיף קמח לתוך הבצק
      בזמן הכנת העוגות לעבוד עם ידיים מקומחות ועם מערוך מקומח.
      בהצלחה smile

  36. אמא שלי עשתה עבורי את העוגה למפגש בנות .
    אני מוכרחה להגיד לך שטרפו אותה, לא הספקנו להניח על השולחן והיא הראשונה שניגמרה.
    האמת לא הייתי מופתעת.
    תודה.

    • אליה,בשורות כאלה אני מוכנה לקבל כל יום ;) יפעתוש שלנו הוסיפה גם שזיפים והחמיאה מאד.
      תודה לך ולאמא smile

  37. שכחתי להגיב שעשיתי את העוגה הזו.כשבעלי טעם אותה הוא אמר שמיצידו הוא מוכןלאכול אותה
    באותה מתכון לנצח.
    קצת עבודה אבל כדי לעשות כפול ןלהקפיא.

    • רבקה יקרה
      מסרי תודה לבעל שאהב והתלהב.
      עוגות שמרים שווה להכין תמיד כמות כפולה ולהקפיא. צודקת.
      מה גם שעוגות השמרים שלי שיוצאות אחרי הקפאה, מרגישות נראות מריחות וטעימות כאילו נאפו זה עתה.
      תודה ויום נפלא smile

  38. פירגה יקרה,

    האם אפשר להכין את הנהדרות האלה מבצק שמרים לעוגה רטובה וטובה?
    שני – העוגות האישיות לא נראות אצלך בתמונה כמו שבלולים,
    אלא כמשהו כרוך, יפה ואחר.
    איך את מעצבת אותן?

    בתודה רבה,
    נועה

    • נועה הי
      בוודאי שמהרטובה והטובה אפשר להכין את כל סוגי עוגות השמרים.

      הצורה היא כרוכיות דקות ממולאות שהכנתי מהם כמו ספירלה קטנה (שבלול) והשארתי את הצ'ופצ'יק באמצע קצת בולט החוצה. smile

  39. רגע, שכחתי…

    האם מילוי התפוחים בכמות הזו הוא מספיק,
    אם אני לא רוצה רק נגיעות של תפוחים אלא הרבה מילוי?

    האם מילוי תפוחים טריים יוצא טעים יותר מיבשים.
    ו…איך להכין מילוי תפוחים טריים, ואני רוצה הרבה מילוי….!

    המון תודה.

    • נועה הי
      לא הכנתי אחרת ואין לי תשובות.
      לדעתי העוגות האישיות שהכנתי יותר טעימות ויותר עסיסיות מהבבקה.
      בהצלחה smile

  40. תודה פירגה.
    והעיצוב של העוגה האישית, היא לא שבלול נכון?
    אם אפשר לשאול איך עשית אותה. היא יפה נורא.
    תודה.

    • נועה
      חלק זה כן שבלול בתוך צלוחיות קטנות מפיירקס.
      הכנתי גם צורת קרואסון אבל בתמונה זה לא כ"כ ברור.
      בקר נפלא לך smile

  41. פירגה בוקר טוב,
    אולי בגלל השעה המאוחרת בלוס אנגלס אני לא בפוקוס.
    את כותבת שצריך להשתמש רק בחצי מהכמות של הבצק?
    מה אני עושה עם החצי השני? עוד עוגה?
    מקווה שזאת לא השאלה הכי מגוחכת שקיבלת בבלוג.
    תודה…נאוה מלוס אנגלס

  42. הי פירגה,
    מכיוון שיש לי בעית סוכר אנימשתדלת לא להכניס ריבות הביתה.
    מה אפשר למרוח במקום ריבת תאנים?

  43. חחחח…
    ברור
    אני פשוט צריכה להכין עוגה לארוחת חג, ומחפשת פתרון במקום לקנות במיוחד ריבה שאני לא אשתמש בה smile

  44. לא משנה, אניאכין מילוי של שקדים שהוצאתי מהאתר שלך.
    וככה אני לא אצטרך לקנות ריבה במיוחד רק לעוגה אחת.
    חג שמח!

  45. עוד שאלה….
    אני מבינה שאפשר להקפיא את הבצק ולהשתמש בו בפעם אחרת.
    האם אפשר כבר ממש להכין את הכרוכיות בתנור כולל הקרם והסירופ, לחכות שיתקרר קצת ואז להקפיא?

להגיב על רינה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *