dscf8255 - חיתוכיות שיבולת שועל ובוטנים

חיתוכיות שיבולת שועל ובוטנים

dscf8255 2 - חיתוכיות שיבולת שועל ובוטנים

חיתוכיות נהדרות שאופים בתבנית ענקית.חותכים ושומרים בקופסה סגורה.

מצרכים בקערה:
כוס שמן
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
1/2 2 כוסות קוואקר שיבולת שועל עבה
2 כוסות קמח מלא
2 ביצים
כוס בוטנים גרוסים או פיצוחים אחרים לטעמכם ואפשר גם לשלב.
כוס צימוקים קטנים / חמוציות מתוקות
2 כפות מיץ לימון או ליקר פירות/שקדים או כל טעם אחר שבא לכם
מעט גרודת לימון וקינמון שמוסיף המון.
(לא צריך אבקת אפיה)

אופן הכנה:
ללוש לבצק ד ב י ק , אפשר להוסיף קמח או מים במידת הצורך.
לרפד ניר אפיה על תבנית גדולה של התנור.

לשטח בעזרת ניר פרגמנט את העיסה לתבנית. להדק וליישר. הניר מונע הידבקות של האצבעות לעיסה.

לאפות כ-25 דקות בחום 175
לקרר ולחתוך .
תהנו.

15 תגובות על “חיתוכיות שיבולת שועל ובוטנים

  1. פירגה היקרה בוקר טוב,
    אני לא מתה על בוטנים, מה אפשר במקום?
    תודה שרי

  2. בוקר טוב פירגה יקרה,
    יש לי שאלה שלא קשורה למתכון זה.כפי שאת בוודאי יודעת,לאחרונה ניתן להשיג שוקולית מיוחד לאפייה שמכיל 30% יותר קקאו מהרגיל.אם מופיע במתכון לעוגה שוקולית,האם יש צורך,לדעתך,להוסיף סוכר?
    אשמח לעזרתך :? smile smile

    • הי רותי יקרה,
      זה באמת שאלה של טעם. אני אישית אוהבת מאד מאד מתוק. יש כאלה שממש לא.
      לדעתי חובה להוסיף סוכר.תלוי מה מכינים. אפשר לטעום את הבלילה ולהחליט.
      smile smile

  3. רותי לפי מה שכתוב באותיות הקטנות וכמות הקלוריות אין כמעט הבדל בין שתי קופסאות השוקולית. קנינו אחת לבדיקה והיה טעם וצבע דומים מאוד לרגיל. בזו של נסטלה באמת מרגישים בהבדל ביחס בין הקקאו לסוכר.

  4. ב"ה

    בדיוק מתכון מעולה בשבילי – לפני פסח, ורוצה לגמור את הקוואקר העבה
    (לא ידעתי מה לעשות איתו, כמה טוב שיש לי אותך, פירגה)…
    וכן לעשות משהו עם הקמח
    אז – מתכננת להכין!
    אספר בהמשך איך היה smile

    • הי מלי,שלחת רק פעם אחת,זה בסדר.
      העוגיות טעימות.תכיני בלב שלם ותהנו.
      תעדכני אותי אם אהבתם.
      לבריאות והמשך עשייה משותפת וטעימה.
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *