d7a7d7a8d795d790d7a1d795d79f d7a9d795d7a7d795 d792d791d799d7a0 d791d7a6d7a7 d798d795d791 d798d7a2d79d - קרואסון שוקולד בבצק גבינה ברוטב קינמון

קרואסון שוקולד בבצק גבינה ברוטב קינמון

d7a7d7a8d795d790d7a1d795d79f d7a9d795d7a7d795 d792d791d799d7a0 d791d7a6d7a7 d798d795d791 d798d7a2d79d1 1 - קרואסון שוקולד בבצק גבינה ברוטב קינמון
מסוג הדברים שאני מכינה מחלומות מתוקים שלי והם הפתעה נפלאה לי ולכולם.
ה"סוד" שלהם הוא שלפני האפייה טובלים אותם ברוטב של קינמון סוכר וביצה.

ממש מיוחדים ולא מה שאתם מכירים.

מצרכים  לבצק הקרואסונים . שמים בקערה:
חבילה גבינה "טוב-טעם" = 250 ג'
2 כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפיה+קורט מלח
3 כפות סוכר
חלמון אחד,  ולשמור את החלבון לשלב מאוחר יותר
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה בטמפרטורת החדר

למלית: ממרח נוטלה/השחר

אופן הכנת הקרואסונים:
ללוש את כל מצרכי הבצק לגוש בצק נעים וגמיש . במידה והבצק רך להוסיף עוד קמח.
לחלק ל-3 כדורים שווים
כל כדור לרדד על משטח מקומח לעיגול גדול , בערך בקוטר של 22 ס"מ, ולחתוך את העיגול ל-6 משולשים גדולים
לשים במרכז כל משולש כפית נוטלה/השחר + אפשר להוסיף כפית חלבה רגילה (לא ממרח)
לגלגל מהצד הרחב לצר לצורת קרואסון

הכנת רוטב קינמון:

1. להכין קערית עמוקה עם החלבון+ביצה נוספת שלמה+2 כפות מים  ולטרוף במזלג
2. להכין עוד קערית עמוקה עם 1/2כוס סוכר+כפית  קינמון
3. לטבול את הקרואסון כולו בבלילת הביצה לנער קלות מעודפים ולגלגל בסוכר והקינמון
4. להניח על ניר אפיה ולאפות בחום 175 כ-20 דקות או לפי הצורך.יש תנורים שיאפה הרבה יותר זמן.  לא להשחים מדי, כי בצק גבינה צריך להישאר בצבע זהוב חום .
5. לקרר היטב את הקרואסונים בתבנית ולהוציא אותם בעזרת מרית למגש.
6.לסדר בקופסה ולהפריד את השכבות עם ניר אפיה.
7.אם רוצים אפשר להקפיא ולהוציא שעה לפני ההגשה.

תהנו

37 תגובות על “קרואסון שוקולד בבצק גבינה ברוטב קינמון

  1. פירגה, מה יהיה, מה יהיה?
    מה את עושה לי באמצע העבודה? חחחחחח
    אפשר להזמין ממך?

    שתהיי לנו בריאה, מאחלת לך שתמיד תזכי לעמוד ולבשל , לאפות ליקירייך!

    אוהבת……. smile smile רותי

  2. אני רק מחכה למייל לראות איזה הפתעה הכנת לנו!!ממש מרגש- אבל לא עומדת בקצב שלך !!
    תודה לך יום יום!!
    המשך ערב נעים!!

    • הי לידיה,זה מתכון ישן שמצאתי גם את המתכון ואת התמונה(רואים שהיא ישנה)
      טעים,שווה להכין.
      תודה לך ולילה טוב smile

  3. פירגלה כרגע יצאו התנור לפני שקמים החברה השידרוג שלי כף ממרח חלבה וקובית שוקולד
    יצא נפלא smile smile smile smile smile

    • ואואואו ריקה,את גדולה ;)
      איזה כיף כשיתעוררו יראו מה אמא הכינה להם. עונג אמיתי smile

  4. היי פירגה!
    המתכון היה מאוד מפתה והחלטתי להפתיע את המשפחה בקינוח אחרי ארוחת הצהריים היה לי במקרר גבינת טוב טעם שהיה לה מטרה אחרת אבל הכנתי וכרגיל מ ד ה י ם!!!!! כולם התלהבו הבצק עצמו טעים ועדין אפשר להכין איתו קרואסון מלוח ולהוריד את הסוכר מהבצק? הציפוי של סוכר וקינמון משלים את הטעם :lol:

    • חניתה תודה חמודה
      יופי של תגובה טעימה וחוות דעתך שחשובה לי כל כך.
      תודה גדולה smile

      יש באתר קרואסון מלוח עם בצק גבינה מומלץ מאד מאד……הנה המתכון מהאתר:

      קרואסון פיצה על בצק גבינה

      פורסם בתאריך 25 בפברואר 2010 @ 13:23
      מופיע בקטגוריות: אוכל להקפאה, אוכל שילדים אוהבים, אירוח גבינות ויין, ארוחות בוקר ובראנץ', מאפים מלוחים, פיקניק

      קרואסון – סהרון פיצה על בצק גבינה
      מתכון+תמונה:פירגה
      כמות 24 יחידות
      בצק:
      1/2 2 כוסות קמח – להכין עוד קמח לזמן לישה
      כפית אבקת אפיה
      ביצה
      קופסה גבינה לבנה 200 גרם – אפשר להכין עם גבינת לבנה (החמוצה) או טוב -טעם או אחרת…
      200 גרם מרגרינה/חמאה רכה בטמפרטורת החדר
      מעט מלח
      ללוש לבצק עדין ורך על משטח מקומח.להוסיף קמח לפי הצורך.
      לחלק את הבצק ל-3 כדורים
      לרדד כל עיגול על שיש מקומח לקוטר 25 ס"מ
      לחתוך 8 משולשים שווים – או להכין יותר גדולים לשיקולכם.
      להבריש שמן זית ולמרוח רוטב פיצה גבינות מעורבות,זיתים , טונה,פלפלים, וכו'
      לתבל באורגנו,פלפל שחור ומלח אם צריך.
      לגלגל מהצד הרחב לצר לצורת סהרון
      להניח על ניר אפיה
      להבריש ביצה ולפזר שומשום
      לאפות בתנור חם 175 כ-30 דקות או עד הזהבה יפה
      אפשר להקפיא ולחמם בתנור לפני הגשה
      תהנו

      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

  5. וואי ,ואוי, וואי.
    מה יהיה? המתכון הזה נשמע מנצח, נראה מנצח ובטח טעים יור ממנצח.
    מחר על הבוקר אכין ואדווח, :P

    • רחלי, העונג הזה נגמר מהר מדי.זה כל כך טעים.
      הציפוי קריספי ומיוחד.
      מחכה ומצפה לשמוע חוויות smile

  6. היי פירגה
    האם יש במתכוני עוגות הגבינה שלך עוגה עם גבינת טוב טעם
    חיפשתי אצלך ולא העליתי בידי.
    תודה
    רחל

    • רחל הי חמודה
      עוגות גבינה אני מעדיפה להכין עם גבינה 5%
      אבל יש באתר מגוון מתכונים עם טוב טעם
      תקישי בחפש לפי הכתוב מטה:
      גביניות דבש בבצק גבינה
      פאי יוגורט בחוש עם דובדבנים חמוצים
      כדורי עוגת גבינה קרה
      כמו בלינצ'ס תות גבינה בבצק עלים
      עוגיות בבצק גבינה במלית גבינה
      חיתוכיות תמרים או פרג
      ויש עוד רק צריך ל"נבור"
      בהצלחה ותהני smile

  7. הכנתי, קרה בדיוק כמו שאמרת.
    נעלמו לפני שהספקתי להסתובב.
    הבצק רך ונפלא, טעים ומשגע את כל החושים ואת כל בני הבית.
    תודה. :lol:

  8. פירגה,
    כיוון שאין במקום שבו אני גרה גבינת טוב טעם, האם אפשר להמיר בריקוטה או שמנת חמוצה?
    תודה

    • שירה במקרה הזה ריקוטה יהיה מעולה כדי לקבל את מירקם הגבינה בעוגות.
      בהצלחה ותהני.

  9. פירגה יקרה, הקרואסונים עכשיו יצאו מהתנור…. איזה ריח מדהים
    לא נתנו להם אפילו להתקרר, טרפו אותם ישר מהתבנית
    קיבלו מחמאות בלי סוף!
    תודה, תודה ושוב תודה

    • ואואואואווו אסנת,כמה שאני מבינה ומרגישה את הטעם עם כל ביססססססססס
      יאמי.
      תהנו איזה כיף לכם ;) :lol: לבריאות

  10. כ"כ רציתי לכתוב תגובה לאחר אפיית הקוראסונים. אבל מצאתי את עצמי מוחקת את הכתוב פעם אחר פעם, זאת משום שפשוטו כמשמעו לא מצאתי מילים….
    פשוט הצלחה!!!!!!!!!!!!!!!
    רציתי לציין שבמקום גבינת טוב טעם, השתמשתי בגבינה לבנה רגילה ( כ250 גרם) ולמרות השינוי הקוראסונים היו הצלחה….
    תודה לך פירגה… תודה תודה תודה.
    אביטל

    • תודה אביטלי,גם לי אין מילים .חהחהחהחהחה
      אגב, בכל המתכונים שלי בקטגוריה : מאפים מבצק גבינה ללא שמרים……
      אפשר להמיר את "טוב-טעם" לגבינה רגילה לבנה . אני מעדיפה את הטוב -טעם,אבל בהחלט אפשר להמירה.
      תמשיכו להנות ולהכין מטעמים.
      smile

    • סטלה יקירתי תודה גדולה. כיף לקרוא את כל התגובות שוב. זה עושה חשק לקום ולהכין smile כל מי שהכין התעלף מעונג.

  11. היי פירגה,

    יש לך מתכונים מצויינים ומובנים מאוד! יישר כח!

    יש לי שאלה כללית לגבי קמח – רלוונטי למתכון הנ"ל וכמובן להרבה מתכונים אחרים:

    ברוב המתכונים שלך שנתקלתי בהם, את ממליצה על קמח רגיל + אבקת אפייה. שאלתי היא האם יש הבדל משמעותי אם במקום זה אשים קמח תופח?

    תודה מראש,
    ליטל

    • רחל,כבר הכנת וטעמת?
      התגובה אחרי שהכנת או מלהסתכל בתמונות? :lol:
      תודה רבה לך והמשך טעים smile

להגיב על רחל גרינברג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *