d7a9d792d791 d7aad7a4d795d7965 - סטייק כרעי עוף ברוטב תפוזים סילאני

סטייק כרעי עוף ברוטב תפוזים סילאני

 

תפוז5 - סטייק כרעי עוף ברוטב תפוזים סילאנישבוע שעבר ראיתי את שף שגב משה מכין סטייק על מחבת פסים מכרעי עוף חצויות.
הכי טוב לבקש מהקצב שיחתוך את הכרעיים ל-2 לצורת  ס ט י י  ק   כי העבודה בבית לא קלה ומסוכנת.
מהשוק והירך מתקבל סטייק גדול ושטוח בעל עצם אחת.

"אימצתי" את שיטת חיתוך הכרע, שלא כ"כ הצליח לי.  אבל המצאתי מתכון טעים וחדש.

מצרכים:
3 כרעי עוף חצויות לשניים כשכל חתיכה מכילה גם חלק מהשוק וגם חלק מהכרע
2 כפות מרגרינה
2 כפות קמח
3 כפות סילאן
2 כוסות מיץ תפוזים
קליפת תפוז
אבקת מרק עוף, קינמון, פפריקה מתוקה, רוטב צ'ילי, מלח ופלפל.

הכנה:
במחבת עמוקה שמים מרגרינה . טובלים את העוף בקמח ומטגנים מ-2 הצדדים. מוציאים את העוף לצלחת.
יוצקים למחבת בלי לנקות אותה, את יתר המצרכים ומרתיחים. טועמים ומשפרים טעם.
מנמיכים להבה ומחזירים את העוף. מבשלים עד שהעוף רך ועסיסי.
מגישים עם אורז וירקות.

"טיפים"
ניתן לאפות בתנור ולהפוך לפחות פעם אחת את העוף. אפיה בחום 175 כ-שעה או עד שרך.
ניתן להכין אותו מתכון עם נתחי פרגיות.
תהנו

31 תגובות על “סטייק כרעי עוף ברוטב תפוזים סילאני

    • פירגה שלום לך!
      קודם כל, אני חייבת לומר שאני מאוד מאוד אוהבת את האתר שלך. רוב הבישולים שלי והאפייה בבית הם מהמתכונים שאת מעלה.
      יום שישי האחרון הכנתי את העוף ברוטב תפוזים סילאני ובעלי ושלושת בניי ליקקו את האצבעות!!! העוף יצא נימוח כמו חמאה, הטעם העדין של הקינמון והתפוזים – פשוט מעולה!!!
      המלצתי בחום לכל חבריי ואוהביי על המתכון הנ"ל.
      יישר כח!!!

      • בקר טוב
        נפלא לקבל תגובות כאלה.איזה יופי.
        רק להבא לרשום את התגובה בסוף אחרי כל התגובות בסוף השורה.קשה לי לעקוב כשהתגובות נכנסות באמצע.
        תמשיכו להכין ולשתף אותי כי זה עושה לי את היום. כה לחי smile

  1. בוקר טוב פירגה,
    מה הייתי יכולה לשים במקום הסילאן? יש לך הצעה?
    תודה ושבת שלום.

    • דניאלה,סילאן הוא אחד המרכיבים החשובים ,הטעימים הבריאים והכי נצרכים במטבח.למה לוותר?

      שימי דבש במקום.
      smile

  2. בוקר טוב
    המתכון נראה מתאים והטעמים מגרים את החיך. יש ברשתות השיווק לקנות סטייק עוף שמיועד לבברבקיו. אך ניתן להשתמש בו גם למטרה הזו-למי שלא כל כך יודעת לפרק את העוף.(למען הבטיחות)
    פירגה! אין עליך!!!! שבת שלום לך ולמשפחתך.
    smile smile smile

    • רחל חמדתי.

      לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

      זה ממש לא הסטיק עוף שמוכרים בסופר. אין לקנות כזה בשום מקום.
      זו המצאה של שגב ועוד לא ראיתי כזה בשום מקום.

      תקראי שוב.

      חוצים את הכרע (פולקע וירך) לאורכו לחתיכה אחת גדולה , דמוית שניצל גדול. עצם אחת תולשים ומשאירים עצם אחת. שוב,אני לא הצלחתי כ"כ אבל בהחלט תבקשו מהקצב שלכם שיכין לכם.

      חיבוק ושבת שלום smile

  3. וואו זה נשמע מצויין

    הם יבינו מה אני רוצה בקצביה בחיתוך הזה? זה משהו מיוחד או כל מקום (נניח בחצי חינם) יחתכו לי ככה את העוף? זה לא יתפרק בזמן הבישול? אם אני אופה את זה גם צריך לטגן קודם?

    מלא שאלות כי הריר נוזל לי מהטקסט שלך ונראה לי שזה מתאים לשומרת-המשקל בי ;)

    • לברבורית שלום וברכה
      מה שלומך?
      אם את הבנת,תוכלי להסביר להם.בשבילם זה משחק ילדים.לחתוך , לפרוס ולהוציא את העצם המיותרת.
      העצם הצדדית של "הפולקע" נשארת. לדעתי כל קצב יבין מה את רוצה.

      אני לא אפיתי אז אצטרך להמר ולא לטגן פשוט לאפות ברוטב כדי שיהיה רך. זה מה שאני הייתי עושה.
      אופה עד שיהיה רך מאד.

      בהצלחה smile

  4. היי פירגה
    אם אני לא טועה ופה אני ממש בטוחה ;)
    שזה פרגיות
    מהחלק הזה וצורת החיתוך יצרו את הפרגיות
    בכל מקרה נראה ממש טוב ביום רישון על הבוקר ינוסה
    אצלי במקרה יש במקרר הקצב שלי כבר שנה מפרק לי אותם
    אני מאד אוהבת למלות את הכרעים
    smile smile smile smile smile smile smile smile smile
    יוצא מדהים אם המתכון שלך עוף ההפתעות
    יפה שלי שבת שלום

  5. היי יפתי
    טוב אני יבקש מהקצב לחלק לשניים laugh laugh
    חייבת לנסות ולכתוב איך יצא
    תודה על הכול
    smile smile smile smile smile
    ולכולם בהצלחה :lol: :lol: :lol:

  6. פירגה יקירתי!
    אחרי שמתכוני הבית שלך תפסו את מקומם בארוחת יום שישי ובמהלך השבוע וכולם התרגלו שפשוט הכל טעים, (בשביל זה פשוט לא שמעת ממני איזה חודש….) החלטתי שהם מספיק בוגרים שאבשל משהו חדש….
    זה ממש מתכון מנצח. :lol: יש בו חמיצות ויש בו מתיקות והרוטב הולך מדהים עם אורז , והעוף ממש רוצה להתפרק לבד מהעצם….
    וואו גדול. הצלחת להכניס עוד מתכון נפלא לארוחות יום שישי אצלנו.
    ושוב תודה smile smile smile

    • נורית חביבתי,כל כך שמחתי לשמוע ממך.
      זה מאד משמח אותי לקרוא שאתם מכינים ובעיקר שמצליח ונהנים.
      אין אושר ושמחה גדולים מזה smile
      לבריאות והמשך שבת טעימה לכם :lol:

  7. פירגה האם יש אפשרות להכין עם שאריות של סטייקים שנשארו מהברביקיו, (אחרי שהיו במנגל)?

  8. היי פירגה, אני רוצה להכין את המתכון ובתמונה נראה כאילו יש גם עגבניות, האם להוסיף???

  9. פירגה יקרה,
    יש לי סטייקים פרגיות (כך קניתי אותם ארוזים בסופר)
    האם לדעתך אני יכולה להכין אותם כמו שכתוב במתכון זה ???
    או שיש לך מתכון שמיועד לפרגיות ??
    תודה שאת נמצאת תמיד עבור כולנו ועוזרת לנו בכת עת.
    תבורכי smile smile

    • מירי בקר אור חמדתי.
      בהחלט אפשר להכין עם סטייק פרגיות במארז.
      אם תרשמי בחיפוש את המילה פרגיות תראי עוד המון מתכונים נפלאים. יש גם קטגוריה מתאימה לפרגיות.
      יום נפלא ומחובק.

להגיב על רחל מכרמיאל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *