d7a2d795d7a3 d79bd7a8d795d791d799d7aa d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 - עוף עסיסי עם כרובית וברוקולי

עוף עסיסי עם כרובית וברוקולי

d7a2d795d7a3 d79bd7a8d795d791d799d7aa d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 - עוף עסיסי עם כרובית וברוקוליעוף עסיסי עם כרובית וברוקולי

רק 3 מילים    " כל כך טעים"

מצרכים:

10 חלקי עוף עם או בלי עור לשיקולכם-כדאי לעשות "חריץ" קטן בכל חלק של עוף
כרובית בינונית מפורקת לפרחים ג ד ו ל י ם – מבושלת או מאודה
ברוקולי מפורק לפרחים ג ד ו ל י ם – מבושל או מאודה

לשים בקערה :
6 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן זית
3 כפות גריל עוף
1/4 כפית או פחות פפריקה חריפה
כף רוטב סויה
כף רסק עגבניות
2 עגבניות מגוררות בלי קליפה
מלח / פלפל שחור מעט ורק לפי הצורך
דבש/סילאן כמה שאתם רוצים החל מ-2 כפות
כוס מים רותחים
לערבב
להשרות את העוף כשעה או יותר

בסיר גדול ועמוק לטגן ולהזהיב ב-3 כפות שמן בצל גדול פרוס דק
להוסיף לסיר ולטגן את חלקי העוף ב ל י הרוטב מכל הצדדים

להוסיף לסיר את המישרה + כף אבקת מרק בצל

להוסיף מים עד לכיסוי העוף ול ה ר ת י ח.
ל ט ע ו ם – לשפר טעמים.
ולבשל כשעה וחצי על להבה הכי קטנה

כשהעוף מוכן מוציאים אותו בזהירות עם מרית גדולה (כף מחוררת) למגש

מכניסים לרוטב ש ב ס י ר את פרחי הכרובית והברוקולי (אם אין מספיק מים מוסיפים מים רותחים)
שוב טועמים ומשפרים טעמים

מבשלים על להבה קטנטונת 2 דקות כשכל הזמן מרטיבים את הירקות עם נוזלי הרוטב.
הבישול של הירקות קצרצר כי הירקות כבר מבושלים מראש.
מחזירים את העוף בין פרחי הכרובית והברוקולי ונותנים רתיחה אחת לחימום.
מגישים על אורז.
תהנו

31 תגובות על “עוף עסיסי עם כרובית וברוקולי

  1. איי איי איי פירגה נראה כ"כ טוב "על הבוקר" חבל"ז.איך מבשלים את הכרובית והברוקולי? :?

  2. בכל פעם אני מוקסמת מקסם הפשטות והטעם :lol:
    (שלא נדבר על קסם השילובים שלך ;) )

    • תודה ברבורית מקסימה תמיד עם המילים המתוקות והמחמיאות
      הכל בשביל כולנו smile :lol:

  3. בוקר טוב פירגה
    נראה מעניין מאד!
    שאלה: במשפחה שלי אוהבים קצת פחות מבושל ויותר צלוי.
    האם אפשר לסיים את התהליך בתנור? כל המרכיבים ביחד?

    אגב, גם בארוחת ערב שבת הקרובה / מחר תהיה נוכחות נכבדה למתכוניך.
    אני חושבת שהכבדים מהשבוע יהיו גולת הכותרת…
    smile
    תודה על כולם

    • אילנה בקר אור
      אפשר בהחלט להמשיך צלייה בתנור.מדי פעם לצקת מנוזלי הרוטב על הירקות והעוף שלא יתייבש.
      עונג לי לשמוע שארוחת השבת תהיה מתבשילי פירגה.מחמיא מאד :lol: smile
      smile

    • פירגה שלום, אינני יודעת אם במקרה לא ראית את השאלה שלי; האם ניתן להחליף את הגריל עוף ואם כן במה. איני נוהגת להחזיק תערובות תבלינים, אוהבת "לשלוט" בהרכבים. מה נותן לגריל את הטעם המיוחד שלו, אם את יודעת אשמח לרעיונות.
      בתודה שוב.

      • איריס הי
        גריל עוף למתכוני עוף נותן יותר פיקנטיות
        את יכולה לשים במקומו פפריקה.
        חן חן על הכל smile

  4. פירגה, חברה וירטואלית נהדרת, אין עלייך!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה אפשר להוסיף ולאמר בשבחך שעדיין לא נאמר.?

    תודה על המתכון אחד מיני מתכונים נעימים לעיין וטעימים לחיך וביתיים!!! ממש מחמם לב.

    תודה לך על פועלך פירגה מקסימה שכמוך.

    • איריס יקירה .תודה רבה.
      כולי נמסה מהמחמאות.באמת,מחמם את הלב והנשמה.
      מאד שמחה לשתף,לתת ולגוון לכולנו את החיים בטעמים נפלאים :lol:
      smile

  5. כל ערב שישי הפתעה חדשהמשפחתי. מתחילים לאכול ואז אני מגלה את מקור המתכון…. כל הכבוד .

    • לשרה המקסימה תודה רבה
      תמשיכי להכין,לשתף ושתמיד תמיד יהיה טעים על שולחנך smile

  6. פירגה יקרה
    מקווה שהחופשה הקצרצרה היתה מוצלחת ושנופי הארץ והפריחה החדשה הפריחו בך רעיות וטעמים נהדרים למתכונים החדשים בהם את תשתפי אותנו בתקופה הקרובה עד חופשתך הבאה.
    סוף שבוע זה היה רווי בטעמים ממטבחך והמשפחה נהנתה מכל טעימה ממתכוני תבשיליך,
    הכנתי את תבשיל כדורי הבשר והגזר הגמדי שהיה פשוט נהדר , כדורי הבשר היו רכים להפליא והרוטב עם הגזר היה פשוט נהדר, העוף העסיסי עם הכרובית והברוקולי גם הוא היה רך והירקות פשוט יצאו בטעם נפלא הם ספגו את טעם הרוטב היה פשוט תענוג.
    הכנתי את כדורי עוגת הגבינה (יש לי חולשה לעוגות גבינה) וגם הם פשוטות ונהדרות.

    לפני כשבוע ראינו את הסרט גולי וג'וליה (שמעת על הסרט?) בקצרה מדובר שם על בחורה צעירה שהחליטה לנסות כל מתכון מספר מתכונים של בשלנית מסויימת, לא חשוב מה שרציתי להגיד זה
    שבהפסקה דיברנו הילדים ואני עליך שאפשר לעשות סרט כזה עליך ועל כל גולשי האתר שלך וכשהזכרנו את שמך הזוג שישב לצידנו חייך (כנראה גם הם מהמבקרים באתר), אז רק לידיעתך גם בירושלים הרחוקה והיפה את מוכרת מאוד.

    טוב , אז שיהיה לך ולכולנו שבוע טוב וטעים. smile :lol:

    • ואואו ענת,תודה יקירה
      קראתי בשקיקה כל שורה. אני מודה לך ששיתפת אותי בחוויות הארוחה.
      נקרא ונשמע נפלא smile :lol:

  7. שלום פירגה
    כל כך טעים וקל להכין !!!
    פשוט מעדן, כולם אהבו.
    תודה ענקית על כל המתכונים שאת חולקת איתנו :lol: :oops:

    • סיון,בכיף וחן חן על התגובה הנהדרת לעוף ברוקולי שלי.
      לבריאות והמשך טעים smile

  8. פירגה יקרה,

    אוי, אוי, כמה שזה נראה טעים!!!

    בשביל מה צריך לעשות חריץ קטן בכל חלק של עוף?
    הסילאן או הדבש, מה הם נותנים לתבשיל, מתיקות?

    • נועה יקרה

      זה פטנט של אמא שלי.
      היא טוענת שהעוף ככה עם החריץ,יספוג את מירב הטעמים.

      דבש,סילאן? תכיני פעם ותראי לבד כמה שמוסיף לכל מתכון. מתיקות עם ארומה נפלאה.
      אם לא הכנת אף פעם,ממליצה בחום להכין. smile

  9. פירגה, שלום
    יש דרך לבשל הכל בבת אחת מההתחלה ועד הסוף, בלי להכניס ולהוציא כל הזמן את העוף מהסיר, מבלי שהמתכון ייפגע והטעמים ייהרסו?

  10. smile פשוט תוסיפי את הירקות לעוף (אחרי שהוא מוכן כמובן), ותבשלי את הירקות עד שמוכנים.
    בהצלחה.

  11. פירגה, רוצה להודות לך מקרב לב על המתכון הזה (ועל כל היתר), הורדתי מהאש בערב ואני ובעלי זללנו ונהננו מכל ביס. והכי טוב שגם הרוטב שימש אותנו למנה ראשונה בתור מעין מרק בצל עם ירקות…. בקיצור, מעולה!!

    • זה אחד המתכונים עם ההברקות שלי. קליל פשוט וככה גם טעים.
      שמחתי שנהניתם

      תודה רבה ויום נפלא smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *