d7a2d795d7a3 d791d7a8d795d798d791 d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa2 - עוף אפוי בסיר חרס

עוף אפוי בסיר חרס

d7a2d795d7a3 d791d7a8d795d798d791 d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa2 1 - עוף אפוי בסיר חרס

אני הכנתי בסיר חרס אבל כל סיר שמתאים לאפייה בתנור שיש לו מכסה תואם,יתאים

אחרי בישול של 1/2 2 שעות העוף כל כך רך שהוא מתפרק לבד .תפוחי האדמה לעומת זאת נשארים בשרניים וטעימים במיוחד.

מצרכים לסיר חרס :
עוף שלם
4 תפוחי אדמה שלמים (לבנים)
2 בצלים שלמים
8 שיני שום שלמים מחורצים

רוטב בכלי:
קופסה עגבניות מרוסקות 260 גרם
למלא את הקופסה של העגבניות פעם וחצי במים
כף אבקת מרק עוף
כפית סוכר
כפית כורכום
1/2 1 כפות פפריקה
מלח ופלפל שחור
כפית תבלין מקורמיק לעוף
לערבב , לטעום ולשבח טעמים

אופן הכנה:
מרססים את כל העוף בשמן
מורחים עליו מעט מהתבלין מקורמיק עוף, פפריקה מתוקה ומעסים.
ממלאים את הסיר ברוטב
מניחים בתחתית את תפוחי האדמה,הבצלים והשום ומעל מניחים את העוף
רוב העוף לא ברוטב.
סוגרים מכסה
אופים בחום 200 מעלות 1/2 2 שעות (לא פותחים את התנור במהלך הבישול)
לפני ההגשה משחימים בלי המכסה ומרטיבים מספר פעמים את העוף ברוטב.
אגב, נשאר המון רוטב בסיר .
מגישים את העוף עם הרוטב על מצע של אורז אדום.

בתמונות למטה:  סיר חרס ותבלין מקורמיק-עוף

d7a1d799d7a8 d797d7a8d7a1 300x225 - עוף אפוי בסיר חרסd79ed7a7d795d7a8d79ed799d7a7 d79ed795d7a0d798d7a8d799d790d795d79c d7a2d795d7a3 300x225 - עוף אפוי בסיר חרס
תהנו

99 תגובות על “עוף אפוי בסיר חרס

  1. בוקר נפלא פירגה
    נכון לא הייתי הרבה זמן באתר כי עשיתי קצת שיפוצים אבל חזרתי ובגדול
    שאלה לי האם האפיה היא בטורבו?
    smile smile smile smile

    • בקר אור יקירתי וברוכה השבה
      אם אני לא כותבת אחרת אז תמיד תמיד בטורבו.
      smile

    • שלום לך פירגה הנפלאה!
      למרות שאני אנונימית לגבייך, את בשבילי ספר תורת חיים טעימים!
      אני מאד מאד נהנית מכל המרשמים שלך, הטעימים ברמות, הקולעים והקלים יחסית.
      רציתי לשאול איך סיר חרס דווקא תורם לתבשיל והיכן משיגים כזה.
      תודה רבה מראש!

      • יהלום יקרה תודה על המחמאות המרגשות.
        סיר חרס קונים רק בחנויות של כלי בית. אולי לפני החגים ניתן להשיג גם בהום סנטר.
        אני בעיקר מבשלת בו עוף ממולא ועופות שלמים. הסיר סגור במהלך הבישול וכל הארומה נשמרת בפנים.
        נראה לי שאפשר לבשל בו ירקות,תפוחי אדמה,צלי וקציצות,למעשה הכל. בעיקר מתאים לאוכל שדורש בישול יחסית ארוך.
        אני לא מאמינה שהעוף היה יוצא כל כך מושלם וטעים אם הייתי מבשלת בסיר רגיל או בתבנית פיירקס.ברור שיש הבדל בעסיסיות ובארומה.
        שנמשיך לבשל ולהנות בכיף ובאהבה smile

        • בס"ד
          פירגה יקרה
          הרשי לי להחמיא לך על המתכונים הנפלאים. אהבתי מאד את העוף בכלי חרס, הכנתי לליל שבת וזה היה פשוט נפלא,רק רציתי לשאול אם זה משנה לפעם הבאה להכין את העוף מחולק למנות האם זה פוגם בטעם או רק בצורה? תודה וישר כוח גדול.
          אני משתמשת ה מ ו ן במתכונים שלך.
          בהערצה
          יעל

          • יעל יקרה תודה על המחמאות.
            את העוף הזה תכיני שלם.
            תדפדפי במגוון הגדול בקטגוריה: עופות
            ותבחרי לך מתכון עם עוף חתוך. מבטיחה לך הצלחה מסחררת.כל המתכונים נפלאים.
            יש לי בקשה שלהבא תכתבי את התגובות בסוף אחרי כל התגובות למטה ;) .
            תודה smile

  2. נ.ב. פירגה יקרה!

    תודה על התשובה.
    יש לי עוד שאלה: האם את מורידה את העור מהעוף או משאירה אותו?

    • יהלום ,הנה התשובות שלי:
      אז ככה, כאני מכינה עוף מבושל אני מורידה (כמעט תמיד את העור) . הרוטב והתיבול מספיקים לתת את העסיסיות לעוף. העור כמעט תמיד מיותר.

      עופות אפויים או צלויים אני מעדיפה עם העור כי במהלך האפיה כל העסיסיות נשארת .
      דבר נוסף:
      כשאת מורחת תבלינים על פני העוף, תפרידי מעט את העור ותמרחי גם מתחת לעור. רצוי גם בתוך הבטן של העוף.
      smile

  3. אני לא ממש בשלנית אבל זה ניראה חבל על הזמן, אפילו אני יכולה להרגיש את הריח. :|

  4. ואי הכי אני אוהבת מתכונים כאלה פשוטים וקלים
    פירגה ישר כח גדול ממני אוהבת נטליי smile

  5. לפירגה שלום רב אני מאד אוהבת את המתכונים שלך ומבשלת ומיסמת כל מתכון. כל יום מתכון נפלא פירגה יקירתי אפשר לבשל את המתכון בסיר בישול איטי. בתודה מראש ויום קסום לך אוהבת ציפי smile smile

  6. בוקר טוב, רציתי לשאול על התבלין לעוף של "מקורמיק", תוכלי לומר לי בבקשה מאיפה את קונה אותו. לא מצליחה למצוא . תודה ויום טוב, חנה.

    • בנטי חמדתי
      בכל סופר
      יש מדף ב נ פ ר ד לתבליני מקורמיק
      כדאי לשאול את הסדרנים בסופר
      בהצלחה
      smile

  7. פירגוש יקירתי , התגעגעתי ……

    תמונה אחת – שווה אלף מילים ………………………..

    נראה מגרה ונקרא טעים טעים !

    יש ברשותי 2 סירים כאלה בגדלים שונים .

    לאחרונה ראיתי את הסירים ב – " דומו "

    תודה על עוד מתכון טעים !

    מה יחס החומרים אם אני רוצה להכין ברוטב שום דבש / סילאן , סויה וכ' .

    :lol: :lol: :lol:

    חיבוק אוהב smile

    שרית-ב

    • שריתי יקירה
      התגעגעתי ואצלי הכל בסדר.
      תכיני כמו שרשמתי בעוף המחמאות
      לבריאות ותהני smile

  8. בוקר טוב פירגה
    היכן ניתן לקנות את התבלין לעוף
    תודה יום מוצלח

    • נאוה הי
      יש בסופר סטנד מיוחד לתבליני האלה (לא ביחד עם כל התבלינים)
      תיעזרו בסדרנים בסופר
      smile

  9. שלום רב,
    מה קורה אם יש לי תנור רגיל ולא טורבו?
    לידיעתך, לא בכל סופר יש תבליניי מקורמיק

  10. תודה על המתכונים אני מחכה כל בוקר למתכון זה נהיה כבר הרגל :lol:
    רציתי לשאול לגבי סיר החרס שמשתמשים בו פעם ראשונה האם הוא צריך להיות הרבה זמן במים לפני הבישול?וכמה זמן ?
    אמרו לי שהסיר הזה צריך להיות כל הלילה במים לפני השימוש האם זה נכון???

    תודה ויום טוב
    איריס

  11. הי פירגה,

    נראה נפלא, אני אוהבת את המתכונים שלך:
    קלים להכנה, מצרכים זמינים ותוצאות נפלאות!!!!
    מתחשק לי כבר להכין אותו, אבל אמתין עד לשבת…
    רק שאלה קטנה, האם אפשר במקום תבלין מקורמיק לעוף להשתמש בתבלין רגיל לגריל עוף? (בתבלין מקורמיק לעוף יש גלוטן) או שיש בו משהו מיוחד שצריך להוסיף לתבלין רגיל?

    יעל

  12. פירגה יקירתי!!!
    שוב הצלחת לגרום לי לקבל מחמאות. :lol:
    הכנתי כבר ביום שפירסמת את המתכון (אני בבוקר מסתכלת מה חדש אצלך ואז עוברת דרך המכולת להשלים מה שחסר לי. קוראים לזה "מכורה")….. ;)
    בכל אופן, היה לי גם מה לעשות עם סיר החרס שקיבלתי לפני שנים לחתונה ובינתיים רק צבר אבק…. :P
    אז שוב המון תודה :P
    וחיבוקים smile

    • נורית יקירתי בקר טוב
      תודה על המחמאות לעוף בסיר חרס.
      השנה את כל תבשילי הקדירה שלי אכין בסיר הזה.הוא נוח לבישול וקל לניקוי והארומה משגעת.
      תודהההההההההה smile

  13. היי! מתכון מקסים

    2 שאלות:

    1. איך מכינים את העוף? האם צריך לטפל בעוף שלם או שהוא כבר נקי מכל האיברים הפנימיים? (אני קונה באטליז בסופר)
    2. אפשר לחתוך את תפוחי האדמה או שהם יתפוררו?

    שבת שלום!

    נועה

  14. שלום פירגה
    את פשוט נהדרת איזה מתכון נהדר אני הולבת להכין אותו לשבת
    ניראה לי שכולם יהנו מימנו ותודה לך על המתכונים הנהדרים :lol:

    • עינב יקרה,תכיני ואני בטוחה שכולם יהנו ותקבלי את מירב המחמאות.
      smile

  15. פירגה יקרה, אני כל פעם נהנית התמתכונים שלך!
    העוף הזה מחכה כבר כמה זמן שאכין אותו, אך אין לי סיר חרס. האם יש לך המלצה איך להכין בסיר רגיל או תבנית זכוכית עם מכסה? (לגבי טמפרטורה, משך זמן וכ"ו)

    • תהל תודה חמדתי
      את יכולה להכין בסיר עמוק בעל מכסה תואם-חובה. שימי לב שהמכסה מתאים לאפייה בחום גבוה.
      הכל אותו דבר. בהצלחה smile

  16. תודה ענקית על המנה המנצחת הזאת, נכנס לפייבוריט שלנו!!! טעייייייייייייים, למרות שהימרתי את העגבניות מקופסת שימורים בעגבניות מגורדות
    :lol: :lol: :lol:

  17. פירגה, תודה על המתכון.
    בעלי טוען שצריך להוציא את העצמות מהעוף השלם ואני טוענת שלא.
    מי צודק???.

  18. היי נראה מתכון מעולה, אנסה לחג סוכות
    יש לי שאלה בתמונה נראה העןף ןלידו פפוחי האדמה, מתחת נרה משהו לבן , מה זה?מלח?

  19. פירגה יקרה

    בשבת יהיו לי הרבה אורחים ואני מתכוונת להכין את העוף הזה בסיר קדירה גדול בתנור עם אותו רוטב שכתבת אבל עם הרבה כרעים ו8שוקיים וגם להוסיף חומוס גרגרים וחיטה שאשרה יום קודם, כך שיהיה כל הלילה בתנור. מין חמין כזה. מה דעתך זה ייצא טוב? יש לך הצעות נוספות לתת לי?
    תודה לך על הכל :lol:

  20. שלום פירגה
    זהוא אחד ממתכוני העוף המדהימים שאכלתי
    הפעם לא התעצלתי והוצאתי את סיר החרס, היה באמת שווה
    תודה smile smile smile

  21. פירגה יקרה-רכשתי סיר חרס כזה .
    האם עוף שלם נכנס בסיר כזה. האם ניתן לשים כרעי עוף ולא עוף שלם? כי אצלי לא אוהבים את כל החלקים של העוף – וחבל .
    עשיתי שבוע שעבר בקר בסיר החרס – מעולה.תודה

  22. פירגה יקרה חג שמח ושבת שלום

    נכנסתי לעדכן אותך שהכנתי את המתכון לערב החג, אכלנו בסוכה, אין דברים כאלה.תודה תודה ושוב תודה.
    אין לי סיר חרס , בדקתי מחירים, הם יקרים, אז הכנתי בסיר של טפרוואר שבזמנו עלה לי גם לא זול, הילדים שלי מאוד אהבו, תפוחי האדמה יצא כמו חמאה, העוף היה שזוף, היה חבל לאכול ממנו, חחחח
    המון המון תודה, בזכותך כייף להיכנס למטבח
    תבורכי
    smile

    • רותי יקרה
      תודה רבה לך ועונג לי לקרוא את התגובה החמה והנפלאה.
      תמשיכי להכין ולהנות
      חג שמח

  23. אין לי סיר חרס ומתכננת להכין בסיר רגיל. האם עדיין לאפות שעתיים וחצי בחום כל כך גבוה? אני חוששת שזה יותר מידי זמן

  24. פירגה,שוב אני…..
    רציתי לשתף אותך, היה לי יום הולדת והבן שלי ידע שאני רוצה סיר חרס,
    אז הוא והבת שלי קנו לי כמתנה . טרם השתמשתי בו, סיר לא גדול אבל לא משנה,
    אשמח להכין את המתכון המדהים מדהים בסיר החרס. אני צריכה קודם לקרוא את ההוראות.
    אני לא מעיזה להכין עוף בצורה אחרת אלא רק את זה!!!
    תודה על הכל
    חיבוקים,רותי

    • רותי,תתחדשי ותהני מהסיר. בעיקר תהני מהנחת שהילדים מביאים לך.מקסימים.
      חיבוק.

  25. פירגה
    תודה אישה יקרה.
    האם את יודעת כיצד לנהוג בסיר החרס בפעם הראשונה?
    תודה על המילים החמות, אמן ואמן שהילדים שלי יביאו לי נחת
    אחרי המון המון שנים קשות…….
    שמחה לספר לך שהבן שלי החייל, מתחתן בעוד חודשיים,
    ואני לא מאמינה……….
    אמן שיהיו אצלי ואצל כולם רק שמחות והמון אור בחיים
    מחבקת אותך
    רותי ב.

    • רותי,יש המון סוגי סירים וצריך להיות עלון מצורף לסיר עם הסבר.
      את שלי קניתי לפני עשרים שנה ומלאתי אותו במים מהברז לכמה שעות.זה הכל.
      מאז אני לא עושה שום פעולה ופשוט אופה בו בתנור בעיקר עופות ממולאים.
      בהצלחה ותהני.

    • אני קניתי סיר כמו בתמונה לפני חודשיים לערך .

      יש הוראות מדוייקות שם .

      בפעם הראשונה יש להשרות במים זמן מה (אני השריתי כשעה).

      כל פעם שמשמשים בסיר הזה – צריך להשרות במים כ-20 דקות.

      מה שחשוב – להכניס את הסיר לתנור קר ורק אז להפעיל את התנור .בהצלחה

  26. פירגה
    תודה אישה יקרה
    אני חושבת שהסיר שלי בדיוק כמו שלך למרות שעברו 20 שנה!!
    אסתכל בבית
    יום נפלא

  27. הי פירגה,
    הכנתי השבוע ויצא מעולה.ברצוני להכין שוב היום.
    האם אפשר להוסיף לסיר אורז בתוך שקית קוקי?
    :?

  28. ערב טוב פירגה אין לי תבלין מקורמיק לעוף אפשר במקום תבלין גריל עוף ?

  29. וואוו
    פשוט אין מילים
    המחמאות ועילפון החושים סביב ארוחת השבת היו מעל ומעבר. והכל הודות למתכון שלך
    אני אישית לא אוכל עוף- אז אני מחכה לתגובות- וזה היה החל מ- "עשה לי את היום" ל- "זה מדהים".. ואפילו הילדים הבררנים לקחו עוד ואמרו שטעים. לא נשאר שום דבר מהעוף או מה שהיה לידו- וזה אירוע נדיר אצלנו.
    זה היה כמו חמין ביום חול.
    הדבר היחיד- כמעט לא נשאר נוזל ( אבל זה נראה לי במגבלות התנור שלנו ) והוספתי קצת מים רותחים בשלב פתיחת התנור. עשיתי בסיר כבד שמתאים לתנור וחבל שהוא לא היה יותר גדול לשים עוד תפ"א ובצל…
    פירגה- תבורכי!.

    • הי שניצל,אפשר להוסיף לכמות שרשומה עוד מים.
      אני שמחה שאהבתם את התבשיל.
      אין כמו תבשיל קדירה בחורף.
      העיקר, להמשיך להכין ושכולם יהנו ;) :lol:

  30. פירגה יקרה smile

    צריכה את עזרתך בבקשה…
    את המתכון הזה הכנתי בעבר…בהצלחה גדולה. אני רוצה להכין למחר אבל….אין לי את התבלין של מקורמיק. קשה להשיג וגם..היום לא יצאתי לעבודה. אני חולה. מה שיש לי של מקורמיק…זה התבלין שכתוב עליו. "מונטריאל סטייק". האם יתאים? אם לא . מה לעש
    ות?
    תודה תודה שאת כאן.

  31. פירגה
    האם אני יכולה עכשיו להכין הכל…להכניס לסיר ו…למקרר…ולהכניס לתנור בערב? תודה smile

    • רותי יקרה,
      צר לי על התגובה המאוחרת.
      הייתי מכינה הכל מראש ומחממת בערב לפני ההגשה.
      שבת שלום smile וטעימה לכולכם smile

      • פירגה יקרה,
        הבנתי שלא היה לך זמן לענות בזמן….זה בסדר .
        בסוף, הכנתי הכל, הכנסתי למקרר, ובערב הכנסתי לתנור לאפייה,
        ליקקתי את האצבעות מרוב שזה טעים….תפוח האדמה יוצא רך כמו חמאה,
        דרך אגב, אני הכנתי רק עם חזה עוף (פרפר), אז אם מישהי מתלבטת, אין בעיה!!
        היה לי חבל שאני אוכלת לבד, אבל מה לעשות, הילדים לא הגיעו השבת.

        תודה לך על הכל
        smile smile smile

        • אוי אוי……. איזה תיאבון עשית לי smile smile חזה עוף נשמע מצויין smile
          תודה רותי יקרה.
          smile באהבה.

          • מזמינה אותך אלי הביתה לאכול יחד איתי…..אני אכלתי ממש מעט, ונשאר עוד הרבה…עם הרבה רוטב!!!
            smile smile smile

  32. שבת שלום פירגה,
    אמנם ראיתי שענית על שאלות דומות, אבל בכל זאת
    הבת שלי עומדת לארח בביתה וכמובן רק עם העוף הזה ( הקרוי אצלנו עוף שישי)
    היא רוצה להכין כמות ל-8 איש- אז הצעתי שתי אופציות:
    1. למצוא משהו חד פעמי עם עומק שיכיל את הנוזלים ולשים שני עופות- שאותם מכסים בנייר אפיה וסוגרים עם נייר כסף ( עשיתי פעם ככה ורק היתה בעיית השחמה לעופות, מעבר לזה יצא טוב)
    2. לעשות עוף שלם וסביבו לשים עוד 4 כרעיים – וזה כמובן עושה יותר פשוט את העסק כי נשארים עם הסיר לתנור… אבל ראיתי שכששאלו על חתיכות אמרת שלא רצוי..
    *** מעדיפים את אופציה 2, אבל אם היא נשמעת כפשרה בטעם- יהיה אופציה אחת….
    תודה!

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *