dscf6209 - עוף שלם פיקנטי בתנור

עוף שלם פיקנטי בתנור

dscf6209 1 - עוף שלם פיקנטי בתנורקישור לסרטון הכנה ע"י אבי שקדי  ביוטיוב

https://www.youtube.com/watch?v=O14uYxJowII&feature=youtu.be

למי שיש סיר חרס,זה המקום והטיימינג. למי שאין, גם תבנית או סיר כבד יתאימו.

מצרכים:
עוף שלם טרי,נקי
לשים בקערה:
1 פלפל חריף קצוץ קטן
6 שיני שום
1 כף חרדל
2 כפות מיונית
1 כפית כמון
1 כף אבקת כוסברה
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות קטשופ
לערבב הכל היטב וחשוב לטעום כדי לשבח טעמים. תרגישו את הטעמים ותתאימו את שלכם.
ניתן להוסיף מלח ופלפל שחור.
למרוח את העוף, גם בפנים וגם בחוץ.
להניח את העוף בתבנית/סיר שבחרתם.
לחכות שעה שהעוף ייעטף בטעמים.
לצקת מסביב לעוף 1/4 1 כוסות מים רותחים.
לכסות היטב את הסיר במכסה תואם או בניר כסף.
אפיה בחום 175 . אחרי שעה לצקת מנוזלי העוף ולכסות לעוד חצי שעה.
לפני הארוחה לצקת מנוזלי העוף ולהשחים מספר דקות בלי כיסוי.
תהנו

37 תגובות על “עוף שלם פיקנטי בתנור

  1. אני מגררת בצל,לנוזליי ההשרייה,ומוסיפה,גם רוטב סוייה,כף אחת
    על התיבול שעשית למעלה,מחר זה אצלי בתנור
    ארוחה נהדרת עם אורז בסמטי,ואפונה,ירוקה,בשמיר,ומעט נענע
    אחלה אומגה פאיי,והכל בגאנגם סטייל,,,,,,,,,,
    תודה, תודה פירגה
    רחלי
    ;) ;)

  2. עוד דבר קטן
    לפני הכניסה,לתנור אני מזרזפת,מעט שמן על העוף,ומפדרת אותו
    בפפריקה אדומה מתוקה,על כולו,ומושחת הכל,ביחד
    יוצא שחום כמו העוף בגריל שמוכרים מעולה
    ;) ;)

  3. המתכון סבבה ואני אוהבת אותך אבל רק שתדעי שהתמונה בפייסבוק נראית רע… זה נראה כמו הר געש / שריפה / עין שחטפה זבנג…

    • דפנה הי חמודה,
      זו התמונה במיטבה,לא הצלחתי למצוא אחרת טובה יותר.
      תכיני ותהנו smile

  4. האם ניתן להשתמש בכרעיים במקום עוף שלם?
    תודה !
    יישר כוח על האתר. smile smile

  5. יש לי סיר חשמלי, עשוי מחרס שהוא נשלף מהבסיס, האם אפשר לבשל בתנור עם סיר החרס? או אפשר לבשל בסיר על בסיס חשמל ולא בתנור?

  6. לא הצלחתי להבין מתשובתך לאנונמי
    האם אפשר לעשות את אותו הדבר אבל לא
    בעוף שלם ?

    • אה, ענת,
      זה מתכון לעוף שלם ויש באתר עוד עשרות מתכונים לחלקי עוף.

      כדאי להכין את המתכון לגופו או לחפש באתר מתכונים אחרים שמתאימים לחלקי עוף.
      לדעתי,כולם מומלצים וטעימים.
      smile

  7. הצלחה כבירה עם המתכון הזה!
    החלפתי את הכוסברה שלא היה לי עם טיפה אורגנו יבש.
    כמו במספר פעמים קודמות- בחלק מהשלבים זה היה נראה כהולך לכיוון לא טוב
    במיוחד כשהמשחה לציפוי נראתה לי חריפה מדי,
    אבל התוצאה זכתה למחמאות- העוף היה מאוד מאוד רך, עם הרבה טעמים מורגשים בו
    וכמעט חוסל כליל בארוחה.

    • שניצל הי
      חלק מהתיבול החזק נעלם בנבכי התנור ונשארת ארומה נפלאה לעוף.
      אני שמחה שהכנת את המתכון הזה ושאהבתם אותו
      לבריאות והמשך טעים smile

  8. פירגה יקרה,
    יש לי כמה שאלות:
    1. אני לא אוכלת פלפל חריף,אפשר לשים פלפל ירוק בהיר רגיל?
    2. מיונית ? זה מיונז?
    3. אבקת כוסברה? יש דבר כזה? כל יום לומדים…
    תודה
    smile

    • רותי,את יכולה להמיר במה שמתאים לך וגם אם אין בנמצא מה שרשמתי,תמיד אפשר להחליף לתבלינים שמתאימים לכם.אגב,מיונית=מיונז :lol: ;)

  9. המכון נראה טעים מאוד לשבת הבאה ארוחת צהרים כל מתכון שלך הוא עשר יישר כוחך

  10. לילה טוב פירגה
    אני כאן בשביל לדווח
    אח, מצוין העוף הזה
    מלא בנוזלים ועסיסי כל כך. אהבנו…. ליקקנו את האצבעות.
    אגב, לא עשיתי אותו שלם אלא מחולק ויצא מעדן.
    תודה!!!

    • הדס,תודה על השיתוף הנהדר והמוחמא.
      תודה שהוספת את השינוי שעשית.
      המשך טעים ויום נפלא לך smile

  11. שלום פירגה,
    האם יש לך מושג כיצד מכינים את התיבול של העופות המוכנים בסופר?
    בכל פעם שאני נכנסת לסופר, ריח העופות משגע את כולם…
    תודה,
    :P

  12. היי פירגה יקרה!!!רציתי לשאול אם יש לך מתכון טעים וטוב לדג שלם בתנור?תודה :lol:

  13. חג שמח פירגה.
    מזמן לא הגבתי פה- אבל זה לא אומר שמתכונייך לא מככבים אצלנו לנצח. אחד העופות שלך הפך למתכון הקבוע של יום שישי כבר שנים. הבת הגדולה מכורה אליו. ועכשיו כשהיא יצאה מהבית השניים האחרים התמרדו ורוצים משהו אחר- אז חידשנו את ימיו של המתכון הזה, כי הוא גם מעולה ואכן אהוד מאוד.
    המון בריאות והצלחה!

להגיב על אירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *