d793d79cd7a2d7a2d7aa - פשטידת דלעת

פשטידת דלעת

800x600 - פשטידת דלעת

 

לא רק במרק ולא רק מקורמלת בתנור

מצרכים:
1.200 קילו דלעת (קילו ו-200 גרם)
בצל מטוגן ב-5-6 כפות שמן
כוס פטריות חתוכות
3 ביצים
כוס קמח תופח
3 כפות פירורי לחם
100 גרם גבינה צהובה חתוכה למקלות
250 גרם גבינה חמד או פטה מפוררת
פלפל שחור לטעם ואפשר לבזוק גם קורט אגוז מוסקט. מלח רק אחרי טעימה מהבלילה.
מי שאוהב גרעיני דלעת,יכול לפזר חופן מעל למאפה לפני האפייה.
אופן הכנה:
לקלף ולחתוך את הדלעת לפרוסות.
לבשל אותה כ-5 דקות לריכוך לא מלא . לסנן. לקרר.
לקצוץ בצל ולהזהיב בשמן .להוציא לקערית.
במחבת של טיגון הבצל לא להוסיף שמן ולטגן את הפטריות החתוכות עד שיזהיבו קלות
לטרוף במזלג את הביצים
לערבב את כל המצרכים ביחד.
לשמן תבנית בינונית עגולה או אחרת בגודל בינוני ולצקת את הבלילה .
לאפות בחום 175 כ-50 דקות .לכסות בניר כסף ברפיון ולהמשיך לאפות עוד 10 עד 15 דקות.
לחכות שהפשטידה תתקרר מעט לפני שחותכים.
תהנו.

30 תגובות על “פשטידת דלעת

  1. פירגה שלום! נראה מאוד טעים.
    יש לי כמה שאלות: 1. האם משקל הדלעת הוא נטו (מקולפת) ?
    2. האם אפשר גבינה צהובה מגוררת במקום מקלות?
    3. איזה עוד גבינה אפשר במקום חמד / פטה?
    תודה רבה! :P :lol: :lol:

    • שלום מיכל,תשקלי 1.200.
      למשל,קונים בסנפרוסט מארזים של 800 גרם כרובית או ברוקולי….אז תחשבי שיש בפנים דלעת.
      כל סוגי הגבינות הקשות הצהובות מתאימות. שאלת טעים אישי.
      כל סוגי גבינות אחרות שאת אוהבת שימי אבל לא רכות .עדיף מסוג בולגריות לא מלוחות מדי.
      זה כלל לכל סוגי הפשטידות שלי.
      בהצלחה smile

  2. וואו, נראה נהדר!
    קמתי בבקר ישר לקריאת המייל שלך והחלטתי לעשות אותה. הוספתי בטטות קצת, סך הכל 1200 גרם של ירקות יחד, כמו שכתבת. עכשיו בתנור, אכתוב אחרי שייצא מהתנור!
    תודה! smile :lol:

    • עירית בקר אור
      בצד שמאל יש 400 מתכונים נפלאים לשבועות.
      את מוזמנת לדפדף.
      כל המתכונים מבית פירגה,מעולים וטעימים.
      נראה שיש שם הכל מכל ולא חסר דבר.
      בנוסף את יכולה להתרשם מקטגוריה לחמים,אירוח ועוד…..
      בהצלחה והנאה smile

      • ערב טוב לכולן
        צודקת פירגה בכתיבתה " כל המתכונים מבית פירגה טעימים ומעולים"
        באמת , המתכונים קלים, זולים, טעימים, מצליחים וברורים להכנה
        נותנת לנו מתכונים כנאמר עד הפה…..
        תודה וחיבוק פירגה יקרה
        כעת הולכת להכין את הפשטידה. smile smile smile

        • ערב טוב אסתי
          תודה על הפירגון והמחמאות
          תכיני בהצלחה, ותעדכני אותנו ;) :lol:

          • יצא מאד יפה, עם קישוט של גרעיני דלעת וחמניות
            לא לגלות… אך אני מקפיאה אותה לשבועות.
            אחרי שנטעם בשבועות אדווח, אך אין לי צל של ספק שיצא מעולה
            נישוקים וחיבוקים smile

  3. פירגה שלום אפשר להחליף את הגבינות במשהו אחר כדי שהפשטידה תהיה פרווה

  4. הכנתי את הפשטידה ובזכותה קיבלתי המון מחמאות. היא מדהימה גם ביופי וגם בטעם. אנו מוזמנים לשבועות וברור שאכין אותה שוב.

    אין צורך לשנות שום דבר!!!!!!!!!!!!!!!!

    תודה תודה וחג שמח

    • שרה הי, אני שמחה מאד בשבילך וגם לקבל מחמאות על הפשטידה.
      תודה על ההמלצה וחג שמח וטעים לכולכם smile

  5. אסתי הי,כיוון שאת לא כותבת בסוף אחרי כולם,את הולכת לאיבוד בין המגיבים.
    להבא,אנא כתבי את התגובות שלך בסוף כל התגובות.אחרונה בשורה.
    תודה smile

    אני בטוחה שתהנו מהפשטידה ותזכי למחמאות.
    באהבה ובהצלחה תמיד smile

  6. בוקר אור פירגה
    הבנתי, אני פשוט הגבתי למעלה כי הגבתי לתגובתך.
    אני באופן אישי קוראת את כל התגובות כשנתקלת במתכון שמעניין אותי
    על כל מקרה מתכוניך נפלאים
    smile smile

    • בקר אור אסתי,
      זה פשוט למען הסדר הטוב ושאמצא אותך מהר ולא אתחיל לחפש אותך בין התגובות.
      תודה על המחמאות וכיף לי שאת איתי בכל עת ובכל זמן.
      חג שבועות נפלא ומתוק לכם smile

  7. שלום פירגה,

    מייד לאחר שפרסמת הכנתי ויצאה מדהים. הולכת להכין שוב לשבועות ולהביא לחברים.
    תודה על כל הנהדרים שלך….

    • שרה בקר אור
      בכיף ואהבה גדולה. תמשיכי להכין מטעמים מהאתר שלי ושרק תהנו smile

  8. בבקשה מה אפשר להוסיף במקום גבינות כדי שהפשטידה תיהיה פרווה ? :|

  9. בוקר טוב פירגה הפשטידה מעולה ומאז שפירסמת אני לא מוותרת על המתכון !!!!!!
    שבת מבורכת שתהיה לך….. smile smile smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *